4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi scutecele copilului

4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi scutecele copilului

Bianca Geica - Redactor Senior

Să alegi scutecele potrivite pentru bebelușul tău nu este atât de simplu pe cât pare. Rafturile magazinelor sunt pline de astfel de produse, iar proaspeții părinți ajung să se simtă copleșiți de varietatea de modele, branduri, texturi și materiale, care fac din alegerea scutecelor pentru copii o „misiune” destul de dificilă.

De ce este important să alegem cu grijă scutecele pentru prichindeii noștri? Ei bine, gândește-te că pielea unui bebeluș este de 5 ori mai sensibilă decât cea a unui adult, prin urmare tot ce intră în contact cu aceasta trebuie să fie neapărat de calitate. Iar scutecul nu face excepție.

4 lucruri de care sa ții cont când alegi scutecele bebelușului

Te intrebi care sunt cele mai potrivite scutece pentru puiul tău? Iată 4 lucruri esențiale de care trebuie să ții cont când alegi scutecele pentru bebeluș!

1. Să aibă măsura potrivită

Este foarte important ca scutecul pentru bebeluțul tău să aibă măsura potrivită. Elasticul din talie și cel de la piciorușe al scutecului nu trebuie să strângă și să incomodeze bebelușul, iar în cazul sistemul de prindere cu scai, acesta trebuie fixat în așa fel încât să îi dea libertate de mișcare micuțului însă, totodată, să împiedice orice scurgere.

Criteriul după care vei alege măsura scutecului este greutatea bebelușului tău. Însă nu trebuie să îți faci griji în acest sens, fiindcă pe ambalajele scutecelor vei găsi indicate atât măsura scutecului, cât și numărul de kilograme căruia i se potrivește măsura respectivă! Dar ca să îți faci o idee, iată categoriile de greutate după care sunt clasificate, în mare parte, scutecele:

 • mărimea 1 - până în 3 luni;
 • mărimea 2 - până în 6 luni;
 • mărimea 3 - între 5 luni și 2 ani;
 • mărimea 4 - între 1 și 3 ani.

Există și scutece speciale pentru nou născuți (max. 4,5 kg), dar și pentru prematuri (max. 2,7 kg).

2. Să aibă o capacitate foarte bună de absorbție

Un alt factor foarte important de care trebuie să ții cont în alegerea scutecelor pentru bebelușul tău este gradul de absorbție. Nu e de ajuns că scutecul să îmbrace bebelușul, ci să îl și protejeze, să absoarbă lichidul și să nu permită scurgerile accidentale.

Noi am descoperit scutecele Babylino Sensitive, care pe lângă faptul că sunt realizate din materiale extrem de prietenoase cu pielea sensibilă a celor mici, oferă o absorbție excelentă!

Scutecele Babylino Sensitive sunt concepute să ofere o îngrijire delicată pentru pielea sensibilă a bebelușilor și o protecție efectivă dovedită. Datorită miezului super-absorbant ce înglobează tehnologia Dry Matrix, scutecele Babylino Sensitive intră în categoria scutecelor de calitate superioară, cu un nivel înalt de absorbție conform măsurătorilor efectuate de laboratoarele specializate (metodă Mannequins / SGS Courtray (Franța).

Tehnologia Dry Matrix constă în perle speciale superabsorbante care, împreună cu o rețea de fibre naturale ajută la menținerea umidității în interiorul miezului, reducând astfel în mod eficient scurgerile, iar aripioarele laterale de siguranță oferă un plus de protecție împotriva scurgerilor laterale.

Miezul 3-D proiectat avansat îi oferă bebelușului tău senzația de uscat de care are nevoie atât în timpul zilei, cât și noaptea, când această nevoie este mai mare!

Scutecele Babylino Sensitive au și aripioare laterale de siguranță, ce oferă o protecție suplimentară împotriva scurgerilor laterale.

3. Să respecte forma anatomică

Scutecul pentru bebeluș trebuie să arate cât mai natural și să respecte forma anatomică. Un astfel de scutec arată exact ca un chilot, se mulează perfect pe corpul celui mic, nu este incomod, nu îi împiedică mișcările firești și nu favorizează apariția problemelor de piele. Așadar, fii foarte atentă la acest aspect atunci când alegi scutecele potrivite pentru copilul tău!

4. Materialul să fie prietenos cu pielea sensibilă a bebelușului

Pielea unui bebeluș este subțire și extrem de sensibilă la atingere, așa că alege scutece din materiale special concepute pentru a oferi nu numai absorbție, ci și protecție prietenoasă pentru pielea puiului tău.

Scutecele Babylino Sensitive pentru bebeluși și scutecele-chiloțel au un design prietenos pentru piele, certificat de o serie de teste efectuate în laboratoare străine recunoscute la nivel internațional, asigurând o îngrijire în deplină siguranță pentru bebelușul tău. Ele nu conțin latex, loțiuni și parabeni și se produc pe baza unor criterii stricte oeko-tex de aproape un deceniu încoace.

Mai exact, Babylino Sensitive sunt primele scutece de unică folosință pentru bebeluși din Europa care urmează să fie certificate conform standardului 100 Oeko-Tex® pentru faptul că din ele lipsesc mai mult de 200 de substanțe nocive.

Standardul 100 Oeko-Tex® este un sistem uniform de controale și certificări de laborator pentru produse textile sub formă brută, intermediară și finală, din toate stadiile de fabricație, fiind recunoscut pe plan internațional, în întreaga lume, că un standard care certifică faptul că produsele nu conțîn substanțe nocive. Sistemul include controale pentru substanțe interzise care sunt controlate în mod obligatoriu prin lege, substanțe chimice periculoase pentru sănătatea umană, precum și alte măsuri de precauție pentru protejarea sănătățîi. Certificarea conform standardului 100 Oeko-Tex® diferă în funcție de tipul produsului și de utilizarea prevăzută a acestuia. Produsele Babylino sensibile au fost verificate pe baza unor criterii riguroase care corespund produselor destinate copiilor cu vârste între 0-3 ani.

Mai mult decât atât, scutecele Babylino Sensitive își amplifică designul delicat la mărimile 1 și 2, pentru nou-născuți. Sunt prevăzuți cu un nou strat final special cu capsule moi ce ating pielea sensibilă a nou-născutului, că o mângâiere, dar și cu extract de mușețel, cunoscut pentru proprietățile sale calmante.

Scutecele Babylino Sensitive sunt recomandate de Societatea Elenă de Dermatologie Pediatrică, după o testare riguroasă a documentației tehnice a produsului, precum și de Societatea Elenă a Moașelor.

Recomandarea Babylino Sensitive de către experți este dovadă calității lor superioare și a delicateții lor pentru pielea sensibilă a bebelușilor încă din prima zi de viață! Nu-i așa că alegerea scutecelor pentru bebelușul tău a devenit deja o sarcină mult mai ușoară?

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Când începe bebe să zâmbească?
Când începe bebe să zâmbească?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum trebuie să-i răspunzi copilului atunci când îți spune că nu-i place corpul lui
  Cum trebuie să-i răspunzi copilului atunci când îți spune că nu-i place corpul lui

  Atunci când copiii cresc și nu își mai iubesc corpul, este rolul tău ca și părinte să îi oferi tot sprijinul de care are nevoie. Pentru a schimba felul negativ...

  Cât de des este normal ca cel mic să se împiedice sau să cadă atunci când învață să meargă? Când trebuie să te îngrijorezi?
  Cât de des este normal ca cel mic să se împiedice sau să cadă atunci când învață să meargă? Când trebuie să te îngrijorezi?

  De la primii pași nesusținut de părinți și până la primii pași făcuți cu încredere în forțele proprii există multe căzături și lacrimi pe obraji (atât...

  Doar părinții ar trebui să schimbe scutecele copilului - da sau nu?
  Doar părinții ar trebui să schimbe scutecele copilului - da sau nu?

  În timp ce mulți părinți nu ar avea nicio problemă în a pasa altor persoane (bunici, prieteni, bonă etc.) responsabilitatea schimbării scutecelor, alții sunt de părere...

  Ce trebuie să faci atunci când cineva îți critică stilul de parenting
  Ce trebuie să faci atunci când cineva îți critică stilul de parenting

  De câte ori nu ți s-a întâmplat să te trezești cu sfaturi nesolicitate din partea celor din jur despre cum e mai bine să îți crești copilul? Familia, prietenii,...

  Sfaturi de parenting de la un terapeut specializat în probleme de atașament: 5 lucruri pe care NU trebuie să i le faci copilului
  Sfaturi de parenting de la un terapeut specializat în probleme de atașament: 5 lucruri pe care NU trebuie să i le faci copilului

  Știm deja că TikTok-ul poate fi o platformă cu ajutorul căreia putem primi sfaturi utile de la specialiști din diferite domenii. De data aceasta este vorba despre un psihoterapeut...

  De ce trebuie să lași copilul să se murdărească atunci când mănâncă
  De ce trebuie să lași copilul să se murdărească atunci când mănâncă

  Una dintre preocupările majore odată cu diversificarea alimentației este ca un copil să se familiarizeze nu numai cu alimente solide, ci și cu manipularea tacâmurilor. În...

  Ce trebuie să faci atunci când copilul începe să rememoreze secvențe din vieți anterioare
  Ce trebuie să faci atunci când copilul începe să rememoreze secvențe din vieți anterioare

  "Am mai fost aici", "am mai văzut persoana aceea", "îmi aduc aminte cum am murit" sunt doar câteva din situațiile cu totul neașteptate când cei mici par să rememoreze...

  I-am spus cumnatei mele că sun la Protecția Copilului dacă mai lasă copilul cu mine atunci când se duce la cumpărături
  I-am spus cumnatei mele că sun la Protecția Copilului dacă mai lasă copilul cu mine atunci când se duce la cumpărături

  Să aduci un copil pe lume este o responsabilitate uriașă, lucru de care părinții sunt perfect conștienți și sunt pregătiți să accepte toate provocările cu care se vor confrunta.

  © 2024 Qbebe