Festivalul Internațional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr

Festivalul Internațional de film KINOdiseea revine la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului, pentru publicul tânăr

Qbebe.ro

După ce își încheie programul la București, Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție, sosește la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 30 septembrie și 3 octombrie.  

Vreme de doisprezece ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului bucureștean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaționale precum Berlin, Sundance, sau festivaluri de profil cu tradiție, producții cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție. 

Anul acesta, KINOdiseea revine la Tulcea cu 6 lungmetraje europene și un film românesc. Filmele se adresează copiilor, famililor și profesorilor, dar și cinefililor. Proiecțiile vor avea loc în fiecare zi, de joi până duminică, de la ora 10:00 (proiecții dublate în limba română) și la 12:00 (proiecții subtitrate în limba română). Pe lângă proiecțiile de filme, copiii sunt așteptați la 3 ateliere de incursiune în culisele cinematografiei coordonatate de Paul Grec și Andrei Răuțu. 

Filmele din programul KINOdiseea Tulcea sunt: 

STRĂJERII DELTEI (regia: Liviu Mărghidan, 2021, România, 85 minute, clasele II - V)

Sinopsis: Mai mulţi copii îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Acum copiii au o misiune importantă!

SISTERS / SURORILE - VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, (regia: Silje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen, 2020, Norvegia, 78 minute, clasele II - VII).

Sinopsis: Cel mai apreciat film european pentru copii al anului, premiat în cele mai multe dintre festivalurile la care a fost selecționat,  spune povestea a două surori foarte diferite între ele, Vega (9 ani) și Billie (5 ani), care pleacă într-o excursie în sălbatica natură norvegiană împreună cu tatăl lor. Aventura lor este cât se poate de distractivă, însă tatăl se accidentează și se rănește, iar cele două fete trebuie să găsească ajutor, înfruntând animalele sălbatice, una pe cealaltă și propriile lor temeri, în cele din urmă, ajungând să își salveze singure tatăl.

MARTIN AND THE MAGICAL FOREST / MARTIN ȘI PĂDUREA MAGICĂ, (regia: Petr Oukropec, 2021, Cehia, Slovacia, Germania, 80 minute, clasele II - VII)

Sinopsis: Martin, care locuiește la oraș, își petrece vara într-o tabără aflată în pădure. I se pare enervant să nu aibă acces la internet, însă uită complet de acest lucru, atunci când descoperă că în pădure există creaturi care au nevoie de ajutorul lui, pentru a opri proiectele de construcție care se demarează în zonă. Un film inteligent și plin de aventuri, în jurul tematicii protejării mediului înconjurător.

BUSTER'S WORLD / LUMEA LUI BUSTER, (regia: Martin Miehe-Renard. 2021, Danemarca, 85 minute, clasele IV - VIII)

Sinopsis: Chiar și atunci când are de înfruntat dificultăți, Buster (11 ani) nu își pierde niciodată simțul umorului – este optimist și ambițios și își dorește să devină unul dintre cei mai mari magicieni pe care i-a văzut Danemarca. Visul lui cel mai mare este să câștige concursul de talente, așa că Buster se antrenează în fiecare zi alături de bătrânul său prieten Dl. Larsen, care este un bun cunoscător al magiei. Cu toate acestea, Buster are câteva obstacole de depășit, mai ales că bătăușul școlii, Simon-Olaf, nu este doar cel mai acerb concurent din concurs, ci își dorește de asemenea să o cucerească pe Joanna, fata de care Buster este îndrăgostit. Lucrurile se complică și mai mult atunci când sora sa cu dizabilități îi cere ajutorul, iar sănătatea domnului Larsen se deteriorează.

JACKIE ȘI OOPJEN, (regia: Annamaria van de Mond, 2020, Olanda, 90 minute, clasele I - VIII)

Sinopsis: Jackie și Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile și operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetița de 12 ani a unui custode, descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezește la viață. O prietenie puțin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

F VINE DE LA FERICIRE / H IS FOR HAPPINESS, (regia John Sheedy, 2019, Australia, clasele II - VIII)

Tânăra Candice Phee se regăseşte într-o misiune aventuroasă când, ca parte a unui proiect de la şcoală, devine mediatoare în familia ei certăreaţă şi tristă. Candice este entuziastă şi amuzantă şi îşi dedică timpul încercând să îi înveselească pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede că ea a venit dintr-o altă dimensiune, dar îi devine un aliat de nădejde în misiunea ei. Filmul este ecranizarea cărţii lui Barry Jonsberg - “My Life as an Alphabet” şi ilustrează diferitele faţete ale vieţii între o pădure fantastică, plină de magie şi conservatorismul unui mic oraş.

SPACE BOY, (regia: Olivier Pairoux. 2021, Belgia, 100 minute, clasele IV - VIII)

Sinopsis: La scurt timp după ce se mută într-un oraș nou împreună cu tatăl său, Jim, un băiețel talentat de 11 ani, trebuie să participe la o competiție a tinerilor pasionați de știință, împreună cu noua sa colegă de clasă, Emma. Jim o convinge ca împreună să construiască în secret un balon cu aer cald. Încercând să îndeplinească dorința tatălui său de a ajunge în spațiu, Jim o poartă pe Emma într-o aventură care îi apropie pe cei doi.

Program Teatrul Jean Bart:

 • 30 septembrie, ora 10:00 - JACKIE ȘI OOPJEN (dublat în limba română), clasele I - IV
 • 30 septembrie, ora 12:000 - STRĂJERII DELTEI, clasele I - VIII
 • 30 septembrie, ora 14:00 - ATELIER DE EDUCAȚIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Paul Grec
 • 1 octombrie, ora 10:00 - F VINE DE LA FERICIRE (dublat în limba română), clasele IV - VII
 • 1 octombrie, ora 12:00 - SISTERS- VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, clasele IV - VII
 • 1 octombrie, ora 14:00 - ATELIER DE EDUCAȚIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Andrei Răuțu
 • 2 octombrie, ora 10:00 – SISTERS - VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE (dublat în limba română), clasele II - VII
 • 2 octombrie, ora 12:00- LUMEA LUI BUSTER, clasele IV - VIII
 • 2 octombrie, ora 14:00- ATELIER DE EDUCAȚIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Paul Grec
 • 3 octombrie, ora 10:00- MARTIN ȘI PĂDUREA MAGICĂ (dublat în limba română), clasele II - VII
 • 3 octombrie, ora 12:00- SPACE BOY, clasele IV - VIII

Mai multe detalii despre filmele și programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.

Rezervările se fac la adresele de e-mail monica@asociatiametropolis.ro.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat din bugetul local al Primăriei Municipiului Tulcea, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea, în parteneriat cu Teatrul Jean Bart, în parteneriat cu Institutul de cercetări eco-muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea, Esplanada Hotel, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea, Radio România Constanța și TL News.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa de Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA - European Children's Film Association. La cele 12 ediții precedente, festivalul a avut peste 120.000 de participanți.

Surse foto: PR

Articolul urmator
A început KINOdiseea Open Air – filme, spectacole ateliere și târg până pe 12 septembrie, în Parcul Plumbuita
A început KINOdiseea Open Air – filme, spectacole ateliere și târg până pe 12 septembrie, în Parcul Plumbuita

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!
  Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!

  Chiar și în vremuri tulburi, natura își urmează nestingherită cursul ei. O dovadă clară în acest sens este oferită și de fotografii realizate pe parcursul acestui...

  Cel mai tânăr influencer din lume are 3 ani şi poartă numai haine semnate de designeri
  Cel mai tânăr influencer din lume are 3 ani şi poartă numai haine semnate de designeri

  Un băieţel din Marea Britanie a cucerit internet-ul după ce mama sa a postat pe Instagram numeroase fotografii cu el îmbrăcat în haine de designer. Parcurge articolul de mai...

  Cine este fiul lui Adrian Păunescu: a devenit tată la 16 ani şi este cel mai tânăr bunic din showbiz-ul românesc
  Cine este fiul lui Adrian Păunescu: a devenit tată la 16 ani şi este cel mai tânăr bunic din showbiz-ul românesc

  Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, este implicat din adolescenţă în activitatea artistică şi se mândreşte cu o familie frumoasă. Parcurge articolul de mai...

  "Am fost vândut când eram bebeluş pe 10 mii de dolari". Povestea emoţionantă a unui tânăr român care a ştiut să îşi găsească fericirea
  "Am fost vândut când eram bebeluş pe 10 mii de dolari". Povestea emoţionantă a unui tânăr român care a ştiut să îşi găsească fericirea

  Un bebeluş din România, vândut de părinţii săi unui cuplu canadian, a devenit un tânăr împlinit pe plan personal şi profesional. Parcurge cu atenţie articolul...

  O fetiță de 2 ani a devenit cel mai tânăr membru Mensa! Iată ce IQ are
  O fetiță de 2 ani a devenit cel mai tânăr membru Mensa! Iată ce IQ are

  Kashe Quest are 2 ani. Însă nu este doar o fetiță oarecare. Micuța a devenit de curând cel mai tânar membru al societății Mensa, având un IQ de 146.

  14 actori care au jucat în filme alături de copiii lor
  14 actori care au jucat în filme alături de copiii lor

  Pentru a evita diverse critici și comentarii nu foarte mulți actori au ales să joace în filme alături de copiii lor. Îți prezentăm în continuare câteva familii...

  Cele mai norocoase zodii ale noului an
  Cele mai norocoase zodii ale noului an

  La începutul unui nou an, fiecare dintre noi își dorește cel mai mult să se bucure de sănătate și de reușite în toate aspectele vieții. Dacă anumite zodii trebuie...

  Top 15 filme psihologice pe care trebuie să le vezi! Te vor impresiona!
  Top 15 filme psihologice pe care trebuie să le vezi! Te vor impresiona!

  Când vine vorba de filme psihologice, trebuie să recunoști: sunt fascinante! Scopul lor nu este să te impresioneze prin suspans, ci să te poarte în mintea protagoniștilor....

  © 2023 Qbebe