Ajută-ne să donăm ochelari de vedere pentru copii. Spune-ne dacă știi un copil care are nevoie de ajutorul nostru

Andrada Popa

Cu ajutorul tău și alături de Videt dorim să oferim trei perechi de ochelari de vedere și consultații oftalmologice unei asociații pentru copii sau unor cazuri particulare propuse de tine. Mai multe despre cum poți nominaliza pe cei în nevoie, în material.

Qbebe și Videt donează perechi de ochelari de vedere pentru copii. Află ce trebuie să faci!

Poate că îți dorești să faci o faptă bună în 2020 și nu ai avut încă ocazia. Acum este momentul să o faci și să ne spui către ce ONG sau caz social ai vrea să donăm în numele tau una dintre cele trei perechi de ochelari de vedere pentru copii.

În România, peste 500.000 de copii sub 14 ani poartă ochelari și cu siguranta, la acest număr trebuie adăugați mulți alții din centre de plasamanet sau zone defavorizate care nu își permit o pereche de ochelari. Îți propunem să facem un gest frumos împreună - află cum poți fi chiar tu persoana care hotărăște ce copil vom face fericit!

ochelari de vedere copii

Donația pe care o poți face unui copil!

Prin nominalizarea unui ONG sau a unui copil care are nevoie de ochelari pentru a-și desfășura activitatea zilnică, tu poți oferi celui sau celei mici următorul “pachet”:
1. Control oftalmologic pentru dioptrii, realizat în showroom-ul Videt din capitală. Pe lângă aflarea dioptriilor și a altor detalii medicale legate de defectul de vedere, echipa va oferi și un training despre cum să ai grijă de rame și care este igiena potrivita pentru lentile.
2. O pereche de rame Success, pe care o va alege copilul în funcție de preferințele avute. Modelele disponibile sunt ușoare, special create pentru fizionomia celor mici.
3. Lentile de vedere Essilor, cel mai bun producător de lentile la nivel mondial. Câștigătorul donației va purta cea mai performantă tehnologie în materie de lentile care nu doar va corecta vederea, ci va proteja ochii de lumină și va oferi mai multă claritate.

Prin această inițiativă vrem să pornim o serie de acțiuni caritabile prin care ONG-urile să beneficieze și de produse medicale, un bun indispensabil pentru mulți dintre copiii din centre de plasament sau din zone defavorizate.”, ne transmite Alexandru Alecu, CEO Videt.

Ce trebuie să faci?

Trimite un mesaj privat pe pagina de Facebook Qbebe prin care faci nominalizarea unui ONG sau cazul particular al unui copil care are nevoie de ochelari pentru a-și desfășura activitatea zilnică, informații care să fie însoțite și de datele de contact ale cazului nominalizat. Echipa Qbebe alaturi de reprezentanții Videt, în urma analizării propunerilor, va alege trei copilași care să beneficieze de pachetul destinat lor, pentru a primi ochelarii de vedere potriviți.

Acesta nu este un concurs, este o campanie caritabilă, de aceea apelăm la public să nominalizeze cazuri din București care într-adevăr au nevoie de ajutor oftalmologic. Campania se desfășoară în perioada 27 februarie - 8 Martie 2020, iar cele trei cazuri alese vor fi anunțate public în Qbebe și pe pagina de Facebook în data de 11 martie 2020.

rame copii ochelari

Câți copii au nevoie de ochelari în România?

Conform ultimelor date publice cu privire la purtătorii de ochelari, mai bine de 500.000 de copii poartă ochelari. Din păcate, informații despre cei care nu au acest dispozitiv medical nu sunt disponibile, dar acest lucru nu ne împiedică să identificăm această nevoie.

Afecţiunile oculare şi problemele de vedere sunt foarte frecvente şi, prea des, nu sunt tratate. Persoanele care au nevoie de îngrijiri oculare trebuie să poată beneficia de intervenţii de calitate, fără a fi expuse la dificultăţi financiare.”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
În același gând cu cei de la OMS este și optica Videt, care dorește să promoveze o vedere 20/20 în noul an fără piedica costurilor financiare. Prin colaborarea cu ei, dorim să oferim ramele și lentilele necesare către 3 cazuri nominalizate, astfel copiii să poată să își continue educația fără probleme în 2020.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Studiu: copiii care poartă ochelari de vedere sunt mai buni la matematică și citire. Cum se explică acest lucru
  Studiu: copiii care poartă ochelari de vedere sunt mai buni la matematică și citire. Cum se explică acest lucru

  Rezultatele școlare slabe ar putea avea legătură cu boli ale ochilor. Cercetătorii de la Wilmer Eye Institute - Johns Hopkins Medicine au observat că după ce au început să...

  Un copil are nevoie de cel puțin 9 ore de somn pe zi, dacă vrei să fie sănătos psihic și fizic
  Un copil are nevoie de cel puțin 9 ore de somn pe zi, dacă vrei să fie sănătos psihic și fizic

  Un studiu recent a ajuns la concluzia că numărul de ore de somn de care se bucură copilul îi influențează decisiv nu numai dezvoltarea cognitivă, ci și sănătatea psihică.

  Viața cu un toddler: 8 lucruri de care ai nevoie când ai un copil mic
  Viața cu un toddler: 8 lucruri de care ai nevoie când ai un copil mic

  Când ai un copil mic, știi că trebuie să fii pregătită pentru orice situație. Plânsetele necontrolate, accesele de furie și refuzurile sunt parte din procesul de creștere...

  Vitaminele de care orice copil are nevoie în perioada de creștere
  Vitaminele de care orice copil are nevoie în perioada de creștere

  Mulți părinți se întreabă care este aportul potrivit de vitamine și minerale de care au nevoie copiii lor pentru a crește sănătos. Ce trebuie ei să știe este că necesarul de...

  Și copiii cu autism au nevoie de prieteni! Cum îți poți ajuta micuțul să lege noi prietenii
  Și copiii cu autism au nevoie de prieteni! Cum îți poți ajuta micuțul să lege noi prietenii

  Din păcate, mulți copii și adolescenți care se află pe spectrul autismului se confruntă cu dificultăți în a-și face prieteni. Am pregătit un ghid ușor de urmat pentru toți...

  Alimente care ajuta in vindecarea diareei la copii
  Alimente care ajuta in vindecarea diareei la copii

  Alimentele care ajută la vindecarea diareei la copii sunt un sprijin de nădejde pentru toți părinții. Diareea la copii nu trebuie ignorată sub nicio formă. Episoadele diareice duc la...

  VIDEO | Mihai Craiu: Metoda prin care poți depista dacă al tău copil suferă de o boală gravă, asociată coronavirusului!
  VIDEO | Mihai Craiu: Metoda prin care poți depista dacă al tău copil suferă de o boală gravă, asociată coronavirusului!

  Cazurile de coronavirus s-au înmulțit în mod semnificativ în ultimele săptămâni, specialiștii avertizând asupra faptului că avem de 3 ori mai multe cazuri...

  © 2023 Qbebe