Am devenit o familie poliamoroasă după șapte ani de căsnicie și doi copii: „Totul s-a întâmplat natural”

Alina Nedelcu - Redactor Senior

În ultimii ani, auzim tot mai des despre cupluri care hotărăsc să devină „trupluri”, intrând în relații poliamoroase. O asemenea alegere au făcut și doi tineri părinți din Australia, după șapte ani de căsnicie. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum se descurcă în prezent Dee, Dennis și Amy în relația poliamoroasă pe care și-au construit-o. 

Cum un cuplu a devenit „truplu”

Dee (30 de ani) și Dennis (36 de ani) sunt din Adelaide (Australia) și au împreună doi copii, de 5, respectiv 2 ani. La un moment dat, Dee s-a îndrăgostit de cea mai bună prietenă a ei, Amy (31 de ani). După ce Dee a discutat cu soțul ei, acesta a fost de acord ca soția lui să se vadă cu Amy, în timp ce relația lor de cuplu continua. 

La câteva luni de la această discuție, întrucât au petrecut mult timp alături de Dee, Amy și Dennis au ajuns să se îndrăgostească unul de altul. În aceste condiții, în aprilie 2021 Amy, Dee și Denis au ajuns la concluzia că puteau forma un „truplu”. Despre cum s-a luat o asemenea decizie, Amy a povestit pentru „news.com.au”:

„Dennis și Dee au format inițial un cuplu monogam, în perioada mai 2015-aprilie 2021. Faptul că am ajuns să fiu și eu parte din relația lor nu a fost ceva planificat. Totul s-a întâmplat natural. Am fost cea mai bună prietenă a lui Dee vreme de doi ani, așa am ajuns să avem sentimente una pentru cealaltă. Dennis și Dee au avut o discuție legată de opțiunea pentru o relație poliamoroasă. Nu a fost ceva despre care să fi discutat, însă am fost foarte deschiși pe această temă. Dennis a propus ca Dee să se vadă și cu el și cu mine. Apoi, după o lună sau două, eu și Dennis am început să avem sentimente unul pentru altul, ceea ce a dus la o discuție mai amplă, care ținea de faptul că puteam să ne vedem toți trei.”

doua femei tinere si un barbat luand parte la un eveniment in aer liber

Cei trei parteneri de cuplu au vorbit despre viața lor

Amy a explicat, pentru sursa citată, că dorm toți trei într-un singur pat mare și că, pentru ca lucrurile să meargă cât mai bine între ei, și-au stabilit anumite limite: „Dormim toți trei, eu dorm la mijloc. Am modificat un pat mare ca să avem toți cât mai mult loc. Întrucât suntem scunzi, ne descurcăm fără probleme...Ne străduim permanent să ne asigurăm unul celuilalt ceea ce avem nevoie și avem discuții legate de stabilirea unor limite.”

„Truplul” are trei copii, întrucât Amy are și ea un băiețel în vârstă de 5 ani. Ea a ținut să precizeze că micuții se înțeleg bine, că sunt precum „frații” și că s-au adaptat bine noii vieți, așa cum reiese din materialul disponibil în sursa citată anterior: „Copiii noștri sunt acum frați și s-au adaptat foarte bine schimbărilor. Între ei nu există practic nicio diferență. În ceea ce-l privește pe copilul nostru în vârstă de 2 ani, acesta ne spune, atât mie, cât și lui Dee, „mamă”. Băieții noștri de cinci ani se mai bat câteodată, dar se iubesc. Ne tratăm egal copiii, toți trei sunt ai noștri. Chiar dacă au momente în care pur și simplu ne scot din minți, ei sunt cei care ne fac viața mai interesantă.”

Au explicat ce înseamnă de fapt o relație poliamoroasă

Tot Amy a venit cu detalii, pentru aceeași sursă, despre provocările și avantajele pe care le aduce viața într-un „truplu”:

„Nu este vorba despre probleme care țin doar de latura sexuală...Să te adresezi nesiguranțelor, să „dărâmi” anumite „ziduri” și să ai discuții profunde cu toți partenerii nu este ușor și te pune într-o postură vulnerabilă. 

Una dintre prejudecățile care țin de un truplu este că, odată ce mai iubești și o altă persoană, automat pe cea cu care ești mai demult în relație o vei iubi mai puțin. Nu este însă adevărat. Dragostea este infinită. Faptul că o iubesc pe Dee și că am și o relație cu Dennis nu înseamnă că o iubesc pe ea mai puțin. Lucrurile nu stau așa. Îi iubesc pe amândoi. 

Sunt numeroase schimbări care țin de interesele dintr-o relație. Fiecare dintre noi avem interese diferite unii față de alții. M-am întâlnit practic cu cei mai buni prieteni ai mei. Suntem uniți, asta este ceea ce ne susține și îmi place. De asemenea, ne alintăm dublu. Cui nu i-ar plăcea așa ceva?”

Amy a spus că pentru ea și pentru Dennis a fost o noutate să fie parte dintr-un „truplu”, în timp ce pentru Dee nu fusese o experiență nouă. În același timp, Amy nu s-a ferit să dezvăluie că o relație poliamoroasă nu este pentru oricine. Potrivit „news.com.au”, a venit și cu aceste explicații: „O relație poliamoroasă poate fi dificilă. Să iei în calcul și sentimentele unei a treia persoane într-o relație, când nu ai mai făcut așa ceva până acum, nu este ceva familiar, trebuie să te adaptezi. Nu este pentru toată lumea, însă funcționează pentru noi. Ne facem complimente unul altuia în diverse moduri...”

Surse foto:

Surse articol: kidspot.com.au, news.com.au

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  12 lucruri pe care le-am învăţat în 12 ani de căsnicie
  12 lucruri pe care le-am învăţat în 12 ani de căsnicie

  "Căsnicia este o artă, trebuie să înveţi să o creezi în fiecare zi", spunea Rabindranath Tagore. Pentru a face posibil acest demers, este însă nevoie de dragostea şi...

  Am șapte copii și lumea mă întreabă cum îmi de permit o familie așa mare
  Am șapte copii și lumea mă întreabă cum îmi de permit o familie așa mare

  Ariel ar putea fi personajul principal din „Albă-ca-Zăpada și cei 7 pitici” pentru că are…ați ghicit, 7 pitici. Oamenii se întreabă cum se se descurcă femeia...

  Alexia s-a căsătorit cu doi bărbați și au trei copii împreună: „Ne considerăm o familie”
  Alexia s-a căsătorit cu doi bărbați și au trei copii împreună: „Ne considerăm o familie”

  Alexia Shrout s-a căsătorit cu Doug în urmă cu 15 ani, dar a început să se întâlnească și cu Jacob Shrout-Mchaffie în 2011, iar acum locuiesc cu toții...

  „Am doi soți și sunt cea mai fericită din lume”. Cine este femeia care are o familie cu doi bărbați
  „Am doi soți și sunt cea mai fericită din lume”. Cine este femeia care are o familie cu doi bărbați

  O femeie din SUA este fericită și mândră întrucât are doi soți și este mama a trei copii. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi povestea...

  8.659 lei! Aceasta este suma lunară de care are nevoie o familie cu doi copii să trăiască decent în România
  8.659 lei! Aceasta este suma lunară de care are nevoie o familie cu doi copii să trăiască decent în România

  În contextul în care prețurile au crescut tot mai mult în ultimele luni, se poate vorbi și de o creștere a valorii coșului minim de consum pentru un trai decent....

  O familie cu doi copii poate duce un trai decent la oraș cu 4200 lei pe lună. Asta spun autoritățile. Care este însă realitatea?
  O familie cu doi copii poate duce un trai decent la oraș cu 4200 lei pe lună. Asta spun autoritățile. Care este însă realitatea?

  Specialiști din cadrul Institutului de Cercetare a Calității Vieții au calculat că o familie ce trăiește în mediul urban și care are doi copii ar putea duce un trai decent...

  Părinții mei sunt într-o relație poliamoroasă, dar nu vreau să-l invit pe partenerul lor la nunta mea
  Părinții mei sunt într-o relație poliamoroasă, dar nu vreau să-l invit pe partenerul lor la nunta mea

  O femeie care urmează să se căsătorească tocmai a aflat că părinții ei se află într-o relație poliamoroasă și vor să-și aducă celălalt partener la ceremonie. Mireasa,...

  © 2023 Qbebe