Millie Bobby Brown numită cel mai tânăr Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF

Millie Bobby Brown numită cel mai tânăr Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF

Irina Olteanu - Redactor Senior

Actrița din Stranger Things este numită Ambasador UNICEF de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, când copiii din lumea întreagă își unesc forțele pentru respectarea drepturilor lor și "preiau" roluri importante în guvern, divertisment și în mediul de afaceri

Actrița nominalizată la premiile Emmy, Millie Bobby Brown este cel mai nou Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF. Evenimentul - organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului la sediul Națiunilor Unite și al Empire State Building din New York- o aduce în prim plan pe vedeta de 14 ani, cel mai tânăr Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF.

"Să devin Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF este un vis devenit realitate", a spus Brown. "Este o imensă onoare să mă pot alătura listei impresionate de personalități care au susținut UNICEF de-a lungul timpului. Aștept cu nerăbdare să întâlnesc cât mai mulți copii și tineri, să le ascult poveștile și să vorbesc în numele lor."

unicef

În rolul său de Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, actrița britanică din serialul Stranger Things își va folosi platforma internațională pentru a sensibiliza publicul cu privire la drepturile copilului și aspecte care îi afectează pe tineri, precum lipsa educației, locuri sigure pentru a se juca și învăța și impactul pe care îl au violența, bullyingul și sărăcia asupra lor. Actrița susține activitatea UNICEF încă din 2016, când a găzduit evenimentul care celebra a 70-a aniversare a organizației la sediul Națiunilor Unite, iar anul trecut a promovat evenimentul de inaugurare al Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului pentru UNICEF. Millie se alătură unei liste de Ambasadori ai Bunăvoinței pentru UNICEF care îi include pe: Muzoon Almellehan, David Beckham, Orlando Bloom, Jackie Chan, Priyanka Chopra, Danny Glover, Ricky Martin, Leo Messi, Liam Neeson, Shakira și Lilly Singh.

"Ma bucur să o primesc pe Millie în familia UNICEF, cu atât mai mult cu cât Ziua Internațională a Copilului este o zi care evidențiază cât de important este să ascultam părerile copiilor și tinerilor", a spus Directorul Executiv UNICEF Henrietta Fore. "Copiii pledează cel mai bine pentru cauza lor. Sunt convinsă că Millie se va implica cu multă pasiune și dăruireîn promovarea drepturilor copiilor și a tinerilor."

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului - sărbătorită pe 20 noiembrie - este o zia acțiunilor "pentru copii, de către copii", prin care se atrage atenția asupra situației în care se aflămilioanele de copiii neșcolarizați, lipsiți de protecție și forțați să își părasească țara sau orașul în care locuiesc. De asemenea este o zi dedicată strângerii de fonduri pentru susținerea acestora. UNICEF invită publicul larg să completeze online o petiție internaționalăprin care solicită liderilor lumii să își reînnoiască angajamentul în asigurarea respectării drepturilor fiecărui copil în prezent, dar și pentru următoarele generații, astfel încât fiecare copil să meargă la școală, să fie protejat și să se poată dezvolta la potențialul maxim.

Totodată, UNICEF le cere susținătorilor săi să se solidarizeze cu cei mai dezavantajați și mai vulnerabili copii, contribuind cu toții la „colorarea planetei în albastru" - purtând sau arborând ceva albastru la școală, pe stradă sau pe rețelele de socializare, în sălile de ședință sau pe terenul de sport în data de 20 noiembrie. Pentru a da start acțiunii, săptămâna trecută, actrița Millie Bobbie Brown a apărut într-un videoclip scurt în care le cerea susținătorilor să poarte albastru -#GoBlue- în semn de sprijin pentru respectarea drepturilor copilului: http://bit.ly/VideoZiuaInternationalaaDrepturilorCopilului.

Pentru a sărbători acest eveniment anual, celebrități și personalități din lumea divertismentului, reprezentanți ai guvernelor, sportivi și oameni de afaceri îșiunesceforturile pentru a susține drepturile copiilor, iar aceștia vor prelua roluri cheie, pentru a pune în evidență aspectele cele mai importante pentru ei.

unicef

• Clădiri emblematice vor fi luminate în albastru, inclusiv Clădirea Operei din Sydney (Sydney Opera House) din Australia, Centrul Național de Natație din Beijing, Cubul de Apă (Beijing National Aquatics Center, Water Cube) din China, situl Petra din Iordania și The Empire State Building din America.

• În mai multe țări, copiii vor prelua conducerea parlamentelor din: Muntenegru,Peru,Tonga, Suriname și Zambia. Prim ministrul Irlandei - (Taoiseach of Ireland) Leo Varadkar, va participa într-o campanie ‘Kids Takeover' în biroul său.

• La Bruxelles, delegați ai tinerilor vor prelua Parlamentul European și le vor vorbi liderilor europeni despre "Europa pe care și-o doresc copiii" ("Europe Kids Want.")

• În Burkina Faso, tinerii din Africa de Vest și Africa Centrală vor lua parte la sesiunile de comunicare „Africa Dialogues" pentru a le vorbi decidenților despre Africa pe care și-o doresc, „Africa We Want'.

• În India, Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF, Sachin Tendulkar va juca fotbal cu copiii, iar publicul va fi încurajat să poarte sau să realizeze ceva albastru. În plus, copiii vor prelua postul de televiziune național, Doordarshan și vor oferi premii membrilor parlamentului care abordează aspecte legate de drepturile copilului în Parlament.

• În China, Laos, Liban, Nigeria, Oman, Tanzania, Statele Unite și alte locuri, copii vor prelua redacțiile de știri pentru a vorbi despre aspectele care contează pentru ei.

• În Olanda, peste 30 de copii vor avea șansa de a ocupa funcțiile la care visează, de la conducerea unei echipe de fotbal până la a lucra la cel mai popular serial din Olanda: Goede Tijden, Slechte Tijden.

• Peste 50 de organizații din întreaga lumea le vor acorda roluri copiilor sau îi vor susține pe copii, printre care: FC Barcelona, Beko, All Blacks, Qantas și Amadeus. Sediul Johnson & Johnson va fi preluat de copii pentru a anunța alocarea sumei de 10 milioane de dolari în vederea susținerii programelor de sănătate ale UNICEF. LEGO Group și LEGO Foundation vor găzdui o serie de evenimente "Construim Schimbarea" („Build the Change") în întreaga lume, copiii fiind invitați să își împărtășească opiniile referitoare lafelul în care trebuie să arate școala ideală.

• Pe lângă numirea lui Millie Bobby BrownAmbasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, state din întreaga lume vor numi Ambasadori tineri pentru UNICEF:
o Wang Yuan (Roy Wang), 18 ani, cântăreț, Ambasador pentru UNICEF în China.
o Hima Das, 18 ani, atlet, Ambasador pentru UNICEF în India.
o Hinna Asefi Wardak, 15 ani, prezentator de televiziune, Ambasador pentru UNICEF în Afghanistan.
o Sonam Wangchen, 16 ani, interpret, compozitor și muzician, Ambasador pentru UNICEF în Bhutan.
o El Sistema, membrii Orchestrei Naționale pentru Copii din Venezuela, vor fi desemnați din nou Ambasadori Naționali pentru UNICEF în Venezuela.

• O serie de colaborări cu Susținătorii Tinerilor vor avea loc în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, cu:
o Emanne Beasha, 10 ani, interpret și susținător, Joud Mbaideen, 14 ani, autor și susținător, UNICEF în Iordania.
o Raba Khan, 19 ani, formator de opinie în social media și YouTuber, UNICEF în Bangladesh.
o Kherann Yao, 23 de ani, susținător al protecției mediului, Detty Dione Datto, 24 de ani, vlogger și susținător al persoanelor cu dizabilități, Tchonté Silué, 24 de ani, blogger și susținător al educație, UNICEF în Coasta de Fildeș.
o Biljana Stojković, 14 ani, vlogger și influencer, UNICEF în Serbia.
o Cedi Osman, 23 de ani, jucător profesionist de baschet, UNICEF în Turcia.

Pentru mai multe informații despre Susținătorii Tinerilor și biografiile lor, vizitați:
https://uni.cf/worldchildrensday2018

Articolul urmator
Senzația internetului: cel mai dolofan bebeluș de pe TikTok
Senzația internetului: cel mai dolofan bebeluș de pe TikTok

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O fetiță de 2 ani a devenit cel mai tânăr membru Mensa! Iată ce IQ are
    O fetiță de 2 ani a devenit cel mai tânăr membru Mensa! Iată ce IQ are

    Kashe Quest are 2 ani. Însă nu este doar o fetiță oarecare. Micuța a devenit de curând cel mai tânar membru al societății Mensa, având un IQ de 146.

    Apelul UNICEF către mamele din toată lumea: „Primele 1000 de zile din viața copilului sunt cruciale pentru dezvoltarea lui”
    Apelul UNICEF către mamele din toată lumea: „Primele 1000 de zile din viața copilului sunt cruciale pentru dezvoltarea lui”

    UNICEF transmite un semnal de alarmă tuturor mamelor din lume: primele 1000 de zile din viața copilului sunt extrem de importante pentru dezvoltarea sa armonioasă. La fel de importantă...

    De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume
    De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume

    Determinarea, perseverența și pasiunea l-au ajutat pe César Ritz să-și depășească statutul unui tânăr care căuta să-și construiască un drum în industria...

    Ce BAC! Ce licență! Ce dizertație! Cel mai dificil examen din viață este cel de părinte
    Ce BAC! Ce licență! Ce dizertație! Cel mai dificil examen din viață este cel de părinte

    Cine spune că e greu să dai BAC-ul sau examenele din facultate, nu știe de spune! Poftim? Licența e mai grea? Examenul oral de la admitere la Master sau disertația? Să fie oare...

    Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"
    Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"

    Dr. Georgian Ciubotaru este medic rezident neurochirurg în cadrul “Brain Institute” la Spitalul Monza din Bucureşti, unde activează mai ales în chirurgia epilepsiei...

    „Urăsc școala, nu mai vreau să merg!" - ce să faci când cel mic refuză să mai meargă la ore
    „Urăsc școala, nu mai vreau să merg!" - ce să faci când cel mic refuză să mai meargă la ore

    Printre provocările de care te poți lovi în viața de părinte se regăsește și aceasta: să-ți auzi copilul spunându-ți că urăște școala și că nu vrea să meargă...

    Părinții mei m-au obligat să slăbesc când eram copil. Am devenit mai slabă și mai frumoasă, dar mult mai superficială
    Părinții mei m-au obligat să slăbesc când eram copil. Am devenit mai slabă și mai frumoasă, dar mult mai superficială

    Atunci când era mică, era plinuță, așa că părinții ei au pus-o să slăbească. Acolo a învățat că oamenii te plac doar dacă ești slab.

    Ce carieră ți se potrivește cel mai bine, în funcție de semnul tău zodiacal
    Ce carieră ți se potrivește cel mai bine, în funcție de semnul tău zodiacal

    Fie că ești la început de drum în ceea ce privește construirea unei cariere, fie că intenționezi să faci o schimbare în viața profesională, contează mult să alegi...

    © 2024 Qbebe