Această mamă încă își alăptează copilul de 5 ani și nu are de gând să se oprească deocamdată

Această mamă încă își alăptează copilul de 5 ani și nu are de gând să se oprească deocamdată

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Sunt mame care optează pentru înțărcarea copiilor în jurul vârstei de 1-2 ani, în timp ce altele hotărăsc să-și alăpteze micuții și după depășirea acestei vârste. Așa a procedat și o femeie din Australia, care continuă să-și alăpteze băiețelul în vârstă de 5 ani. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum această mamă a luat o asemenea decizie și cu ce sfaturi vine pentru alte mame care intenționează să-și alăpteze copiii pentru cât mai mult timp. 

A ales să continue să-și alăpteze băiețelul în vârstă de 5 ani

Lauren McLeod (din Perth, Australia) are 29 de ani și este doula: oferă sprijin fizic, emoțional și informații celor care urmează să nască sau care au născut de curând. A devenit pentru prima dată mamă pe 10 august 2017, când fiul ei, Bowie, a venit pe lume la „Spitalul Fiona Stanley” din Murdoch (vestul Australiei). Întrucât atât ea, cât și soțul ei, Anders, fuseseră alăptați până la vârsta de 2 ani, s-au gândit că ar fi bine ca și fiul lor să aibă parte de laptele matern cât mai mult timp. Astfel, Bowie are 5 ani și este încă alăptat. 

Potrivit „Mirror”, Lauren a explicat că: „Atât eu, cât și soțul meu, Anders, am fost alăptați până în jurul vârstei de 2 ani, așa că acest aspect a fost dintotdeauna important pentru noi. Ne-am gândit că probabil fiul nostru se va înțărca până la această vârstă, însă nu s-a întâmplat așa. El are cinci ani acum și îl alăptez la culcare și de câteva ori pe săptămână...Cred că procedăm așa cum este bine pentru noi. Este un lucru minunat să ne putem conecta unul cu altul după o zi lungă.”

parinti tineri si fericiti stand pe canapea, alaturi de cei doi copii ai lor

Este criticată pentru decizia de a-și alăpta fiul în continuare

Pentru „New York Post”, mama care încă își alăptează copilul de 5 ani a povestit că a fost aspru criticată pentru această decizie și de aceea a încercat să o motiveze:

„Mi s-a spus că am probleme psihice, că sunt dezgustătoare, ciudată, egoistă, că îmi abuzez copiii și multe alte lucruri. Sincer, nu îmi pasă, întrucât procedez așa cum cred că este mai bine pentru copiii mei...Să alăptezi un copil de 5 ani nu este ceva obișnuit în zilele noastre, dar nu cred că este nimic „dezgustător” sau „ciudat” în așa ceva. Pur și simplu îmi hrănesc și îmi liniștesc copilul. 

femeie care isi alapteaza copilul stand in pat si tinand in mana un cartonas pe care scrie „sa celebram varsta la care continua alaptarea”

Într-adevăr, sânii pot fi priviți din perspectivă sexuală, dar alăptatul este ceva cu totul diferit. Faptul că oamenii au ales această abordare față de mine este straniu. Nu știu de ce un gest atât de natural între o mamă și copilul ei ar trebui privit din punct de vedere sexual...

De aceea am ales să îmi spun povestea, de fapt cred că alăptatul este cel mai natural lucru și nu ar trebui să fie o problemă. Mi se rupe inima când văd și alte mame aflate într-o situație dificilă din acest punct de vedere. De fapt, alăptarea este o problemă atât de personală și fiecare trebuie să-și aleagă propria direcție. Ca părinți, trebuie să facem întotdeauna ceea ce credem că este mai bine pentru copiii noștri.”

Își alăptează și copilul cel mic

Lauren a vorbit și despre cum procedează pentru a-și alăpta amândoi copii. În mai 2020, s-a născut fiica ei, Tiger Lily. Conform „Mirror”, mama a declarat că:

„Am fost nevoită să-mi stabilesc mai multe limite după nașterea lui Tiger Lily întrucât trebuie să-mi alăptez ambii copii- așa că am început să-l alăptez mai rar pe Bowie. Am fost norocoasă pentru că nu am avut probleme în alăptare. 

În prezent, nu o mai hrănesc pe Tiger Lily pe parcursul nopții, ci pe timpul zilei, când are nevoie. Este minunat să o pot alina. Sunt sigură că va veni și vremea în care trebuie să stabilesc mai multe limite, însă Tiger Lily nu a avut niciodată nevoie de biberon când se trezea noaptea, ci bea doar apă sau lapte dintr-o cană. 

În ceea ce-l privește pe Bowie, el a început să bea lapte matern din biberon dimineața, o dată pe săptămână, de când m-am întors la muncă, așa că mi-a fost mai ușor.”

La un moment dat, a alăptat și copilul unei prietene

Mama care a ales să-și alăpteze în continuare băiețelul de 5 ani a dezvăluit că a alăptat și bebelușul prietenei ei, când a avut grijă de acesta. Pentru sursa citată anterior, a venit cu următoarele precizări: „L-am alăptat de câteva ori pe bebelușul prietenei mele și a fost totul în regulă. A fost puțin ciudat să alăptez un copil care nu era al meu, dar nu a fost ceva ciudat în sens rău, ci dimpotrivă. Mi s-a părut că totul a fost natural și a fost foarte bine că mi-am putut ajuta prietena întrucât copilul ei avea 8 luni și nu își dorise să-l lase în grija altcuiva în afară de mine.”

femeie imbracata in negru care sta culcata pe o parte ca sa alapteze un bebelus

Lauren consideră că ar fi bine ca în societate să fie acceptată ideea ca mamele să ofere lapte matern și copiilor care nu sunt ai lor. Iată ce a menționat, pentru aceeași sursă: „Sunt mulți copii care nu acceptă ușor biberonul, ceea ce îngreunează viața celor care vor să revină la serviciu...Oamenii au făcut asta dintotdeauna, așa bunicii și-au putut hrăni nepoții. Am donat lapte matern pentru părinții care au avut nevoie.”

A venit cu câteva sfaturi pentru mamele care alăptează

Mama care își alăptează cei doi copii a ținut să dea câteva sfaturi pentru mamele dornice să alăpteze. Iată câteva exemple, disponibile și în „Mirror”:

 • Roagă moașa să examineze buzele și limba bebelușului înainte de alăptare: este necesar să se procedeze așa întrucât anumite anomalii pot îngreuna procesul de alăptare;
 • Ai grijă de tine și consumă alimente bogate în nutrienți;
 • Hidratează-te suficient;
 • Ca să-ți fie mai ușor în primele zile de alăptare, adoptă următoarea poziție: culcat pe o parte;
 • Asigură-te că ai parte de o poziție confortabilă când vrei să alăptezi: de exemplu, stai cu spatele rezemat, cu umerii relaxați, pune-ți mai multe perne la spate și încearcă să aduci bebelușul cât mai aproape de sânul tău;
 • Nu ezita să ceri ajutorul unui specialist ori de câte ori ai nevoie. 

Surse foto: facebook.com/laurenmcleoddoula/photos

Surse articol: dailymail.co.uk, mirror.co.uk, nypost.com

Articolul urmator
Încă un beneficiu extraordinar al alăptării! Ce au descoperit oamenii de știință
Încă un beneficiu extraordinar al alăptării! Ce au descoperit oamenii de știință

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Am 30 de ani, un copil și încă locuiesc cu mama. Și nu am de gând să mă mut prea curând
  Am 30 de ani, un copil și încă locuiesc cu mama. Și nu am de gând să mă mut prea curând

  Maggie are 30 de ani, este mama unei fetițe de aproape 1 an și are o carieră care o împlinește atât sufletește, cât și financiar. Până aici nimic ieșit din...

  Nimic nu este imposibil! O arata o mama care isi alapteaza copilul in timp ce danseaza la bara
  Nimic nu este imposibil! O arata o mama care isi alapteaza copilul in timp ce danseaza la bara

  Nevoile copilului nu tin cont de timp, activitate sau spatiu. O mama din California a aratat acest lucru intr-un video postat pe contul sau de Facebook.

  Viața de mamă: filmată cum, în timp ce alăptează, își salvează gâsca de un vultur
  Viața de mamă: filmată cum, în timp ce alăptează, își salvează gâsca de un vultur

  O scenă desprinsă parcă din comediile de la Hollywood a fost surprinsă de camere video ale unei locuințe din North Saanik, Vancouver, Canada.

  O femeie își alăptează fiica de 7 ani înainte și după școală și spune că este ceva perfect normal
  O femeie își alăptează fiica de 7 ani înainte și după școală și spune că este ceva perfect normal

  Sophie spune că cei din jur sunt se îngrozesc când văd că încă își alăptează fiica de 7 ani, dar nu îi pasă. Ea spune că, atâta vreme cât...

  Cum își liniștește această mamă copilul agresiv: „2 cuvinte sunt de-ajuns”
  Cum își liniștește această mamă copilul agresiv: „2 cuvinte sunt de-ajuns”

  Termenul de „gentle parenting” este din ce în ce mai apreciat de părinți. Iată ce cuvinte magice ne sfătuiește o mămică să folosim în momentul în care...

  Soacra mea îmi lovește constant copilul și nu înțelege că trebuie să se oprească
  Soacra mea îmi lovește constant copilul și nu înțelege că trebuie să se oprească

  O mamă de peste hotare este nemulțumită de strategia de parenting pe care soacra sa o aplică copilului ei. Femeia îi lovește copilul atunci când „nu e cuminte”...

  O mamă își dă fiica de 17 ani afară pentru că aceasta e însărcinată. „Nu plănuiesc să mai cresc alt copil când ies la pensie!”
  O mamă își dă fiica de 17 ani afară pentru că aceasta e însărcinată. „Nu plănuiesc să mai cresc alt copil când ies la pensie!”

  O viitoare bunică își reneagă nepoțelul sau nepoțica pe motiv că își dorește o pensie liniștită. Aceasta își alungă fiica adolescentă, însărcinată și...

  O mamă din Satu Mare a transmis live pe TikTok cum își bate copilul de 6 ani
  O mamă din Satu Mare a transmis live pe TikTok cum își bate copilul de 6 ani

  O femeie din Satu Mare şi-a bătut copilul de doar 6 ani în timpul unui live pe TikTok! Protecția Copilului s-a sesizat în urmă imaginilor apărute în presă, iar...

  © 2023 Qbebe