„Mama nu ne-a iubit și nu ne-a mângâiat, niciodată”. În ce condiții greu de imaginat trăiesc cinci copii din Prahova

Bianca Geica - Redactor Senior

Cinci copii din localitatea Tătaru, Prahova, trăiesc cu groaza în suflet că, în orice moment, autoritățile îi vor despărți. Abandonați de mamă și crescuți de o bunică imobilizată la pat, sunt nevoiți să se înghesuie toți într-o singură anexă insalubră, căci casa în care locuiesc riscă să se prăbușească, în orice moment!

Cei cinci copii sunt crescuți de bunica lor, care nu se poate ridica din pat

Este greu de imaginat în ce condiții trăiesc acești copilași din localitatea Tătaru, Prahova! Mama lor i-a abandonat, anul trecut, iar bunica, singura care ar fi putut să-i îngrijească, își plânge durerea și neputința deoarece un atac cerebral a lăsat-o paralizată. Casa în care locuiesc riscă să se prăbușească, în orice moment, și sunt nevoiți să se înghesuie toți într-o singură anexă insalubră( mi-e greu să o numesc cameră) unde frigul le mușcă din trupurile firave. Singurul care se zbate ca acești copilași să rămână împreună este chiar primarul localității, Ionuț Popa și care, în disperare de cauză, a cerut ajutorul Asociației Zâne și Zmei.

Cei cinci frățiori - Alin (13 ani), Ionuț (12 ani), Ana Maria (8 ani) și gemenii Andrei și Eugen (6 ani) - trăiesc într-o sărăcie greu de descris. Ei nu pot visa la jucării sau la dulciuri, la o casă decentă sau, măcar, la un pat adevărat în care să se odihnească. Micuții nu pot visa, nici măcar la o mamă, căci mama lor i-a părăsit.

„Mami a plecat și nu i-a mai păsat de noi. Am plâns și ne-am rugat de ea să nu ne lase, dar nu a interesat-o. Domnul primar a sunat-o de multe ori să se întoarcă, că avem nevoie mare de ea, dar nu i-a răspuns. Eu cred ca nu ne-a iubit și abia aștepta să scape de noi. Nu ne-a mângâiat, niciodată”, a mărturisit Alin, cel mai mare dintre frați, pentru Asociația Zâne și Zmei.

Copiii sunt crescuți de bunica lor, care a rămas paralizată în urma unui atac cerebral. Cei mici nu au conceptul de bunică, însă. Pentru ei, este doar o femeie bătrână care poate să moară în orice moment.

„Dacă aș mai putea să fac ceva, copiii nu ar mai fi în halul ăsta. De ce a plecat mama lor? De nebună, altceva nu știu ce să spun. Se apucase de băutură, nu mai avea grijă de copiii. Până la urmă, dusă a fost”, a încercat să povestească, cu greu, bătrâna imobilizată la pat. „Acum, aștept doar să mor. Să nu mai fiu chin pentru nimeni și să nu mai trăiesc în condițiile astea.”, mai spune aceasta, în timp ce gemenii se așează lângă ea și o strâng în brațe.

Casa în care locuiesc micuții împreună cu bunica lor riscă să se prăbușească în orice moment, astfel că sunt nevoiți să se înghesuie toți într-o singură anexă insalubră, unde frigul le mușcă din trupurile firave. Ei riscă să fie despărțiți de Protecția Copilului dacă vor continua să trăiască în aceste condiții, lucru care l-a făcut pe primarul Ionuț Popa să facă tot ce se poate ca ei să rămână împreună.

„Nu știu ce să mai fac, la cine să apelez ca să-i ajut. Copilașii sunt speriați și-mi tot spun să nu-i las de izbeliște, că-și pun toate speranțele în mine. Cei de la Protecția Copilului mi-au spus că dacă vom reuși să le asigurăm niște condiții de trai mai civilizate și dacă-mi iau angajamentul să-i monitorizez, nu-i vor despărți”, a mărturisit Ionuț Popa, primarul localității.

Unii oameni din sat îl condamnă pentru că vrea să îi ajute pe copii. „Nu merită ajutați. Mama era o stricată care i-a lăsat și s-a dus in lume. Nu aveți pe cine ajuta, de ce ați venit?”, spun sătenii. Nimeni nu se uită, însă, în ochii copiilor! Hai să îi ajutăm pe acești copii să rămână împreună și să ducă un trai decent!

 

Trăiesc în condiții INIMAGINABILE! Părăsiți de mamă și cu o bunică paralizată, cinci frățiori ne imploră: “Vă rugăm,...

Posted by Romania fara gura on Wednesday, November 9, 2022

 

Cum poți ajuta

Cei care vor să ajute o pot face AICI:

Asociația Povesti cu zâne și cu zmei

Lei: RO11BRMA0999100093268115
Euro: RO11BRMA0999100096596573

BRMAROBU
Banca Românească
Câmpina- România

https://asociatiazanesizmei.ro/?p=687

ONLINE CU CADUL-PRIN EU PLATESC
https://asociatiazanesizmei.ro/?page_id=722

PAY PAL
https://www.paypal.com/donate/...

REVOLUT: 0732142777

CRIPTO :
https://asociatiazanesizmei.ro/?page_id=39

STRANGERE DE FONDURI
https://www.gofundme.com/f/mama-ia-prsit-bunica-e-paralizat

Surse foto: asociatiazanesizmei.rofacebook.com/byRichardZamfirache

Surse articol: asociatiazanesizmei.rofacebook.com/byRichardZamfirache

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Andreea Bălan: „Am trăit într-un an cat altii in 10. Nu m-am imaginat niciodată în postura de mamă singură”
  Andreea Bălan: „Am trăit într-un an cat altii in 10. Nu m-am imaginat niciodată în postura de mamă singură”

  Imediat după despărțirea de George Burcea, Andreea Bălan a lansat o nouă melodie și a făcut prima declarație despre perioada grea în care se află.

  „Am alți copii de adus pe lume, al tău oricum o să moară, deci grăbește-te”. Caz de malpraxis greu de imaginat
  „Am alți copii de adus pe lume, al tău oricum o să moară, deci grăbește-te”. Caz de malpraxis greu de imaginat

  O mamă de peste Ocean povestește, pentru lovewhatmatters.com, calvarul prin care a trecut în urmă cu doi ani, când și-a adus pe lume bebelușul. Femeia spune că a fost...

  Greu să fii mamă de șase! Anca Serea, momente de cumpănă: 5 din cei 6 copii s-au îmbolnăvit
  Greu să fii mamă de șase! Anca Serea, momente de cumpănă: 5 din cei 6 copii s-au îmbolnăvit

  Este dificil să fii mamă, cu atât mai mult mamă de 6 copii. Anca Serea trece prin clipe de coșmar - 5 din 6 copii au făcut enterocolită.

  O mamă și-a părăsit cei 6 copii pentru că și-a găsit iubit pe Facebook
  O mamă și-a părăsit cei 6 copii pentru că și-a găsit iubit pe Facebook

  Caz halucinant în Suceava! Șase frați au fost lăsați în voia sorții dupa ce mama lor. Femeia și-a găsit un iubit pe Facebook, și-a făcut bagajele și a plecat cu acesta,...

  Zodiile care sunt cel mai greu de iubit
  Zodiile care sunt cel mai greu de iubit

  Oricine își dorește să aibă parte de o relație solidă, frumoasă, în care să se simtă în largul său. Pentru a se ajunge însă aici, este nevoie de...

  Efectele pandemiei: o mamă și-a aruncat cei cinci copii în râu pentru că a rămas fără mâncare
  Efectele pandemiei: o mamă și-a aruncat cei cinci copii în râu pentru că a rămas fără mâncare

  Trecem prin vremuri dificile, iar dacă nouă ne este greu, ne putem imagina doar prin ce trec țările sau familiile defavorizate. O mamă a recurs la un gest de necrezut, din cauza lipsei...

  O copilă de 10 ani din Tulcea este însărcinată în cinci luni. Mama fetei a ascuns sarcina
  O copilă de 10 ani din Tulcea este însărcinată în cinci luni. Mama fetei a ascuns sarcina

  Caz fără precedent în România. Autoritățile au descoperit în urmă cu scurt timp că o copilă de 10 ani de Tulcea este însărcinată în luna a cincea....

  O mamă nu s-a putut trata de cancer pentru că nu avea acte de identitate. Cinci copii au rămas orfani
  O mamă nu s-a putut trata de cancer pentru că nu avea acte de identitate. Cinci copii au rămas orfani

  Întrucât nu a avut acte de identitate, mama a cinci copii nu a putut beneficia de accesul la serviciile medicale corespunzătoare pentru a se putea trata de cancer. Parcurge cu...

  © 2022 Qbebe