Nu vreau să cheltui mulți bani pe scutecele bebelușului meu, așa că le cumpăr de la second-hand

Nu vreau să cheltui mulți bani pe scutecele bebelușului meu, așa că le cumpăr de la second-hand

Mariana Voinea

Mama a doi copii în vârstă de 10 luni și 4 ani din Marea Britanie susține că folosește numai scutece refolosibile de la second hand. Astfel economisesc foarte mulți bani și...protejează mediul înconjurător.

În situația economică actuală, în contextul crizei financiară determinată de scumpirile care se resimt în întreaga lume, sunt și părinți care recurg la gesturi extreme doar pentru a economisi niște bănuți pentru copiii lor. Numai că uneori, din dorința de a pune un ban deoparte, adulții adoptă unele strategii care nu sunt pe placul tuturor.

Becky Lucas, un celebră bloggeriță, mărturisește că îi cumpără băiețelul ei Barnaby, în vârstă de 10 luni numai scutece reutilizabile de la second hand. Femeia mai are un băiețel în vârstă de 4 ani, pe nume Bertie și locuiește în Marea Britanie, în Hull.

Decizia ei de a folosi numai scutece reutilizabile a pornit de la propria mamă, pe nume Tracey, în vârstă de 56 de ani, care a folosit scutece din bumbac pe care le fierbea după fiecare utilizare. Iar această practică este bine cunoscută bunicilor din țara noastră, pentru că era folosită și înainte de apariția scutecelor de unică folosință.

De ce au ales părinții să folosească scutece reutilizabile?

doi copii

Becky are 31 de ani și este căsătorită cu soțul ei Brett, care este de acord cu folosirea scutecelor din material reutilizabil.
Mama îmi arăta mereu fotografii cu mine și cu frații mei îmbrăcați în scutece din bumbac și este foarte mândră de mine că și eu la rândul meu folosesc aceeași tactică acum”, mărturisește femeia.

Becky l-a întâlnit pe soțul ei în vârstă de 42 de ani la locul de muncăm amândoi fiind îngrijitori pentru persoane cu dizabilități. Atunci când Becky a rămas însărcinată cu primul ei fiu în anul 2019 a început să se aducă în discuție problema scutecelor cu soțul ei.

Prin natura meseriei noastre, eram mereu în preajma persoanelor care foloseau scutece de unică folosință pentru adulți și trebuia să le aruncăm. Dacă pacienții nu aveau o opțiune în acest sens, noi, ca și părinți, aveam și am decis să folosim scutecele reutilizabile”, mărturisește femeia.

Adesea prietenii de familie au încercat să-i convingă pe cei doi asupra faptului că această decizie le va aduce mai multe bătăi de cap. Unii chiar le-au adus scutece de unică folosință pentru copilași. Dar soții s-au ținut de principiile pe care le prețuiau amândoi. În timp, Becky a aflat că există mai multe tipuri de scutecere reutilizabile.

Așadar, există scutece refolosibile care au două părți, una impermeabilă și una absorbantă și care se pot spăla cu ușurință. De asemenea, există și scutece prefold sunt cusute cu mai multe straturi de material și se folosesc cu chiloței de protecție. Mama a descoperit că mai există și scutece reutilizabile fitted, de tip pantalonași care se încheie cu un scai care se prind pe talia bebelușului și pot fi spălați cu ușurință. Mai mult decât atât, pe piață pot fi găsite și scutece reutilizabile all in one, cele mai des folosite de către părinți, care au o parte impermeabilă și una absorbantă cusute împreună și care se apropie cel mai mult de scutecele de unică folosință.

Având în vedere aceste considerente, ori de câte ori prietenii aduceau scutece de unică folosință, Becky și soțul ei le aruncau. Femeia își amintește cu câtă stângăcie punea scutecele reutilizabile primului ei copil, Bertie și cu toate acestea nu au avut niciodată probleme din această cauză. Nu au existat scurgeri și nici acele surprize de tip „cacadandana”, folosind scutecele reutilizabile la nici unul din băieții ei.

5 motive pentru a folosi scutecele refolosibile din bumbac (P)

Curățarea scutecelor reutilizabile - o adevărată provocare

copii in scutece refolosibile

Dacă scutecele de unică folosință sunt aruncate imediat după ce bebelușul își face nevoile, în cazul scutecelor reutilizabile, lucrurile sunt puțin mai „murdare”. Părinții trebuie să elimine materiile fecale și să pună scutecele murdare într-un săculeț special pentru materiale textile pe care să le spele ulterior în mașina de spălat, asigurându-se că nu există reziduuri de niciun fel și că nu le spală cu alte haine sau obiecte vestimentare.

Becky mărturisește că nu spală scutecele în fiecare zi, ci doar de două ori pe săptămână, având în vedere că are peste 30 de scutere refolosibile la dispoziție, iar mașina de spălat într-o familie cu doi copii merge aproape zilnic.Mama alege un program de clătire cu apă rece pentru scutece fără detergent și ulterior programează un program de spălare de 40 până la 60° Celsius în funcție de cât de murdare sunt scutecele.

Și Brett se implică în creșterea copiilor și de aceea nu este străin de schimbarea scutecelor reutilizabile fiului său. De câte ori mergem la programările medicului și menționăm că folosim scutece reutilizabile pentru copilul cel mic, reușim să îi surprindem pe cei care ne întreabă, dar nu ne descurajam și nici nu am primit comentarii negative până acum în acest sens. În ceea ce privește partea financiară, un singur scutec greu utilizabil costă undeva la 15 lire, aproximativ 90 de lei, ceea ce ne scutește de foarte mulți bani pe care i-am fi dat pe scutecele de unică folosință”, mărturisește mama.

Care sunt cele mai bune scutece?

Am cumpărat și scutece reutilizabile second hand”

bebe in scutec reutilizabil

Una din cele mai șocante declarații pe care le-a făcut Becky a fost aceea în care a recunoscut că a cumpărat chiar și scutece utilizabile la mâna a doua. Piața este foarte generoasă în acest sens și prețurile sunt mult mai mici, iar Becky și Brett au fost de acord asupra achiziționării scutecelor reutilizabile second hand. Acestea vin în pachete de câte cinci și costă 30 de lire pachetul, aproximativ 180 de lei românești.

Adesea femeia face cumpărături de la diferite târguri sau de pe site-uri second hand pentru jucării din lemn pentru copiii ei sau diferite obiecte reutilizabile pentru casă. Cei doi soți țin foarte mult la mediul înconjurător așa că au ales să folosească cârpe din bumbac în locul prosoapelor din hârtie pentru bucătărie, să folosească cât mai puțin săpun sau detergent foarte agresiv pentru rufe.

Prefer să folosesc un scutec reutilizabil second hand decât un scutec de unică folosință care nu va nu se va descompune nici peste 500 de ani”, mărturisește Becky.

Ce părere aveți despre decizia celor doi soți? Până unde merge grija pentru mediul înconjurător și unde se termină confortul pentru copii? Ați opta pentru scutece reutilizabile folosite de câteva sute de ori poate, de alți copii, înainte?

Surse foto: instagram.com

Surse articol: metro.co.uk

Articolul urmator
DA sau NU? Este în regulă să folosim haine second hand pentru copii?
DA sau NU? Este în regulă să folosim haine second hand pentru copii?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O mamă vrea să ceară bani în loc de cadouri la aniversarea fiicei sale de patru ani: „Vreau să-i cumpăr ceva ce-și dorește cu adevărat”
    O mamă vrea să ceară bani în loc de cadouri la aniversarea fiicei sale de patru ani: „Vreau să-i cumpăr ceva ce-și dorește cu adevărat”

    Știți că unii oameni preferă să primească sau să dăruiască bani în plic în locul cadourilor? Alături de expresia „îți iei tu ce vrei”, e o variantă...

    Iubitul meu îmi cere bani pentru că mama lui îi cheltuie tot salariul. Cum să-i spun că nu mai vreau să-i dau bani?
    Iubitul meu îmi cere bani pentru că mama lui îi cheltuie tot salariul. Cum să-i spun că nu mai vreau să-i dau bani?

    O femeie de peste granițe povestește, într-o postare pe Reddit, cum a ajuns să plătească indirect facturile și cheltuielile mamei iubitului ei. Ea spune că totul a început...

    Soția mea mă ceartă pentru că îmi cumpăr cafea scumpă, așa că i-am spus să se angajeze
    Soția mea mă ceartă pentru că îmi cumpăr cafea scumpă, așa că i-am spus să se angajeze

    Relațiile de cuplu sunt complicate și pentru ca ele să funcționeze este nevoie de multe compromisuri. Postarea de pe Reddit a unui bărbat a devenit virală, după ce acesta povestește...

    Sunt o mamă zgârcită: nu le cumpar copiilor haine noi și reușesc să economisesc sume uriașe
    Sunt o mamă zgârcită: nu le cumpar copiilor haine noi și reușesc să economisesc sume uriașe

    Oricât de mult am încerca să rezistăm tentației de a le cumpăra copiilor noștri hăinuțe care mai de care mai adorabile, nu ne putem abține. Deși știm că sunt șanse...

    O lecție simplă despre bani de la tatăl meu m-a salvat ca adult. Toți părinții trebuie să o spună copiilor
    O lecție simplă despre bani de la tatăl meu m-a salvat ca adult. Toți părinții trebuie să o spună copiilor

    Când aveam 13 ani, tata m-a dus la bancă pentru o etapă financiară importantă: deschiderea unui cont și obținerea unui card de debit. Aveam 100 de dolari în portofelul meu...

    Senatul a adoptat propunerea: mai mulți bani pentru elevi
    Senatul a adoptat propunerea: mai mulți bani pentru elevi

    Senatul a adoptat o propunere care va bucura o parte dintre elevii români. O categoria aparte dintre ei va primi lunar o sumă care îi va ajuta.

    Mai mulți bani pentru copiii români de la anul. Ce presupune noua lege
    Mai mulți bani pentru copiii români de la anul. Ce presupune noua lege

    Vești bune pentru elevi și studenți! Din cel de-al doilea semestru al anului școlar 2021-2022, aceștia ar putea primi burse majorate de la 100, până la 500 de lei.

    Cumnatul meu și-a numit câinele după mine. Acum eu vreau să îmi iau un porc să îi dau numele lui, dar nu mă lasă soțul meu
    Cumnatul meu și-a numit câinele după mine. Acum eu vreau să îmi iau un porc să îi dau numele lui, dar nu mă lasă soțul meu

    ”Soțul meu îmi spune că sunt prea sensibilă pentru sunt hotărâtă să cumpăr un porc căruia să îi pun numele cumnatului meu, după ce acesta și-a luat un...

    © 2024 Qbebe