Ce găsim în frigiderul mamelor

V-ați întrebat vreodată ce au în frigider alte mame? Noi am avut curiozitatea aceasta, atât pentru a vedea dacă mămicile din țara noastră sunt dedicate unei alimentații sănătoase, dar și pentru a le oferi ocazia să observe câte alimente au în comun și, de ce nu, poate, să descopere noutăți și idei alimentare. Așa că am intrat în intimitatea bucătăriei mămicilor, care ne-au deschis frigiderul lor. Trebuie să aflați ce am descoperit!

De la prima vedere, am observat că mamele încearcă întotdeauna să pregătească mese sănătoase și gustoase, care să includă toate grupele de alimente, pentru că își doresc ca micuții lor să beneficieze încă din copilărie de obiceiuri alimentare benefice dezvoltării armonioase. Din acest motiv, în frigiderul mamelor se regăsesc, alături de fructe, legume, ouă, carne, lactate și preparate delicioase, toate inspirate de dragostea lor pentru copii.

Ce alimente se găsesc în frigiderul mamelor

frigider

Ce spun mamele 

Am apelat la câteva grupuri de mămici, prietene Qbebe, pentru a ne dezvălui ce putem găsi în frigiderul lor. Cele mai comune alimente menționate sunt, după cum urmează: ciorba, respectiv, supa, iaurtul și alte lactate (brânză de vaci, brânză feta, lapte, smântână, cașcaval), pastele, sosurile, ouăle, untul, diferite tipuri de carne (pește, vită, pui, porc, iepure).

Câteva mămici ne-au dezvăluit că țin în frigider câteva alimente aparte și delicioase, precum: fagure de miere, dulceață și gem, zacuscă, compot, ouă de prepeliță, ficat de pui, avocado, dar și salate delicioase preparate în casă: de boeuf, de vinete etc. De asemenea, unele mame țin în frigider apa plată/mierală sau alte băuturi, precum și pâinea. În cazul în care îți dorești să ai parte de pâine proaspătă un timp îndelungat, îți recomandăm să o depozitezi în congelator! Pâinea expusă la aer se va usca și va deveni fărâmicioasă, însă congelată își va păstra proprietățile.

frigider

Una dintre mămici ne-a oferit un răspuns elaborat cu privire la mâncarea gătită, care credem noi ca adună laolaltă ceea ce înseamnă o construcție corectă a unei relații sănătoase cu mâncarea, și care poate fi oferită ca și exemplu pentru noi toți: 

Simona: Din fericire, spun eu, mă încadrez în categoria mămicilor care gătesc, și încă din plăcere. Iar felul preferat de fiica mea este ciorbița...sub orice formă, denumire și rețetă. La noi sunt 6 zile cu ciorbiță pe săptămână. Mă rog, pot fi 5 sau 7... Și, între timp, să nu uităm de mâncare de mazăre, ciulama, mămăliguță sau tocăniță....O regulă pe care încercăm toți din casă să o urmăm: fructe si legume crude. Și fiindcă ne vede pe noi și puterea exemplului chiar funcționează, s-a împrietenit și ea (pe lângă majoritatea fructelor) pe rând cu castravete, ardei, morcov, ciuperci, salată verde, gulie... are o prietenie mai la distanță chiar și cu broccoli....mă rog, țin legătura de 2 ori pe an! Mi-aș dori să mai am o regulă de aur în privința dulciurilor și a zahărului procesat, dar doi ochi albaștri mici din care izbucnesc șiroaie de diamante transparente la comandă mă împiedică. Așa că am adaptat regula la „diminuarea consumului de dulciuri" (inițial fiica mea considera că ciocolata este tot un fel de mâncare, precum ciorba) și înlocuirea lor cât de des mă țin nervii și oboseala cu dulciuri făcute în casă: clătite, plăcințele, prăjituri cu cremă. Nu știu dacă sunt sau nu mai sănătoase, dar măcar se luptă cu vinovăția subsemnatei. Ceea ce respectăm cu toții în casă: apa, cea mai bună pentru potolit setea. Relația noastră cu sucurile de orice fel este mai rece decât a copilului cu broccoli!

Sfaturi de reținut

Depozitarea alimentelor în frigider este menită să le prelungească termenul de valabilitate. Unele legume se pot păstra 2-5 zile, în timp ce rădăcinoasele, precum morcovii, pot rezista chiar mai mult. În ceea ce privește congelatorul, acesta este destinat fie fructelor sau legumelor de care vrei să te bucuri și în afara sezonului, fie preparatelor pe care le-ai gătit și pe care intenționezi să le savurezi într-o perioadă mai lungă de timp. În cazul în care achiziționezi produse preambalate, urmărește întotdeauna termenul de garanție, precum și informațiile de păstrare (produsele pot necesita temperaturi diferite pentru conservarea în condiții optime a nutrimentelor, precum și pentru a evita alterarea ingredientelor din compoziție).

Poți obține informații multe și interesante despre o alimentație sănătoasă în programul „Eat like a Pro" pe site-ul oficial Beko .

Mulțumim tuturor mămicilor pentru ajutorul acordat în realizarea articolului. 

Surse: www.parents.com; www.self.com; www.forksoverknives.com; https://kidshealth.org 

Beko Romania
×