Tot ce trebuie să știi despre sistemele de monitorizare pentru bebeluși

Tot ce trebuie să știi despre sistemele de monitorizare pentru bebeluși

Bianca Geica - Redactor Senior

Nimic nu este mai important pentru un părinte decât siguranța copilului său. Tocmai de aceea, s-au inventat sistemele de monitorizare pentru bebeluși, care te vor ajuta să nu mai stai cu frica-n sân, ori de câte ori bebe nu este în aceeași cameră cu tine!

Sistemele de monitorizare au în prim plan siguranța bebelușului tău și sunt cu ”ochii” pe el ori de câte ori este nevoie, în așa fel încât tu să te poți asigura, chiar și de la distanță, că nu pățește nimic și că este în siguranță.

bebelus care doare in patut

Din fericire, piața este plină de astfel de sisteme accesibile oricărui buzunar. Totuși, trebuie să ai în vedere câteva reguli importante când vine vorba de alegerea sistemelor de monitorizare pentru bebe și să nu faci rabat de la calitate.

Sistemele de monitorizare Motorola de la ErFi reprezintă o investiție în siguranța copilului și în liniștea ta. Fie că vrei să îți termini liniștită treburile gospodărești în timp ce bebelușul se joacă în pătuț, ori să te relaxezi când el doarme în altă cameră, un sistem de monitorizare audio sau video este ajutorul tău de nădejde!

Avantajele unui sistem de monitorizare pentru bebeluși

Un sistem de monitorizare pentru bebeluși aduce părinților numeroase avantaje:

Vei fi mai liniștită

Un sistem de monitorizare te ajută să fii mai relaxată când nu ești în preajma bebelușului tău. Fie că ești într-o altă încăpere sau la serviciu, iar cel mic este acasă cu un alt membru al familiei sau cu bona, un sistem de supraveghere îți va asigura liniștea și relaxarea de care ai nevoie atunci când ești departe de bebe.

Îl poți supraveghea pe bebe de la distanță prin smartphone

Tehnologia a avansat considerabil în ultimii ani, astfel că acum este foarte simplu să îți supraveghezi copilul de la distanță. Cum? Cu ajutorul telefonului mobil, pe care îl conectezi la sistemul de supraveghere din camera bebelușului.

Este suficient să ai o conexiune la internet și vei putea vizualiza în timp real imagini cu bebelușul tău. Unele sisteme au propriile lor aplicații prin care poți primi notificări atunci când bebelușul plânge sau se mișcă. Altele îți permit să și comunici cu bebe, ca el să nu îți simtă lipsa.

Poți vorbi cu bebelușul

Anumite sisteme de supraveghere pentru bebeluși permit părinților să le vorbească celor mici atunci când aceștia plâng sau sunt nelinișțiti. Este o funcție utilă mai ales dacă tu și partenerul tău sunteți plecați de acasă și să îl lăsăti pe bebe cu un membru al familiei sau bona. Vocea unui părinte funcționează că un calmant pentru bebelușul neliniștit.

Prim ajutor în caz de urgență

Un sistem de monitorizare te ajută să reacționezi rapid când bebelușul se îneacă sau vomită ziua și mai ales în timpul nopții.

bebelus care rade in patut

Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare pentru bebe?

În primul rând, trebuie să știi că există două tipuri de sisteme de monitorizare pentru copii:

 • audio (interfon), care îți permite să auzi ce se întâmplă în camera în care se află bebelușul;
 • video monitor, care îți permite să auzi, dar și să vezi ce se întâmplă în camera micuțului cu ajutorul sistemului video încorporat.

Când alegi un sistem de monitorizare pentru bebeluș, este important să ții cont de câteva aspecte:

 1. la un sistem video de supraveghere, calitatea imaginii trebuie să fie cât mai bună în așa fel încât să poți vedea clar ce se întâmplă cu bebelușul tău; 
 2. să aibă o rază de acțiune cât mai mare. Majoritatea sistemelor îți permit să rămâi conectată cu bebelușul tău până la 300 de metri distanță și te atenționează atunci când ieși din raza de acțiune;
 3. să aibă funcții suplimentare și să permită comunicarea bidirecțională. Pe lângă imagine și sunet, un dispozitiv de supraveghere ar fi indicat să îți permită să vorbești cu bebelușul tău în timp real, de oriunde te-ai afla. Unele sisteme au chiar și cântece de leagăn, sunete din natură, povești audio preinregistrate și îți oferă posibilitatea să înregistrezi chiar tu ceva pentru bebe;
 4. să poată fi controlat de pe smartphone sau computer;
 5. să aibă vedere pe timp de noapte.

Video monitoare smart pentru bebeluși

Un sistem de supraveghere video pentru bebeluș are avantajul că poate fi controlat prin smartphone, tabletă sau PC. Sistemele de monitorizare video Motorola de la ErFi pot fi controlate prin aplicația Hubble, care poate fi descărcată din Google Play sau App Store și îți permite să rămâi conectată mereu la ce se întâmplă cu bebelușul tău. De exemplu, primești notificări pe telefon atunci când bebelușul scoate un sunet sau se mișcă.

Video Monitor Digital + Wi-Fi Motorola Comfort40 Connect

Video Monitor Digital + Wi-Fi Motorola Comfort40 Connect

Acest Video Monitor Digital + Wi-Fi Motorola Comfort40 Connect îți supraveghează de la distanță bebelușul când doarme sau când este treaz, pe timp de zi sau de noapte. Este bidirecțional, adică poți comunica în sistem walkie-talkie fie cu partenerul tău (pentru a-l ruga să îți aducă un biberon cu lapte din bucătărie), fie cu bebelușul pentru a-l liniști dacă a început să plângă.

Pe ecarnul LCD de 2.8" poți vedea imagini din încăperea în care se află bebe, inclusiv noaptea. Video monitorul trece automat în modul nocturn de supraveghere imediat ce intensitatea luminoasă din încăpere începe să scadă. Are o rază de acțiune de până la 300 de metri, permite monitorizarea temperaturii din încăpere și funcționează și că o lampa de veghe cu efect de cromoterapie, cu 7 opțiuni de culoare și 3 intensități de lumină.

În plus, îi poți pune bebelușlui cântece de leagăn, sunete din natură și povestiri audio preinregistrate, în limba engleză și posibilitatea de a descărca noutăți din aplicația Hubble.

Video Monitor Wi-Fi Motorola Peekaboo

Video Monitor Wi-Fi Motorola Peekaboo

Motorola Peekaboo este o cameră video Wi-Fi, care îți permite să supraveghezi de la distanță bebelușul de oriunde, pe smartphone-ul, tabletă sau computerul tău, prin aplicația Hubble. Dotat cu o gama largă de instrumentele de analiză, inclusiv înregistrări video și urmărirea creșterii și dezvoltării bebelușului, Motorola Peekaboo îți oferă liniștea că micuțul tău este sănătos și fericit.

Scanarea de la distanță, rotirea și zoom-ul digital, calitatea foarte înalta a sunetului și comunicarea bidirecțională, îți permit să comunici cu bebe în timp real, de oriunde te afli. Are o rază de acțiune de până la 300 de metri, unghi larg de vizualizare de 90°, zoom digital și rotire 360°și vedere pe timp de noapte.

Video Monitor Digital + Wi-Fi Motorola MBP667 Connect

Video monitor digital + Wi-Fi Motorola MBP667 Connect

Cu ajutorul Video Monitorului Motorola MBP667 Connect și a aplicației speciale Hubble, poți afla în orice moment ce se petrece cu copilul tău. Este primul sistem dual ce îmbină caracteristicile performantului video monitor digital cu display propriu de 2.8'', cu cele ale camerelor Wi-Fi HD, care permit supravegherea în timp real, de la distanță, a bebelușului (imaginile și sunetul fiind redate la nivelul display-ului smartphone-ului, tabletei sau computerului pe care îl folosești).

Are 5 cântece de leagăn preinregistrate, astfel încât poți liniști bebelușul comandând de la distanță redarea acestor cântece (atât din unitatea parentală cu display, cât și de la nivelul smartphone-ului, tabletei sau computerului).

Are o rază de acțiune de 300 de metri, indicator vizual tip LED pentru nivelul sunetului la nivelul display-ului) și permite comunicare bidirecțională între unitatea copilului și unitățile parentale.

Video monitoare bidirecționale pentru bebeluși

Monitorul Digital Bidirecțional Motorola MBP50

Video monitor digital bidirectional Motorola MBP50

Video Monitorul Digital Bidirecțional Motorola MBP50 face parte din noua generație de sisteme de monitorizare de la Motorola. Supraveghează de la distanță bebelușul când doarme sau când e treaz, pe timp de zi sau timp de noapte.

Imaginile din camera copilului se vor transmite cu foarte mare claritate pe ecarnul LCD mare de 5" și are o rază de acțiune de 300 metri. Sistemul are 8 trepte de reglare pentru volumul sunetului și 8 trepte pentru reglarea intensității luminoase a imaginii.

Video Monitor Digital Bidirecțional Motorola MBP48

Video monitor digital bidirectional Motorola MBP48

Noul Video Monitor Digital Bidirecțional Motorola MBP48 îți supraveghează de la distanță bebelușul când doarme sau când e treaz, pe timp de zi sau timp de noapte. Sunetul și imaginile din camera copilului se vor transmite cu foarte mare claritate, similară HD, fără riscul interferențelor cu alte tipuri de tehnologii wireless. Ecranul LCD color cu display de 5" monitorizează atât sunetul cât și imaginea, atât ziua cât și noaptea.

Sistemul are o rază de acțiune de 300 metri cu avertizare sonoră în cazul în care această distanță este depășită. De asemenea, sistemul este bidirecțional, adică poți comunica cu bebe.

Acest sistem de supraveghere are preinregistrate 5 cântece de leagăn care il vor ajuta pe bebe să adoarmă mult mai ușor și este echipat cu senzor de temperatura.

Sisteme de supraveghere audio

Sistemele audio de supraveghere îți permit să auzi ce se întâmplă în camera în care se află bebelușul. 

Audio Monitor Digital Motorola MBP24

Audio Monitor Digital Motorola MBP24

Acest Audio Monitor Digital MBP24 de la Motorola îți permite să îți veghezi bebelușul în timp ce el doarme într-o altă încăpere. Este bidirecțional, ceea ce înseamnă că permite comunicarea în sistem walkie-talkie între unități, fie cu partenerul sau cu bebelușul.

Audio Monitorul Digital MBP24 folosește tehnologia modernă DECT, care nu interferează cu frecvența Wi-Fi de acasă. Este dotat cu un microfon extrem de sensibil, datorită căruia poți auzi fiecare sunet al copilului tău. Rază de acțiune este de până la 300 de metri în câmp deschis și un semnal de avertizare sonoră te anunță dacă recepția este slabă, în cazul ieșirii în afară razei de acțiune sau a bateriei scăzute. Audio Monitorul MBP24 intră în regim de așteptare în timp ce copilul doarme și pornește automat imediat ce bebelușul se face auzit prin zgomote.

Audio Monitor Digital Motorola MBP21

Audio Monitor Digital Motorola MBP21

Acest Audio Monitor Digital MBP21 de la Motorola îți permite să-ți supraveghezi bebelușul în timp ce el doarme într-o altă cameră.

Este dotat cu un microfon extrem de sensibil, care îți permite să auzi fiecare sunet al copilului tău. Raza de acțiune este de până la 300 de metri în câmp deschis și un semnal de avertizare sonoră te anunță dacă recepția este slabă, în cazul ieșirii în afară razei de acțiune sau a bateriei scăzute.

Audio Monitorul MBP21 intră în regim de așteptare în timp ce copilul doarme și pornește automat imediat ce bebelușul se face auzit prin zgomote.

Încrede-te în dispozitivul pe care l-ai ales și acordă-i copilului libertatea de care are nevoie. El va ști să te anunțe când are nevoie de ține, iar tu vei afla prin intermediul sistemului de supraveghere.

Alege sistemele de supraveghere Motorola de la ErFi și ai siguranța unei investiții pe termen lung!

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Boala gura mana picior. Tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala a copilariei. Atentie, a inceput sezonul!
  Boala gura mana picior. Tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala a copilariei. Atentie, a inceput sezonul!

  Boala gura mana picior este foarte des intalnita, mai ales in randul copiilor din colectivitate. Boala este o infectie virala ce cauzeaza ulcere bucale si bubite pe maini si talpi. Desi nu...

  Tot ce trebuie să știi despre colici
  Tot ce trebuie să știi despre colici

  Viața de părinte vine la pachet cu o multitudine de provocări, colicile bebelușului fiind una dintre ele. Colicile abdominale se numără printre cele mai frecvente afecțiuni ale...

  Tot ce trebuie să știi despre manevra Heimlich la copii
  Tot ce trebuie să știi despre manevra Heimlich la copii

  Manevra Heimlich la copii este acea procedură de prim-ajutor pe care trebuie să o executăm atunci când o persoană se îneacă cu mâncare sau un obiect și se sufocă....

  Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi
  Bananele și colonul iritabil: tot ce trebuie să știi

  Colonul iritabil este o tulburare digestivă inflamatorie, ale cărei simptome sunt crampele și durerea în zona abdominală, schimbările de tranzit intestinal, balonarea,...

  Dermatita atopica la bebelusi si copii. Tot ce trebuie sa stie parintii despre dermatita atopica
  Dermatita atopica la bebelusi si copii. Tot ce trebuie sa stie parintii despre dermatita atopica

  Dermatita atopica este foarte des intalnita in randul copiilor intre 2 luni si 5 ani. Sunt sanse mari ca un copil sa mosteneasca dermatita atopica daca in familie sunt cazuri de alergii,...

  Viața de familia cu un câine de talie mare - tot ce trebuie să știi
  Viața de familia cu un câine de talie mare - tot ce trebuie să știi

  Te gândești să adopți un prieten pe viață pentru tine și familia ta? Ei bine, mărimea este un factor important de care trebuie să ții cont atunci când decizi că vrei...

  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi
  Anxietatea de separare în sarcină: tot ce trebuie să știi

  Chiar dacă ești tentată să crezi că anxietatea de separare se întâlnește doar la copii, de fapt ea poate fi prezentă și la persoanele adulte. De alfel, în anumite...

  Ce este zigotul? Tot ce trebuie să știi despre prima etapă din dezvoltarea sarcinii
  Ce este zigotul? Tot ce trebuie să știi despre prima etapă din dezvoltarea sarcinii

  Zigotul reprezintă prima celulă formată prin fertilizarea ovulului de către spermatozoid. 9 luni mai târziu, acesta devine o mică persoană, care vine pe lume...

  © 2023 Qbebe