În 2021, copiii generației Alpha au creat programele Itsy Bitsy FM

De 16 ani Itsy Bitsy s-a adaptat nevoilor copiilor, care sunt mereu în schimbare de la o generație la alta. În 2021, singurul radio pentru copiii din România a facut și mai mult dând copiilor spațiu și acces la studiouri, ca să-și creeze singuri programele preferate. Itsy Bitsy FM a devenit astfel în 2021 radioul cu programe făcute de copiii Generației Alpha, în care ei au avut șansa să își facă vocile auzite, să propună temele lor de interes, să transmită mesaje părinților și chiar copiilor mai mici.

Copiii născuți începând cu anul 2010 fac parte din Generația Alpha, o generație care marchează începutul unui nou mileniu și a unui nou mod de a trăi și de a privi lumea. Chiar dacă fac parte din prima generație complet digitală, conectată permanent la tehnologie, copiii generației Alpha sunt preocupați nu doar de tehnologie, conținut on-line și realitate virtuală, ci și de ecologie,  antreprenoriat și stare de bine.

“Noi, la Itsy Bitsy, știm că fiecare copil este un potențial geniu, are talentele și superputerile lui specifice. Important e ca părinții și profesorii să îl lase să se manifeste liber în zona lui de interes și să îl susțină să își descopere pasiunea și să își urmeze visul. Inteligența lingvistică și cea logico-matematică sunt la fel de importante ca și talentele la muzică și dans, în arte vizuale, în sport, inteligență naturalistă sau cea emoțională. Susținuți și ghidați, copiii își pot descoperi și antrena încă de mici superputerile și inteligențele multiple și astfel pot performa și deveni, mai târziu, adulți împliniți și fericiți.”- Nadia Tătaru, co-fondator și director Itsy Bitsy.

Sute de copii cu vârste între 6 și 10 ani s-au înscris în acest an în preselecția pentru școala gratuită de radio organizată de Itsy Bitsy. În cele două ediții ale școlii, 31 de copii au fost aleși finaliști și au absolvit Școala de Supereroi Itsy Bitsy – Învață Oul pe Găină. Studenții-copii au învățat să stăpânească butoanele și microfoanele, să înregistreze în studio și să vorbească cu dezinvoltură în direct la radio, despre lucrurile care îi preocupă. Ei au transmis mesaje autentice și pline de înțelepciune părinților și profesorilor, precum și celorlalți copii care i-au ascultat.

Pe durata școlii de radio, copiii au vorbit liber despre zonele lor de interes: tehnologie și internet, sentimente si emotii, ecologie, antreprenoriat, experimente știintifice, robotică și programare, muzică și dans. Fiecare absolvent a realizat propria emisiune audio “Pasiunea mea”, difuzată la radio zilnic, de la 13:10 și 15:30, pentru a-i inspira și pe alți copii să își descopere și să își urmeze visurile.

În acest an marcat de pandemie și de consum ridicat de conținut on-line, copiii-absolvenți ai școlii radio au realizat în studiourile Itsy Bitsy emisiuni audio și video tematice și le-au vorbit copiilor mai mici decât ei despre pasiunile și descoperirile lor.

“Copiii știu ce spun” este talk-show-ul radio live în care David Măruță și invitații lui ne-au arătat cum se vede lumea prin ochii copiilor. Prietenie, călătorii, hobby, relații între frați sunt temele de discuție de succes între copii, care au atras comentarii și telefoane în direct.

Mara Dobre și Radu Leu, de 9 ani, sunt pasionați de ecologie și de o planetă vie și au devenit “SHero - Eroii Sustenabilității”. Misiunea lor este să-i învețe pe oameni cum pot fi mai responsabili cu resursele planetei. Pentru mai mult succes în misiune, ei primesc și ajutorul sponsorului emisiunii, Coca Cola HBC România.

Pentru că mulți copii sunt pasionați de ecologie, supereroul ecologist Spark i-a invitat pe copii să împărtășească din experiența lor de mici ecologiști și iubitori ai planetei. Pe toată durata anului, peste 120 de copii au făcut echipe de câte patru și au luat parte săptămânal la emisiunea ECO exploratorii, transmisă live, simultan la radio și on-line, din studiourile din IKEA Pallady. Înscrierile copiilor la acest program continuă.

”Salut! Sunt Energy Kid, iar să fii prieten cu energia, așa cum sunt eu, e priză! Puterea mea este activarea resurselor de energie și mereu când găsesc un cablu sau o sârmuliță mi se aprinde un beculeț și am imediat un experiment în minte.” - așa ne spune Marco Gligan, de 7 ani. Încurajat și energizat de ENEL, el a realizat deja peste 100 de emisiuni radio și online despre surse de energie și experimente științifice de tot felul.   

      

Iris Dobre (9 ani), David Măruță (10 ani), Maia Proteasa (10 ani) și Robert Vlădăscău (8 ani) sunt copiii care au aflat secretele unei navigări în siguranță pe internet și acum le spun și celorlalți copii: e în puterea ta să Fii SuperErou pe internet! Episoadele video sunt de un real ajutor pentru școlarii mici și preșcolari și sunt sponsorizate de AQUA Carpatica Kids. Puterile digitale le-au fost antrenate copiilor și în cadrul emisiunii Eroii Internetului, realizate de Carina Dănețiu și David Măruță.

Pentru a afla cum arată astăzi viitorii mari antreprenori și care sunt hobby-urile lor, care vor deveni business-uri de succes, Groupama a sponsorizat proiectul radio Antreprenor din viitor. În cadrul proiectului, părinții sunt motivați și inspirați să le acorde mai multă atenție copiilor și să îi susțină în planurile lor de viitor

Ana Ștefania Chiru, Ada Gligor și Ana Rădulescu au 7 ani și sunt atrase de lumea emoțiilor și de relații armonioase la școală și acasă. Absolvente ale școlii de radio Itsy Bitsy, ele s-au împrietenit și au realizat o suită de emisiuni video și audio, cu exemple ușor de înțeles și exerciții practice: ABC-ul emoțiilor. Este proiectul educativ pe care AQUA Carpatica Kids îl susține pentru a-i ajuta pe copii să-și crească inteligența emoțională.

Și programele live ale Itsy Bitsy pentru zilele de sărbătoare au fost co-realizate de copii. Fie că au cântat, dansat sau s-au jucat, copiii ne-au arătat cum vor ei să sărbătorească 1 Iunie, Ziua Limbii Române și Ziua Națională. În aceste live-uri s-au reunit familiile de români de pretutindeni, care prin intermediul comentariilor interactive pe Facebook au împărtășit urări și lucruri frumoase despre România, s-au jucat și au câștigat numeroase premii de la sponsori: REHAU, BCR, ASF, LEGO, ETI, Fulga.

Școala de SuperEroi Itsy Bitsy  va continua și anul care vine cu o nouă ediție. Înscrierile se fac în perioada 3 - 23 ianuarie 2022. Juriul va alege 15 copii cu vârste între 6 și 10 ani, care vor urma școala gratuită de radio în prima parte a anului următor. Odată cu ei, programele realizate de copii pentru copii vor continua cu noi teme de interes, propuse chiar de copii și realizate cu susținerea financiară a sponsorilor și cu ajutorul echipei Itsy Bitsy.   

           

Copiii de grădiniță și de școală primară au nevoie de acces la lumea Itsy Bitsy pentru a se inspira de la alți copii asemenea lor, pentru a-și descoperi superputerile interioare și inteligențele multiple, pentru a-și descoperi pasiunile și a-și urmări visurile. Iar adultii pot tine radiourile pe frecvența Copilăriei, pentru că și Oul învață pe Găină, iar perspectiva proaspătă și inocentă pe care o aduc copiii poate fi revelatoare și inspirațională pentru adulți.

**************

Lumea Itsy Bitsy o puteţi accesa oriunde şi oricând, prin intermediul aplicaţiei gratuite ITSY BITSY FM, disponibilă în GooglePlay şi AppStore. Itsy Bitsy a inițiat și obținut, împreună cu partenerii săi ca 1 Iunie să fie zi liberă naţională şi a iniţiat şi derulat campania strategică naţională de prevenire şi combatere a bullyingului în şcoli.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Copiii descoperă că au superputeri cu Itsy Bitsy
  Copiii descoperă că au superputeri cu Itsy Bitsy

  Toți copiii au superputeri, doar că cineva trebuie să îi sprijine să și le descopere. De aceea Itsy Bitsy lansează Școala de SuperEroi Itsy Bitsy, unde cei mici au șansa să...

  Copiii au plaja lor în această vară | Radioplaja Itsy Bitsy
  Copiii au plaja lor în această vară | Radioplaja Itsy Bitsy

  București - Mamaia, iulie 2019 Toată vacanța de vară, copiii au o plajă doar a lor, cu acces gratuit, special amenajată de echipa Itsy Bitsy FM, la Mamaia. Părinții care vor să...

  30.000 de copii și părinți la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy
  30.000 de copii și părinți la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy

  București, 9 septembrie 2019 La final de vacanță și inceput de an scolar peste 30.000 de copii și părinți s-au antrenat la Școala de SuperEroi Itsy Bitsy, în parcul Lumea...

  Cum au creat două mame în pandemie primul marketplace pentru mama și copil
  Cum au creat două mame în pandemie primul marketplace pentru mama și copil

  Pandemia ne-a forțat să ieșim din zona noastră de confort și să ne adaptăm la o nouă normalitate. Probabil că dacă ar fi să alegem un cuvânt care să definească ultimul an,...

  Bibliotecă donată pentru 1600 de copii din Slobozia Bradului
  Bibliotecă donată pentru 1600 de copii din Slobozia Bradului

  Bucureşti, octombrie 2019 Copiii din una dintre cele mai mari școli din mediul rural, Școala publică de nivel primar și gimnazial Slobozia Bradului (Vrancea) au primit în dar o...

  Daruiește o lume de basm - 3 Biblioteci noi
  Daruiește o lume de basm - 3 Biblioteci noi

  3 noi biblioteci au fost construite cu cărțile donate de copii și părinți în campania Dăruiește o lume de basm. Aceste biblioteci au adus mare bucurie copiilor și seniorilor de...

  Mihai Craiu despre cum trebuie protejați copiii pe plajă. „Copiii nu trebuie să stea prea mult în apă sărată. Se pot deshidrata!”
  Mihai Craiu despre cum trebuie protejați copiii pe plajă. „Copiii nu trebuie să stea prea mult în apă sărată. Se pot deshidrata!”

  Atunci când plecăm la mare cu cei mici, de multe ori socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Deși visăm la o vacanță fără peripeții, se...

  Dăruiește o lume de basm
  Dăruiește o lume de basm

  Peste 160 de copii, care beneficiază de susținere în proiectul social Hero Afterschool Clinceni, au primit în dar cărți pentru a-și construi 2 biblioteci. Donațiile au...

  © 2022 Qbebe