Contributors
Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică

Oase puternice și imunitate crescută cu ajutorul unui singur produs

„Copiii cresc ca din apă” este o vorbă pe care în mod cert că ai constatat-o și tu odată ce ai devenit mamă. Astfel, nici ție nu îți vine să crezi când vezi cât de mult evoluează copilul tău de la o zi la alta și tot ce îți dorești este să-i susții dezvoltarea armonioasă. În vederea atingerii acestui obiectiv te vor ajuta și suplimentele alimentare care conțin unii dintre cei mai prețioși nutrienți: vitamina D și calciul. Parcurgând articolul de mai jos vei descoperi un astfel de supliment, ce poate fi administrat încă din primii ani de viață ai copilului, având grijă de imunitatea sa și asigurându-te că organismul va ține pasul așa cum trebuie cu ritmul accelerat de creștere din anumite perioade.

Cum îi completezi copilului necesarul de vitamina D și de calciu- cu ajutorul suplimentelor alimentare

În condițiile în care principala cauză responsabilă pentru deficitul de calciu al copilului este deficitul de vitamina D, cel mai important este să-i asiguri dozele zilnice recomandate din aceasta. Cu precădere vitamina D3 (colecalciferol) are capacitatea de a facilita absorbția calciului la nivelul intestinului subțire, urmând ca ulterior acesta să se poată depozita în oase.

Sfatul medicilor pediatri este să ne străduim să le impunem copiilor o dietă cât mai echilibrată (care să cuprindă fructe și legume, cereale integrale, produse lactate, proteine de calitate, fibre), astfel încât nu numai calciul și vitamina D să le fie furnizate în cantitățile corespunzătoare vârstei și stadiului dezvoltării, ci și alte vitamine și minerale esențiale pentru o creștere sănătoasă.

Întrucât, din diverse motive, nu reușești mereu să-i pui la dispoziție copilului tău nutrienții valoroși, va fi binevenit să-i completezi și cu ajutorul suplimentelor alimentare. Înainte de a te apuca să i le oferi, discută însă neapărat cu medicul pentru că numai acesta va decide ce i s-ar potrivi cel mai bine.
Așa cum s-a menționat anterior, de aportul corect de calciu și de vitamina D depinde și funcționarea normală a sistemului imunitar. În plus, datorită lor, sistemul osos și cel muscular se vor consolida și vor dobândi acea rezistență care este vitală și pentru viața de adult.

Ținând cont de aceste beneficii, orientează-te către un supliment alimentar precum este și Doppelherz®aktiv Calciu+ Magneziu +D3 pentru copii. Alături de vitamina D, de calciu și de magneziu, conține vitamina C, magneziu, zinc și mangan, care vor susține sănătatea fizică și psihică a copiilor și adolescenților aflați în perioadele de creștere. În plus, oricare dintre acești nutrienți sunt utili pentru cei care practică activități fizice intense, ajutându-i să se mențină în formă.

Avându-le pe toate acestea într-un singur supliment, marcă a calității germane, cu siguranță că va fi mult mai comod atât pentru copil, cât și pentru tine, fără să mai fiți nevoiți să luați peste tot cu voi recipiente/ambalaje de mai multe feluri sau să uitați să luați dozele recomandate la orele potrivite.

De asemenea, Doppelherz®aktiv Calciu+ Magneziu +D3 pentru copii nu conține lactoză și gluten (fiind potrivit inclusiv pentru cei care urmează diete restrictive) și se administrează cât ai bate din palme pentru că este sub formă de sirop, așa că poți să răsufli ușurată chiar dacă ești mama unui mic mofturos. Mai mult, suplimentul vostru va intra în topul preferințelor datorită aromei agreabile de portocale.
Produsul poate fi administrat începând de la vârsta de 3 ani și, pentru a profita pe deplin de virtuțile sale, ajustează cantitatea zilnică recomandată și în funcție de sfatul unui specialist.

Rolul calciului în imunitate

Cercetări derulate în ultimul deceniu au ajuns la concluzia că prezența calciului contează în buna funcționare a sistemului imunitar. Iată două exemple de studii care dovedesc această calitate a unuia dintre cele mai cunoscute minerale:
Un studiu din anul 2009, publicat în „Nature. Immunology”
Cercetători din mai multe țări au pus accentul pe importanța limfocitelor T în cadrul imunității. Astfel, ele au capacitatea de a recunoaște și de a contracara diferiți agenți patogeni care pătrund în corp. Pentru a putea face aceste demersuri, limfocitele T au nevoie și de un flux constant al ionilor de calciu. Aceștia ajung la nivelul limfocitelor prin intermediul unor canale.
În cazul în care nu există circulația permanentă a ionilor de calciu, limfocitele T nu vor mai fi la fel de apte să supraviețuiască, să acționeze eficient în vederea apărării organismului și nici să se multiplice.

Un studiu din anul 2016, apărut în cadrul „Immunity”
În urma efectuării unor teste, s-a descoperit că și datorită calciului celulele care compun sistemul imunitar vor putea folosi nutrienții de care au nevoie pentru a se multiplica și pentru a putea să lupte cu virusurile invadatoare. Mai precis, specialiștii au analizat tot limfocitele de tip T, care au nevoie de calciu pentru ca organismul să răspundă corect la o infecție virală.
Fie că vor folosi energia din glucoză sau nu, limfocitele T se vor multiplica mai ales grație prezenței fluxului de ioni de calciu.

Vitamina D și imunitatea

Această vitamină este esențială nu numai pentru creșterea sănătoasă a copilului, ci și pentru asigurarea unui sistem imunitar solid. Principalele ei atribuții, din acest punct de vedere, sunt:
Influențează pozitiv acțiunea limfocitelor T
Din acest punct de vedere, trebuie să știi că aceste limfocite pot identifica și elimina mai eficient agenții patogeni grație receptorilor de vitamina D și a vitaminei D ca atare.
Un studiu danez a reușit să urmărească modul în care se comportă limfocitele T când se află și vitamina D în preajmă. Pentru a se obține rezultate concludente, s-a recurs atât la celule care nu au fost expuse la niciun fel de bacterie/virus, cât și la limfocite T. Despre acestea din urmă s-a observat că pot crea inclusiv receptori de vitamina D, pe când celulele din prima categorie nu au această capacitate.

Concluzia finală a cercetărilor este că tocmai limfocitele T, o parte fundamentală a sistemului imunitar, sunt cele care vor acționa și ne vor feri de îmbolnăviri, activându-se și mulțumită vitaminei D. Tocmai de aceea trebuie să apelezi la ajutorul suplimentului alimentar Doppelherz®aktiv Calciu+ Magneziu +D3 pentru copii.

Facilitează declanșarea unui răspuns bun al organismului în fața virusurilor
Pentru a se analiza meritul vitaminei D din această perspectivă, oamenii de știință au încercat să vadă cum reacționează organismul, datorită ei, în fața unuia dintre cele mai comune virusuri: cel gripal. De-a lungul timpului, s-a putut sesiza că vitamina D poate să ajute organismul să răspundă mai bine virusurilor decât prin intermediul vaccinurilor din următorul motiv: vaccinurile conferă o protecție limitată, pe când vitamina D „învață” corpul cum să acționeze în fața unei game variate de invadatori.

Un studiu japonez, realizat în intervalul 2008-2009, a evidențiat faptul că, printr-o suplimentare a dozelor zilnice de vitamina D, se poate realiza o protecție mai bună în fața virusurilor gripale, în special a virusului A. Ca să se poată efectua studiul, s-a recurs la un grup de elevi, care nu fuseseră vaccinați antigripal și care au primit suplimente alimentare pe bază de vitamina D3. Incidența cazurilor de gripă, în rândul lor, a fost cu peste 50% mai redusă decât în rândul acelora care nu luaseră astfel de suplimente.

Importanța calciului și vitaminei D în dezvoltarea sănătoasă a oaselor copiilor

Înainte de toate, este necesar să ai permanent în vedere următorul fapt: perioada copilăriei și cea a adolescenței sunt cele în care organismul este apt să absoarbă și să utilizeze cel mai bine calciul. Astfel, peste 90% din masa țesutului osos se formează până când un tânăr ajunge în jurul vârstei de 20 de ani.

Totodată, reține că: absorbția calciului și a fosforului nu se poate face decât în prezența vitaminei D. Numai așa se vor putea construi și se vor menține oase puternice, inclusiv la vârsta maturității, când acestea vor începe treptat să-și piardă din densitate.

Analizând mai multe studii efectuate la nivel global, experții au realizat o sinteză a acestora, ce a fost publicată în „Pediatrics”.Concluziile lor sunt următoarele:
• Vitamina D stimulează absorbția, la nivel intestinal, a calciului și a fosforului, echilibrând nivelul calciului și asigurând mineralizarea optimă a oaselor

• Din cauza adoptării unor obiceiuri alimentare, atât în rândul copiilor, cât și al adolescenților, cu precădere din statele occidentale, se poate constata că există un deficit de calciu și de vitamina D

• Un aport corect de vitamina D și de calciu va proteja copiii de apariția rahitismului și osteomalaciei (această afecțiune apare mai ales la adulții tineri și se referă la demineralizarea și înmuierea oaselor)

• Un aport insuficient sau o absorbție deficitară a calciului și vitaminei D limitează dezvoltarea deplină a sistemului osos, provocând tulburări de creștere, cu precădere în perioadele în care creșterea este accentuată

Îndemnul specialiștilor este să li se asigure copiilor și adolescenților un aport adecvat de calciu și de vitamina D, atât printr-o alimentație echilibrată, cât și prin suplimentele alimentare. În același timp, se insistă asupra atingerii dozelor zilnice recomandate pentru ambii nutrienți în condițiile în care aceștia sunt implicați într-o multitudine de procese biologice (de exemplu, calciul are rol în creșterea și diferențierea celulelor, în asigurarea sănătății musculare, în sănătatea inimii etc..Vitamina D contribuie la funcționarea sistemului imunitar, menține sănătatea inimii și a sistemului nervos ș.a.) responsabile pentru funcționarea organismului în parametri optimi.

Vitamina D și calciul la copii- necesarul zilnic

Nevoile unui copil, în privința vitaminei D, diferă în funcție de vârstă și de starea de sănătate. Astfel, dozele zilnice recomandate sunt:
• Pentru copiii sub vârsta de 12 luni- 400 UI pe zi
• Pentru copiii mai mari de 1 an- 600 UI. Ideal este ca un copil să primească, pe măsură ce crește, o cantitate zilnică de vitamina D cuprinsă între 600- 1000 UI

În situația în care copilul are anumite probleme de sănătate, ce impun o dietă restrictivă sau un tratament, medicul poate să recomande și doze mai mari de vitamina D. Printre motivele care ar sta la baza unei asemenea decizii se numără:
• Copilul a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul oaselor
• Copilul are fibroză chistică sau Boala celiacă
• Copilul se află sub un tratament pentru tratarea convulsiilor
• Copilul este supraponderal sau obez

Pentru starea de bine a copilului tău, indiferent de vârstă, ține cont de faptul că ar avea nevoie de următoarele doze zilnice de calciu:
• Bebelușii cu vârsta de până la 6 luni: 200 mg/ pe zi
• Bebelușii între 7 și 12 luni: 260 mg/pe zi
• Copiii între 1 și 3 ani: 700 mg/pe zi
• Copiii între 4 și 8 ani: 1000 mg/pe zi
• Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13ani: 1000-1300 mg/pe zi
• Adolescenții între 14 și 18 ani: 1300 mg/pe zi

Citește și: 7 semne că al tău copil are deficiență de vitamina D

 

Surse:
www.healthline.com, www.nature.com, www.ncbi.nlm.nih.gov, www.sciencedaily.com

 

Afla cum sa il inveti pe copilul tau se se imbrace singur!

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 5 superalimente care te ajută să ai oase puternice
  Top 5 superalimente care te ajută să ai oase puternice

  Printre cele mai la îndemână metode pentru a ne asigura că ne vom bucura de oase sănătoase pe tot parcursul vieții este și o alimentație echilibrată. Din acest punct de...

  6 moduri prin care copiii pot dobândi oase puternice
  6 moduri prin care copiii pot dobândi oase puternice

  În vederea unei dezvoltări armonioase, copiii au nevoie și de oase puternice. Din articolul de mai jos veți afla cum ar trebui să procedăm pentru a ne asigura că micuții noștri...

  Curățare delicată și îngrijire pentru zona scutecului, față și corp cu un singur produs
  Curățare delicată și îngrijire pentru zona scutecului, față și corp cu un singur produs

  O mămică modernă are nevoie să știe că poate să curețe rapid și eficient pielea bebelușului ei, astfel încât aceasta să se mențină oricând sănătoasă și...

  Atenție, părinți! Kaufland a anunțat retragerea de la vânzare a unui produs periculos pentru copii
  Atenție, părinți! Kaufland a anunțat retragerea de la vânzare a unui produs periculos pentru copii

  Kaufland a anunțat miercuri că retrage de la vânzare un leagăn pentru copii. Clienții care au cumpărat produsul respectiv sunt rugați să nu îl mai folosească și,...

  11 nou-născuți decedați într-o maternitate din cauza unui produs care a expirat
  11 nou-născuți decedați într-o maternitate din cauza unui produs care a expirat

  Tragedie într-o maternitate din Tunisia, în urma căreia însuși Ministrul Sănătății, Abderraouf Cherif, și-a înaintat demisia!

  Ai migrene puternice? Se poate să ai lipsă de vitamine, conform unui studiu
  Ai migrene puternice? Se poate să ai lipsă de vitamine, conform unui studiu

  Migrenele fac parte dintre cele mai frecvente probleme de sănătate și ne pot afecta la orice vârstă, în special între 10 și 40 de ani. Ele sunt mai frecvente la femei...

  Prim-ministru Finlandei, cea mai tânără femeie pe acest post, a fost crescută de două mame
  Prim-ministru Finlandei, cea mai tânără femeie pe acest post, a fost crescută de două mame

  Sanna Marin a devenit cel mai tânăr conducător al unei națiuni și urmează să devină și cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării.

  © 2021 Qbebe