Desigur, purtatul bebelușul la piept nu este tocmai cea mai ușoară sarcină. Să nu uităm ca micuțul cântărește peste 3, 4 kilograme, greutate ce este resimțită de mamă. Însă, vestea bună este că sistemele de purtare au evoluat, asigurând astfel o poziționare corectă a bebelușului ce va înlătura durerile de spate și brațe ale mamei. Asta nu este tot! Mămica va avea posibilitatea să se plimbe sau să întreprindă orice altă activitate, având mâinile complet libere.
Prin urmare, a venit momentul să descoperi cele 5 moduri prin care îți poți purta bebelușul la piept, de care cu siguranță vă veți bucura împreună.
Slingul cu inele
Acest sistem ergonomic este format dintr-o țesătură rezistentă, care este trasă prin două inele, formând astfel un "buzunar" perfect și confortabil pentru corpul piticului. Cel mai mare avantaj al acestuia este prinderea cu ajutorul inelelor, care permite ajustarea pentru mai multe persoane cu statură diferită. De asemenea, facilitează alăptarea putând fi reglat în funcție de poziția copilului.
Slingul cu inele este potrivit pentru călătoriile sau activităție de scurtă durată, din cauza faptului că se poate purta pe un singur umăr. Un bebeluș mai mare și un timp îndelungat petrecut cu slingul atașat, vor provoca mamei dureri de spate și brațe.
![]() |
![]() |
Wrapul
Este o modalitate excelentă de a susține copilul la piept. Poate fi folosit încă din primele zile de viață ale bebelușului, țesătura putând susține corect capul și corpul micuțului. Acesta are aspectul unei eșarfe plus size, neavând catarame, inele sau alte sisteme de prindere. În magazinul online Ergonomice.ro vei găsi două modele de warp, unul elastic și unul fabricat din țesătură.
Wrapul elastic se modelează perfect atât pe corpul purtătorului cât și al bebelușului datorită texturii elastice. Este fabricat de regulă în mărime universală, fiind potrivit pentru orice statură și dimensiune. Sistemul de prindere ergonomic poate da câteva dureri de cap, însă odată învățată tehnica, totul va fi floare la ureche. Situația nu este cu mult diferită nici în cazul wrap-ului fabricat din țesătură. Materialul acestuia este supus testelor de rezistență și siguranță înainte de a fi comercializate. Se poate alege între bumbac, in, cânepă, mătase, lână, cașmir, bambus și poate fi personalizat în funcție de cerințele clienților. Wrap-urile oferă o susținere mai bună, fiind purtate pe ambii umeri și pe tot spatele. Astfel, vei putea spune adio durerilor de orice tip!
![]() |
![]() |
Mei-Tai
Acest sistem de port bebe își are originea în Asia. Mei-Tai-ul a devenit popular datorită versatilității (poate fi purtat pe față sau pe spate) și a confortului. Este format dintr-o bucată de material, pătrată sau formă de dreptunghi, din țesătură de bumbac și 4 bretele (2 pentru talie, 2 pentru spate). Sstem ergonomic este potrivit pentru distanțele și perioade mai lungi de timp.
![]() |
![]() |
Marsupi
Are un design special conceput pentru a distribui greutatea copilului între umeri și talia purtătorului. Susține spatele bebelușului, având una dintre bretelele lungi înfășurate în jurul corpului celui mic, dar și al purtătorului. Marsupiul este prevăzut cu o parte mai înaltă în spate, care trece de capul bebelușului și care îi va ține gâtul drept. În Marsupi, bebe e foarte bine susținut când stă cu fața către tine. Sprijinul este optim, contactul vizual cu părintele este asigurat.
![]() |
![]() |
SSC - Soft Structured Carrier
Este foarte greu să găsești port bebe-ul potrivit pentru tine. Deși toate par la fel, poți fi sigură că fiecare se deosebește printr-o caracteristică. De exemplu, cele din gama SSC (Soft Structured Carrier) din magazinul online Ergonomice.ro se regleză foarte ușor și au un sistem de susținere mai puternic. Acesta urmează modelul clasic de marsupiu, având spate și bretele rezistente, dar are și susținere în jurul taliei purtătorului, o parte din greutatea de pe umeri și spate fiind preluată de șolduri. Este fabricat din materiale naturale, ce nu vor provoca alergii sau iritații și poate fi folosit pentru copiii cu vârsta de doar 4 luni, până la 4 ani.
![]() |
![]() |