Festivalul Internațional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr

Festivalul Internațional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr

Qbebe.ro

După ce își încheie programul la București, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție, sosește la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 30 septembrie și 3 octombrie.  

Vreme de doisprezece ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului bucureștean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaționale precum Berlin, Sundance, sau festivaluri de profil cu tradiție, producții cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție. 

Anul acesta, KINOdiseea revine la Tulcea cu 6 lungmetraje europene și un film românesc. Filmele se adresează copiilor, famililor și profesorilor, dar și cinefililor. Proiecțiile vor avea loc în fiecare zi, de joi până duminică, de la ora 10:00 (proiecții dublate în limba română) și la 12:00 (proiecții subtitrate în limba română). Pe lângă proiecțiile de filme, copiii sunt așteptați la 3 ateliere de incursiune în culisele cinematografiei coordonatate de Paul Grec și Andrei Răuțu. 

Filmele din programul KINOdiseea Tulcea sunt: 

STRĂJERII DELTEI (regia: Liviu Mărghidan, 2021, România, 85 minute, clasele II - V)

Sinopsis: Mai mulţi copii îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Acum copiii au o misiune importantă!

SISTERS / SURORILE - VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, (regia: Silje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen, 2020, Norvegia, 78 minute, clasele II - VII).

Sinopsis: Cel mai apreciat film european pentru copii al anului, premiat în cele mai multe dintre festivalurile la care a fost selecționat,  spune povestea a două surori foarte diferite între ele, Vega (9 ani) și Billie (5 ani), care pleacă într-o excursie în sălbatica natură norvegiană împreună cu tatăl lor. Aventura lor este cât se poate de distractivă, însă tatăl se accidentează și se rănește, iar cele două fete trebuie să găsească ajutor, înfruntând animalele sălbatice, una pe cealaltă și propriile lor temeri, în cele din urmă, ajungând să își salveze singure tatăl.

MARTIN AND THE MAGICAL FOREST / MARTIN ȘI PĂDUREA MAGICĂ, (regia: Petr Oukropec, 2021, Cehia, Slovacia, Germania, 80 minute, clasele II - VII)

Sinopsis: Martin, care locuiește la oraș, își petrece vara într-o tabără aflată în pădure. I se pare enervant să nu aibă acces la internet, însă uită complet de acest lucru, atunci când descoperă că în pădure există creaturi care au nevoie de ajutorul lui, pentru a opri proiectele de construcție care se demarează în zonă. Un film inteligent și plin de aventuri, în jurul tematicii protejării mediului înconjurător.

BUSTER'S WORLD / LUMEA LUI BUSTER, (regia: Martin Miehe-Renard. 2021, Danemarca, 85 minute, clasele IV - VIII)

Sinopsis: Chiar și atunci când are de înfruntat dificultăți, Buster (11 ani) nu își pierde niciodată simțul umorului – este optimist și ambițios și își dorește să devină unul dintre cei mai mari magicieni pe care i-a văzut Danemarca. Visul lui cel mai mare este să câștige concursul de talente, așa că Buster se antrenează în fiecare zi alături de bătrânul său prieten Dl. Larsen, care este un bun cunoscător al magiei. Cu toate acestea, Buster are câteva obstacole de depășit, mai ales că bătăușul școlii, Simon-Olaf, nu este doar cel mai acerb concurent din concurs, ci își dorește de asemenea să o cucerească pe Joanna, fata de care Buster este îndrăgostit. Lucrurile se complică și mai mult atunci când sora sa cu dizabilități îi cere ajutorul, iar sănătatea domnului Larsen se deteriorează.

JACKIE ȘI OOPJEN, (regia: Annamaria van de Mond, 2020, Olanda, 90 minute, clasele I - VIII)

Sinopsis: Jackie și Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile și operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetița de 12 ani a unui custode, descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezește la viață. O prietenie puțin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

F VINE DE LA FERICIRE / H IS FOR HAPPINESS, (regia John Sheedy, 2019, Australia, clasele II - VIII)

Tânăra Candice Phee se regăseşte într-o misiune aventuroasă când, ca parte a unui proiect de la şcoală, devine mediatoare în familia ei certăreaţă şi tristă. Candice este entuziastă şi amuzantă şi îşi dedică timpul încercând să îi înveselească pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede că ea a venit dintr-o altă dimensiune, dar îi devine un aliat de nădejde în misiunea ei. Filmul este ecranizarea cărţii lui Barry Jonsberg - “My Life as an Alphabet” şi ilustrează diferitele faţete ale vieţii între o pădure fantastică, plină de magie şi conservatorismul unui mic oraş.

SPACE BOY, (regia: Olivier Pairoux. 2021, Belgia, 100 minute, clasele IV - VIII)

Sinopsis: La scurt timp după ce se mută într-un oraș nou împreună cu tatăl său, Jim, un băiețel talentat de 11 ani, trebuie să participe la o competiție a tinerilor pasionați de știință, împreună cu noua sa colegă de clasă, Emma. Jim o convinge ca împreună să construiască în secret un balon cu aer cald. Încercând să îndeplinească dorința tatălui său de a ajunge în spațiu, Jim o poartă pe Emma într-o aventură care îi apropie pe cei doi.

Program Teatrul Jean Bart:

 • 30 septembrie, ora 10:00 - JACKIE ȘI OOPJEN (dublat în limba română), clasele I - IV
 • 30 septembrie, ora 12:000 - STRĂJERII DELTEI, clasele I - VIII
 • 30 septembrie, ora 14:00 - ATELIER DE EDUCAȚIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Paul Grec
 • 1 octombrie, ora 10:00 - F VINE DE LA FERICIRE (dublat în limba română), clasele IV - VII
 • 1 octombrie, ora 12:00 - SISTERS- VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, clasele IV - VII
 • 1 octombrie, ora 14:00 - ATELIER DE EDUCAȚIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Andrei Răuțu
 • 2 octombrie, ora 10:00 – SISTERS - VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE (dublat în limba română), clasele II - VII
 • 2 octombrie, ora 12:00- LUMEA LUI BUSTER, clasele IV - VIII
 • 2 octombrie, ora 14:00- ATELIER DE EDUCAȚIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Paul Grec
 • 3 octombrie, ora 10:00- MARTIN ȘI PĂDUREA MAGICĂ (dublat în limba română), clasele II - VII
 • 3 octombrie, ora 12:00- SPACE BOY, clasele IV - VIII

Mai multe detalii despre filmele și programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.

Rezervările se fac la adresele de e-mail monica@asociatiametropolis.ro.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat din bugetul local al Primăriei Municipiului Tulcea, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea, în parteneriat cu Teatrul Jean Bart, în parteneriat cu Institutul de cercetări eco-muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, Esplanada Hotel, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea, Radio România Constanța și TL News.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa de Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. La cele 12 ediții precedente, festivalul a avut peste 120.000 de participanți.

Surse foto: PR

Articolul urmator
Noua structură a anului școlar: nu vor mai fi semestre, nici teze și vacanța de vară va fi mai scurtă
Noua structură a anului școlar: nu vor mai fi semestre, nici teze și vacanța de vară va fi mai scurtă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!
  Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!

  Chiar și în vremuri tulburi, natura își urmează nestingherită cursul ei. O dovadă clară în acest sens este oferită și de fotografii realizate pe parcursul acestui...

  Îi lăsăm pe copii să se uite la filme horror?
  Îi lăsăm pe copii să se uite la filme horror?

  Că tot se apropie Halloween-ul și filmele horror rulează atât în cinematografe, cât și pe platformele de streaming, ne-am gândit să profităm de ocazie și să...

  Cele mai norocoase zodii ale lui 2024. Le merge totul ca pe roate
  Cele mai norocoase zodii ale lui 2024. Le merge totul ca pe roate

  Trei zodii primesc binecuvântarea astrelor în anul 2024! Norocoșii vor avea succes în tot ceea ce fac și drumul pavat cu oportunități! Să vedem ce norocoși au tras...

  O fetiță de 2 ani a devenit cel mai tânăr membru Mensa! Iată ce IQ are
  O fetiță de 2 ani a devenit cel mai tânăr membru Mensa! Iată ce IQ are

  Kashe Quest are 2 ani. Însă nu este doar o fetiță oarecare. Micuța a devenit de curând cel mai tânar membru al societății Mensa, având un IQ de 146.

  Am aflat cele mai intime gânduri ale soțului meu și mă simt distrusă: „Te iubesc, draga mea, dar asta nu mai e de ajuns”
  Am aflat cele mai intime gânduri ale soțului meu și mă simt distrusă: „Te iubesc, draga mea, dar asta nu mai e de ajuns”

  Sunt într-un mare impas, stare de șoc și de teamă. În week-end, pe când făceam curățenie prin șifonierul soțului meu, am dat de o coală împăturită în...

  Cele mai norocoase zodii ale noului an
  Cele mai norocoase zodii ale noului an

  La începutul unui nou an, fiecare dintre noi își dorește cel mai mult să se bucure de sănătate și de reușite în toate aspectele vieții. Dacă anumite zodii trebuie...

  Cele mai mari 5 frici ale proaspeților părinți. Ce poți face să le depășești
  Cele mai mari 5 frici ale proaspeților părinți. Ce poți face să le depășești

  Atunci când urmează să devii părinte, treci prin tot felul de stări și emoții. Printre extaz, uimire și bucurie, apare și teama de a nu fi un părinte suficient de bun....

  Cele șapte minuni ale lumii și poveștile din spatele lor
  Cele șapte minuni ale lumii și poveștile din spatele lor

  Avem multe lucruri de descoperit în lumea asta mare și frumoasă în care trăim. Printre acestea, se află și cele șapte minuni ale lumii. Sigur le știi denumirile, dar le...

  © 2024 Qbebe