Programul "Cornul, laptele și fructul" i-a nemulțumit pe părinții din comuna Dobrești, județul Dolj. Cornurile sunt foarte tari, iaurtul are consistența laptelui și paharele sunt murdare. Un tată a postat un video ce dovedește calitatea îndoielnică a produselor pe care le primesc elevii și copiii de grădiniță.
"Fac o demonstraţie pentru programul Cornul şi laptele în comuna Drănic. Acesta nu mai este iaurt, curge, paharul este jegos. Cornul de nu pot să-l mănânce copiii de patru ani, la grădiniţă", spune părintele în filmarea făcută publică pe contul de Facebook.
Nemulțumiri există și în rândul părinților din Craiova, care acuză faptul că cei mici primesc cornuri prea tari pentru a putea fi consumate și mere cu încrețituri. Mai mult, nu toți elevii de la școala "Elena Farago" au primit fructe. "Aşa ceva este bătaie de joc. Doamna ministru al Educaţiei, dumneavoastră aţi da copilului dumneavoastră aşa ceva? Acest măr l-a primit copilul meu azi la şcoală. pe care l-a primit ieri expiră azi. Nu ştiu prin ce aranjamente s-au ales firmele care distribuie alimentele în şcolile din Craiova, dar nu aveţi pic de respect faţă de aceşti copii", a scris o mamă într-o postare.
În urma reclamațiilor reprezentantul firmei din Timiș ce livrează produsele a spus că se va demara o anchetă pentru a se descoperi de ce produsele ajung în condiții precare. "Utilajul pe care se face iaurtul de copii este un utilaj separat, nu se foloseşte pentru altceva. Este un utilaj care are o igienă deosebită. Nu cumpărăm paharele şi în ele ambalăm. Efectiv la la capătul maşinii există trei lucruri, iaurtul care vine ambalat, folia care se pune deasupra şi o folie din care se formează paharul. Nu are cum să fie murdar. Ar putea să se murdărească în maşina de transport pentru că se duc împreună cu merele şi cu cornul. Avem un punct de lucru la Craiova de 15 ani şi vom cere să facă verificări să ne spună dacă ajung paharele murdare şi a cui este vina.
Sunt doar mere naturale. Am văzut postarea şi mărul nu prezintă condiţii de calitate improprii. Este un măr de calitate. Este un măr care prezintă două striaţii de deshidratare, dar nu este deshidratat în afara limitelor normale. Este un măr golden de soi românesc, care nu prezintă nici o urmă de deteriorare, nu prezintă nicio urmă de defect calitativ", a spus reprezentantul firmei.
Președintele Consiliului Județean Dolj a precizat că problemele în legătură cu produsele trebuie sesizate. Acesta a făcut apel către toate școlile, spunând că reprezentanții instituțiilor de învățământ trebuie să prezinte autorităților toate aspectele acestui program "Cornul, laptele și fructul", care este unul foarte costisitor.
Surse: mediafax.ro, reporterntv.ro.