O mamă și-a surprins bona de 20 de ani alăptându-i bebelușul

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Unei femei care angajase o bonă tânără pentru fiul ei mai mic nu i-a venit să creadă când a descoperit că aceasta i-a alăptat bebeluşul. Iată cum a reacţionat aceasta!

În cadrul unei postări de pe Reddit, mama a doi copii (o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 10 luni) a dezvăluit ce a simţit când a aflat că bona pe care o angajase îi alăptase fiul.  Aceasta povesteşte cum ea şi soţul său a decis să angajeze o bonă încă din primele zile ale băieţelului lor. După ce au avut o experienţă neplăcută cu prima bonă, care a demisionat, au început să caute alta. Aflând că fiica vecinului lor era dornică să aibă un asemenea job, au angajat-o.

Impresia pe care tânăra de 20 a creat-o mamei a fost excelentă: "Copiii sunt îndrăgostiţi de ea şi aş minţi dacă aş spune că nu a fost o binecuvântare pentru familia noastră. Mi-am dorit să am pe cineva care să-i iubească pe copii ca şi cum ar fi fost ai ei, iar ea a făcut asta şi încă mai mult de atât. Era mai mult decât doritoare să ajute, chiar şi când nu i se cerea...".

Mama îşi aminteşte cum, la un moment dat, avusese o discuţie cu bona şi îi mărturisese că nu avea suficient lapte pentru a-şi alăpta fiul şi că ar fi fost nevoită să apeleze la cineva care să-i doneze.

Părinţii au recunoscut că au montat camere de supraveghere pentru bonele copiilor pentru a vedea ce fac acestea în lipsa lor, dar că nu aveau obiceiul să le verifice pentru că aveau încredere în acestea. Într-o zi, mama a hotărât să vadă totuşi cum s-a descurcat bona cu bebeluşul ei. Descoperirea pe care a făcut-o a fost următoarea: "Bona stătea pe patul meu, legănându-l pe fiul meu şi încercând să-l alăpteze. Aproape că mi s-a făcut rău. Pur şi simplu mi s-a părut nepotrivit...".

Femeie care isi alapteaza bebelusul

Ajunsă acasă şi confruntând-o pe bonă, aceasta i-a explicat faptul că vroia să o ajute pentru că nu avea suficient lapte matern pentru copil şi că nu a avut nicio intenţie să facă vreun rău.

Mama şi-a dat seama că bona mai făcuse şi alte demersuri în absenţa ei, printre care dezactivarea camerelor de luat vederi din dormitorul său, unde îl culca adesea pe bebeluş. Explicaţia tinerei pentru ceea ce a făcut a fost următoarea: "Nu se simţea confortabil când camera era îndreptată spre ea" când trebuia să adoarmă copilul. Aceasta nu a fost acceptată întrucât camera respectivă "nu detecta mişcările şi o anumită ţintă şi trebuie direcţionată manual,folosind un monitor sau o aplicaţie de pe telefon".

Alte lucruri despre care mama a aflat că s-au petrecut în timpul programului bonei au fost: fiica ei a fost lăsată nesupravegheată în cămară, bebeluşul nu a fost binesupravegheat în grădină, iar anumite lucruri au dispărut din casă. Printre acestea s-au numărat: primul costumaş al fiului ei, primul costum de Halloween al acestuia, o păturică a fetiţei ei, de când era mică şi o cutie cu haine mai vechi pe care plănuia să le doneze. În afară de păturică, toate au fost recuperate de la vecinul lor, tatăl bonei.

În urma postării realizate de mama care şi-a surprins bona alăptându-şi copilul, mai mulţi utilizatori ai Reddit au ţinut să-şi exprime punctul de vedere. De exemplu, cineva a afirmat că bona s-a comportat oribil şi că trebuia chemată poliţia. O femeie care lucrează în domeniul serviciilor sociale a precizat: "Acest comportament este cu siguranţă foarte îndoielnic...Mi-e teamă că are tendinţe de a hărţui...". Altcineva a spus: "Concediaz-o şi încearcă să faci rost de un ordin de restricţie...Mi-e grijă că ar putea să încerce să-ţi răpească bebeluşul".

După întâmplarea prin care au trecut, părinţii bebeluşului au luat următoarea decizie: "Desigur, am decis să o concediem şi o să-mi iau liber câteva săptămâni pentru a putea să stau cu copiii mei, să putem găsi o bonă potrivită şi să petrecem mai mult timp cu ei. Eu şi soţul meu suntem îngrijoraţi şi avem inima frântă pentru că am creat o situaţie care i-a pus în pericol pe copiii noştri". Mama şi-a încheiat intervenţia mulţumind pentru mesajele pe care le-a primit în urma postării realizate.

Surse: life.gomcgill.com, newshub.co.nz, reddit.com

Poza principală: https://www.istockphoto.com/photo/young-mom-breast-feeding-her-newborn-child-lactation-infant-concept-mother-feed-her-gm939290986-256827037

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mamă a instalat o camere de filmat după ce a angajat o bonă pentru bebelușul ei. Ce a descoperit femeia în imagini
  O mamă a instalat o camere de filmat după ce a angajat o bonă pentru bebelușul ei. Ce a descoperit femeia în imagini

  Odată ce îți lași copilul în grija unei persoane străine, tot ce îți dorești este să-l știi în siguranță. Din păcate, acea persoană te poate dezamăgi cum...

  Trucul bizar prin care o mamă și-a convins bebelușul să se hrănească din biberon
  Trucul bizar prin care o mamă și-a convins bebelușul să se hrănească din biberon

  Să recunoaștem, cele mai ingenioase ființe de pe această planetă sunt mamele. Când vine vorba de starea de bine a copilului lor, imaginația lor nu are limite. Fiecare etapă din...

  Această mamă și-a învățat bebelușul să meargă la toaletă de la 6 luni
  Această mamă și-a învățat bebelușul să meargă la toaletă de la 6 luni

  Cei mai mulți părinți încep să-și învețe copiii să meargă la toaletă în jurul vârstei de doi sau trei ani. Alții cred că bebelușii dau semne că ar fi...

  Realitatea crizei de lapte praf: o mamă publică poze cu bebelușul ei alergic
  Realitatea crizei de lapte praf: o mamă publică poze cu bebelușul ei alergic

  O mamă din Statele Unite dezvăluie realitatea dură de a avea un copil cu alergii în timpul crizei de lapte praf. Ea a devenit populară pe TikTok după ce a arătat ce se...

  Trucul folosit de o mamă pentru a-și spăla bebelușul pe dinți. Unii spun că e genial, alții spun că e traumatizant
  Trucul folosit de o mamă pentru a-și spăla bebelușul pe dinți. Unii spun că e genial, alții spun că e traumatizant

  A-ți convinge copilul să se spele pe dinți poate fi uneori o provocare, așa că este întotdeauna minunat când alți părinți împărtășesc sfaturile lor. O mămică a...

  Pot sa alaptez bebelusul daca…? 6 situatii in care poti continua alaptarea
  Pot sa alaptez bebelusul daca…? 6 situatii in care poti continua alaptarea

  Sunt multe mituri legate de alaptare. Cele mai multe dintre ele sunt despre continuarea alaptarii atunci cand mama are o problema de sanatate. Multe mamici se intreaba “Pot sa alaptez...

  Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora
  Poveste de alăptare: mama care ani de zile a alăptat copiii altora

  Samantha Gadsden are 50 de ani și are o carieră prolifică de ... doică. Mai precis, timp de 6 ani, cât și-a alăptat cei trei copii, a alăptat și alți zeci de copii.

  © 2023 Qbebe