Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Saptamana Mondiala a Alaptarii: „Alaptarea: un castig pe viata!”

TOTUL DESPRE MAME, Asociatia ProMAMA - Institut si Centru pentru Alaptare si fundatia World Vision Romania celebreaza Saptamana Mondiala a Alaptarii - sarbatorita in fiecare an in perioada 1-7 august - printr-o dezbatere pe tema propusa de World Alliance for Breastfeeding Action - WABA - „Alaptarea: un castig pe viata!"

„In privinta alaptarii, mama si copilul formeaza echipa. Dar, ca orice echipa, are nevoie de antrenori, aparatori, suporteri si sustinatori, care sa ii insufle incredere si suport, sa o ajute sa devina castigatoare! De ce e atat de important acest lucru? Pentru ca alaptarea este un avantaj castigat - pentru viata!", a declarat Sorana MURESAN, Consultant certificat international in alaptare si presedinte al Asociatiei ProMAMA.

Statisticile disponibile pana acum arata ca Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste alaptarea exclusiva pana la 6 luni. „Daca in primele 6 luni toate mamele ar alapta exclusiv si ar continua alaptarea pana la 1 an, probabilitatea de deces a copiilor sub 5 ani s-ar reduce cu 14%. De asemenea, punerea copilului la san cat mai repede dupa nastere - preferabil in primele 30 de minute - reduce decesele neonatale cu 20%. Iata de ce militam si in Romania prin programele si parteneriatele World Vision pentru promovarea alaptarii exclusive in primele 6 luni, initierea precoce a alaptarii in maternitati si aplicarea reglementarilor Codului International de Marketing a Substituentilor de Lapte Matern*", a sustinut Gabriela PALERU, coordonator sanatate World Vision Romania.

In vederea sustinerii alaptarii, Multimedia Est Publishing anunta lansarea Ghidului pentru alaptare de dr. Jack NEWMAN, considerata a fi cea mai apreciata si utila resursa despre alaptare din lume.

„Acest ghid nu este o carte obisnuita in care gasesti studii, reguli generale si sfaturi impersonale. In vei gasi parerile informate ale unor specialisti, formulate cu empatie si intelegere, cazuri reale, explicatii care te vor linisti, iti vor da incredere in fortele proprii si te vor ajuta sa iti vezi dorinta implinita: un bebelus care sta la san, senin si linistit", a completat Despina BADESCU, redactor sef al platformei www.totuldespremame.ro.

Metodele doctorului Jack NEWMAN sunt foarte practice, cu rezultate imediate, el ajutand mii de mame sa alapteze cu succes. Dr. NEWMAN a publicat o serie de articole si carti si a produs filme despre alaptare, resurse importante atat pentru mame, cat si pentru specialisti. In 1984, dr. NEWMAN a deschis prima clinica de alaptare in Canada, dedicandu-si din ce in ce mai mult timp pentru a ajuta mamele sa isi alapteze copiii. A fost consultant UNICEF pentru cursul despre alaptare adresat personalului medical si evaluarea maternitatilor cu acreditarea „Prieten al copilului".

La dezbaterea de la Libraria Humanitas de la Cismigiu au participat si dr. Mihaela Demetrian, sef sectie neonatologie la Spitalul Filantropia si dr. Oana Cuzino, ambasador al fundatiei World Vision Romania.

* Desi Codul International de Marketing al Substituentilor de Lapte Matern a fost adoptat in Romania in 1982, legea care ar fi urmat sa transpuna in legislatie acest cod nu a mai fost adoptata de Parlamentul Romaniei. Aceasta lege ar fi protejat practic alaptarea, prin indepartarea presiunii comerciale asupra mamelor atunci cand decid modul in care isi vor hrani copiii.

Despre Asociatia ProMAMA:

Avand ca misiune principala cresterea ratei alaptarii din tara noastra, Asociatia ProMAMA a lansat campania nationala pentru Protejarea, Promovarea si Sustinerea Alaptarii: "ALAPTEAZA, ROMANIA!". In acest scop, ProMAMA organizeaza diferite evenimente de profil, cum ar fi Conferintele Dr. Jack NEWMAN in Romania (aprilie 2012 si mai 2014) sau Conferinta Europeana pentru Alaptare, organizata la Bucuresti impreuna cu Academy of Breastfeeding Medicine. Aceasta conferinta de interes international va avea loc in perioada 11-12 Octombie si vor participa cei mai mari specialisti in alaptare din intreaga lume, inclusiv din Romania.
Asociatia ProMAMA este singura institutie din Romania si a treia din Europa acreditata la nivel international LEAARC (Academia Americana de Pediatrie, Asociatia Internationala a Consultantilor in Lactatie - ILCA, Bordul International al Examinatorilor Consultantilor in Lactatie - IBLCE) pentru a sustine cursul de 90 de ore, "Educatie in Lactatie (Education in Lactation)", in vederea pregatirii specialistilor in alaptare.
ProMAMA este, de asemenea, prima organizatie din Romania care ofera servicii complete de pregatire si suport in alaptare: cursuri, consultanta in alaptare, grup de suport gratuit pentru gravidele si mamicile care isi doresc sa alapteze.


Despre TOTUL DESPRE MAME:

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispozitia parintilor si a tuturor celor interesati de cresterea si ingrijirea copiilor informatii de cea mai buna calitate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME parintii vor gasi interviuri cu specialisti de top, articole documentate, dar in acelasi timp platforma noastra joaca si rolul unui mediu de transmitere a experientelor reale cu care se confrunta parintii in viata de zi cu zi.

TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistica a vietii de familie: de la sanatate la psihologie, de la educatie la nutritie, parintii informati ai secolului nostru vor gasi aici o sursa esentiala de cunostinte verificate si testate.
De asemenea, evenimentele TOTUL DESPRE MAME sunt cele mai asteptate momente de parenting de calitate! Atat conferintele nationale - seria conferintelor sustinute de speakeri si autori de renume mondial, precum Michael Thompson, Alfie Kohn si Jack Newman - cat si evenimentele periodice cu cei mai indragiti specialisti de parenting din Romania (Serile TOTUL DESPRE MAME) sunt o sursa valoroasa de informare si educare, un prilej de neratat pentru parintii preocupati de calitatea vietii si a relatiei pe care o dezvolta cu copiii lor.

Despre World Vision Romania
World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 24 de ani de prezenta in Romania, organizatia a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de sate din 8 judete.
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.

 

Săptămâna Mondială a Alăptării și prima aplicație mobilă despre alăptare în limba română

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  „Alăptarea, alegerea sănătoasă pentru copilul tău” – evenimentul prin care am sărbătorit Săptămâna Mondială a Alăptării
  „Alăptarea, alegerea sănătoasă pentru copilul tău” – evenimentul prin care am sărbătorit Săptămâna Mondială a Alăptării

  18 august | București. Pe 3 august, am sărbătorit Săptămâna Mondială a Alăptării printr-un eveniment dedicat lor, mamelor care alăptează şi viitoarelor mămici, împreună cu...

  Psih. Simona Cernea despre psihologia alăptării: "Alăptarea nu trebuie să devină o aducătoare de frustrări pentru mamă."
  Psih. Simona Cernea despre psihologia alăptării: "Alăptarea nu trebuie să devină o aducătoare de frustrări pentru mamă."

  Vei afla aici informații interesante despre psihologia alăptării și înțărcarea, informații prezentate de Simona Cernea, Psiholog Clinician, Psihoterapeut cognitiv-...

  Pentru o viață sănătoasă o mamă trebuie să facă pauză de la copii de două ori pe săptămână
  Pentru o viață sănătoasă o mamă trebuie să facă pauză de la copii de două ori pe săptămână

  Ți-e dor să ieși cu prietenele tale și să organizați o seară a fetelor? Acum, de când ești mămică, parcă nu îți mai vezi capul de atâtea treburi și ultimul...

  4 mese în familie pe săptămână îți ajută copilul să aibă succes în viață
  4 mese în familie pe săptămână îți ajută copilul să aibă succes în viață

  Este foarte important timpul petrecut în familie pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Mai mult decât atât, specialiștii au descoperit că mesele în familie...

  Săptămâna Mare: Semnificaţii, tradiţii şi superstiţii pentru Săptămâna Patimilor
  Săptămâna Mare: Semnificaţii, tradiţii şi superstiţii pentru Săptămâna Patimilor

  Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor este ultima săptămână a Postului Paştilor, de la Sâmbăta lui Lazăr până în Ziua de Paşti. În această săptămână se fac slujbe...

  Suplimentarea alăptării bebelușului cu formulă: ghidul mămicii
  Suplimentarea alăptării bebelușului cu formulă: ghidul mămicii

  Cu toții știm că laptele matern este cea mai bună sursă de hrană pentru bebeluș, reușind să satisfacă toate nevoile nutriționale ale noului membru al familiei. Glandele mamare se...

  Alăptarea activează gene care fac ca bebelușii să fie mai puțin reactivi la stres
  Alăptarea activează gene care fac ca bebelușii să fie mai puțin reactivi la stres

  Alăptarea este plină de proprietăți miraculoase. Iată una demonstrată de un studiu publicat în luna septembrie, conform căreia activează gene ce îi determină pe...

  © 2019 Qbebe