Descoperă legătura dintre probiotice și tulburările atopice

Andreea Baluteanu

Specialiștii avertizează că fenomenul alergiilor este tot mai acut în ultima perioadă. Astfel, se estimează că aproximativ 20-30% dintre copiii din statele dezvoltate din Occident suferă de astm, rinită cronică sau alergii. În ceea ce privește cauzele pentru care tulburările atopice sunt tot mai des răspândite, poluarea, stilul de viață, alimentația modificată genetic, stresul și abuzul de țigări și alcool în cazul adulților sunt considerați a fi factorii cu cea mai mare greutate.

Iar tulburările atopice sunt mai mult decât cuprinzătoare. Ele pot include o serie de afecțiuni precum dermatite atopice, intoleranțe alimentare, rinite cronice, rinite alergice, alergii respiratorii, astmul, toate tulburând viața liniștită a puiului tău. Vezi în rândurile de mai jos ce trebuie să știi despre tulburările atopice la copii, dar și care este unul din cele mai potrivite remedii împotriva lor, respectiv terapia adjuvantă cu probiotice!

 

Tulburările atopice la copii

Circa 30% din populația globului suferă de pe urma unei alergii, spun statisticele, iar procentul urcă alarmant. Poluarea, stresul, alimentația, stilul de viață și programul haotic, fumatul și consumul excesiv de alcool, dar și alimentele modificate genetic, care își pierd din proprietăți, sunt considerate a fi principalele cauze ale acestui fenomen.

Dar tulburările atopice sunt mai ales îngrijorătoare la copii. De ce? Institutul Allergosan a realizat studii care au arătat că, în cadrul copiilor născuți în ultimii 20 de ani, incidența producerii alergiilor a depășit 40%.

Un factor mai puțin luat în considerare, dar tot mai dezbătut de către specialiști, este și igiena. Știm că punem tot mai mult accent pe necesitatea unui mediu cât mai curat pentru copiii noștri, ceea ce este, conform multor oameni de știință, o eroare de bună-intenție, dar tot o eroare. Ceea ce obținem de fapt prin standardele noastre ridicate de igienă este că sistemul imunitar este tot mai puțin expus la microbi, ceea ce va face ca răspunsul său la atacurile din extern să fie tot mai slab.

Și, din păcate, reacțiile devin tot mai severe. Tot experții au atras atenția asupra faptului că 15% dintre persoanele care au prezentat dermatite atopice în copilărie au ajuns să sufere în adolescență de rinită alergică cronică, ce a devenit la vârsta adultă astm bronșic. Descoperă în tabelul de mai jos cum arată această prevalență a simptomelor!

Din fericire, așa cum știm să identificăm probleme, suntem capabili să găsim și răspunsuri. Iar soluția modernă împotriva alergiilor se dovedește a fi nu numai extrem de benefică întregului organism, dar cu totul și cu totul surprinzătoare: probioticele.

Probioticele special selectate: de ce sunt remediul modern împotriva tulburărilor atopice

Rolul microorganismelor din flora intestinală este tot mai apreciat azi, când se crede că majoritatea bolilor sunt produse de dezechilibre care au loc în această regiune. Astfel, au fost descoperite specii bacteriene (probiotice) care pot restaura echilibrul și care normalizează răspunsurile sistemului imunitar.

Important este mai ales echilibrul dintre celulele de tip Th1 și Th2, care susțin practic imunitatea. Imediat după naștere, organismul bebelușului poate realiza această echilibrare (sistemul imunitar este inițial format cu o dominanță a Th2), dar este esențial să existe o populație bogată de microorganisme la nivelul intestinului copilului. S-a constatat că, la bebelușii la care echilibrarea dintre Th1 și Th2 nu s-a realizat, preponderența afecțiunilor alergice a fost mult mai ridicată pe parcursul vieții.

Prin urmare, pentru a preveni încă de la început alergiile, micuții au nevoie cât mai devreme de probiotice. Descoperă cum să îi asiguri bebelușului tău necesarul care să îl țină la adăpost de alergii pentru tot restul vieții!

Spui adio dezechilibrelor florei intestinale asociate tulburarilor atopice

Am descoperit suplimentul alimentar care îl poate feri pe bebe de alergii (și nu numai, după cum vei vedea mai jos). Este vorba despre Omni Biotic Panda, un probiotic special creat pentru corectarea dezechilibrelor florei intestinale asociate diverselor tulburări atopice.

Omni Biotic Panda conține trei specii bacteriene foarte importante: Lactococcus lactis W58, Bifidobacterium lactis W52 și Bifidobacterium bifidum W23. De ce sunt folosite mai multe tulpini? Deoarece între acestea există o sinergie, la fel cum se întâmplă în cazul celor peste 500 de tulpini bacteriene diferite din intestinul uman. Suplimentul alimentar este minunat și pentru diabetici sau pentru cei alergici la lapte.

Firește, nu îți spunem povești care nu sunt demonstrate din punct de vedere științific. Omni Biotic Panda a fost supus unui studiu care să îi demonstreze eficacitatea. Astfel, în 2003 a fost inițiată cercetarea PandA, în care 156 de femei gravide, care sufereau de atopii și ai căror bebeluși aveau un risc crescut de a dezvolta alergii, la rândul lor, au primit un probiotic multi-specie în timpul ultimelor 2 luni de sarcină și până la un an după nașterea copiilor. Rezultatele? Remarcabile! Trei luni mai târziu, s-a observat o reducere de 80% în debutul bolilor alergice în grupul care a luat PANDA prin comparație cu efectul placebo. De asemenea, 60% dintre bebeluși nu au mai dezvoltat colici, un alt motiv de fericire.

Cum îl administrezi? Amestecă un plic de OMNi-BiOTiC® PANDA în cantitatea recomandată de lichid, așteaptă 10 minute, amestecă și apoi bea. Pentru bebeluși este recomandat mixul unui pliculeț cu o lingură de lapte matern sau apă fiartă, amestecul urmând să fie picurat direct în gura lui bebe cu ajutorul unei pipete. Dacă nu alăptezi, poți să amesteci un plic de OMNi-BiOTiC® PANDA o dată pe zi în sticlă, dar ai grijă să nu încălzești conținutul la mai mult de 40 de grade.

Pentru a lupta eficient contra alergiilor, OMNi-BiOTiC® PANDA ar trebui administrat începând cu cel târziu a opta lună de sarcină și până ce bebe împlinește un anișor. Mămica poate să consume și după naștere OMNi-BiOTiC® PANDA, chiar dacă alăptează.

Dacă iei OMNi-BiOTiC® PANDA pentru orice alte situații, administrează în cure de cel puțin o lună, în funcție de severitatea cazului tău. Suplimentul este recomandat mai ales în perioadele solicitante sau în „raiul alergiilor”, respectiv primăvara și toamna. Dacă iei antibiotic, OMNi-BiOTiC® PANDA se administrează după el, pentru a proteja flora intestinală.

Apără-ți puiul de alergii cu OMNi-BiOTiC® PANDA! Suplimentul conține probiotice selectate pentru a trata tulburările atopice, cu o eficiență remarcabilă. Comandă online și bucură-te de sănătate înfloritoare atât pentru tine, cât și pentru copilul tău!

Surse foto: iStock

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ghid pentru părinți: legătura dintre dermatita atopică și sănătatea digestivă a bebelușilor
  Ghid pentru părinți: legătura dintre dermatita atopică și sănătatea digestivă a bebelușilor

  Dermatita atopică este una dintre cel mai des întâlnite afecțiuni ale pielii la bebeluși și copii. Statisticile arată că, la nivel mondial, 15-20% dintre copii suferă de...

  Legătura neștiută dintre vitamina D și depresie. Ce se întâmplă în organism?
  Legătura neștiută dintre vitamina D și depresie. Ce se întâmplă în organism?

  Vitamina D este vestită mai ales pentru rolurile pe care le are în menținerea sănătății sistemului osos și muscular, în asigurarea unei bune funcționări a sistemului...

  Legătura surprinzătoare dintre deficitul de fier și schimbările emoționale
  Legătura surprinzătoare dintre deficitul de fier și schimbările emoționale

  Deficitul de fier face parte dintre cele mai frecvente deficite nutriționale, afectând persoane de toate vârstele. Odată ce se instalează în organism, are consecințe...

  Legătura dintre deficitul de vitamina D și schimbările de dispoziție: ce spun specialiștii
  Legătura dintre deficitul de vitamina D și schimbările de dispoziție: ce spun specialiștii

  Vitamina D este unul dintre nutrienții vitali pentru sănătatea noastră fizică și psihică, încă din primele zile de viață. Din articolul de mai jos vei descoperi nu numai care...

  Legătura dintre mamă și fiică este mai puternică decât oricare alta. Uite cum dovedește știința asta
  Legătura dintre mamă și fiică este mai puternică decât oricare alta. Uite cum dovedește știința asta

  Un studiu de acum 4 ani a ajuns la concluzia că legătura dintre mamă și fiică este mai strânsă decât alte legături, în condițiile în care influențează...

  Legătura dintre absorbția vitaminei D și consumul de ceaiuri la copii. Ce spun specialiștii
  Legătura dintre absorbția vitaminei D și consumul de ceaiuri la copii. Ce spun specialiștii

  În condițiile în care vitamina D este unul dintre cei mai importanți nutrienți, oamenii de știință au încercat, de-a lungul timpului, să identifice metodele prin...

  Ce sunt tulburările digestive la copii și cum le prevenim
  Ce sunt tulburările digestive la copii și cum le prevenim

  De câte ori nu s-a întâmplat ca prichindelul tău să se plângă de dureri de burtică? Tulburările digestive sunt afecţiuni frecvent întâlnite în...

  Legatura indestructibila: Adultii cu frati sau surori de sex opus sunt mai fericiti
  Legatura indestructibila: Adultii cu frati sau surori de sex opus sunt mai fericiti

  Mai stii cand fratele tau ti-a tuns toate papusile sau momentul in care ai incercat sa-i strici bicicleta? Dar cand v-ati certat pentru noua jucarie? Desigur, iti amintesti cu nostalgie...

  © 2022 Qbebe