Nu mă pot abține! Cum comentez duelul televizat despre Vaccinare dintre Olivia Steer si Dr. Craiu

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

Nu dau share la orice, dar asta trebuie share-uită!- acesta a fost primul meu gând după ce am văzut emisiunea de la Vorbește Lumea de pe ProTV unde Olivia Steer s-a străduit din răsputeri să vină cu argumente anti-vaccinare în conversația cu Dr. Craiu, medic pediatru. Am să vă avertizez de acum că ceea ce veți citi mai jos sunt gândurile mele cu privire la ceea ce am auzit, pe care mă străduiesc să le fac cât mai puțin subiective. Dar nu prea pot ... Prin urmare, citiți un editorial, care exprimă o părere personală, care nu este a publicației din a cărei echipă fac parte. Qbebe este și va fi mereu o modalitate prin care vom informa cu obiectivitate.


"- Olivia, tu ți-ai vaccinat copiii?
- Informațiile cu caracter medical sunt confidențiale
.", a răspuns ea.
Aceasta este o întrebare pe care moderatorul emisiunii a adresat-o Oliviei,  puțin sătul de replicile ei bâjbâite. Nu are rost să mai dezvolt subiectul refuzului ei de a răspunde la această întrebare. Este dreptul ei să îl ascundă, pentru că are ceva de ascuns.

Vă rog să urmariți emisiunea (o găsiți la finalul editorialului) cu atenție mare la răspunsurile domnului doctor. Cinste lui pentru ca a avut răbdarea si accepțiunea de a participa la această conversație. Bravo si ProTV, era nevoie de asta!

Ce cred eu?

Medicii nu degeaba sunt pro-vaccinare, și-au forjat creierul zeci de ani în domeniul medical, au învățat pe rupte, au cunoștințe puternice și știu la nivel stiiintific mai bine decât oricare dintre noi ce înseamnă un vaccin. Eu una nu știu niciun medic, din cei pe care îi cunosc, care să nu își fi vaccinat copiii. Dacă vaccinurile ar fi fost într-adevăr periculoase la un nivel global și general, ar fi existat lângă dna Steer acum un medic care să o susțină.

Este ca și cum eu, ca pasager în avion, m-aș duce la pilot să îi spun în gura mare că avionul lui este greșit și că mă poate ucide dacă mă urc în el pentru că am auzit, așa cum spunea Phoebe în Friends, că nu are "the left phalange" - care nici măcar nu există. Ai dreptul să refuzi să urci in avion, desigur, dar nu ai dreptul să le spui și celorlalți să coboare cu tine. Se prea poate ca acel avion să se prăbușească ... sau nu. Cert este că am ajuns de la tărăitul prin peșteri și inventarea roții la a zbura în păsări de fier pentru că am evoluat. Evoluția se face prin asumarea riscurilor și curajul și ambiția de a încerca până reușești.

Lumea nu este perfectă, omul nu este perfect, medicina nu este perfectă și au existat și există medicamente ale căror efecte adverse pot afecta un organism ... dar unul!!! din mii, din zeci de mii, din milioane. Eu am fost salvată de un vaccin, și sunt subiectivă, așa cum Olivia este subiectivă pentru că ea consideră că copilașul prietenei ei a făcut autism a doua zi după vaccin. Tot ea se contrazice, când spune că aluminiul din vaccinuri produce autism, citând un studiu în care se precizează că efectele se văd după multă vreme, nu imediat. Aici este o luptă continuă pe argumente care eu cred că nu își au rostul. 

Pentru că, privind la modul general, suntem miliarde de oameni acum, existăm, trăim, gândim, ne înmulțim pentru că mai întâi am inventat focul și apoi vaccinurile! Pentru că am evoluat, pentru că avem medicină modernă și oameni inteligenți, care învață și se sacrifică, oameni care salvează milioane de vieți stând cu zecile de ani în laboratoare. Eu aleg să am încredere în acești oameni, în ei și în medicii care îmi sunt aproape și care fără nicio urmă de teamă sau remușcare îmi spun că și-au vaccinat copiii și că își asumă îndemnul vaccinării. Aleg să nu cred și să nu promovez o grupare anti-vaccinistă care adună oameni exact ca mine, simpli, novici în ceea ce înseamnă medicină și care nasc teorii ale conspirației atunci când nu au argumente. Avem dreptul la libera opinie, avem dreptul să ne informăm, avem dreptul să spunem nu - sunt de acord cu asta. Însă libertatea aceasta este personală, a noastră. Suntem liberi să facem ce vrem, atâta vreme cât nu afectăm libertatea celorlalți. Iar dacă atacând libertatea lor, prin a influența spre decizii care afectează o întreagă umanitate, atunci se numește genocid. Este un cuvânt greu, dar asta se va întâmpla! 

Anti-vacciniștii au fost desemnați în cadrul unui clasament realizat de către Organizația Mondială a Sănătății drept una dintre amenințările de la nivel global din momentul prezent. Ezitarea de a vaccina - neîncrederea sau refuzul de vaccinare în pofida disponibilității vaccinurilor reprezintă un real pericol de subminare a progresului realizat în combaterea bolilor prevenibile prin vaccinare. Tot OMS spune că omenirea a reușit să aibă parte de evoluții semnificative în ultimele decenii cu privire la sănătatea de la nivel mondial datorită vaccinurilor. Speranța de viață a crescut în multe zone din lume, poliomielita este pe punctul de a fi eradicată și și-au pierdut viața cu 6 milioane mai puțini copii sub vârsta de 5 ani, comparativ cu anul 1990.

Adevărul are multiple fațete, cel al meu este diferit de al tău, este diferit de cel al Oliviei și diferit de al domnului doctor. Important este ce alegem să facem cu adevărul nostru și al celorlalți. Important este în cine avem încredere. Dragi părinți, înainte a accepta un adevăr, informați-vă bine din toate părțile, nu numai de acolo de unde vă convine, sau de unde vă este mai ușor. Nu acceptați un adevăr doar pentru că este spus de o vedetă frumoasă.  Nu acceptați un adevăr nici pentru că este spus de un medic. Eu am acceptat adevărul meu, acela că vaccinurile nu sunt periculoase dacă sunt administrate exact așa cum prescrie medicul, ascultând opiniile a numeroși medici, prelegeri ale unor oameni de știință, citind și informându-mă și pe argumentele anti-vaccinare. Am vorbit cu mulți medici care nu numai că m-au lămurit, dar m-au făcut să îmi dau seama că ceea ce știu eu despre medicină și corpul nostru este doar 1% din ce știu ei. Alegeți adevărul vostru ca acel adevăr care să ofere copiilor noștri un viitor sănătos!

Cu drag,

Gabriela Paladi

Redactor Șef Qbebe

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum a reacționat Olivia Steer după ce Andi Moisescu a fost pozitivat. Dă cu toți medicii de pământ
  Cum a reacționat Olivia Steer după ce Andi Moisescu a fost pozitivat. Dă cu toți medicii de pământ

  În urmă cu câteva zile, Andi Moisescu a fost testat pozitiv cu COVID-19, iar soția lui, Olivia Steer, a avut o reacție șocantă cu privire la acest lucru. Fosta prezentatoare...

  Olivia Steer, despre Viorel Cataramă, care s-a infectat singur cu COVID-19: „Mi-a câștigat respectul”
  Olivia Steer, despre Viorel Cataramă, care s-a infectat singur cu COVID-19: „Mi-a câștigat respectul”

  Olivia Steer a comentat cazul lui Viorel Cataramă, afaceristul care s-a infectat voluntar cu noul coronavirus, pentru a demonstra că virusul nu există!

  Olivia Steer revine și șochează iar: „amenzile din starea de urgență sunt un genocid”
  Olivia Steer revine și șochează iar: „amenzile din starea de urgență sunt un genocid”

  Poate că în ultima vreme Olivia Steer și-a menținut părerile cu privire la sănătate, însă vedeta a decis că este momentul să șocheze din nou. De această dată,...

  Simona Gherghe, atac dur asupra antivacciniștilor: ”Caut-o pe Olivia Steer pentru îndoctrinare”
  Simona Gherghe, atac dur asupra antivacciniștilor: ”Caut-o pe Olivia Steer pentru îndoctrinare”

  Zilele trecut Simona Gherghe a anunțat că și-a vaccinat toată familia, pentru a se asigura că toți sunt protejați de orice virus și streptococ. Decizia ei a atras numeroase...

  Reacția uluitoare a Oliviei Steer, când un fan i-a cerut sfatul, în plină pandemie de COVID-19
  Reacția uluitoare a Oliviei Steer, când un fan i-a cerut sfatul, în plină pandemie de COVID-19

  Așa cum ne-am obișnuit cu toții, Olivia Steer nu se ferește să împartă credințele sale cu lumea internetului, însă de această dată, rugată de un urmăritor să ofere...

  Replica lui Andrei Ștefănescu după ce Olivia Steer a dat iar cu bâta-n baltă: ”Cât de câine să fii și cât să fii de rău, încât să acuzi un om că ... ”
  Replica lui Andrei Ștefănescu după ce Olivia Steer a dat iar cu bâta-n baltă: ”Cât de câine să fii și cât să fii de rău, încât să acuzi un om că ... ”

  Andrei Ștefănescu a confirmat că este pozitiv cu Covid-19, după ce a intrat în contact cu Marcel Pavel pe platourile de filmare de la Antena 1. Acesta a facut anunțul în...

  Dr. Mihai Craiu „Nu avem campanie de vaccinare împotriva rotavirusului, cauza nr.1 de deces în rândul copiilor sub 1 an”
  Dr. Mihai Craiu „Nu avem campanie de vaccinare împotriva rotavirusului, cauza nr.1 de deces în rândul copiilor sub 1 an”

  Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă asupra cazurilor de infecție cu rotavirus! În România nu există campanie națională de vaccinare împotriva...

  Zodiile care sunt experte în flirt! Nu se pot abține
  Zodiile care sunt experte în flirt! Nu se pot abține

  Au arta cuceririi în sânge și flirtează cu orice persoană care le iese în cale! Ei sunt nativii cărora cu greu le poți rezista. Doar dintr-o privire reușesc să te...

  © 2022 Qbebe