Mama eroină: și-a salvat bebelușul de 3 luni în timpul uraganului cu ajutorul unui coș de gunoi

Bianca Geica - Redactor Senior

Continentul american a fost lovit, recent, de una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii 87 de ani - uraganul Ian, care a provocat pagube pe scară largă în vestul Cubei și în sud-estul Statelor Unite, în special în statele Florida și Carolina de Sud. Până acum au fost înregistrate cel puțîn 119 decese, mai mult decât orice alt uragan a provocat în Florida din 1935. 

Printre cei care și-au pierdut viață în urmă devastatorului uragan s-ar fi putut află și un bebeluș de doar 3 luni, din Florida, care a fost salvat în ultima clipă de mama lui. 

Și-a salvat bebelușul de 3 luni în timpul uraganului cu ajutorul unui coș de gunoi

Callie Brown, o mamă în vârstă de 36 de ani din Florida, și-a salvat bebelușul în ultima clipă din fața uraganului Ian, punându-l într-un coș din plastic și lăsându-l să plutească deasupra apei care inundase străzile.

„Am intrat în modul de supraviețuire”, a declarat Callie Brown pentru TODAY Parents. 

Furtuna de categoria 4, cu rafale de până la 240 km/h, a întrerupt alimentarea cu energie electrică a peste 2,3 milioane de gospodării și a provocat moartea a peste 100 de persoane. În Florida, primarul din Fort Myers, Kevin Anderson, a declarat că furtună a fost „de departe cea mai devastatoare” la care a fost martor. Președintele Joe Biden a oferit ajutor federal de urgență pentru statele afectate de uragan. 

Pe 28 septembrie, în timp ce furtună lovea cu putere, Callie privea cum un palmier se înclina periculos de aproape de casă ei. Ea și-a luat imediat bebelușul de doar 3 luni în brațe și a fugit spre partea din spate a casei și la câteva secunde a auzit cum copacul se prăbușise peste acoperiș. Jumătate de oră mai târziu, vântul a smuls din temelie lâmâiul din curtea din spate și l-a aruncat peste casă și în peluza unui vecin de peste drum.

„Mă plimbam cu Charlie în brațe și mă gândeam: Bine, bine, o să trecem peste asta. Nu am avut prea mult timp să procesez, pentru că cinci minute mai târziu, apă a început să se infiltreze în casă”, și-a amintit Brown. Era prea târziu pentru a se putea deplasa în siguranță cu mașina lor. „În 20 de minute, apă a atins 1 metru și jumătate. Eu am 1 metru și jumătate!”, a mai spus femeia. 

Împingându-se prin apă, ea a ajuns în garaj și a reușit să urce la mansardă, în timp ce soțul ei a rămas la parter pentru a salva lapte praf și scutece pentru copil Charlie și câteva documente importante. Cumva, bebelușul a rămas adormit. „Vântul era atât de puternic încât pentru el a funcționat că un zgomot alb. Dormea profund”, își amintește mama celui mic. 

Femeia a reușit să îl așeze pe bebeluș într-un scaun auto găsit în mansardă, după care a primit un telefon de la un vecin care îi chema să se adăpostească în gospodăria lui aflată pe un teren mai înalt și neafectată încă de uragan. Disperată, mama copilului a golit două pubele de plastic în care depozitase decorațiuni de Halloween și l-a așezat pe cel mic într-una din ele. 

„Am așezat pubelă afară, în apă și l-am pus pe Charlie înăuntru", a spus ea. „Scaunul lui de mășînă se potrivea perfect”. Femeia a pus apoi scutecele, rezervele de lapte praf și documentele familiei într-o altă pubelă și a procedat la fel. Împreună cu soțul ei a început să înoate și să împingă pubelele spre casă vecină. 

La un moment dat, furtună i-a trântit pe aceștia într-o rulotă parcată pe partea laterală a unei case cu două etaje. Primul nivel era sub apă, dar al doilea nivel se află la cel puțîn 5 centimetri deasupra liniei de plutire. Cei trei au reușit să pătrundă în casă respectivă, unde se aflau proprietarii - un cuplu și gemenii lor de 9 ani - și s-au adăpostit împreună până a două zi. 

„Charlie nu țipa”, a precizat Brown. „Se uita în jur, cât se poate de mulțumit, crezând probabil că se afla într-un parc acvatic”. Familia este sănătoasă - deși Brown încă se vindecă după cezariană.

„Cineva a vegheat cu siguranță asupra noastră în acea zi; mă simt atât de binecuvântată și recunoscătoare că avem familia noastră teafără”, a spus ea. „Nu mă simt că o supermamă; am intrat în modul de supraviețuire pentru a avea grijă de micuțul nostru.”

Surse foto: today.com

Surse articol: today.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mamă își lasă bebelușul de 8 luni să mănânce pământ ca să îi dezvolte imunitatea
  O mamă își lasă bebelușul de 8 luni să mănânce pământ ca să îi dezvolte imunitatea

  Până la o anumită vârstă cei mici sunt tentați să guste, practic, cam tot ce le pică în mânuțe. Curiozitatea și dorința de a descoperi mediul...

  Această mamă și-a învățat bebelușul să meargă la toaletă de la 6 luni
  Această mamă și-a învățat bebelușul să meargă la toaletă de la 6 luni

  Cei mai mulți părinți încep să-și învețe copiii să meargă la toaletă în jurul vârstei de doi sau trei ani. Alții cred că bebelușii dau semne că ar fi...

  I s-a spus că va naște 7 copii, dar a adus pe lume 9. Faceți cunoștință cu mama eroină
  I s-a spus că va naște 7 copii, dar a adus pe lume 9. Faceți cunoștință cu mama eroină

  O femeie a născut 9 copii perfect sănătoși, spre surprinderea medicilor! Deși se aștepta să aducă pe lume 7 copii, proaspătă mămică a avut parte de surpriză vieții sale...

  Bebelus prematur, salvat cu ajutorul unei terapii inovatoare cu celule stem
  Bebelus prematur, salvat cu ajutorul unei terapii inovatoare cu celule stem

  Un bebelus nascut prematur iese invingator in lupta pentru viata dupa o interventie terapeutica salvatoare, de avangarda, realizata de o echipa medicala multidisciplinara de medici...

  Micuțul Damian vrea să trăiască! La numai 2 luni se luptă cu o boală cruntă și are nevoie de ajutorul nostru
  Micuțul Damian vrea să trăiască! La numai 2 luni se luptă cu o boală cruntă și are nevoie de ajutorul nostru

  Micuțul Felder Damian Nicolas, în vârstă de doar două luni, este în stare gravă și nu poate respira fără aparatură medicală. Părinții lui spun că acesta are...

  Mămicile știu de ce! 4 avantaje ale gătitului cu ajutorul unui slow cooker
  Mămicile știu de ce! 4 avantaje ale gătitului cu ajutorul unui slow cooker

  Cu siguranță nu este pentru prima dată când auzi de slow cooker. Probabil ai și cercetat, de câteva ori, piața în căutarea unui astfel de produs care revoluționează...

  Bebelușul și lucrurile esențiale în primele sale luni de viață
  Bebelușul și lucrurile esențiale în primele sale luni de viață

  A deveni părinte vine cu o mulțime de bucurii, emoții, dar și cu o serie de responsabilități și griji. Pentru a face cât mai bine față schimbărilor care vor apărea după...

  O fetiță a fost abuzată de către mama ei ani de zile. Până când mătușa ei i-a salvat viața
  O fetiță a fost abuzată de către mama ei ani de zile. Până când mătușa ei i-a salvat viața

  Mama a abuzat-o ani de zile, până când a fost salvată de "clopoțel"; mătușa ei a salvat-o și i-a dăruit o nouă viață. O femeie de peste hotare a simțit nevoia să...

  © 2022 Qbebe