Pornim la drum cu bebe! Ce să ai în vedere când alegi scaunul auto

Pornim la drum cu bebe! Ce să ai în vedere când alegi scaunul auto

Andreea Baluteanu

Unul dintre cele mai importante obiecte pe care le vei cumpăra în viața ta este scaunul auto pentru bebe. Nu exagerăm câtuși de puțin! Rochia de mireasă, telefonul tău, cuptorul cu toate facilitățile sau prima mașină vor păli prin comparație cu această achiziție care îți garantează practic cel mai important lucru din viața unei mămici, siguranța copilului tău.

Începem cu un avertisment cât se poate de serios: ne situăm pe primul loc în Europa la capitolul accidente auto și ocupăm o poziție însemnată și în ceea ce privește pericolul la care îi supunem pe cei mici. Mai mult, deși obligatoriu prin legislație, scaunul auto devine o opțiune pentru mulți părinți care consideră că, dacă au investit sume frumoase într-o mașină ce excelează la capitolul siguranță, atunci ce nevoie mai au de acest accesoriu? O nevoie imperioasă, insistăm!

Azi îți vom edifica cele mai comune aspecte de care să ții cont când alegi scaunul auto! Învață-l pe bebe să facă semnul de „pa”, pentru că vă așteaptă împreună cele mai frumoase aventuri!

Scaunul auto pentru bebe: cum să faci cea mai bună achiziție?

Când e vorba de bebe și de siguranța sa, numai un scaun auto de top ne mulțumește. Noi am ales Scaunul auto Maxi-Cosi Mica Pro Eco I-Size: indiferent de cât de aproape sau de departe e destinația ta, fie că te îndrepți spre casa bunicilor sau, cine știe, spre Disneyland, vei avea parte de super calitate la cele mai importante criterii, respectiv siguranță și confort, dar nu numai!

Iată de ce să ții cont când alegi atât de importantul scaun auto!

Scaunul trebuie neapărat să fie testat și omologat!

Nu cumpăra un scaun auto care nu a trecut testele de siguranță în vigoare: riști enorm! Amintește-ți că pe șosea cedezi parțial controlul, o parte fiind preluată de ceilalți șoferi, cealaltă de diversele conjuncturi, tocmai de aceea nu îți poți asuma nici măcar un risc când vine vorba despre cel mic. La ora actuală, în România sunt acceptate diverse testări, dar reglementările spun că din 2024 nu va mai fi viabil decât criteriul I-SIZE ECE R129.

Nicio problemă cu modelul de Scaun auto Mica Pro Eco I-Size. Acesta corespunde standardului ECE i-Size (R129/ 03), așa că nu trebuie să îți faci niciun fel de griji!

Scaunul trebuie neapărat să fie compatibil cu constituția copilului.

Iată un criteriu care pare evident, dar la care unii părinți greșesc. Se întâmplă în multe cazuri ca scaunul auto pentru copil și bebe să fie achiziționat „după ochi” (ca atunci când împrumutăm un scaun de la un prieten sau cumpărăm unul de la SH – complet contraindicat!) sau într-o mărime mai mare, în virtutea gândului că oricum cel mic va crește. Însă ne simțim obligate să notăm: scaunul auto pentru bebe trebuie să corespundă perfect greutății și înălțimii acestuia.

Pe de altă parte, e musai să nuanțăm că, în virtutea nevoii de a face economie, dar și pentru sustenabilitate, caracter practic și familiaritate, e indicat să alegem un scaun potrivit pentru o perioadă mai lungă de utilizare. Cu alte cuvinte, un articol de gen care crește odată cu bebele tău e o achiziție de top.

Scaunul auto Mica Pro Eco I-Size ne impresionează la acest capitol. E potrivit pentru bebelușii cu înălțimea cuprinsă între 40 și 105 cm, fiind adecvat de la naștere până la vârsta de 4 ani, pretându-se la o greutate de maximum 18 kilograme.

Mizează pe cele mai înalte revendicări de siguranță.

Nu face rabat de la calitate când vine vorba de siguranță! Iată de ce aspecte să ții cont!

În primul rând, recomandăm sistemul de fixare ISOFIX, montat obligatoriu începând cu anul 2021 de toate mașinile produse în Europa. Maxi-Cosi Mica Pro Eco poate fi atașat doar cu sistemul practic și sigur Isofix, și mai are o facilitate care nouă ne place mult, și anume indicatoare încorporate care arată dacă scaunul a fost prins în mod corespunzător prin semnale vizuale și acustice, oferindu-ne o stare de liniște inegalabilă!

Piciorul de sprijin este de asemenea un element extrem de important, care garantează o siguranță peste medie! Acest element ce promite stabilitate extraordinară este prezent și la modelul recomandat de noi.

Scaunul auto Maxi-Cosi Mica Pro Eco I-Size

Nu lipsește nici atât de necesara protecție laterală (side impact protect). Protecția împotriva impactului lateral G-CELL 2.0 este unul dintre motivele pentru care scaunul Maxi-Cosi Mica Pro Eco ne-a convins! Oferind o izolație 3D îmbunătățită la impact, din mai multe unghiuri, ne liniștește conștiința când plecăm la drum lung.

Ce mai apreciem? Prezența centurii de siguranță în 5 puncte, turnichetul pentru transport sigur cu spatele și centura și tetiera reglabile pe înălțime.

Scaunul trebuie perfect echipat pentru confort la montarea cu spatele la sensul de mers.

Până la 15 luni, legislația insistă că trebuie să alegi opțiunea rear facing, respectiv cu spatele. Mulți experți recomandă să alegi această opțiune până la 4 ani.

Maxi-Cosi Mica Pro Eco asigură super confort la deplasarea cu spatele la sensul de mers, dar poate fi folosit și pe modul orientat înainte după 15 luni.

Scaunul auto trebuie să prezinte o ergonomie superioară.

Bebe crește, se transformă în toddler și mai apoi într-un copil adorabil și ștrengar, lăsându-i pe toți mască cu evoluția sa. Ca mamă, e însă necesar să te încrezi că scaunul auto ține pasul cu toate aceste schimbări.

Maxi-Cosi are inserție pentru nou-născuți, dacă nu vrei să optezi pentru scoică, centură și tetieră reglabile pe înălțime, sistem Easy-in-belt pentru prindere fără efort, poziții de culcare reglabile și unghi optim de înclinare. Tehnologia FlexiSpin îți permite să acționezi scaunul cu o singură mână, cu până la 360°, fiind un sistem inteligent de rotație datorită căruia accesul și ieșirea ușoare sunt garantate! E clar că cel mic se va simți comod și la călătoriile pe distanțe lungi!

scaun auto

Scaunul auto e musai să fie confortabil.

Confortul e un criteriu mai mult decât însemnat, nu numai când mergi la drum lung, dar și la o aruncătură de băț, când pornești cu bebe la cumpărături. Ține cont că, mai ales în primele luni de viață, copilul are „gură să strige”, dar nu și vorbă să articuleze ce anume îl deranjează, așa că ai nevoie de excelența în materie.

Pe lângă facilitățile de mai sus, scaunul auto Maxi-Cosi Mica Pro Eco prezintă sistemul ClimaFlow, cu elemente de ventilație care îi vor prii celui mic la temperaturile ridicate. Se știe că în primele luni de viață, bebelușul are probleme în a-și regla singur temperatura, așa că scaunul auto din spumă respirabilă permite o bună circulație a aerului, și un confort absolut, atât în zilele calde, cât și în cele reci.

scaun auto2

Scaunul ideal e ușor de curățat și durabil.

Vrem o planetă sănătoasă pentru copiii noștri. Să știi că fiecare alegere pe care o faci contribuie la sustenabilitate, și până și cele mai mici gesturi pot proteja plămânul verde al planetei (sau ce a mai rămas din el).

Și din acest punct de vedere, scaunul auto Maxi-Cosi Mica Pro Eco I-Size este o alegere exemplară. Husa moale căptușită e reglabilă și detașabilă, astfel că o poți curăța, iar țesăturile EcoCare sunt 100% reciclate, promițând o utilizare pe termen lung, până la vârsta de 4 ani. Așa ne place să arate viitorul!

În concluzie, scaunul auto Maxi-Cosi Mica Pro Eco I-Size a trecut toate testele și a răspuns tuturor criteriilor de achiziție! Produsul combină confortul cu cele mai înalte standarde de siguranță și inovații ecologice, fiind un upgrade fabulos al modelului Mica.

Articolul urmator
Ajutor, copilul are de fiecare dată rău de mașină, chiar și la drum scurt. Ce e de făcut?
Ajutor, copilul are de fiecare dată rău de mașină, chiar și la drum scurt. Ce e de făcut?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Nu mai cred în dragoste la prima vedere de când am devenit părinte
  Nu mai cred în dragoste la prima vedere de când am devenit părinte

  „Acum 10 ani, credeam în dragoste la prima vedere, pentru că am trăit asta. Acum, că sunt părinte, nu mai cred”, mărturisește Alexis, o mamă de peste hotare, pentru...

  Când începe bebe să zâmbească?
  Când începe bebe să zâmbească?

  Zâmbetul unui bebeluș ar putea topi inima oricui. Uite de la ce vârstă bebe începe să îți încânte privirea cu zâmbetul său.

  Un copil cu dizabiliăți a așteptat timp de cinci ore în aeroport să-și primească înapoi scaunul cu rotile rămas în avion
  Un copil cu dizabiliăți a așteptat timp de cinci ore în aeroport să-și primească înapoi scaunul cu rotile rămas în avion

  Un băiețel cu ambele picioare amputate în vârstă de 8 ani a așteptat 5 ore în aeroportul Gatwick din Londra pentru a-și primi scaunul cu rotile înapoi.

  Încă un bebeluş regal pe drum! Felicitări, părinţilor!
  Încă un bebeluş regal pe drum! Felicitări, părinţilor!

  Una dintre membrele Familiei Regale britanice va deveni mamă pentru a treia oară. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla despre cine este vorba!

  Top 5 meserii de evitat când îți alegi soțul, realizat de o avocată specializată în divorțuri
  Top 5 meserii de evitat când îți alegi soțul, realizat de o avocată specializată în divorțuri

  Plecând de la o statistică generală și de la experiențele avute de-a lungul timpului în profesia ei, o avocată a adus în discuție faptul că și meseria pe care o are...

  Ca să fac duș, mi-am pus copilul în scoica auto. Și mamele trebuie să se spele!
  Ca să fac duș, mi-am pus copilul în scoica auto. Și mamele trebuie să se spele!

  Îmi amintesc și acum în detaliu când fiica mea era bebelușă și abia așteptam să vină soțul meu de la muncă să i-o pun în brațe și să îmi fac și eu...

  „Scutecul inteligent”, unealta viitorului pentru următoarele generații de părinți. Trimite notificări pe telefon când bebe trebuie schimbat
  „Scutecul inteligent”, unealta viitorului pentru următoarele generații de părinți. Trimite notificări pe telefon când bebe trebuie schimbat

  Trebuie să recunoaștem, viața noastră ar fi mult mai simplă dacă scutecele copiilor noștri ar fi dotate cu niște senzori care să ne anunțe când este momentul să fie...

  În halat și cu ghiozdanul în spate. Povestea Emei, fetița de 3 ani găsită de polițiști pe marginea unui drum din Buzău
  În halat și cu ghiozdanul în spate. Povestea Emei, fetița de 3 ani găsită de polițiști pe marginea unui drum din Buzău

  S-a întâmplat duminică, pe 20 februarie. Ema, o fetiță de numai 3 ani, a văzut cum tatăl și fratele ei au plecat. Gândind că aceștia se duc spre școală și...

  © 2023 Qbebe