Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Decizia finală: se deschid școlile din 8 februarie. Ce spune președintele

Joi, 14 ianuarie 2021, președintele Klaus Iohannis a solicitat o ședință la Palatul Cotroceni cu reprezentanți din Guvern, pentru a analiza posibilitatea de reîncepere a școlilor fizic din data de 8 februarie 2021, dată la care începe al doilea semestru al anului școlar 2020-2021. La discuție au participat, pe lângă președinte și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și șeful DSU, Raed Arafat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat după ședința de la Palatul Cotroceni că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide, în funcție de scenariul în care se află.

Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile. Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni. Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate.

 • În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.
 • În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.
 • În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală.
 • Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online.

Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav. Decizia finală va fi luată în 2 februarie, când vom avea o ședință de evaluare.”, a subliniat președintele României.

 copii la scoala si klaus iohannis

Am avut mai multă înțelegere în România față de alte țări, chiar cu sisteme mai avansate. Au fost țări europene care au avut dificultăți mai mari în predarea online. În România, cadrele didactice, deși nu au avut întotdeauna echipamentele necesare și resurse au închis cu bine 2020 și sunt convins că vor face asta și în anul școlar 2020 – 2021”, a afirmat  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai subliniat că:

 • acest an școlar se va încheia, iar examenele școlare se vor ține la datele planificate, cu prezența fizică.
 • din punct de vedere al măsurilor de siguranță, școlile sunt pregătite să se redeschidă în 8 februarie.
 • este luată în discuție adaptarea tematicii pentru examen la ce anume s-a predat și asimilat.
 • va fi nevoie un număr de ore de recuperare a materiei, în funcție de ce pierderi sunt, de zonă, de școală, de elev.

Surse: Digi24, Huff.ro 

Sursă foto: Huff.ro

Kate și prințul William nu își vor lăsa copiii la școală, deși școlile se deschid oficial în Marea Britanie de la 1 iunie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Se deschid școlile în toamnă? Ce spune Ministrul Educației
  Se deschid școlile în toamnă? Ce spune Ministrul Educației

  Ministerul Educației și-a formulat recent puncte de vedere legate de modalitatea în care ar putea reîncepe noul an școlar. Iată ce s-a adus în discuție!

  Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă
  Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

  Este solicitat în campaniile unora dintre cele mai mari companii din domeniul modei, are sute de mii de fani în mediul online, a defilat pe podiumuri renumite, dar a fost respins...

  BUSU, după decizia de a-și părăsi copilul la o lună:
  BUSU, după decizia de a-și părăsi copilul la o lună: "Mi-am lăsat familia și nu regret"

  Iubitul actor Florin Busuioc, cunoscut publicului larg drept Busu, de la Vremea, a făcut recent o mărturie uluitoare. Artistul a vorbit despre alegerea sa de a-și abandona soția și...

  CERSANIT a finalizat proiectul de renovare a bailor din scolile publice romanesti
  CERSANIT a finalizat proiectul de renovare a bailor din scolile publice romanesti

  „Cersanit trece baia pe curat. La scoala, ca acasa!”

  5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie
  5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea şcolilor pe 8 februarie

  Școlile se deschid oficial din 8 februarie și toți copiii se vor întoarce în bănci. Dar cum, unde și în ce formă?

  A luat decizia de a face avort, însă bebelușul ei s-a născut viu
  A luat decizia de a face avort, însă bebelușul ei s-a născut viu

  Avortul nu este o decizie ușoară pentru nicio femeie, mai ales pentru cele care și-ar fi dorit să ducă sarcina până la capăt. Rănile fizice trec, însă cele emoţionale...

  Dr. Mihai Craiu, despre copiii pandemiei: prezintă o ”serie întreagă de suferințe, dar nu au nicio boală a corpului, dedesubt. Este numai o traumă emoțională"
  Dr. Mihai Craiu, despre copiii pandemiei: prezintă o ”serie întreagă de suferințe, dar nu au nicio boală a corpului, dedesubt. Este numai o traumă emoțională"

  Nu este pentru prima oară când specialiștii trag un semnal de alarmă privind efectele negative pe care pandemia de coronavirus le are asupra copiilor. Medicul pediatru Mihai Craiu,...

  © 2021 Qbebe