Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Soacra mea insistă să nasc prin cezariană pentru că e mai "sănătos"

Soacra mea insistă să nasc prin cezariană pentru că e mai "sănătos"

Contributor ANONIM

Au și soacrele rolul lor pe lume și mulți dintre noi ar spune că acest rol este cel de a pune bețe în roate, cum spune românul. Confesiunea de mai jos a unei femei este una dintre acele povești reale care demonstrează, încă o dată, că soacrele au o însușire ce nu poate fi evitată sau ignorată: aceea de a se băga acolo unde nu le fierbe oala, adică pe aragazul relației de cuplu ale copilului lor. 

Putem, de asemenea, să cădem de acord asupra faptului că nu poți controla modul în care dai naștere copilului tău. Este o chestiune de circumstanțe și este nevoie de flexibilitate, iar nașterea prin cezariană se face la recomandare medicului și în niciun caz din cauză că îți spune soacra ta că așa trebuei să naști. Ei bine, la mien exact asta se întâmplă. Soacra mea crede că ea știe mai bine decât medicul meu.

A început totul acum 3 sapătămâni când am fost la ecografia de 32 de săptămâni de sarcină. Medicul mi-a spus că am toate șansele să nasc natural fără probleme. Am ajuns acasă și m-am angajat într-o discuție cu soțul meu, să începem să organizăm planul unei nașteri naturale. Soacra mea era în vizită și a început să insiste să nasc prin cezariană pentru că este mai sănătos pentru mine. De atunci în fiecare zi insistă pe tema asta, îl sună pe soțul meu să îl convingă, soțul meu se enervează, eu mă enervez, ajungem să țipăm unul la altul, deși el mă susține. Dar pur și simplu se creează această fricțiune între noi din cauza mamei lui, a hormonilor mei și a nebuniei ăsteia de pandemie, care nu îi permite soțului meu să fie lângă mine când nasc.

Îi spune că ea l-a născut pe soțul meu prin cezariană și că pe sora lui natural, și el a avut o imunitate mult mai puternică și nu a fost deloc bolnăvicios, nu ca sora lui, care este extrem de sensibilă și bolnăvicioasă. Că s-a recuperat mult mai repede după cezariană decât după ce s-a rupt la nașterea fiică-sii. Că îți revii jos mult mai repede, poți să faci sex fără dureri, nu mai ai incontinență urinară. Am ajuns să apelez la medicul meu să îi spună că este totul în regulă. Dar nu îl crede. O ține pe a ei. Insistă pe tema asta într-atât încât face crize cu plânsete și se alintă pe lângă soțul meu spunându-i că ea se gândește la binele meu și al copilului.  

Nu mai am răbdare cu ea așa că am discutat cu soțul meu ca până după naștere să rupem legătura cu ea. Mă stresează și pe mine și pe el și nu ne mai putem concentra asupra nașterii și a copilului. Acum ne trimite mesaje lacrimogene, insistând pe aceeași temă. Eu am blocat-o de tot. Într-atât încât când sunt singură acasă și mă trezesc cu ea la ușă nu îi dau drumul în casă, nu îi răspund. Ultima oară când a venit în vizită și soțul meu a primit-o eu m-am baricadat în baie și am refuzat să dau ochii cu ea. Mă pufnește plânsul de nervi când o văd și simt cum mi se ridică pulsul. Așa că pun siguranța mea și a copilului meu pe primul loc. Destul că sunt stresată cu pandemia, cu nașterea, cu ce va fi după. Nu știu dacă va înțelege treaba asta, dar sper să poată la un moment dat să înțeleagă. Oare procedez greșit? 

Citește și:

Articolul urmator
După ce a aflat că o să nasc un copil cu probleme, mama mea a făcut accident vascular. Cumnata mea o îngrijește și dă vina pe mine pentru nefericirea ei
După ce a aflat că o să nasc un copil cu probleme, mama mea a făcut accident vascular. Cumnata mea o îngrijește și dă vina pe mine pentru nefericirea ei

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2024 Qbebe