11 motive care te vor convinge să alegi un purificator de aer pentru casa ta

11 motive care te vor convinge să alegi un purificator de aer pentru casa ta

Otilia Geavlete - Redactor Senior

Căminul este locul în care te bucuri de viață, de odihnă și de iubirea celor dragi. Nu în ultimul rând, este spațiul în care te simți în completă siguranță. Dar ești cu adevărat în siguranță? Studii recente au arătat că există mai multă poluare a aerului în case decât în afara acestora. Un astfel de  studiu a identificat nu mai puțin de 586 substanțe aeriene nocive, în 52 de case din Arizona. Substanțe toxice, mucegaiuri invizibile, ciuperci microscopice, alergeni, fum, toate circulă în voie prin aerul din interior, crescând riscul de alergii, boli pulmonare, afecțiuni imunitare. Nici nu este de mirare că s-au înmulțit cazurile de astm și alte probleme respiratorii. Imaginează-ți câte particule periculoase  există în casa ta, chiar în acest moment, iar tu sau copiii le inspirați odată cu aerul pe care îl credeți curat.

Dar nu este scopul nostru să creăm panică și să te facem să privești cu teamă în jurul tău. Căminul trebuie să rămână locul minunat, în care se întâmplă cele mai frumoase lucruri. Mai ales că există soluții foarte simple și eficiente, pentru a purifica aerul din interior. Unul dintre motivele pentru care aerul este mai poluat în case este faptul că majoritatea clădirilor nu au suficientă ventilație. Zonele cu puțină ventilație captează mai mulți poluanți, precum praful, mai des întâlnit în case decât oriunde în altă parte. Deși îl privim ca pe ceva obișnuit, praful reprezintă un adevărat magnet pentru bacterii, viruși și acarieni, care pot duce la reacții alergice și la boli reactive ale căilor respiratorii. În plus, locuințele pot găzdui gaze periculoase, care sunt create de sobele de lemne și de gaz, aragaz, șeminee și încălzitoare de spațiu cu kerosen și gaz. Atunci când aceste gaze sunt inhalate prea des, pot duce la probleme grave de sănătate.

Să nu uităm că petrecem 90% din timpul nostru în interior și venim în contact permanent cu toți acești poluanți ai aerului. De aceea, trebuie neapărat să știm că există un mod convenabil și eficient de a elimina poluanții respectivi: folosind cel mai bun purificator de aer.

aer curat

Beneficiile purificatorului de aer

1. Purificatorul de aer îndepărtează alergenii

Când inhalezi praf, polen sau microorganisme de pe părul animalelor de companie, organismul tău reacționează pentru a producând anticorpi. De aici apar reacțiile alergice. Purificatorul de aer poate elimina alergenii precum fumul de tutun, polenul, acarienii și te poate proteja de reacțiile alergice care, în cazuri grave, pot conduce la astm.

2. Purificatorul previne crizele de astm

În casă există cei mai mulți declanșatori ai astmului: praf, monoxid de carbon, produse de curățat pentru uz casnic, spray-uri, fum, produse cosmetice, parfumuri și vopsele de păr. În plus, pot exista spori de mucegai, care pot determina, de asemenea, un atac de astm. Covoarele noi pot prezenta, de asemenea, amenințări, deoarece eliberează fum. Dacă nu sunt îndepărtate din aer, o serie de particule nocive pot fi inhalate conducând la declanșarea crizei astmatice. Purificatoarele de aer care îndepărtează specific impuritățile microscopice sunt ideali în tratarea astmului. Creșterea fluxului de aer și utilizarea filtrelor de aer reduce, de asemenea, poluarea aerului din interior, diminuând declanșarea atacurilor de astm.

3. Purificatoarele de aer îndepărtează fumul de țigară și anumite gaze, prevenind bolile pulmonare

Fumul de țigară poate duce la dezvoltarea bolilor pulmonare obstructive cronice, precum și a unor boli de inimă. Alte efecte secundare ale fumului includ infecții ale urechilor, astm, pneumonie și bronșită. Fumatul pasiv este și el foarte periculos, mai ales pentru copii, care respiră mai frecvent ca adulții și trag mai mult fum în piept. În cazul persoanelor vârstnice, s-a constatat o legătură directă între inhalarea unor cantități mari de fum și declanșarea demențelor. Purificatoarele de aer pot elimina fumul folosind un filtru care poate capta majoritatea fumului de țigară, precum și alți poluanți, ca gazele, particulele unor substanțe chimice, mirosurile.

purificatorUnele purificatoare mai avansate, cum este Purificatorul și Umidificatorul LPH60 WiFi, de la umidificator-venta.ro, prezintă în plus un filtru special, filtrul de carbon VentaCarb, care captează gazele extrem de volatile și îndepărtează toate mirosurile neplăcute.

4. Purificatoarele extrag particule de azbest din aer, reducând șansele de dezvoltare a mezoteliomului

Azbestul este un mineral care este format din fibre durabile și rezistente la căldură, care a fost utilizat pentru multe produse de zi cu zi, cele mai frecvent pentru materialele de construcție. S-a dovedit, însă, că azbestul poate provoca mezoteliom, un cancer mortal care afectează profund plămânii. Poate fi deosebit de dificil să se stabilească dacă un produs este fabricat cu azbest, deoarece este inodor și fără gust. Unele produse pot fi încă fabricate din azbest, deși este un material atât de periculos pentru sănătate. Aceste produse sunt cele care necesită materiale ignifuge și rezistente la căldură, cum ar fi îmbrăcămintea de protecție, izolații pentru conducte, cimentul, gips-cartonul. Odată deteriorate sau tăiate, acestea pot elibera particule de azbest, care trec în aerul din interior.În aceste cazuri, se recomandă să se folosească purificatorul de aer, astfel încât să se reducă șansele de a inhala azbest.

5. Purificatoarele de aer reduc nivelul de dioxid de carbon din casă

Respirația produce dioxid de carbon, iar dacă spațiul nu este foarte mare, lipsesc plantele, iar ferestrele nu sunt deschise frecvent, acest gaz dăunător pentru organism se poate acumula peste limitele permise. Dacă inspirăm prea mult dioxid de carbon, poate provoca dificultăți de respirație, dureri de cap, amețeli, slăbiciune, pierderea abilităților mentale, inconștiență, greață, creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, transpirație, somnolență, boli pulmonare și deces. Un purificator de aer poate reduce nivelul de dioxid de carbon, prevenind efectele secundare pe care le poate produce inhalarea acestuia.

6. Purificatoarele de aer elimină compușii organici volatili, reducând riscul de a dezvolta leucemie și limfom

Compușii organici volatili sunt substanțe chimice din vopsele, lacuri, produse de curățenie. odorizante, spray-uri cu aerosoli, combustibili sau produse auto, cu efecte iritante, care, inspirați pe termen lung, pot duce la cancere precum leucemie și limfom. Dacă vă lăcrimează ochii, aveți o senzație de greață și dificultăți în respirație, simțiți arsură sau sufocare, este posibil ca nivelul compușilor organici volatili din casă să fie prea mare. Utilizarea purificatoarelor de aer poate îndepărta vaporii din mediu, ferindu-vă de efectele secundare nocive ale acestora.

7. Purificatorul de aer poate îndepărta insectele potențial dăunătoare.

Purificatoarele vă pot scăpa de insectele sâcâitoare, care pot transmite germeni ai unor boli. Un purificator este preferabil utilizării de sprayuri și insecticide, care lasă în urmă substanțe chimice nocive. Purificatorul este mai eficient ca un insecticid, reducând și șansele instalării unor infecții și contaminării mediului.

8. Purificatorul protejează copiii, bătrânii și bolnavii de afecțiunile respiratorii

Cei mai afectați de poluanții interni sunt cei care petrec cel mai mult timp în casă, precum copiii mici și persoanele în vârstă, dar și bolnavii cronici, în special cei care au un tip de boală respiratorie sau cardiovasculară.
Copiii și bebelușii prezintă cel mai mare risc de a respira poluanți din aer, deoarece aerul contaminat coboară, în general, mai aproape de sol, la nivelul celor mici, din cauza densității sale. Purificatoarele de aer reduc cantitatea de elemente periculoase din atmosferă, scăzând astfel poluanții inhalați. Purificatorul și Umidificatorul de aer Venta LPH60 WIFI curăță aerul și asigură o umiditate optimă pentru ca persoanele vulnerabile din viața ta să fie perfect protejate. Acesta filtrează chiar și cele mai mici particule din aer, până la 0.07 μm – praf, fum de țigară, polen, bacterii, substanțe gazoase și chiar și virusuri de gripă. Apoi eliberează aerul purificat în încăpere!

9. Purificatoarele de aer produc aer curat care îmbunătățește starea de spirit și diminuează stresul

Datorită aerului curat pe care îl respirați cu un purificator de aer, veți deveni mai puțin agitat și veți avea o dispoziție mai calmă și mai pozitivă. S-a dovedit că persoanele care respiră aer nepoluat sunt mai puțin stresate, pentru că nivelul de cortizol scade, ceea ce reduce stresul și vă permite să vă relaxați. Să știi că spațiul tău de locuit, o zonă în care îți petreci cea mai mare parte a zilei, este lipsit de poluanți îți dă o stare de bine și îți poate oferi liniște sufletească. Atunci când știi că particulele periculoase sunt eliminate din casa ta, reducând probabilitatea de a dezvolta boli, îți faci mai puține griji și te simți mai în siguranță.

Cum alegi cel mai bun purificator de aer

Atunci când alegi un purificator, este necesar să te documentezi înainte, pentru a selecta cea mai bună opțiune pentru casa și familia ta. Iată de ce trebuie să ții cont:

1. Un purificator eficient extrage particule foarte mici din aer

Purificatorul Venta LPH60 WiFi extrage cele mai mici particule din aer. Acestea trec prin mai multe filtre, fiind rețiunte și eliminate în totalitate. LPH60 WiFi filtrează chiar și cele mai mici particule din aer, chiar și bacteriile, substanțele gazoase, polenul, virusurile periculoase, cum este cel gripal. praf, fum de țigară, polen, bacterii, substanțe gazoase și chiar și virusuri de gripă.

purificator

2. Cel mai bun purificator are un sistem avansat de filtre

Dacă alegeți purificatorul Venta LPH60 WiFi , puteți fi siguri că nu mai scapă nici o particulă. Particulele trec prin pre-filtrul Venta direct în filtrul patentat VENTAcel, la care se poate adăuga și un filtrul de carbon VentaCarb, pentru eliminarea completă a mirosurilor neplăcute.

Filtrul VENTAcel este cel mai bun din lume, extragând uimitoarea cantitate de 99,95% din particule cu dimensiunea de până la 0,07 microni. filtru

3. Un purificator ideal are și funcție de umidificare

Aerul nu trebuie să fie doar curat, ci și să aibă un grad optim de umiditate, pentru a asigura o respirație sănătoasă. Atunci când achiziționezi un umidificator, este bine să alegi un produs hibrid, care are funcție de purificare și umidificare în același timp.
Venta LPH60 WiFi nu este doar un purificator puternic – de asemenea umidifică și aerul din încăpere – și întotdeauna se reglează automat. Acest proces funcționează conform celui mai bun principiu dovedit – evaporarea la rece: În interiorul aparatului, aerul uscat este purtat printr-un set de discuri igienice care se rotesc în apă – este practic spălat în cel mai propriu sens al cuvântului. Chiar și particulele de până la 10 µm (10/1000 mm) sunt prinse în apă. Aerul proaspăt purificat și umidificat optim (45-55% umiditate relativă) este degajat înapoi în încăpere.

4. Un purificator bun trebuie să se poată întreține ușor

Dacă în interiorul purificatorului se acumulează calcar, funcționarea devine dificilă și sunt favorizate infestările microbiene ale acestuia. Venta LPH60 WiFi prezintă inovativul Disc Igienic Venta, care conține granule cu ioni de argint pentru dedurizarea apei. De aceea, mentenanța este mult mai ușoară, sunt evitate depunerile de calcar și infestările microbiene, iar funcționarea este igienică și ireproșabilă. Curățarea aparatului este lejeră, pentru că prezintă un program automat de curățare intensivă.

5. Purificatoarele optime au mai multe niveluri de ventilare

Poate că uneori vrei un flux mai puternic de aer, alteori nu vrei să simți prea multe modificări în jur și vrei să diminuezi ventilarea purificatorului. Cu Venta LPH60 WiFi nu ai nici o grijă: poți seta ușor viteza ventilatorului pe unul din cele 5 niveluri: de la 1 (slab) la 5 (puternic). De asemenea, puteți seta umiditatea aerului după bunul plac – cu setări de umiditate de la 30% la 70% (din 5% în 5%).

6. Purificatoarele ideale au facilități tehnice deosebite

Ce-ai spune de un ecran tactil interactiv, de un temporizator digital și de un senzor inteligent de particule? Le poți avea pe toate laolaltă, cu purificatorul Venta LPH60 WiFi. Ecranul tactil interactiv afișează temperatura, umiditatea și calitatea aerului – măsurate precis cu ajutorul unui senzor inteligent. De asemenea, poți seta cronometrul pe mod de noapte, pentru a reduce nivelul ventilatorului și luminozitatea afișajului.
Aparatul reglează automat nivelurile ventilatorului, astfel încât aerul curat și umiditatea optimă să fie asigurate tot timpul. Odată ce aerul este curățat și umiditatea optimă este atinsă, dispozitivul reduce automat nivelul ventilatorului.

purificator in casa

7. Copiii sunt protejați

Datorită funcției integrate pentru siguranța copiilor, aceștia sunt împiedicați să opereze dispozitivul. De aceea, nu ai motive de îngrijorare atunci când achiziționezi un purificator Venta LPH60 WiFi pentru casa ta.

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cum prepari detergentul de casă fără bazaconii: cele mai simple și sănătoase rețete
Cum prepari detergentul de casă fără bazaconii: cele mai simple și sănătoase rețete

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Dana Rogoz despre viața de familie: „Ce vor femeile? Vor ordine în casă”
  Dana Rogoz despre viața de familie: „Ce vor femeile? Vor ordine în casă”

  Dana Rogoz este una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România. A apărut pentru prima dată la TV la doar 9 ani, în celebra emisiune pentru copii, Abracadabra, unde...

  O mamă este criticată în mediul online pentru modul în care își convinge copilul să se spele pe dinți
  O mamă este criticată în mediul online pentru modul în care își convinge copilul să se spele pe dinți

  Să îi convingi pe cei mici să se spele pe dinți dimineața și seara, poate fi o adevărată provocare. O mamă a stârnit controverse pe TikTok, după ce a dezvăluit modul...

  Copilul nu vrea să mănânce micul dejun? 6 sfaturi pentru a-l convinge
  Copilul nu vrea să mănânce micul dejun? 6 sfaturi pentru a-l convinge

  Una dintre cele mai la îndemână modalități de a te asigura că micuțul tău va avea parte de un start bun într-o nouă zi este să-i oferi micul dejun. Uneori...

  Elevilor nu li se vor pune absente timp de 3 zile, dacă lipsesc de la școală din motive medicale
  Elevilor nu li se vor pune absente timp de 3 zile, dacă lipsesc de la școală din motive medicale

  „Când elevul are simptome, prima, a doua, a treia zi, până când va obține un certificat medical, nu se pun absențe” - au fost cuvintele rostite chiar de...

  Trucul ingenios al unui tătic pentru a convinge copilul să ia medicamentele
  Trucul ingenios al unui tătic pentru a convinge copilul să ia medicamentele

  Trebuie să recunoaștem, când vine vorba de ingeniozitate tăticii sunt cei mai capabil în a găsi soluțiile care să le ușureze viața. Așa este și cazul acestui tătic,...

  Cum arată casa unde Smiley și Gina Pistol își vor crește copilul
  Cum arată casa unde Smiley și Gina Pistol își vor crește copilul

  Ești curioasă cum arată casa unde Smiley și Gina Pistol își vor crește fetița? Ei bine, pentru artist, ”acasă” înseamnă o superbă vila din Cernica, pe care...

  Maternitatea e un zbor în care rămâi, de multe ori, fără aer
  Maternitatea e un zbor în care rămâi, de multe ori, fără aer

  Era patru dimineaţa şi tocmai îl readormisem pe Alec, bebeluşul meu de trei luni. Stătea agăţat cu o mână de decolteu, iar pe cealaltă o avea înfiptă-n părul meu...

  6 motive care îți spun de ce copilul tău nu vrea să doarmă la prânz
  6 motive care îți spun de ce copilul tău nu vrea să doarmă la prânz

  Problemele cu somnul sunt des întâlnite, în special în rândul copiilor de vârstă mică, cele mai multe având legătură cu obiceiurile de la...

  © 2023 Qbebe