O fetiță de cinci ani a devenit donator pentru trei pacienți bolnavi. "A devenit un supererou care a salvat vieți"

O fetiță de cinci ani a devenit donator pentru trei pacienți bolnavi. "A devenit un supererou care a salvat vieți"

Mariana Voinea

O banală răceală s-a transformat în cauza decesului unei fetițe de cinci ani și în principalul motiv pentru care alte trei persoane au primit o nouă șansă la viață. 

Nu toți eroii poartă pelerine și se luptă cu răufăcătorii. Sunt și eroi micuți care fac fapte mari și salvează vieți omenești. Vă prezentăm o poveste de viață cutremurătoare, care ar trebui să ne dea tuturor de gândit.

O fetiță în vârstă de numai cinci ani a reușit să salveze viețile a trei oameni după sfârșitul ei tragic, la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

Părinții, încă șocați de situația prin care au trecut, susțin că au reușit să vadă și binele din spatele acestei întâmplări tragice. Fetița lor a salvat alți doi copii mici care au șanse să se recupereze complet și un tânăr căruia i-a donat un rinichi.

Familia o numește pe micuță “un supererou“ pentru salvarea a trei vieți omenești cu ultima ei suflare. Totul a început cu o răceală banală de care Cathy Kassis a suferit luna trecută. De la simptomele banale pe care le cunoaștem cu toții, lucrurile au luat o întorsătură sinistră. Cathy, originară din Bathrust, a fost diagnosticată cu o răceală simplă care la trei zile s-a transformat într-o tuse sâcâietoare, iar în ziua a cincea de la diagnostic și-a pierdut vocea.

A mai răcit fetița până acum, dar niciodată nu a mai reacționat așa“, a mărturisit tatăl ei vitreg, Justin.

Ne-am prezentat cu ea la doctor și a fost diagnosticată inițial cu o infecție virală. Ulterior, a început să aibă niște crize respiratorii foarte periculoase, asemănătoare celor de astm. Atunci am cumpărat un inhalator pentru a-i alina tusea“, continuă el.

Justin susține că mama fetiței a dus-o pe cea mică la urgențe dar acolo a fost testată doar pentru Covid și RSV (virusul respirator sincițial) și apoi a fost trimisă acasă.

Ne-au sugerat să facem băi fierbinți cu esență de eucalipt și să folosim inhalatorul pentru a ameliora respirația. Era o simplă infecție virală de care trebuia să scăpăm cât mai repede“, susține tatăl vitreg.

Jasmine și-a filmat fetița într-o duminică în timpul unei crize respiratorii pentru a se prezenta luni din nou la departamentul de urgențe a spitalului. Acolo ar fi arătat cadrelor medicale concret cum se manifestau crizele.

Totul despre complicațiile streptococului

Din păcate, mămica nu am mai putut folosi videoclipul în acel scop pentru că respirația lui Cathy s-a oprit în acea duminică noaptea.

Jasmine a venit cu fetița pe brațe la mine și mi-a spus că își pierde cunoștința și își revine iar la câteva secunde. Mi-a arătat și că nasucul și buzițele deveneau albastre. Am sunat la urgențe în miezul nopții și am încercat să îi fac manevrele de resuscitare timp de 15 minute până când s-au prezentat paramedicii la ușa noastră. Din păcate, fata noastră nu mai era conștientă și nici nu mai respira în timp ce îi făceam acele manevre. Timp de 78 de minute, incluzând manevrele mele au încercat paramedicii să o readucă la viață, dar în zadar“, mărturisește bărbatul.

Cathy a salvat trei vieți

Fetița a fost imediat transportată la spitalul pentru copii Westmead unde i s-au făcut o serie de teste, iar medicii au depistat streptococul A în gâtul fetiței. Din păcate, membrii familiei nu au știut de gravitatea bolii care a amenințat viața micuței, până la momentul decesului.
Decesului lui Cathy s a pronunțat pe data de 28 august, iar familia a luat decizia să îi fie donate organele.

Acest lucru s-a întâmplat pe data de 1 septembrie care a coincis cu Ziua internațională a donatorilor de organe“, a declarat Justin.
Deși trecem printr-o situație puțin spus dureroasă, avem o rază de speranță că fetița noastră a făcut un lucru bun pentru umanitate. A salvat trei vieți printre care doi copii care au șanse maxime de recuperare și un tânăr adult, căruia i-a donat un rinichi“, continuă el.

Fetița este un supererou în ochii noștri, ai tuturor

Justin susține că imposibilitatea medicilor de a găsi un tratament corect la timp nu mai este importantă acum. Important este că fetița lor este privită ca un supererou.

fetita in masina decor de flori

Fetița noastră a salvat trei vieți iar aceasta este o împlinire mare. Ne dorim ca întreaga comunitate să-și amintească de Cathy pentru fapta măreață pe care a făcut-o.
Din câte știm, familiile pacienților care au primit o nouă viață cu ajutorul organelor primite de la fetița noastră se rugau să nu își piardă copiii și printr-o minune a apărut donatorul perfect. Acest lucru nu a putut decât să ne aducă un strop de fericire într-o mare de tristețe.
Ne așteptam să putem salva o singură persoană, dar faptul că trei oameni își pot continua viețile mulțumită fetiței noastre este mai mult decât incredibil“, destăinuie Justin.

Sprijinul pe care l-a primit familia a fost incredibil

Momentul înmormântării a fost unul cutremurător. Atât părinții cât și frații Isabella, Destiny și Thor au putut să își ia rămas bun așa cum se cuvine de la comoara lor.
Un alt tătic de la școala unde a învățat Cathy a început o strângere de fonduri pentru a ajuta familia să depășească aceste momente cumplite.

Sprijinul pe care ni l-a arătat întreaga comunitate din care facem parte a fost grozav. Au pus mâna de la mână și ne-au ajutat oferindu-ne atât sprijin moral, cât și financiar. Tatăl care a pornit acest demers a fost un părinte pe care nici nu-l cunoșteam dar care avea copilul la aceeași școală cu Cathy. Țin să-i mulțumesc și să recunosc că sprijinul pe care l-am primit a fost mult peste așteptările noastre“, afirmă tatăl vitreg.

Nu apreciază nimeni munca paramedicilor, doar ce care stau lângă ei și le văd dăruirea și implicarea

Justin susține că implicarea paramedicilor în încercarea de a le salva fiica a fost uimitoare. “Atât paramedicii, cât și cadrele medicale de la Spitalul Westmead ne-au fost ghizi în cele mai negre momente. Nu le apreciază nimeni munca până când nu stau cot la cot cu ei, în situații critice“, afirmă Justin.

Copiii pot învăța importanța transplantului de organe prin jucării

Cei de la spital ne-au oferit pânze pe care am putut lua amprentele piciorușelor și mânuțelor lui Cathy. Așa că am desenat o floare cu degețelele ei și un fluturaș cu amprentele degetelor mari. Deși nu pare un lucru măreț, atunci când ești îndurerat, orice gest mărunt este incredibil“, recunoaște bărbatul.

Acesta continuă să ne uimească povestindu-ne cum cadrele medicale le-au oferit chiar un halat pe care părinții au putut să scrie mesaje. Acest halat a fost purtat de fetiță în timpul operației de donare de organe. “În timpul operației, în sală au cântat doar melodii care îi plăceau fetiței noastre, iar doctorii au putut chiar să vadă un slideshow cu pozele ei“, concluzionează tatăl vitreg.

Iată cum tragedia unei familii se poate transforma în speranță pentru alte familii. Cu mult respect, dăruire și apreciere față de fiica lor, familia a dat dovadă de empatie, fiind receptivă la propunerile cadrelor medicale. Acum părinții și frații trăiesc cu regretul decesului micuței eroine, dar cu mulțumirea că alți oameni trăiesc prin ea.

Surse foto: istockphoto.com instagram.com

Surse articol: kidspot.com.au

Articolul urmator
O fetiță a devenit mamă la 11 ani. Familia nu a știut că este însărcinată
O fetiță a devenit mamă la 11 ani. Familia nu a știut că este însărcinată

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un pompier a devenit îngerul păzitor al unui băiat de 10 ani. I-a salvat viața și apoi l-a vizitat zilnic la spital
  Un pompier a devenit îngerul păzitor al unui băiat de 10 ani. I-a salvat viața și apoi l-a vizitat zilnic la spital

  Știați că supereroii adevărați se află printre noi, nu zburând peste clădiri, nu-i așa? Un pompier a devenit supererou pentru Gabriel, un băiat de 10 ani, căruia i-a salvat...

  "A făcut un copil, doi, trei, patru, cinci, nu se mai termină...". Gabriela Cristea o atacă pe Anca Serea
  "A făcut un copil, doi, trei, patru, cinci, nu se mai termină...". Gabriela Cristea o atacă pe Anca Serea

  Gabriela Cristea are o familie superbă și a mărturisit, de curând, că nu exclude ideea de a rămâne din nou însărcinată. Invitată în platoul emisiunii...

  Cel mai îndrăgit artist latino a devenit tătic pentru a treia oară!
  Cel mai îndrăgit artist latino a devenit tătic pentru a treia oară!

  Nu este vorba despre Enrique Iglesias și nici despre Ricky Martin, care de curând a făcut niște declarații scandaloase despre copiii lui. David Bisbal a devenit tătic pentru a...

  Povestea Irinucăi: A fost o dată un papuc de cleștar care a devenit scaun rulant pentru o fetița de 2 ani care a sfidat o boală cruntă
  Povestea Irinucăi: A fost o dată un papuc de cleștar care a devenit scaun rulant pentru o fetița de 2 ani care a sfidat o boală cruntă

  Irinuca este o domnișoară de doar 2 ani care are o personalizate remarcabilă și este foarte ambițioasă. Pentru diagnosticul pe care îl are, respectiv amiotrofie de tip I, micuța...

  Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer
  Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer

  Două fetițe de 4 și 5 ani au devenit cele mai bune prietene în spital, după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu leucemie.

  O fetiță de 2 ani a devenit cel mai tânăr membru Mensa! Iată ce IQ are
  O fetiță de 2 ani a devenit cel mai tânăr membru Mensa! Iată ce IQ are

  Kashe Quest are 2 ani. Însă nu este doar o fetiță oarecare. Micuța a devenit de curând cel mai tânar membru al societății Mensa, având un IQ de 146.

  O fetiță de șapte ani a devenit cea mai tânără pacientă din lume diagnosticată cu cancer mamar
  O fetiță de șapte ani a devenit cea mai tânără pacientă din lume diagnosticată cu cancer mamar

  O fetiță de 7 ani din Chile a devenit cea mai tânără pacientă diagnosticată cu cancer mamar din lume. Mama ei i-a descoperit un nodul la sân în timp ce îi...

  A devenit tătic! Vedeta i-a dăruit o fetiță superbă!
  A devenit tătic! Vedeta i-a dăruit o fetiță superbă!

  Pe Wilmer Valderrama îl știi, probabil, din seriale precum „That 70's Show”, „Anatomia lui Grey” sau „NCIS”. A avut relații tumultoase cu vedete...

  © 2023 Qbebe