Sarbatoreste Ziua Copilului la muzeu

QBebe

Vineri, 01 iunie, 2012, Program: 09.00 - 17.00, Acces gratuit pentru toti copiii la Complexul Muzeal Arad.

Cu prilejul zilei de 1 iunie, ZIUA COPILULUI, Complexul Muzeal Arad invita copiii mari si mici sa viziteze expozitiile muzeului deschise la Arad (Arheologie, Stiintele Naturii - Palatul Cultural/Piata G. Enescu 1; Muzeul de arta Arad - Str. Gh. Popa 2-4, et, II), dar si in judet la Șiria, Lipova.

Programul de vizitare este intre orele 09.00 - 17.00, accesul fiind gratuit.


1. PALATUL CULTURAL ARAD (Piata G. Enescu 1)
Expozitia de Arheologie - Vitrina cu povesti, atelier pentru copiii intre 5-12 ani
Orar ateliere: 9.15 - 10.00; 10.15-11.00; 11.15-12.00; 12.15-13.00; 13.15-14.00

Vitrina cu povesti este activitatea educationala propusa de muzeul nostru cu prilejul desfasurarii evenimentului Ziua COPILULUI LA MUZEUL din Arad.
Vitrina cu povesti spune povestea unui obiect din muzeu, un obiect a carui utilitate este de mult uitata. Copiii reconstituie, atat istoria, cat si drumul parcurs de obiect de la proprietar pana in vitrina muzeului prin activitati de tipul cu mainile pe obiecte si atelier de desen. Activitatea, ce se adreseaza copiilor intre 5 si 12 ani, starneste curiozitatea si imaginatia celor mici fata de obiectele din muzeu, iar povestile ilustrate de acestia prin desen vor fi expuse la Complexul Muzeal Arad, expozitia de arheologie-istorie.

Daca optati pentru un atelier, va rugam sa ne contactati pana joi, 31 mai, ora 15.00, la tel. 0257.281.847, precizand numele gradinitei/solii, numele cadrului didactic coordonator, adresa de contact (telefon si e-mail).
Cadrele didactice sunt rugate sa inscrie un numar de maxim 25 prescolari/elevi la atelier (intre 5-12 ani), iar copiii sa aduca creioane colorate/alte materiale necesare pentru desen.

Expozitia Stiintele Naturii - Expozitia Un secol de istorie naturala. Comori ale patrimoniului aradean in colectia Gimnaziului Superior Regal

O colectie alcatuita din 164 de piese naturalizate (pasari, mamifere, pesti, reptile), cu valoare istorica, patrimoniala, dar si deosebit de atent conservate, ilustreaza natura aradeana acum o suta de ani. Vechimea pieselor este dovedita de etichetele originale care s-au pastrat in mare parte. Expunerea Colectiei Gimnaziului Superior Regal din Arad, alaturi de piesele naturalizate aflate in patrimoniul muzeului, permite o prezentare complexa a faunei din aceasta zona geografica.
Gimnaziul Superior Regal din Arad, in prezent Colegiul National "Moise Nicoara", a primit importante donatii de piese zoologice, naturalizate, in perioada 1870-1900. Personalitati locale, precum Primarul Atzel Peter, Lejteny Sandor, contele Wenkheim, au contribuit la acumularea unui valoros patrimoniu faunistic provenit din zona Aradului, pastrat in cabinetele specializate ale scolii. Pasari precum pelicanii, dropiile, cocorii, mierla albastra, care au disparut din zona judetului Arad, pasari rapitoare, pasari de padure - unele de foarte mici dimensiuni, pasari exotice, mamifere carnivore, mamifere rozatoare, pasari de balta si nu in ultimul rand pesti exotici - exceptional conservati, mamifere exotice, ornitorinc si tatu sau felurite tipuri de testoase, pot fi admirate in expozitia deschisa la Sectia de Stiinte Naturale a Complexului Muzeal Arad.


Sala de expozitii temporare -Festivalul European de Fotografie.
Expozitie Fotoclub „Pozitiv" Cernauti (Ucraina)
Organizatori: Fotoclub Arad


2. MUZEUL DE ARTA (Str. Gh. Popa 2-4, etaj 2)
Mari maestrii ai picturii romanesti moderne in colectia Muzeului de Arta:
Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, Pallady, Petrascu, Tonitza, Iser,
Ressu, Darascu, Steriadi, Sirato

O selectie in colectia de arta romaneasca a Complexului Muzeal Arad, mai precis asupra artei moderne si interbelice, are drept rezultat alaturarea pe simeza a unor lucrari reprezentative pentru pictura sfarsitului de secol XIX si cea din prima jumatate a secolului XX.
Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu sunt nume cap de afis, re/integrate artei europene. Alti pictori, la randul lor maestri si formatori de scoala, precum Camil Ressu, Iosif Iser, Catul Bogdan, Aurel Ciupe, Francisc Sirato sunt prezenti prin lucrari care multa vreme nu au mai fost vazute de catre publicul Muzeului de Arta.
Expozitia poate fi vizitata gratuit pana in 10 iunie!
Proiect european Et Lettera.
Workshop judetean pentru elevii din ciclul primar.
Organizator: Biblioteca Judeteana AD Xenopol Arad

3. SALA CLIO (str. Horea 10)
Expozitie de arta plastica Scoala Populara de arta.
Organizatori: Scoala Populara de arta


4. MUZEUL ORASULUI LIPOVA (Lipova, str. N. Balcescu 21)
Expozitia de pictura a Cercului "Atelierul fanteziei" al Clubului copiiilor Lipova
Culori. Culori. Vesele culori
Expozitia permanenta a muzeului


5. MUZEUL MEMORIAL „Ioan Slavici si Emil Montia" SIRIA
(str. Regimentul de Infanterie 85, nr. 150)
EXPOZITIA SLAVICI
Expozitia dedicata scriitorului Ioan Slavici, nascut la Siria in 18 ianuarie 1848, cuprinde patru sali in care, prin fotografii, manuscrise, carti si ziare, este evocata personalitatea complexa a acestuia. De o valoare documentara dar si emotionala deosebita este prezenta unei parti din camera de lucru a scriitorului, din perioada anilor 1880-1883 pe cand acesta se afla la Bucuresti, gazduindu-l pe Mihai Eminescu.
Casa modesta a parintilor sai, Savu si Elena Slavici sai nu mai exista, doar o placa de marmura, asezata de Uniunea Scriitorilor la comemorarea a 25 de ani de la moartea scriitorului (1950), indica ulita pe care se afla casa lui Ioan Slavici in Siria.
EXPOZITIA MONTIA
In cadrul cadrul muzeului aradean, in anul 1970, a fost amenajata si expozitia permanenta dedicata vietii si activitatii compozitorului Emil Montia (1882 - 1965), stabilit la Siria incepand cu 1906. A fost reconstituita camera de lucru a acestuia, cuprinzand mobilierul original, pianul, vioara, partituri, culegeri de folclor si fotografii de familie.

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce semnificație are Ziua Copilului și de ce se sărbătorește pe data de 1 iunie
  Ce semnificație are Ziua Copilului și de ce se sărbătorește pe data de 1 iunie

  Ziua Copilului este acel moment al anului când fiecare dintre noi se poate simți, din nou, copil sau părinții își pot celebra prichindeii. În România, Ziua...

  Încă un bebeluș regal este pe drum! Palatul Buckingham sărbătorește!
  Încă un bebeluș regal este pe drum! Palatul Buckingham sărbătorește!

  Anunț mare de la palatul Buckingham în septembrie 2020! Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank au confirmat public că așteaptă primul lor copil! Cuplul, care s-a căsătorit...

  Învățătoarea copilului meu mi-a spus să invit toți cei 24 de la colegi la ziua lui de naștere, cu părinți cu tot
  Învățătoarea copilului meu mi-a spus să invit toți cei 24 de la colegi la ziua lui de naștere, cu părinți cu tot

  Un tătic s-a enervat teribil după ce a primit un telefon de la învățătoarea fiului sau de 6 ani, care îi cerea să invite toți cei 24 de copii din clasa și pe părinții...

  Adda, mesaj emoţionant la ziua de naştere a copilului ei: "Fac greşeli din prea multă iubire"
  Adda, mesaj emoţionant la ziua de naştere a copilului ei: "Fac greşeli din prea multă iubire"

  Una dintre cântăreţele tot mai cunoscute în ultimul timp a ţinut să-i transmită fiului ei un mesaj cu ocazia împlinirii vârstei de 4 ani. Iată ce i-a scris Adda...

  Ziua în care îți pierzi mama este ziua în care realizezi că ai pierdut jumătate din tine. Prețuiți-le cât le mai aveți!
  Ziua în care îți pierzi mama este ziua în care realizezi că ai pierdut jumătate din tine. Prețuiți-le cât le mai aveți!

  Nu există o zi comparabilă cu cea în care îți pierzi mama. Nimeni nu te poate pregăti pentru asta. Însă înveți să trăiești fără o jumătate din tine, să...

  Maria Sharapova este însărcinată cu primul copil. A făcut anunțul chiar de ziua ei
  Maria Sharapova este însărcinată cu primul copil. A făcut anunțul chiar de ziua ei

  Maria Sharapova este însărcinată! Fosta jucătoare profesionistă de tenis din Rusia și dețînătoarea a cinci titluri Grand Slam a făcut marele anunț chiar în ziua...

  Ziua Constantin Brâncuși: 9 detalii neștiute despre viața și opera lui
  Ziua Constantin Brâncuși: 9 detalii neștiute despre viața și opera lui

  Ne place să ne lăudăm cu Brâncuși și nu există român care să nu știe de Masa Tăcerii sau Coloana Infinitului. Însă, câți dintre noi știm cu adevărat cine...

  © 2022 Qbebe