Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Fostul meu soț și-a prezentat iubita copiilor mei fără să îmi spună

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Divorțul este dificil, mai ales pentru un cuplu care are și copii. Însă adevărata lui traumă începe abia după ce viața de după începe, când întregul nucleu familial se schimbă și mama, tata și copiii trebuie să se adapteze unui nou stil de viață. Copiii sunt afectați mai ales de schimbarea rutinei și a mediului care le oferea siguranță. Iar când în viața lor apar și alte persoane, totul devine și mai volatil. Așa că nu este de mirare că o mamă s-a înfuriat pe fostul ei soț care a adus în viața copiilor ei pe noua lui iubită fără să îi spună. Mămica ne-a contactat și ne-a rugat să o ajutăm cu un sfat, pentru că nu își dă seama dacă exagerează și ce trebuie făcut ca să le fie bine copiilor.

Bună ziua! Vă rog tare mult să mă ajutați. Aș dori să vă spun durerea mea și poate că sfaturile venite de la alte mămici care au trecut prin asta îmi vor fi de ajutor. Aș vrea să publicați totul anonim, pentru că nu vreau să îmi urc în cap fostul soț și nici să afle familia mea că trec prin asta. M-am despărțit de soțul meu acum un an pentru că era un mare aventurier. I-am iertat multe escapade de-a lungul timpului însă ultima a pus capac și am decis că este mai bine pentru sănătatea mea mintală să ne despărțim. Încă mai este împreună cu acea femeie, ultima, și chiar s-au mutat împreună. 

Pot spune că puțin mi-ar pasa, pentru că nu mai am pic de afecțiune pentru el, dar avem trei copii împreună, o fetiță de 4 ani și doi băieți de 6 și 10 ani, așa că trebuie să mențin o relație civilizată cu el, pentru binele lor. Am căzut de acord că este cel mai bine să nu o prezinte pe doamna în cauză copiilor până ce nu se obișnuiesc cu ideea că noi doi nu mai suntem împreună, dar am aflat că, pe la spatele meu, copiii au cunoscut-o. Fiica mea a fost cea care a dezvăluit fără să vrea surpriza, și el, desigur, știe că s-a întâmplat și este clar că nu îi pasă ce părere am eu despre asta. 

Sunt extrem de furioasă pentru că eu consider că trebuie să discutăm înainte orice decizie care urmează să fie luată și care implică binele copiilor noștri. Și, mai consider, că trebuie să știu cu cine intră în contact copiii mei, care o dată pe lună petrec un week-end la tatăl lor. Nu am încredere în el că face alegeri corecte, ca dovadă că a ales să îmi ascundă acest pas important din viața copiilor noștri și cred că o femeie care a destrămat o căsnicie nu este un exemplu de urmat și mi-e greu să accept că face parte din viața copiilor mei. 

Nu am discutat încă cu el pe acest subiect pentru că mi-e teamă să nu reacționez cu furie. Însă copiii mei urmează să se ducă în acest week-end la el și mă perpelesc noaptea cu tot feluri de gânduri cu privire la modul în care ea se comportă cu ei. Oare le pune micul dejun? Oare are grijă ca cea mică să primească lăpticul de seară? Oare le vorbește frumos? Oare țipă la ei? Îmi cunosc soțul, știu cât este de afemeiat și știu că nu va pune copiii pe primul loc și că nu este atent la nevoile lor, ci la nevoile lui și ale iubitei lui. Copiii momentan nu par afectați, vin încântați de la tatăl lor care le face toate poftele în acel week-end și de aici mai răsare o teamă a mea. Copiii sunt copii și vor ajunge să creadă că tatăl lor și iubita lui sunt minunați pentru că în acele două zile când sunt cu ei le oferă totul pe tavă. Iar eu mă chinui singură să îi educ, zi de zi. Este tare frustrant și nu știu cum să abordez toată problema astfel încât să nu îmi mai creeze accese de furie și anxietate. Dragi mămici, dacă ați trece sau ați trecut prin asta, ce sfaturi aveți pentru mine?

Citește și:

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (5)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2022 Qbebe