Salvatorii au încercat o oră să îl resusciteze pe adolescentul scos din apă
În dreptul localității Hârșova s-a petrecut tragedia. Un minor în vârstă de 14 ani, plecat la scăldat, a dispărut fără urmă. După ce autoritățile au fost informate de dispariția tânărului, mai multe echipaje de ambulanță au sosit la fața locului, precum și șapte scafandri și un elicopter SMURD. Victima a fost scoasă din apă, iar medicii au încercat de resuscitarea, însă fără noroc.
Băiatul era deja în stop cardio-respirator și, deși salvatorii au încercat o oră să îl readucă la viață, au fost nevoie să constate decesul. În zona în care a fost găsit băiatul, adâncimea fluviului este destul de mare și din păcate nu există salvatori sau salvamari. Copiii care îl însoțeau au sunat la 112, anunțând că prietenul lor nu a mai ieșit viu din apă la mal. Atunci, salvatorii din Constanța au pornit către Hârșova.
Șapte scafandri cu ambarcațiuni speciale l-au căutat pe băiatul în vârstă de 14 ani ajutați de elicopterul SMURD, care a survolat zona. Abia după o oră de căutări, salvatorii l-au găsit pe băiat, însă a fost prea târziu.
Este al doilea caz care se întâmplă mai puțin de o săptămână la Hârșova, pentru că în cursul săptămânii trecute o adolescentă de 15 ani a fost luată de apele Dunării după ce a fost dată dispărută. Din fericire salvatorii au scos-o din apă la timp și au resuscitat-o.
Scăldatul în Dunăre este foarte periculos
Din păcate, în ultimul timp, există tot mai multe cazuri în care minorii și chiar adulții se îneacă în Dunăre. Autoritățile au făcut adesea apel la populație să nu înoate în apele fluviului pentru că este extrem de periculos.
O actriță îndrăgită de români a murit salvându-și fiul de la înec
Iar cauzele pentru aceste avertismente sunt multiple. În primul rând, există curenți puternici și neprevăzuți care pot trage înotătorii departe de mal sau chiar la fund. Apoi, fluviul Dunărea are maluri abrupte și adâncimi necunoscute, luând prin surprindere înotătorii în albiile nămoloase sau pline de obstacole. În plus, nu există supraveghere sau locuri special amenajate pentru înot, de aceea salvatorii sau echipajele de urgență ajung greu.
Pe de altă parte, calitatea apei este nesigură și conține bacterii, virusulri sau paraziți care pot afecta sănătatea înotătorilor. În fiecare sezon estival, numeroase victime, îndeosebi copii și adolescenți au nevoie de intervenția autorităților sau chiar își pierd viața în Dunăre din cauza condițiilor periculoase și neatenției.
Surse foto: pexels.com, pexels.com
Surse articol: libertatea.ro, adevarul.ro, agerpres.ro
