Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Greșeli în instalarea scaunului auto care pot pune viața copilului în pericol

Ești un părinte responsabil și vrei să te asiguri că al tău copil este în deplină siguranță mereu, mai ales în timpul călătoriei cu mașina. Asta face necesară prezența unui scaun auto, nu-i așa? Totuși, alegerea acestuia nu te scapă de orice pericol, pentru că mulți dintre părinți întâmpină probleme în instalarea lui. Așadar, venim cu un semnal de alarmă în legătură cu cele mai comune greșeli în instalarea și folosirea scaunului auto ce pot reprezenta adevărate pericole pentru viața micuților.

Știai că numai 5% dintre părinți știu că instaleze corect scaunul auto? Conform cercetătorilor, aproximativ 95% dintre părinți fac cel puțin o greșeală periculoasă atunci când așază copilul în scaunul auto, sau când instalează produsul în mașină. Statistica îngrijorătoare a fost descoperită în urma unui studiu desfășurat cu ajutorul a 300 de mămici și tătici, cu vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani. Se pare că numai 5% din familii au reușit să urmărească în detaliu instrucțiunile.

Cu toate acestea, coordonatorul cercetării a spus că nu este o tragedie. "Greșelile sunt des întâlnite pentru că scaunele auto chiar pot fi complicate. Acestea vin cu manual de instrucțiuni, dar acestea sunt de multe ori greu de înțeles. Sunt însă studii care arată faptul că un unghi incorect de înclinare al scaunului poate pune în pericol viața copilului, mai ales dacă poziția este verticală", a spus autorul studiului, Benjamin Hoffman.

instalarea scaunului auto

Așadar, instalarea scaunului auto nu este tocmai floare la ureche, așa cum credeai. Trebuie să citești cu atenție instrucțiunile și să te asiguri, în primul rând, că scaunul auto este potrivit pentru greutatea și înălțimea copilului. Nu puțini sunt părinții care aleg scaunul în funcție de greutate, ceea ce nu este cel mai corect criteriu. Copiii au diferite etape de dezvoltare și un ritm propriu, ceea ce face ca doi copii de aceeași vârstă să arate diferit din punct de vedere fizic. Din fericire, există magazinul online nolakids.ro, de unde nu numai că poți comanda produsul dorit, dar unde primești și consiliere în legătură cu instalarea lui. Consilierea se desfășoară telefonic, pe mail sau pe pagina de Facebook, prin intermediul imaginilor cu produsele astfel încât procesul de montare să dureze mai puțin. Iar acum, hai să descoperi care sunt greșelile pe care le poți face în instalarea scaunului auto pentru copilul tău.

- Necitirea instrucțiunilor de instalare. Prima și cea mai periculoasă greșeală este să nu parcurgi cu atenție broșura cu instrucțiuni. Deși la prima vedere combinarea elementelor și centurilor pare intuitivă, se prea poate ca rezultatul final să nu fie tocmai sigur pentru cel mic.

- Poziționare în direcție greșită. Scaunul auto trebuie să fie poziționat în sens invers al direcției de mers până ce copilul împlinește 4 ani. Totuși, mulți părinți optează pentru poziționare cu fața la sensul de mers, ceea ce poate pune în pericol siguranța copilului.

pozitionare scaun auto- Netensionarea corectă a centurii mașinii. La scaunele auto care se instalează cu centura mașinii aceasta trebuie foarte bine tensionată, astfel încât să nu rămână largă. De asemenea, trebuie să verifici că aceasta trece prin toate locurile și clemele indicate în manualul de instalare.

- Mânerul scoicii în poziția greșită. Atunci când scoica auto este instalată în mașină mânerul acesteia trebuie să stea în poziția cea mai ridicată sau la picioarele copilului (depinde de modelul de scoică), indiferent dacă scoica este instalată cu centura mașinii sau pe o bază ISOfix. Majoritatea părinților lasă mânerul pe spate pentru a-l sprijini de scaunul din față, dar aceasta nu este o insalare corectă și nu oferă protecție copilului.

- Centuri de siguranță prea slab legate. Sigur, îți dorești că juniorul să stea cât mai confortabil în timpul călătoriei cu mașina, dar este foarte importantă și siguranța lui. Așadar, prinde centurile de siguranță nici prea larg, dar nici prea strâns, astfel încât să-și exercite rolul în caz de impact sau oprire bruscă. Sfatul nostru este să permiți un spațiu de două degete între copil și centură pentru a te asigura că prinderea este corectă.

Acestea sunt greșelile pe care mulți părinți le fac, dar tu le poți spune deja "adio" dacă ceri ajutorul consilierilor nolakids. Vei reuși să instalezi scaunul într-un timp record sub îndrumarea lor și vei afla în detaliu care sunt funcțiile produsului ales. Dacă alegi să achiziționezi produsul din magazinul online nolakids.ro te bucuri gratuit de serviciul de consiliere, în caz contrat, achiți o mică taxă de 50 de lei. Sigur, este un preț neînsemnat pentru cât este de valoroasă siguranța micuțului tău, nu-i așa?

 

https://www.nolakids.ro/

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Scaunul auto pune în pericol viața bebelușilor! Un studiu avertizează părinții!
  Scaunul auto pune în pericol viața bebelușilor! Un studiu avertizează părinții!

  Un studiu din Marea Britanie avertizează părinții să nu-și lase bebelușii în scaunul de mașină pentru intervale lungi de timp.

  Aceste produse pentru copii le pot pune în pericol viața! Nu le mai folosiți!
  Aceste produse pentru copii le pot pune în pericol viața! Nu le mai folosiți!

  Magazinul IKEA face un apel către toți cumpărătorii, cu precădere către părinți: nu mai cumpărați acest produs - el poate fi periculos pentru cei mici! Clienții sunt așteptați...

  Combinații de alimente care îți pot pune viața în pericol
  Combinații de alimente care îți pot pune viața în pericol

  Deși multe persoane cunosc conceptul de toxiinfecție alimentară, adevărul este că există o serie de alimente aparent sănătoase, dar care în combinație cu altele ajung să...

  Ioana Grama acuzată de fani că pune viaţa fetiţei ei în pericol: "Îi smulgea mâna copilului"
  Ioana Grama acuzată de fani că pune viaţa fetiţei ei în pericol: "Îi smulgea mâna copilului"

  Una dintre cele mai cunoscute bloggeriţe de la noi a primit critici dure din partea fanilor în mediul online. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla ce acuzaţii i s-au adus...

  Greșeala gravă pe care o faci în nopțile caniculare și care îți pune viața în pericol
  Greșeala gravă pe care o faci în nopțile caniculare și care îți pune viața în pericol

  Atunci când valurile de căldură încep să ne lovească puternic, în primul rând ne va fi afectat somnul, iar la pachet cu acesta se vor stabili și alte neplăceri....

  Atenție! Acestea sunt ceasurile inteligente care pun viața copilului tău în pericol
  Atenție! Acestea sunt ceasurile inteligente care pun viața copilului tău în pericol

  Autoritățile Uniunii Europene intenționează să retragă de pe piață un model de Smartwatch pentru copii!

  Milioane de fetițe sunt mutilate genital anual. Practica barbară le pune în pericol viața!
  Milioane de fetițe sunt mutilate genital anual. Practica barbară le pune în pericol viața!

  Mutilarea genitală este o realitate cruntă pentru milioane de fete și femei din întreaga lume. Potrivit unui raport al Parlamentului European din 2020, peste 200 de milioane de...

  © 2021 Qbebe