Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Scrisoare către femeia din mine, abuzată de către mama din mine

Scrisoare către femeia din mine, abuzată de către mama din mine

Mirabela Barton - Contributor

Dragă, Mirabela, 

Da, cu tine vorbesc în gând în fiecare seară. Cu tine, femeia Mirabela. Nu ”mami, mami, mami”, nu ”iubito, dragă”, nu ”doamna mama lui”, nu ”mămica lui”, nu ”vecina”. Tu, femeia Mirabela, cea care stă strivită sub statutul de mamă și abia mai respiră.

Tu, femeia Mirabela, care privești lacomă de sub șorțul de bucătăreasă, de sub tenișii de alergat prin parc după copii, de sub gențile rucsac, ligheanul plin cu rufe murdare, curate, de pus pe sârmă, de adunat de pe sârmă, de călcat, de sub lenjeriile de schimbat, praful de curățat, aspiratorul de dat. Tu, femeia Mirabela, care primești ca într-o închisoare porții fixe și mici de libertate, de câte un serial pe Netflix, o bluză nouă pe lună și puțin rimel când iei copiii de la școală, dacă nu gătești în ziua aia. 

Tu, femeia Mirabela, este timpul să spui NU! abuzului provocat de mama din tine. Să nu o mai lași să se considere ea buricul universului tău. Este timpul să realizezi că nu e bine să îți accepți „închisoarea”. Să observi că ai 3 ani de când nu ți-ai mai făcut manichiura, 4 ani de când nu te-ai mai vopsit la salon, 2 ani de când nu ți-ai mai cumpărat o rochie și mai bine de 1 an de când nu ai mai purtat una. Este timpul să scoți din dulap (îți spun eu unde sunt, dacă ai uitat), pantofii cu toc, dresurile, sutienele cu push-up. Este timpul să arunci produsele de make-up, că au expirat de când a început pandemia și să îți iei altele. Este timpul să îți iei altă placă de păr, pentru că cea veche îți arde părul și din cauza asta nu ai mai folosit-o de peste 6 luni. Este timpul să îți încânți soțul din când în când cu neglijeurile primite de la sora ta și nu cu pijamalele cu Tweety.

Este timpul să îți oferi câteva ore pe săptămână, pentru femeia din tine, pentru:

  • a-ți pune una dintre măștile coreene pe care le-ai primit cadou acum 3 luni și pe care nici măcar nu le-ai scos din punga de cadouri,
  • a te epila în liniște cu aparatul și nu pe fugă cu lama
  • a-ți coafa părul cu noua placa pe care o cumperi chiar azi
  • a savura cititul unei cărți la lumina lumânării în cada cu apă fierbinte, spumă și ulei esențial de lavandă
  • a sta relaxată la un serial în capotul tău pufos pe care nu l-ai purtat niciodată

Tu, femeia Mirabela, ieși de sub jugul abuzator al mamei Mirabela și caută echilibrul împreună cu ea. Pentru că nu sunteți dușmani, sunteți o echipă și este timpul să ieși de sub preș, să îl scuturi și să i-l dai cadou mamei Mirabela să îl pună pe jos în living că stau copiii direct pe parchet când se joacă cu pisicile. 

Cu drag, 

Soția, mama, femeia Mirabela

Citește și:

Articolul urmator
Scrisoare de dragoste pentru copilul din mine
Scrisoare de dragoste pentru copilul din mine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2024 Qbebe