Descoperă legătura dintre probiotice și tulburările atopice

Descoperă legătura dintre probiotice și tulburările atopice

Andreea Baluteanu

Specialiștii avertizează că fenomenul alergiilor este tot mai acut în ultima perioadă. Astfel, se estimează că aproximativ 20-30% dintre copiii din statele dezvoltate din Occident suferă de astm, rinită cronică sau alergii. În ceea ce privește cauzele pentru care tulburările atopice sunt tot mai des răspândite, poluarea, stilul de viață, alimentația modificată genetic, stresul și abuzul de țigări și alcool în cazul adulților sunt considerați a fi factorii cu cea mai mare greutate.

Iar tulburările atopice sunt mai mult decât cuprinzătoare. Ele pot include o serie de afecțiuni precum dermatite atopice, intoleranțe alimentare, rinite cronice, rinite alergice, alergii respiratorii, astmul, toate tulburând viața liniștită a puiului tău. Vezi în rândurile de mai jos ce trebuie să știi despre tulburările atopice la copii, dar și care este unul din cele mai potrivite remedii împotriva lor, respectiv terapia adjuvantă cu probiotice!

 

Tulburările atopice la copii

Circa 30% din populația globului suferă de pe urma unei alergii, spun statisticele, iar procentul urcă alarmant. Poluarea, stresul, alimentația, stilul de viață și programul haotic, fumatul și consumul excesiv de alcool, dar și alimentele modificate genetic, care își pierd din proprietăți, sunt considerate a fi principalele cauze ale acestui fenomen.

Dar tulburările atopice sunt mai ales îngrijorătoare la copii. De ce? Institutul Allergosan a realizat studii care au arătat că, în cadrul copiilor născuți în ultimii 20 de ani, incidența producerii alergiilor a depășit 40%.

Un factor mai puțin luat în considerare, dar tot mai dezbătut de către specialiști, este și igiena. Știm că punem tot mai mult accent pe necesitatea unui mediu cât mai curat pentru copiii noștri, ceea ce este, conform multor oameni de știință, o eroare de bună-intenție, dar tot o eroare. Ceea ce obținem de fapt prin standardele noastre ridicate de igienă este că sistemul imunitar este tot mai puțin expus la microbi, ceea ce va face ca răspunsul său la atacurile din extern să fie tot mai slab.

Și, din păcate, reacțiile devin tot mai severe. Tot experții au atras atenția asupra faptului că 15% dintre persoanele care au prezentat dermatite atopice în copilărie au ajuns să sufere în adolescență de rinită alergică cronică, ce a devenit la vârsta adultă astm bronșic. Descoperă în tabelul de mai jos cum arată această prevalență a simptomelor!

Din fericire, așa cum știm să identificăm probleme, suntem capabili să găsim și răspunsuri. Iar soluția modernă împotriva alergiilor se dovedește a fi nu numai extrem de benefică întregului organism, dar cu totul și cu totul surprinzătoare: probioticele.

Probioticele special selectate: de ce sunt remediul modern împotriva tulburărilor atopice

Rolul microorganismelor din flora intestinală este tot mai apreciat azi, când se crede că majoritatea bolilor sunt produse de dezechilibre care au loc în această regiune. Astfel, au fost descoperite specii bacteriene (probiotice) care pot restaura echilibrul și care normalizează răspunsurile sistemului imunitar.

Important este mai ales echilibrul dintre celulele de tip Th1 și Th2, care susțin practic imunitatea. Imediat după naștere, organismul bebelușului poate realiza această echilibrare (sistemul imunitar este inițial format cu o dominanță a Th2), dar este esențial să existe o populație bogată de microorganisme la nivelul intestinului copilului. S-a constatat că, la bebelușii la care echilibrarea dintre Th1 și Th2 nu s-a realizat, preponderența afecțiunilor alergice a fost mult mai ridicată pe parcursul vieții.

Prin urmare, pentru a preveni încă de la început alergiile, micuții au nevoie cât mai devreme de probiotice. Descoperă cum să îi asiguri bebelușului tău necesarul care să îl țină la adăpost de alergii pentru tot restul vieții!

Spui adio dezechilibrelor florei intestinale asociate tulburarilor atopice

Am descoperit suplimentul alimentar care îl poate feri pe bebe de alergii (și nu numai, după cum vei vedea mai jos). Este vorba despre Omni Biotic Panda, un probiotic special creat pentru corectarea dezechilibrelor florei intestinale asociate diverselor tulburări atopice.

Omni Biotic Panda conține trei specii bacteriene foarte importante: Lactococcus lactis W58, Bifidobacterium lactis W52 și Bifidobacterium bifidum W23. De ce sunt folosite mai multe tulpini? Deoarece între acestea există o sinergie, la fel cum se întâmplă în cazul celor peste 500 de tulpini bacteriene diferite din intestinul uman. Suplimentul alimentar este minunat și pentru diabetici sau pentru cei alergici la lapte.

Firește, nu îți spunem povești care nu sunt demonstrate din punct de vedere științific. Omni Biotic Panda a fost supus unui studiu care să îi demonstreze eficacitatea. Astfel, în 2003 a fost inițiată cercetarea PandA, în care 156 de femei gravide, care sufereau de atopii și ai căror bebeluși aveau un risc crescut de a dezvolta alergii, la rândul lor, au primit un probiotic multi-specie în timpul ultimelor 2 luni de sarcină și până la un an după nașterea copiilor. Rezultatele? Remarcabile! Trei luni mai târziu, s-a observat o reducere de 80% în debutul bolilor alergice în grupul care a luat PANDA prin comparație cu efectul placebo. De asemenea, 60% dintre bebeluși nu au mai dezvoltat colici, un alt motiv de fericire.

Cum îl administrezi? Amestecă un plic de OMNi-BiOTiC® PANDA în cantitatea recomandată de lichid, așteaptă 10 minute, amestecă și apoi bea. Pentru bebeluși este recomandat mixul unui pliculeț cu o lingură de lapte matern sau apă fiartă, amestecul urmând să fie picurat direct în gura lui bebe cu ajutorul unei pipete. Dacă nu alăptezi, poți să amesteci un plic de OMNi-BiOTiC® PANDA o dată pe zi în sticlă, dar ai grijă să nu încălzești conținutul la mai mult de 40 de grade.

Pentru a lupta eficient contra alergiilor, OMNi-BiOTiC® PANDA ar trebui administrat începând cu cel târziu a opta lună de sarcină și până ce bebe împlinește un anișor. Mămica poate să consume și după naștere OMNi-BiOTiC® PANDA, chiar dacă alăptează.

Dacă iei OMNi-BiOTiC® PANDA pentru orice alte situații, administrează în cure de cel puțin o lună, în funcție de severitatea cazului tău. Suplimentul este recomandat mai ales în perioadele solicitante sau în „raiul alergiilor”, respectiv primăvara și toamna. Dacă iei antibiotic, OMNi-BiOTiC® PANDA se administrează după el, pentru a proteja flora intestinală.

Apără-ți puiul de alergii cu OMNi-BiOTiC® PANDA! Suplimentul conține probiotice selectate pentru a trata tulburările atopice, cu o eficiență remarcabilă. Comandă online și bucură-te de sănătate înfloritoare atât pentru tine, cât și pentru copilul tău!

Surse foto: iStock

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    S-a dovedit, în sfârșit, legătura dintre autism și microbiom. Teoria este veche de 30 de ani
    S-a dovedit, în sfârșit, legătura dintre autism și microbiom. Teoria este veche de 30 de ani

    Un studiu publicat luna trecută în revista Nature Neuroscience confirmă o teorie veche de 30 de ani, asupra căreia nu existau suficiente dovezi până acum: legătura dintre...

    Trucul de trei minute care te ajută să formezi o legătură emoțională strânsă cu bebelușul tău
    Trucul de trei minute care te ajută să formezi o legătură emoțională strânsă cu bebelușul tău

    Mamele formează o legătură cu bebelușul încă de când aceștia sunt în burtică. Cu toate acestea, există metode menite să strângă și mai mult această...

    Studiu: câți părinți au mințit în legătură cu starea de sănătate a copiilor în timpul pandemiei?
    Studiu: câți părinți au mințit în legătură cu starea de sănătate a copiilor în timpul pandemiei?

    Un nou studiu publicat de JAMA (Journal of the American Medical Association) arată că un sfert din populația părinților din SUA au mințit în legătură cu metodele de testare și...

    Statistica Salvați Copiii: aproape 50% dintre copii au fost victime ale bullying-ului și 80% dintre ei martori la astfel de scene
    Statistica Salvați Copiii: aproape 50% dintre copii au fost victime ale bullying-ului și 80% dintre ei martori la astfel de scene

    Bullying-ul încă mai reprezintă o problemă majoră în școlile din România. Aproape 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în şcoli, iar peste 80%...

    Eșecul în relațiile amoroase are legătură cu relația de familie. Ce au descoperit experții
    Eșecul în relațiile amoroase are legătură cu relația de familie. Ce au descoperit experții

    Te-ai gândit vreodată că relația cu părinții din copilărie îți influențează relațiile de cuplu? Uite cum pune în perspectivă această problematică psihologul...

    Un străbunic își ajută nepotul să facă primii pași. Nu credea că va apuca să-l cunoască, dar au o legătură specială
    Un străbunic își ajută nepotul să facă primii pași. Nu credea că va apuca să-l cunoască, dar au o legătură specială

    Cât de des vezi un străbunic care își învață strănepotul de 1 an să meargă? Nu prea des, însă internetul ne surprinde mereu. Bătrânul nu credea...

    Sunt gemeni, dar părinții lor nu le-au spus niciodată cine s-a născut primul pentru a nu le afecta legătura specială
    Sunt gemeni, dar părinții lor nu le-au spus niciodată cine s-a născut primul pentru a nu le afecta legătura specială

    Știți că în cazul gemenilor, mereu apare întrebarea „ok, suntem gemeni și ne-am născut în aceeași zi, dar totuși, cine e mai mare?”. Cei mai mulți...

    Au trecut 20 de ani de când am sărbătorit ultima dată Crăciunul. Am divorțat și am pierdut legătura cu singurul meu copil
    Au trecut 20 de ani de când am sărbătorit ultima dată Crăciunul. Am divorțat și am pierdut legătura cu singurul meu copil

    O femeie a încetat să mai sărbătorească Crăciunul după ce a divorțat și a pierdut legătura cu singura ei fiică. Toată povestea în articol.

    © 2024 Qbebe