Primii pași către o diversificare facilă cu Miniware

Primii pași către o diversificare facilă cu Miniware

Andreea Constantin

Începând cu vârsta aproximativă de 6 luni, specialiștii recomandă părinților să înceapă procesul de diversificare. Este vârsta ideală la care trecerea de la sân, la alimentația propriu-zisă, se poate face treptat, în mod corespunzător. Cu cât copilul înaintează în vârstă, cu atât procesul poate fi mai dificil, căci organismul se poate adapta mai greu alimentației solide și să apară dificultăți la nivelul digestiei.

Chiar dacă părinții au temeri în ceea ce privește introducerea unor alimente în stilul de viață al bebelușului și amână cât mai mult cu putință acest moment, magazinul Drool dorește să le arate prin intermediul produselor premium de diversificare Miniware că lucrurile sunt destul de simple și că nu trebuie să existe motive de îngrijorare, acesta fiind un pas perfect normal pentru dezvoltarea bebelușului.

Când e cu adevărat pregătit copilul de diversificare?

Desigur, vârsta estimativă de 6 luni la care începe diversificarea este o recomandare, nu o obligație. Fiecare bebeluș este mai devreme sau mai târziu pregătit să ia contact cu alimente, la început cu variate mai lichide și ulterior cu cele solide, precum bucăți de fructe și legume fierte pe care acesta le poate mărunți odată ce începe și dezvoltarea dentiției și copilul are posibilitatea să mestece.

Printre semnalele care indică că un copil este gata să facă acest pas este momentul la care micuțul stă în șezut, își coordonează singur membrele și e capabil să ducă de unul singur mâncarea/lingurița la gură. De asemenea, în cazul în care copilul nu refulează mâncarea este de asemenea un semn că bebelușul e pregătit să experimenteze noi alimente în afara laptelui mamar. 

Important de știut e și faptul că, la început, diversificarea nu trebuie să înlocuiască definitiv alăptarea, ci este un proces complementar. O atenție deosebită trebuie să acorzi alergenilor (lactate, ouă, arahide etc.) care se recomandă să le introduci treptat pentru a putea stabili dacă micuțul are anumite intoleranțe și a interveni prompt în cazul unor reacții adverse. 

Beneficiile diversificării cu Miniware

Având un design minimalist, culori atractive și jucăușe, accesoriile Miniware îi încurajează pe copii să-și dezvolte abilitățile în timp ce încearcă lucruri noi. Spre deosebire de accesoriile uzuale, Miniware își dorește să combată risipa actuală și să diminueze impactul activităților antropice asupra mediului prin înlăturarea deșeurilor din plastic și punerea la dispoziție a unor produse pentru servirea hrănii din fibre ecologice, non-toxice, dar durabile totodată și biodegradabile. 

Astfel, cu un consum minim și responsabil de resurse, părinților le vine mai ușor să le stârnească curiozitatea micuților cu privire la diversitatea mâncărurilor care vor dori să descopere treptat din ce în ce mai multe arome, texturi, și care se vor integra în mod natural și sigur în viața acestora. Pe această cale se contribuie la un mediu mai sănătos, fără a fi necesar să existe compromisuri de niciun fel. 

Iar siguranța copiilor nu va fi pusă în pericol căci, forma, dimensiunea și greutatea accesoriilor Miniware au fost special gândite astfel încât să nu existe niciun risc spre deosebire de instrumentele clasice de hrănire care pot de exemplu, să producă leziuni la nivelul cavității bucale sau disconfort dacă acestea nu sunt manipulate corespunzător.

Miniware - soluții complete pentru o plăcere desăvârșită a diversificării

Copiii se vor simți excelent să dispună de propriile lor accesorii din care vor servi mâncarea și lichidele preferate care le vor astâmpăra setea. Chiar dacă în jurul vârstei de 1 an sunt mult prea mici ca să ia singuri anumite decizii, să perceapă pe deplin acest sentiment de atașare față de lucrurile cu care aceștia intră în contact, e cert că simțurile și atenția li se va dezvolta treptat și că, odată cu trecerea timpului va deveni un tabiet curent. 

Procesul de diversificare realizat prin intermediul bolurilor, al tacâmurilor, al paielor și al bavetelor, se transformă într-o obișnuință, timp în care abilitățile copilului sunt îmbunătățite treptat, de la o utilizare la alta. Magazinul online drool.ro îți pune la dispoziție numeroase seturi de produse premium pentru diversificare ce pot fi introduse în viața micuților încă de la 4 luni. 

După utilizare, curățarea lor este foarte ușoară, fiind compatibile chiar și cu mașina de spălat vase. Și produsele Miniware pot fi folosite inclusiv în cuptorul cu microunde, având o rezistență optimă până la 140 grade Celsius. Iar drool.ro le livrează repede la orice adresă de pe teritoriul României, oferindu-le părinților bucuria de a experimenta acest nou proces fără dificultăți.  

Articolul urmator
Înțărcarea blândă: cei mai importanți pași pentru mămici cu pitici
Înțărcarea blândă: cei mai importanți pași pentru mămici cu pitici

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Un străbunic își ajută nepotul să facă primii pași. Nu credea că va apuca să-l cunoască, dar au o legătură specială
  Un străbunic își ajută nepotul să facă primii pași. Nu credea că va apuca să-l cunoască, dar au o legătură specială

  Cât de des vezi un străbunic care își învață strănepotul de 1 an să meargă? Nu prea des, însă internetul ne surprinde mereu. Bătrânul nu credea...

  Top 3 specii de pește recomandate în diversificare
  Top 3 specii de pește recomandate în diversificare

  Carnea de pește nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Este bogată în proteine, acizi grași omega-3, vitamine precum D și B2 (riboflavină) și minerale precum fier,...

  Despre diversificare: cum putem susține o floră intestinală sănătoasă printr-o alimentație echilibrată
  Despre diversificare: cum putem susține o floră intestinală sănătoasă printr-o alimentație echilibrată

  Pe măsură ce bebelușul va fi introdus în universul a noi gusturi și texturi în procesul de diversificare a alimentației, în organismul său se vor produce schimbări...

  Câți pași trebuie să faci pe zi ca să te menții sănătos. Știința răspunde
  Câți pași trebuie să faci pe zi ca să te menții sănătos. Știința răspunde

  Mitul celor 10.000 de pași pe zi a fost demontat! Află câți pași trebuie să faci pe zi pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă!

  Tratament hemoroizi: Cum sa scapi de hemoroizi in 6 pasi!
  Tratament hemoroizi: Cum sa scapi de hemoroizi in 6 pasi!

  Tratament hemoroizi. Cum poti scapa de hemoroizi este o intrebare care macina multa lume. Hemoroizii sunt o problema de sanatate de serioasa, chiar daca nu pune viata in pericol. Sunt...

  Ajută-l pe cel mic să își dezvolte noi abilități în 5 pași simpli
  Ajută-l pe cel mic să își dezvolte noi abilități în 5 pași simpli

  Ne dorim ca micuții noștri să devină niște adulți autosuficienți, independenți și inteligenți din punct de vedere emoțional. Pentru asta, însă, este important să ne...

  Un elev este agresat la școală de către colegi și profesori. Părinții sunt disperați
  Un elev este agresat la școală de către colegi și profesori. Părinții sunt disperați

  Un alt caz de violență în școlile din România: un elev de 13 ani este agresat în mod constant de către colegi și profesori. Părinții sunt disperați și au apelat la...

  © 2023 Qbebe