Testăm și recomandăm: cu Edel+White dinți puternici și sănătoși păstrăm

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Încă din clipa în care vei privi cu încântare primii dințișori ai copilului tău, trebuie să ai în vedere că va trebui să acorzi o atenție deosebită îngrijirii acestora. Astfel, alături de oferirea unei alimentații sănătoase, respectarea regulilor de igienă dentară este esențială. De altfel, studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că obiceiurile de spălat pe dinți din primii 3 ani de viață sunt legate de apariția sau nu a cariilor din copilărie. Practic, pe măsură ce dinții de lapte ai copilului vor fi înlocuiți de cei permanenți, de tine va depinde să te asiguri că micuțul tău va deprinde toate obiceiurile care îl vor ajuta să aibă parte de o igienă dentară optimă, cheia unor dinți sănătoși și frumoși și în viața de adolescent și de adult.

Cum să îți stimulezi copilul să se spele pe dinți- trucuri utile

Fii tu însăți un model pentru copilul tău
Pentru a-l încuraja să se spele pe dinți, în special în primii ani de viață, când nu s-a familiarizat pe deplin cu acest obicei, spală-te pe dinți în preajma micuțului tău. Arată-i nu numai cum se perie dinții, dar și cum se curăță gingiile, dinții situați mai în spatele gurii sau cum se curăță limba. După ce te vei spăla, zâmbește în oglindă și arată-ți dinții albi și strălucitori, străduindu-te să pari cât mai mândră de ei.
Procedând așa, copilul va înțege treptat că și spălatul pe dinți face parte din rutina de îngrijire de zi cu zi și că nu va trebui să o evite, așa cum nu evită nici alte demersuri (precum dușul zilnic, pieptănatul etc.).

Mama si fiica, spalandu-se pe dinti impreuna

Arată-i că spălatul pe dinți poate fi o activitate cu adevărat specială
În acest scop, cel mai la îndemână demers este să-l lași pe el să-și aleagă periuța de dinți și accesoriile (precum este cutiuța/suportul în care se va păstra periuța). Ai însă grijă ca periuța să nu aibă perii prea mari și prea aspri, care ar putea răni gingiile sensibile ale copilului.
De exemplu, alături de periuțe de dinți cu personaje preferate, poți să-l îndemni să-și personalizeze periuța de dinți cu ajutorul unor stickere. Tot ceea ce contează este ca periuța să-l atragă cât mai mult, pentru a fi dornic să o folosească.

Îmbină utilul cu plăcutul și transformă spălatul pe dinți într-o activitate ludică și de învățare totodată
Activitatea ludică, atât de îndrăgită de către cei mici, poate fi o modalitate excelentă de a-l motiva pe copilul tău să-și asigure dinți sănătoși și frumoși. În plus, pentru beneficii și mai mari, fii o mămică inspirată și îmbină jocul cu o experiență de învățare cât mai agreabilă. De exemplu, pasta de dinți edel+white 7 Früchtli, produs al unui brand elvețian, specială pentru copiii de până la 6 ani, conține 7 arome variate de fructe și este depozitată în recipiente de culori diferite. Având-o la îndemână, va fi foarte simplu să te apuci, în funcție de vârsta copilului, să-l înveți culorile, esențele și aromele fructelor chiar în momentele în care se va spăla pe dinți. Odată ce va resimți aroma minunată a fructelor, nu numai că puiul tău va aștepta cu nerăbdare să își îngrijească dinții, dar va fi și mai interesat să afle detalii despre diferite fructe și, de ce nu, chiar să le guste.

Alături de culori și fructe, cu ajutorul pastei de dinți edel+white 7 Früchtli poți începe să îl familiarizezi pe copil și cu zilele săptămânii. De pildă, îndeamnă-l să-și aleagă câte o pastă de dinți pentru fiecare zi a săptămânii. Cu siguranță că va fi încântat și nu va mai fi reticent față de spălatul pe dinți! Vestea bună este că în afară de produsul pentru copii 7 Fruchtli mai sunt și alte produse ale gamei.

Cei care au avut deja bucuria de a testa această pastă de dinți au sesizat cât de mult pot îndrăgi copiii edel+white 7 Früchtli, chiar dacă sunt mici „mofturoși" din acest punct de vedere. Iată ce a dezvăluit Laura, mămica unei fetițe: „Fetița mea a început să utilizeze pasta de dinți pentru copii de la edel+white datorită aromelor plăcute și diverse pe care le are. Spălatul pe dinți a devenit mai amuzant, folosind la fiecare utilizare o nouă aromă. Dinții sunt strălucitor de sănătoși. Recomandăm pasta de dinți tuturor copiilor mai mult sau mai putin pretențioși, făcând mai convingător spălatul pe dinți".

„Mă spăl pe dinți cu..."
O soluție simplă pentru a te asigura că micuțul tău nu va încerca să se eschiveze de la spălatul pe dinți este să-l inviți, de fiecare dată când va face acest lucru, să-și ia alături și personajul preferat. Fie că este vorba despre o jucărie care întruchipează un anumit personaj, fie că este vorba despre un personaj aflat într-o carte, copilul va fi încântat să vadă că și eroul său obișnuiește să se „spele" pe dinți.

Cântați în timp ce vă spălați pe dinți
Când nu mai știi ce să faci pentru a-l determina pe copil să se spele pe dinți pentru a-și asigura igiena dentară, apelează și la următorul truc: spune-i că periuța de dinți este „microfon", așezați-vă amândoi în fața unei oglinzi și, pe măsură ce executați și mișcările corespunzătoare periajului, încercați să și cântați câte ceva. Vei vedea că amândoi vă veți distra, iar copilul va dori cu siguranță să repete experiența!

Oferă-i copilului mici recompense
Ai însă grijă ca acestea să nu constituie de fapt „mită", ci să vină numai în momentele în care copilul a făcut într-adevăr eforturi să se spele pe dinți.
De pildă, vei face rost de stickere pe care copilul le îndrăgește și îi vei da câte unul, pe rând, până când va reuși să-și facă un set întreg. Dacă vrei, stickerele pot fi adăugate pe un grafic, pe zilele săptămânii, aflat într-un loc la vedere, astfel încât copilul să se simtă motivat să-l completeze.

Copii care se pregatesc sa se spele pe dinti cu pasta edel+white 7 FruchtliPeriaj ușor, periaj cu spor, pasta de dinți edel+white 7 Früchtli îți vine în ajutor!

Întrucât știi cât este de important un periaj corect al dinților, efectuat pe durata optimă, pentru dinți puternici și sănătoși, străduiește-te, încă de când copilul are o vârstă fragedă, să îl inițiezi în acest demers. Iată cum ai putea proceda:
Familiarizează-l cu regula 2X2 (de două ori pe zi, câte 2 minute)
Pe lângă faptul că tu trebuie să-i fii model și din acest punct de vedere, poți să-l determini să respecte regula aceasta și altfel. Spre exemplu, găsește o melodie ritmată, care îi face plăcere copilului și i-o vei pune pentru a se spăla pe dinți pe toată durata ei, fără a se opri.
Și mai bine va fi însă dacă îl vei determina pe el însuși să vadă spălatul pe dinți ca pe o experiență agreabilă, care să nu se mai termine, datorită pastei de dinți amintite mai sus: edel+white 7 Früchtli (certificată cu logo-ul „Happy Tooth de către organizația Toothfriendly International, un ONG ce are scopul de a promova o igienă dentară mai bună la nivel mondial). Astfel, gustul foarte plăcut îl va provoca pe copil să fie interesat de periajul corect și să îl efectueze răbdător, pe durata care trebuie.

Mai mult decât atât, trebuie să știi că merită să te orientezi cu toată încrederea spre această pastă de dinți întrucât:
• Nu are în componența sa coloranți, SLS, gluten, parabeni
• Prezintă un conținut optim de florură de sodiu pentru prevenirea eficientă a cariilor- 680 PPM F. (max 0.068% active F.)
• Datorită prezenței extractului de ceai și al vitaminei E, primii dinți ai copilului se vor fixa mai bine în alveola dentară
• Spuma pastei de dinți este compactă și redusă- În aceste condiții, riscul de înghițire a pastei în timpul periajului este diminuat semnificativ

Arată-i copilului câtă pastă de dinți să utilizeze
Copii care se spala pe dintiPentru copiii sub vârsta de 3 ani, experții recomandă să folosească pastă de dinți cam cât un bob de mazăre, divizat de 2 ori pe zi. În schimb, cei mai măricei (de la 3 ani în sus) ar trebui să utizeze pastă cam cât un bob de mazăre de câte 2 ori pe zi.
Fii în preajma copilului și exersează cu el până când va reuși să aibă câtă pastă de dinți trebuie.

Organizează o competiție
Copilul va fi motivat mult mai bine să se spele corect pe dinți dacă, după ce îi vei face tu însăți o demonstrație legată de periajul corect (cum să încline corect periuța pe suprafața dinților, cum să curețe fața și spatele fiecărui dinte, cum să curețe gingiile, obrajii și limba), îl vei lansa într-o competiție.
De pildă, tot pe un fond muzical, lasă doi copii să se spele timp de 2 minute și vei vedea cine se va spăla executând cât mai bine mișcările corecte.

Fetita si baiat care se spala pe dinti in fata oglinziiNu uita că este foarte important ca, pe drumul familiarizării copilului tău cu o igienă dentară corectă, să dai dovadă de multă răbdare. Dacă inițial copilul va pune prea multă pastă de dinți, dacă va face mizerie, dacă nu se spăla cât trebuie etc., datorită creativității și demonstrațiilor tale, va începe să capete mai multă încredere și să fie dornic să facă totul singur.

În plus, pe tot acest parcurs, ai alături de tine un „aliat" de nădejde: pasta de dinți edel+white 7 Früchtli. Testeaz-o și tu și te vei convinge de faptul că este exact așa cum spune și această mămică: „Am achiziționat pasta de dinți edel+white la recomandarea unui prieten și am fost foarte mulțumită de rezultatele obținute încă de la prima utilizare. Am încercat și setul de paste pentru copii...pastele de dinți cu arome....copii mei le adoră...Recomand cu încredere produsele edel+white".

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Testăm și recomandăm: cu Opink ne încălțăm
  Testăm și recomandăm: cu Opink ne încălțăm

  Nu este lucru deloc ușor să trăiești pe picior mic. Pe cuvânt! Ne stau martori bebelușii cu piciorușe dolofane care încep să se aventureze în lumea echilibrului dar...

  Sunt dentist. Iată cele trei lucruri pe care nu îl las niciodată pe fiul meu să le facă ca să aibă dinți sănătoși
  Sunt dentist. Iată cele trei lucruri pe care nu îl las niciodată pe fiul meu să le facă ca să aibă dinți sănătoși

  Un medic stomatolog a dezvăluit care sunt cele trei lucruri pe care nu îl lasă niciodată pe fiul său să le facă pentru a avea dinți sănătoși. Medicul a explicat inclusiv de...

  Testăm și recomandăm: cu ce hăinuțe bebelușul îmbrăcăm
  Testăm și recomandăm: cu ce hăinuțe bebelușul îmbrăcăm

  Hainele pe care le alegem pentru bebeluș sunt la fel de importante precum produsele cosmetice pe care le folosim. O spun din experiența proprie a unei mame care s-a confruntat cu...

  Testăm și recomandăm: cu ce tacâmuri să păpăm când începem diversificarea
  Testăm și recomandăm: cu ce tacâmuri să păpăm când începem diversificarea

  Nimic nu este mai distractiv pentru o mamă de bebeluș ca diversificarea. Cel puțin, pentru mine, a fost și este o aventură atât de colorată și de diversificată. De aici și...

  Testăm și recomandăm: Aloe Vera pentru corp, ten și păr
  Testăm și recomandăm: Aloe Vera pentru corp, ten și păr

  Acum ceva vreme soțul meu avea o dermatită de care nu mai scăpa cu niciun chip. Cine l-a salvat? Propria lui mamă care l-a dat cu gel de aloe vera, pe care o crește peste tot în...

  Testăm și recomandăm: noile cereale bio Mamuko cu poftă de mozoleală!
  Testăm și recomandăm: noile cereale bio Mamuko cu poftă de mozoleală!

  Ora mesei a venit și ne punem pe ... joacă! Da, acesta este mesajul transmis de noile cereale bio apărute în piața românească. Și pentru că acest mesaj ne-a ajuns direct...

  Testăm și recomandăm: Perne pentru gravide care chiar te ajută să dormi în sarcină
  Testăm și recomandăm: Perne pentru gravide care chiar te ajută să dormi în sarcină

  Nu știu alte mămici cum sunt, dar eu una mi-am găsit extrem de greu confortul în timpul somnului când eram însărcinată, mai ales în ultimul trimestru. Este ca...

  Sânziana Buruiană este însarcinată, dar încă își mai alaptează fetița de 5 ani:”încerc să îi explic că trebuie să păstrăm laptele pentru bebeluș”
  Sânziana Buruiană este însarcinată, dar încă își mai alaptează fetița de 5 ani:”încerc să îi explic că trebuie să păstrăm laptele pentru bebeluș”

  Acum un an, fosta asistentă TV, Sânziana Buruiană declara că vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă perioadă de alăptare. În urmă cu ceva timp,...

  © 2022 Qbebe