Peste 500 de bucuresteni la Crosul Societatii Civile din 11 septembrie

Peste 500 de bucuresteni la Crosul Societatii Civile din 11 septembrie

QBebe

Asociatia Bucharest Running Club a dat startul la 9.30 pe 11 septembrie, in Parcul Herastrau, Crosului Societatii Civile. Incepand din Piata Charles de Gaulle si cu linia de sosire la Restaurantul Bonton Palace, crosul a fost urmat de o conferinta de presa gazduita de acelasi restaurant.


Aceasta a fost ultima actiune de pregatire inaintea Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. In parteneriat cu ONG Fest si Smart Atletic, prin Crosul Societatii Civile ABRC a intentionat sa promoveze un stil de viata sanatos prin sport si sa atraga cat mai multe persoane interesate de implicarea in activitati caritabile. De asemenea, prin acest cros s-a dorit incurajarea bucurestenilor pentru a incepe antrenamentele si de a participa la una din probele editiei a patra a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon care va avea loc pe 8 octombrie pentru copii si pe 9 octombrie pentru adulti.

Au alergat peste 500 de persoane, copii, alergatori amatori si veterani. La fel ca in fiecare an, au fost prezenti ziaristi, si chiar sportivi de performanta: Doina Melinte - multipla campioana olimpica la atletism, Doina Ignat, multipla campioana la canotaj, Andreea Raducan - campioana olimpica la gimnastica, Veronica Gogeanu - multipla campioana la canotaj, Viorica Susanu - campioana olimpica la canotaj, Monica Rosu - campioana olimpica la gimnastica si Camelia Lupascu - vicecampioana mondiala la canotaj, ambasadori, alaturi de multe alte personalitati. Din partea sponsorilor, au fost prezenti Elena Baidan, Department Manager, Public Relations Support, Raiffeisen Bank alaturi de Mihnea Anastasiu, Media Relations Officer, PwC Romania.
 


Participantii au alergat pe o distanta de cinci kilometri - adultii si doi kilometri - copiii, participarea a fost libera iar premiile au fost acordate primilor trei barbati si femei/ baieti si fete de la fiecare categorie: pana in 15 ani; 16-45 si peste 45 de ani. Au fost acordate 18 premii din partea a doi sponsori: Raiffeisen Bank si Isostar.
Castigatorul cursei adultilor a fost Ion Bocancea, urmat de Florin Szonyu pe locul doi si Florin Munteanu pe locul trei. La femei, castigatoarea a fost Alexandra Varga, urmata de Aida Zodie pe locul doi si Monica Popa pe locul trei. La cursa veteranilor au iesit in frunte doi alergatori bine cunoscuti in crosurile si competitiile locale, Vlad Victor la barbati si Ioana Nica la femei, urmati de Csutak Tamas - loc doi si Marian Chiriac - loc trei, respectiv, Ioana Balteanu - loc doi si Sabine Lambert - loc trei. La copii, castigatorii au avut varste cuprinse intre 12 si 14 ani, cu Madalin-Andrei Rosu pe primul loc la baieti si Adina Constantin la fete. Locurile doi si trei au fost ocupate de Olteanu George. Andreea Paraschiveanu, respectiv, Alin Guzu si Maria Dima.

Sumele de bani colectate vor fi donate catre doua organizatii: Hospice Casa Sperantei si Viitor Plus Asociatia pentru Dezvoltare Durabila.

„Asociatia Bucharest Running Club doreste sa incurajeze bucurestenii pentru a incepe sau a continua antrenamentele, in functie de nivelul fiecaruia, si de a participa la una din probele editiei a patra a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon care va avea loc pe 8 octombrie pentru copii si pe 9 octombrie pentru adulti", a declarat Valeria Racila Van Groningen, presedinta Asociatiei Bucharest Running Club.

"Crosul Societatii Civile este organizat la incheierea "ONG Fest" pentru ca ne-am dorit sa fie o petrecere prin sport, care duce la constientizarea importantei unui stil de viata sanatos cat si a atitudinii civice si a implicarii in problemele comunitatii in care traim" a declarat Oana Nastase, director Maratonul International Bucuresti.


Companiile care fac posibila a patra editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, sunt: Raiffeisen Bank - sponsor principal, Volkswagen, adidas - sponsor tehnic, Gillette - antiperspirantul oficial al MIB, margarina Becel , GlaxoSmithKline, PwC Romania, cat si partenerii: Astra Asigurari, Izvorul Minunilor, Isostar, Athénée Palace Hilton, Caru' Cu Bere, World Class, Bonton Palace, Regina Maria.

Partenerii media care sustin evenimentul sunt: Europa FM, TVR1, Cartoon Network, Ioana, Flacara, Men's Health, Zile si Nopti, Alerg, Mbike, 121.ro.

Institutiile partenere organizatoare alaturi de Asociatia Bucharest Running Club sunt Primaria Municipiului Bucuresti, Federatia Romana de Atletism, Comitetul Olimpic Roman, Administratia Lacuri, Parcuri Agrement Bucuresti, Smart Atletic, Ro Club Marathon.

 

Despre Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon

Incepand cu anul 2008, Bucurestiul a fost inclus in circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se astfel tuturor celorlalte capitale europene care gazduiesc astfel de competitii in fiecare an. Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2011 este o competitie internationala care include atat probele clasice de maraton de 42,195 de km si de semi-maraton 21,095 km, cat si de stafeta 4x10,548 km, cursa populara de 4 kilometri, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinata persoanelor cu dizabilitati.

Cei care doresc sa se inscrie la una dintre probele maratonului o pot face pana pe 6 octombrie, pe internet, sau la Expozitia Maratonului in 7, 8 si 9 octombrie in Piata Constitutiei.

Organizatorii si participantii la Crosul Societatii Civile ii asteapta pe 8 si 9 octombrie in Piata Constitutiei nu doar pe alergatorii care vor lua startul, ci si pe toti iubitorii unui stil de viata sanatos. Mai multe detalii despre Bucharest International Marathon pot fi gasite pe site-ul dedicat competitiei - www.bucharest-marathon.com .

Articolul urmator
Vor purta elevii măști în clase din septembrie? Ce spune Alexandru Rafila despre noul an școlar
Vor purta elevii măști în clase din septembrie? Ce spune Alexandru Rafila despre noul an școlar

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Exista 4 tipuri de persoane nascute in luna septembrie. Tu in ce categorie te inscrii?
    Exista 4 tipuri de persoane nascute in luna septembrie. Tu in ce categorie te inscrii?

    Oamenii nascuti in luna septembrie sunt sarguinciosi, seriosi, practici, dornici sa exceleze la toate capitolele vietii lor. Isi exprima cu sinceritate parerea si pot fi si foarte...

    6 motive pentru care bebelușii născuți în luna septembrie sunt speciali
    6 motive pentru care bebelușii născuți în luna septembrie sunt speciali

    Există momentul perfect pentru a aduce copilul pe lume? Se pare că da! Luna septembrie este răcoroasă și plină de bunătăți, iar bebelușii născuți în această lună vor fi...

    Horoscop SAPTAMANAL 6-12 septembrie 2021. Ce saptamana!
    Horoscop SAPTAMANAL 6-12 septembrie 2021. Ce saptamana!

    Iata horoscop saptamanal pentru 6-12 septembrie 2021. Saptamana incepe in forta, cu Luna noua in Fecioara, in legatura directa cu Uranus, planeta stimularii. Asteapta-te la abordari...

    Mesaje ingeri luna septembrie – GEMENI
    Mesaje ingeri luna septembrie – GEMENI

    “Aceasta situatie poate fi vindecata bland si cu iubire, as cum ai cerut, insa e nevoie si de taria ta si de buna credinta a celorlalti oameni implicati. Vom sta in spatele tau atunci...

    Horoscop saptamanal BANI si SUCCES, 6-12 septembrie 2021. Influente in casa banilor!
    Horoscop saptamanal BANI si SUCCES, 6-12 septembrie 2021. Influente in casa banilor!

    Iata horoscopul pentru bani si tendintele spre succes pe saptamana 6-12 septembrie 2021, conform influentelor date de miscare si aspectele astrale ale planetelor in aceasta saptamana. Iata...

    8 septembrie, Sfânta Maria Mică. Ce nu ai voie să faci azi
    8 septembrie, Sfânta Maria Mică. Ce nu ai voie să faci azi

    Pe 8 septembrie, în fiecare an, creștinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, fiind prima mare sărbătoare a Noului An Bisericesc început la 1 septembrie. Cu un simbol...

    O mămică din Brazilia a adus pe lume un bebeluș „gigant”. A cântărit peste 7 kilograme
    O mămică din Brazilia a adus pe lume un bebeluș „gigant”. A cântărit peste 7 kilograme

    O femeie din Brazilia a dat naștere unui bebeluș cu o greutate de două ori mai mare decât media. Micuțul nou născut are deja nevoie de haine pentru copii de 9 luni. Mai multe...

    Reacția incredibilă a unui tată când a intrat din greșeală peste fiul lui care se machia
    Reacția incredibilă a unui tată când a intrat din greșeală peste fiul lui care se machia

    Un tânăr din Statele Unite a avut parte de cele mai mari emoții din viața lui în momentul în care tatăl sau a aflat că este gay. Daniel Lemus avea de gând să ii...

    © 2024 Qbebe