Stem Sure lansează noi produse în România - Viitorul copiilor stă în mâinile părinților

Corina Naftanaila

Stem Sure inovează din nou, prin lansarea de noi produse în domeniul celulelor stem, în data de 8 iunie 2018.

Stem Sure are o experiență de 9 ani la nivel național, în anul 2009 aducând în România prima reprezentanță a unei bănci de celule stem vest-europene.

Bogdan Ivanescu"Este singura companie de celule stem din România ce oferă părinților șansa de a avea celulele stem procesate într-o bancă de celule stem acreditată JACIE, concomitent cu recoltarea de sânge placentar și de țesut de cordon ombilical. Astfel, folosind în premieră pe piața românească separarea celulelor stem hematopoietice prin metoda de separare automată sub control uman, banca reprezentată de către Stem Sure asigură șansele maxime de utilizare a probei de celule stem în cele mai performante centre de transplant de pe glob, care solicită prestigioasa acreditare JACIE", spune Dr. Bogdan Ivănescu, General Manager Stem Sure.

Stem Sure vă pune la dispoziție produse noi din 8 iunie 2018

Din dorința de a inova în permanență și de a păstra înalta calitate a serviciilor și produselor oferite, Stem Sure lansează pe piața din România noi produse în domeniu, disponibile începând cu data de 8 iunie 2018.
Prin noile produse oferite, ne propunem să facilităm părinților utilizarea în viitor a probei de celule stem recoltate astăzi, la nașterea copilului lor.

STEM SURE PREZINTĂ NOI SERVICII, asociate recoltării de celule stem la naștere:

Stem Sure vă pune la dispoziție produse noi, oferite atât în cadrul pachetelor de recoltare celule stem, cât și în mod individual.

1. Asistență la transplant
Cu toții ne dorim să nu fie nevoie niciodată să folosim proba de celule stem. Însă, dacă va fi nevoie, Stem Sure îți pune la dispoziție un serviciu complet, creat cu gândul la nevoile tale. Asistența la Transplant este un pachet de servicii care te vor ajuta să eliberezi, să transporți și să foloseșți proba în condiții optime, lăsându-ți timp să îți concentrezi atenția pe pacient și nu pe proceduri birocratice.

Acest produs include, în primul rând, toate testele premergătoare eliberării probei pentru transplant, teste ce au ca scop confirmarea viabilității probei după decriogenare, așa cum a fost comunicată în Certificatul de Stocare. În cazul în care este nevoie de probă, este indicat ca înainte ca medicul să înceapă pregătirea pacientului pentru transplant, acesta să aibă confirmarea faptului că pacientul va primi un transplant de celule stem vii și sănătoase, atât de necesare vindecării.

Mai mult, noul produs include și Asistența oferită Titularului în relația acestuia cu Unitatea Medicală aleasă în vederea efectuării Procedurii de Transplant. Stem Sure vă asigură servicii de consiliere juridică, consiliere financiară și consiliere medicală prin intermediul unui specialist internațional. Clienții noștri vor avea acces consiliat la un sistem medical performant, ei fiind corect și rapid informați cu privire la toți pașii necesari. Stem Sure va sprijină în folosirea cu succes a probelor de celule stem ombilicale.

Serviciul de Asistență la Transplant include, de asemenea, și o simulare a condițiilor de transplant, utilizând recipientele noastre. E important ca atunci când transplantul este în desfășurare, timpii pierduți să fie reduși la minimum. Orice întârziere poate afecta pacientul și reușita transplantului. Prin serviciul oferit de Stem Sure, clinica poate pregăti cu acuratețe procedura de transplant, chiar cu mult timp înainte de momentul efectiv al tratamentului.

2. Testarea HLA a sângelui ombilical
Acesta este al doilea produs pe care Stem Sure vi-l oferă începând din 8 iunie 2018. Astfel, vă asigurăm în mod gratuit testarea HLA a probei stocate înainte de transplant.

Testul HLA este un test costisitor, dar indispensabil în cazul unui transplant. În urmă testării, medicii pot stabili gradul de compatibilitate genetică între 2 persoane diferite. În cazul unui transplant, cu cât diferențele HLA sunt mai mici, cu atât reacțiile de respingere sunt mai mici, iar șansele de reușită ale transplantului sunt mai mari.

3. Stocarea de ADN la naștere
Un nou serviciu ce vă este oferit de Stem Sure este stocarea ADN-ului copilului chiar de la momentul nașterii. ADN-ul stochează toată informația ce alcătuiește un organism. La naștere, ADN-ul este intact, proaspăt, în forma sa cea mai bună. În timp, ADN-ul se va degrada din cauza diverșilor factori externi, ca de exemplu iradieri, fumat, medicamente, aditivi alimentari, pesticide și altele.

Stem Sure vă oferă oportunitatea de a stoca la naștere ADN-ul copilului în forma să perfectă și nedegradată.

prezervarea probelor biologice

Știința avansează rapid, așa că e bine să existe o probă pentru testări viitoare. Cum proba de ADN criogenat are o durată de viață practic nelimitată, copilul poate avea acces la ea oricând își va dori. Deja sunt disponibile o gamă largă de teste genetice, de la teste de genealogie și până la teste de predispoziție la diverse boli. Cu siguranță vor urma și alte aplicații.

4. Stocarea ADN-ului mamei
Este un produs inovator, ce vă este acum oferit de Stem Sure. Mămicile au posibilitatea de a păstra ADN-ul propriu în forma sa actuală. Deși ADN-ul suferă modificări începând de la momentul nașterii, nu este prea târziu să îl stocăm în forma sa actuală, pentru mai târziu.

În domeniul geneticii știința avansează rapid. An de an se descoperă noi aplicații bazate pe teste genetice - spre exemplu, aflarea genealogiei, ereditatea bolilor, predispoziția individului la boli sau mutațiile genetice, care duc la cancere, spre exemplu. Accesul la o probă de ADN stocat în momentul nașterii copilului, este primul pas oferit familiei pentru a înțelege rădăcinile acestor boli și pentru a le putea controla în viitor.

5. Testare HLA pentru familie
Vreți să aflați dacă proba copilului recoltată la naștere poate fi folosită în transplant și de către frații sau surorile acestuia? Sau poate chiar de către părinți? Stem Sure va oferă posibilitatea de a afla, fără a afecta proba de celule stem recoltată la naștere.

HLA este un test de compatibilitate genetică între doi indivizi diferiți - donatorul și primitorul de transplant. În cazul unui transplant, testul HLA este indispensabil. Cu cât diferențele HLA sunt mai mici, cu atât șansele de reușită ale transplantului sunt mai mari.

procesarea probelor Prin acest serviciu, Stem Sure vă oferă posibilitatea de a afla dacă proba stocată a copilului e compatibilă cu frații sau surorile sale sau cu oricine altcineva din familie.

6. Screening metabolic neonatal
Stem Sure vă oferă testul de screening metabolic al nou-născutului - unul dintre primele și cele mai importante teste recomandate nou-născutului.

Acest test se face în primele 36-72 ore de viață ale bebelușului, este o procedură foarte simplă, dar care identifică circa 50 de tulburări congenitale (tulburări ale aminoacizilor, ale acizilor grași, hipotiroidie, fibroză chistică, talasemie minoră și altele) prezente încă de la naștere, ce afectează dezvoltarea normală a bebelușului.
Cifrele arată că un nou-născut din 1000 se naște cu o tulburare metabolică, deși pare perfect sănătos. Depistate din timp, tratamentul acestor boli are mari șanse de reușită și copilul se poate dezvolta normal.
Unul dintre motivele pentru care ne place atât de mult ceea ce facem aici, la Stem Sure, este că oferim constant soluții inovatoare!

Stem Sure aduce viitorul, azi! Mai multe detalii pe www.stemsure.ro

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Studiu clinic în România: Terapia cu celule stem dă rezultate încurajatoare în tratarea copiilor cu autism
  Studiu clinic în România: Terapia cu celule stem dă rezultate încurajatoare în tratarea copiilor cu autism

  Rezultatele preliminare ale unui studiu clinic realizat în România oferă perspective încurajatoare pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și pentru familiile...

  KARL LAGERFELD și Rowenta lansează în România o linie în ediție limitată de produse pentru îngrijirea părului
  KARL LAGERFELD și Rowenta lansează în România o linie în ediție limitată de produse pentru îngrijirea părului

  Brandul Rowenta și designerul KARL LAGERFELD au plăcerea de a anunța lansarea în România a unei game în ediție limitată de produse premium de îngrijire și...

  Cum să bem o apă mai bună pentru mediu și pentrru viitorul copiilor noștri
  Cum să bem o apă mai bună pentru mediu și pentrru viitorul copiilor noștri

  Apa este esențială în nenumărate procese vitale din organism, mai ales în cazul copiilor. Pe lângă beneficiile asupra organismului, o hidratare corectă ajută și la...

  1 din 5 copii din România nu are WC în casă și nu își spală mâinile după folosirea toaletei
  1 din 5 copii din România nu are WC în casă și nu își spală mâinile după folosirea toaletei

  Potrivit unui raport recent al „World Vision” România, peste 1/3 dintre copiii din România stau în locuințe în care nu există toaletă în...

  Recoltarea celulelor stem din placentă, acum și ȋn România! Iată ce trebuie să știe gravidele
  Recoltarea celulelor stem din placentă, acum și ȋn România! Iată ce trebuie să știe gravidele

  Tot mai mulți viitori părinți înțeleg cât de importantă este recoltarea celulelor stem din țesuturile perinatale (țesutul placentar, sângele și țesutul de cordon...

  Rugăciunea părinților pentru luminarea minții copiilor
  Rugăciunea părinților pentru luminarea minții copiilor

  Sigur îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și faci tot posibilul să-l ajuți și să-i oferi suportul de care are nevoie. Dacă vrei ca el să-și găsească locul...

  Rolul părinților în educația financiară a copiilor! Află ce trebuie să faci
  Rolul părinților în educația financiară a copiilor! Află ce trebuie să faci

  Știm cu toții că părinții sunt direct responsabili de educația copiilor; dacă nu ei, atunci cine, nu-i așa? Nu numai că sunt direct răspunzători de modelarea personalității...

  Cât de frumos! Feli, prima şedinţă foto alături de fetiţa ei, Nora Luna, şi de viitorul soţ!
  Cât de frumos! Feli, prima şedinţă foto alături de fetiţa ei, Nora Luna, şi de viitorul soţ!

  Feli Donose, una dintre cele mai îndrăgite vedete de la noi, a lansat un nou videoclip în care apare și fiica ei, de 3 ani, Nora Luna. Familia artistei a apărut într-un...

  © 2022 Qbebe