Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Combate stresul cotidian repede și sigur! Descoperă cel mai bun ajutor al părinților stresați

Stresul apare în viața oricui, mai devreme sau mai târziu și se manifestă sub diferite forme. De ce? Pentru că totul depinde de percepția fiecăruia și de toleranța în fața factorilor de stres. Este binecunoscut faptul că stresul ne ajută să fim motivați, concentrați pe atingerea scopurilor setate și dornici să scoatem ce este mai bun din noi, dar în “cantități” scăpate de sub control poate deveni un pericol pentru sănătate. Stresul cotidian poate provoca tulburări intestinale, sau chiar depresie, tocmai de aceea trebuie să înveți să-l combați, sau să-l ții sub control. Iată cum reușesc părinții stresați să-și păstreze sănătatea!

Fugim de stres cât de mult se poate, dar se pare că ne urmărește cu orice preț. Asta pentru că reprezintă reacția naturală a creierului la anumite evenimente de impact. Fie că este vorba despre tensiuni la locul de muncă, sau probleme financiare, ori probleme de sănătate, sau dificultăți în creșterea copilului, stresul cotidian face parte din viața ta, chiar dacă nu îți dai seama.

Efectele stresului cotidian asupra organismului

Crezi despre tine că ești un părinte cerebral, cu o viață perfect organizată, în care nu are loc nici urmă de stres. Totuși, anumite stări emoționale și probleme îți pot perturba echilibrul perfect. Iată care sunt principalele efecte ale stresului:

 • Ai pierderi dese de memorie
 • Apare des lipsa de concentrare
 • Ești ușor iritabilă și agitată
 • Ai insomnii
 • Nu mai ai un program regulat de masă
 • Ai dureri de cap
 • Apar palpitațiile și durerile în piept
 • Simți nevoia să petreci mult timp singură

mama-stresata

Din păcate, asta nu este tot! Atunci când traversezi o perioadă stresantă corpul trece printr-o serie de modificări la nivelul sistemului nervos și circulator, ceea ce înseamnă că întregul organism va fi afectat. Asta înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, vei avea probleme cu stomacul, pentru că nivelul ridicat de stres face ca acest organ să fie predispus inflamațiilor.

Stresul – inamicul principal pentru stomac

Cu siguranță te întrebi care este legătura dintre stresul cotidian și flora intestinală. Ei bine, atunci când apare în scenă dezechilibrul emoțional stomacul este principala victimă. Nu mai ești atentă la cantități, nu mai respecți programul meselor zilnice și nu te mai interesează regimul sănătos.

În urmă cu mai bine de 2000 de ani, Hipocrate a afirmat cu tărie că “toate bolile încep în intestin”, lucru dovedit tot mai des de experții momentului în medicină. De curând, s-a descoperit că stresul este cauza apariției sindromului de intestin permeabil. Acesta se manifestă printr-o permeabilitate crescută a mucoasei intestinale, ce facilitează accesul toxinelor și agenților patogeni. Prezența substanțelor nedorite provoacă inflamație în flora intestinală, dar și la nivel general. Dacă dezechilibrul persistă, inflamația poate deveni cronică și crește riscul apariției bolilor degenerative. Permeabilitatea intestinală anormală poate fi un factor declanșator pentru afecțiuni precum:

 • Boala Crohn
 • Diabet zaharat de tip 1
 • Intestin iritabil
 • Boala celiacă
 • Dermatită atopică
 • Scleroză multiplă
 • Obezitate

Din fericire, părinții stresați au un nou ajutor împotriva stresului cotidian. OMNi BiOTiC@ STRESS Repair are un rol important în reducerea inflamației la nivel general în organism cât și la nivel intestinal. Odată restabilit echilibrul florei intestinale vei vedea cum se îmbunătățește calitatea vieții, îți va crește simțitor capacitatea de concentrare, de memorare și te ajută chiar să ai rezultate mai bune la locul de muncă.

Omni-Biotic-Stress-Repair

Studiile recente au arătat că există noduli nervoși și la nivel intestinal. Asta înseamnă că între creier și stomac se produc schimburi de informații sub formă de impulsuri nervoase. Descoperirile nu se opresc aici. La 85% dintre oameni, stresul afectează funcțiile organelor digestive și determină apariția constipației sau a diareei. Astfel, OMNi BiOTiC@ STRESS Repair vine în ajutorul celor ce prezintă astfel de probleme prin:

 • Menținerea barierei naturale de apărare
 • Suport pentru sistemul imunitar
 • 9 tulpini bacteriene care se regăsesc în mod natural în intestinul uman
 • Prevenirea colonizării intestinului cu germeni

OMNi-BiOTiC® STRESS Repair este util inclusiv în cazul persoanelor care suferă de stres prelungit pentru că pe lângă echilibrarea florei intestinale ajută și la echilibrarea interioară.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ajutorul de nădejde al părinților epuizați! Uite cum te scapă de stresul cotidian
  Ajutorul de nădejde al părinților epuizați! Uite cum te scapă de stresul cotidian

  Școala online a copiilor noștri, lucratul de acasă, pregătirile intense pentru sărbători și grijile generate de pandemia de coronavirus sunt câțiva factori de stres care...

  Casa curată nu este o provocare! Descoperă produsul minune ce-ți vine în ajutor
  Casa curată nu este o provocare! Descoperă produsul minune ce-ți vine în ajutor

  Una dintre cele mai mari provocări ale vieții moderne este să reușim să ne împărțim eficient timpul, astfel încât să putem nu numai să petrecem cât mai mult...

  6 moduri prin care stresul de la job poate afecta dezvoltarea copilului tău
  6 moduri prin care stresul de la job poate afecta dezvoltarea copilului tău

  Părinții nu-și dau seama, dar adesea aduc cu ei acasă stresul de la serviciu. Iar copiii sunt cei care știu cel mai bine acest lucru. Majoritatea persoanelor declară că se simt...

  STUDIU: Bărbații care ating sânii femeilor sunt mai puțin stresați
  STUDIU: Bărbații care ating sânii femeilor sunt mai puțin stresați

  Studii recente au ajuns la concluzia că bărbații care ating sânii partenerei lor devin mai puțin stresați.

  Studiu: stresul pandemiei aduce schimbări majore în ciclul menstrual al femeilor
  Studiu: stresul pandemiei aduce schimbări majore în ciclul menstrual al femeilor

  Stresul poate afecta ciclul menstrual al unei femei într-o varietate de moduri. Pentru o femeie a cărei menstruație este precum un ceas elvețian și vine la fiecare 28 de zile,...

  Ajutor! Nu am cu cine să îmi las copilul! - Răspunsul primit de o mamă care cere ajutor autorităților la numărul verde
  Ajutor! Nu am cu cine să îmi las copilul! - Răspunsul primit de o mamă care cere ajutor autorităților la numărul verde

  Primăria Generală a pus la dispoziție ieri, la scurt timp după ce Gabriela Firea a anunțat închiderea școlilor și a grădinițelor de stat, un număr verde la care părinții...

  Dieta care combate depresia
  Dieta care combate depresia

  Pare greu de crezut că o alimentație anume poate avea ca impact nu doar o sănătate mentală mai bună, ci și combaterea depresiei. Iată că nu mai puțin de două studii științifice...

  © 2019 Qbebe