Noi povești la Teatrul Ion Creangă din această toamnă

Noi povești la Teatrul Ion Creangă din această toamnă

Qbebe.ro

Teatrul Ion Creangă își reia activitatea cu speranță, dar și cu noi perspective. Din 3 septembrie îi așteaptă pe cei mici și mari la teatru, la Sala Mică, cu spectacole pentru piticii cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani și la partenerii noștri de la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, care ne găzduiesc spectacolele pentru copiii cu vârsta peste 6 ani. 

În noua stagiune vom continua să oferim publicului tânăr și foarte tânăr cele mai frumoase spectacole, de un înalt nivel artistic, dar și programe artistice complementare, cu valențe educative. În acest sens, pe data de 3 septembrie îl vom revedea pe cel mai iubit și zgloboiu cocoș, în spectacolul „Punguța cu doi bani”, dar vom (re)descoperi și lumea comună dintre magie și ghicitori în „Magia ghicitorilor”. Duminică, pe 4 septembrie, „Cei trei purceluși” vor învăța o lecție pe care cu toții trebuie să o știm, iar pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Jack va porni într-o călătorie extraordinară și plină de peripeții auzite și văzute doar în povestea „Jack și vrejul de fasole”. Toată luna septembrie se anunță o avalanșă de super-spectacole cu eroii preferați, dar și cu personaje de la care cei mici și mari vor învăța să viseze frumos și să înfrunte orice rău. 

Pentru publicul nostru foarte tânăr (1-4 ani) avem o surpriză cu emoții. Peisajul tomnatic se conturează din fire și gheme de ață odată cu premiera spectacolului „Povești cu fire”. Pornind de la ideea că lumea întreagă este un ghem de lână uriaș, iar toți oamenii sunt legați unul de altul printr-un fir invizibil, călătorind prin spațiu și timp, veți descoperi cât de legați suntem unii de alții, dar mai ales față de natură și lucrurile care ne înconjoară. Avanpremiera spectacolului are loc pe 7 septembrie, iar premiera pe 8 septembrie, de la ora 18:00, la Sala Mică. 

Conceptul și regia sunt semnate de Andra Burcă, scenografia de Viaceslav Vutcariov, iar muzica de Radu Mihalache. Actrițele Andreea Gaica, Andreea Mera și Andra Mirescu vor explora și căuta printre gheme de lână, emoții și figuri din natură. Realizat în regim de coproducție în cadrul proiectului MAPPING - A Map on the aesthetics of performing arts for early years, spectacolul se înscrie în demesurile Teatrului Ion Creangă de promovare a teatrului prin mijloacele specifice educației timpurii, respectiv educația senzorială și emoțională a copiilor sub 3 ani. 

De asemenea, suntem tare bucuroși și entuziasmați să anunțăm lansarea noului site www.teatrulioncreanga.ro, platformă care oferă o experiență online simplificată, acces rapid la informaţii şi aplicații care permit o utilizare prietenoasă de pe orice tip de dispozitiv (PC, tabletă, smartphone). Plin de culoare și ilustrații vii ale poveștilor noastre, noul site este acum o platformă bine structurată prin care utilizatorii pot afla rapid informațiile de care au nevoie și pot achiziționa online bilete la spectacolele/atelierele dorite, totul extrem de simplu. Site-ul poate fi accesat aici și vă invităm să-l descoperiți și să navigați cu ușurintă prin spectacole, ateliere, istoric, evenimente, proiecte, publicații și multe altele. 

Despre noul site, managerul Teatrului Ion Creangă, Gabriel Coveșeanu, menționează: 

„Ne-am dorit ca noul site să fie simplu de utilizat, iar informațiile să fie navigate cât mai ușor. Am introdus noi widget-uri, precum harta locațiilor unde ne puteți găsi, opțiunea de search, dar și posibilitatea de a răsfoi publicațiile Teatrului direct din site. În plus, istoricul Teatrului Ion Creangă poate fi citit acum sub forma unui timeline, fiind un instrument cu adevărat util pentru cei ce vor să afle mai multe despre Teatrul Ion Creangă. Noul site este o platformă cu un design modern și intuitiv, fiind ușor de nagivat de toți vizitatorii site-ului, indiferent dacă aceștia sunt sau nu familizarizați cu tehnologia.”

Avem multe planuri pentru această stagiune, însă ele vor fi dezvăluite rând pe rând. Până atunci, toamna abia se află la început iar cele două săli: Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23) și Sala Opereta – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1) sunt numai bune pentru basme, personaje și aplauze. Biletele pentru spectacolele lunii septembrie au fost puse în vânzare atât online, pe platformele Entertix.ro și Myticket.ro, cât și la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București. 

Parteneri internaționali: Mapping - A Map on the aesthetics of performing arts for early years, Europa Creativă | Parteneri de stagiune: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, Societatea de Transport București | Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, EuropaFM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Modern Dads, Cult-ura.ro | Monitorizare media: mediaTRUST | Spectacol recomandat de Radio Itsy Bitsy FM.

Surse foto: PR

Articolul urmator
Cele mai mari povești de dragoste din toate timpurile

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Din toamnă elevii înapoi în clase: ce schimbări anunță Ministerul Educației
  Din toamnă elevii înapoi în clase: ce schimbări anunță Ministerul Educației

  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este convins de faptul că elevii vor merge la școală din toamnă! Acesta spune că valul patru în niciun caz nu va fi atât de...

  Se deschid școlile în toamnă? Ce spune Ministrul Educației
  Se deschid școlile în toamnă? Ce spune Ministrul Educației

  Ministerul Educației și-a formulat recent puncte de vedere legate de modalitatea în care ar putea reîncepe noul an școlar. Iată ce s-a adus în discuție!

  5 zodii care se vor îndrăgosti iremediabil până în toamnă
  5 zodii care se vor îndrăgosti iremediabil până în toamnă

  Toamna se numără... noile iubiri! Cel puțin pentru 5 nativi, care se vor îndrăgosti iremediabil în următoarea perioadă. Așa că dacă nu ți-ai găsit încă sufletul...

  Astenia de toamnă la copii: simptome și tratament
  Astenia de toamnă la copii: simptome și tratament

  Copilul tău suferă de oboseală sau lipsă de energie de când s-a schimbat anotimpul? S-ar putea să fie vorba despre astenia de toamnă. Află mai multe despre această afecțiune,...

  Ai tacâmuri din argint în casă? Iată cum le poți curăța, ca să arate ca noi
  Ai tacâmuri din argint în casă? Iată cum le poți curăța, ca să arate ca noi

  Indiferent cât de mult ai grijă de tacâmurile tale din argint, în mod natural ajung să își piardă luciul specific în timp. Pentru că nu este plăcut nici...

  După 8 ani de citit și inventat povești, acum copilul meu culege roadele la școală
  După 8 ani de citit și inventat povești, acum copilul meu culege roadele la școală

  Sunt mamă, așa că trebuie să mă laud cu puiul meu. V-am păcălit. De data asta nu mă laud numai cu puiul, mă laud și cu mama. Adică eu, mama. Pentru că sunt uimită și...

  Codin Maticiuc, din nou tată! „A venit ILINCA. O să facă această lume puțin mai bună”. Vezi primele imagini cu fiica lui!
  Codin Maticiuc, din nou tată! „A venit ILINCA. O să facă această lume puțin mai bună”. Vezi primele imagini cu fiica lui!

  Codin Maticiuc a devenit din nou tată, pe 10 octombrie. Omul de afaceri a făcut marele anunț pe rețelele de socializare alături de o fotografie din sala de naștere cu iubita lui, Ana...

  Traume din copilărie sau cum să ne înțelegem pe noi, ca să creștem copii sănătoși emoțional
  Traume din copilărie sau cum să ne înțelegem pe noi, ca să creștem copii sănătoși emoțional

  Când vine vorba de traume, cu toții știm în mare ce sunt sau măcar am auzit de ele. Sau chiar dacă nu am auzit de ele, cu siguranță le-am trăit într-o formă sau...

  © 2023 Qbebe