Iubirea cucerește lumea: "Sunt paralizată, dar am vizitat 23 de țări. Soțul meu mă duce în brațe peste tot"

Andrada Popa

”Nu pot să merg, dar am călătorit în 23 de țări și 80 de orașe. Soțul meu mă cară în brațe. Sus pe scări, sus pe munți, peste tot prin lume.

Eu sunt Giulia. Povestea mea poate părea asemănătoare cu a multor altora, dar a mea are ceva unic. Povestea mea începe pe 6 octombrie 2011. Aveam 19 ani, vara doar ce se terminase și o relație o dată cu ea. Ne întorceam acasă pe scuter când am alunecat. Nu a fost un accident spectaculos cum vezi la Hollywood. O simplă alunecare. Dar am făcut o mișcare puternică în spate și mi-am rupt o vertebră din coloană. Momentele imediat după accident sunt foarte clare în mintea mea. Am simțit o durere puternică în picior, am crezut că mi l-am rupt, care apoi s-a dus la spate. Câteva secunde mai târziu am simțit o durere îngrozitoare, cum nu mai simțisem vreodată. Apoi ambulanță, sirenă, lumini. Din acel moment amintirile mele se pierd și se suprapun cu ce mi-au povestit apropiații. 

Îmi amintesc că am ajuns la spital, că am văzut chirurgul, apoi pe părinții mei. Singura amintire clară pe care o am este mângâierea caldă și calmă a unei mâini pe mâna mea imediat după operație. La câteva secunde după ce m-am trezit din anestezie, am simțit că ceva s-a schimbat. Nu pot explica în cuvinte. M-am uitat la picioarele mele și părea că sunt ale altcuiva. Păreau moarte. Păreau că nu aparțineau corpului meu. Ca să îmi liniștesc părinții și frații le-am spus că le simt mângâierile, dar, din păcate, nu le simțeam. Aveam mii de dubii și de întrebări. Nu știam nimic încă, medicii nu îmi spuseseră nimic. Dar grija mea cea mai mare era familia mea. Ei deja petrecuseră mult timp în spitale. Fratele meu a avut leucemie când era mic, de care a scăpat și nu voiam sa retrăim acea traumă. Spitalele, doctorii, recuperarea. Totul. 

Am început imediat să glumesc. Spuneam că datorită invalidității mele voi primi reduceri și voi putea să mă bag în față la cozi. Părinții mei mereu se supărau pe mine când spuneam asta. Adevărul este că trebuie să minți uneori pentru că realizezi că este mai greu pentru cei din jurul tău decât pentru tine. Asta a devenit una dintre puterile mele, pentru că atunci când ajungi foarte jos, înveți să râzi de orice, chiar și de ghinioane. 

Lunile au trecut și am ajuns la diagnosticul oficial: paraplegie incompletă (parapareză). Fractură de coloană vertebrală. Aveam nevoie de un cărucior. Pentru părinții mei a fost un șoc. Pentru mine însă era clar de ceva vreme. Nu îmi fusese greu să pricep că jumătate din corpul meu nu mai comunica deloc cu cealaltă jumătate.  Complicat era să accept că viața mea nu va mai fi niciodată ca înainte. 

Viața mea înainte de accident era extrem de activă. Jucam volei și tenis, voiam să devin antrenor de tenis. Pe 6 octombrie 2011 totul s-a schimbat. Nu voi ascunde că am avut momente dificile. A fost nevoie să o iau de la capăt și habar nu aveam cum. Dar știam că nu trebuie să renunț. Voiam să fiu iar independentă și trebuia să învăț din nou cum. Nu a fost deloc ușor. Am învățat să folosesc un cărucior cu roți. Cu care am o relație de iubire-ură. Îl iubesc pentru că îmi oferă independență și îl urăsc pentru că îmi reprezintă neputințele. 

Azi șofez. Mi-am decorat singură casa, mai ales bucătăria, ca să fac totul singură. Muncesc. Dar ceea ce m-a făcut să mă simt liberă și fericită au fost călătoriile. Și de aici începe a doua parte a poveștii mele. În timpul recuperării mele, l-am întâlnit pe Andrea, un fizioterapeut care își făcea rezidențiatul. Eram pacienta lui. Ne-am întâlnit zilnic timp de luni de zile și, desigur, am ajuns să vorbim despre multe lucruri. Într-o zi, când practica lui se terminase, m-a întrebat dacă nu aș merge cu el în Australia. Am ezitat, dar am spus da. Îmi era teamă să intru iar într-o relație. Relația cu fostul meu se terminase rău, cu un accident și nu mai aveam încredere că vineva mă va plăcea. Gândul că cineva mă va iubi așa cum sunt era inexistent. Nici nu voiam să devin dependentă de cineva. Dar s-a dovedit a fi alături de mine mereu, la început ca prieten apoi m-a convins de mai mult. Călătoria noastră în Australia a fost prima din multele. Călătorind mă simt liberă, eu însămi. Soțul meu mă inspiră să folosesc asta ca un mod de a ne testa limitele. 

bloggerita de travel in scaun cu rotile cu sotul ei in calatorii

Azi suntem soț și soție, doi companioni călători inseparabili, care au nevoie unul de celălalt. Suntem creativi și ambițioși, tindem spre scopuri și le atingem mereu. Am vizitat amândoi 23 de țări și 80 de orașe. Am ajuns în Machu Picchu, la Marele Zid, în Japonia, India, Bolivia, China, Canada and Sigiriya, un bolovan uriaș din Sri Lanka cu 1000 de trepte. 1000 de trepte pe care le-am urcat împreună. Ei bine, el le-a urcat și eu am stat în spinarea lui. Soțul meu m-a dus în brațe la propriu în locuri în care nu aș fi reușit să ajung altfel. Călătorind m-am redescoperit, mi-am redescoperit viața. Când am înotat în Marea Indoneziei, când am vizitat situri arheologice în Peru, aproape că am uitat că nu pot merge. Am simțit ca fiind una dintre acele bucurii care se simt în viața normală. Îmi propun un scop și îl ating, țară după țară. 

Am descoperit că unii oameni sunt mai deschiși în a accepta dizabilitățile și diversitatea, că unele orașe sunt mult mai accesibile pentru mine decât altele și că unele limite care par imposibile sunt, de fapt, posibile. Într-un scaun cu rotile am învățat ce este imposibile. Este imposibil pentru mine să merg de la o zi la alta. Este imposibil să mă întorc în timp. Este imposibil să mă întorc la acea fată iresponsabilă de 19 ani. 

Dar am realizat și că orice altceva este posibil. Este posibil să urc 1000 de trepte în spatele soțului meu. Este posibil să organizez o călătorie la 4000 de metri înălțime și să călătoresc prin Europa cu trenul cu un rucsac și scaunul meu. Trebuie să îți dorești să să nu renunți.

bloggerita de travel in scaun cu rotile cu sotul ei in calatorii

Mulți își găsesc puterea în sport. Eu în dragostea pentru soțul meu și pentru călătorii. Nu am un sfat valid  general valabil. Dar pot să vă spun să căutați ceea ce vă face să vă simțiti vii, fericiți și liberi. Poate să fie orice. Nu lăsa pe nimeni să îți spună că este imposibil. Eliberează-te de ceea ce spun alții. Oamenii judecă și se conformează să facă mereu aceleași lucruri. Am decis că voi sfida regulile și că important este să ajung acolo. Nu te teme că trebuie să te rezem de ziduri ca să eviți să cazi. Scopul este să nu cazi. Urmărește-ți scopul și fii diferit. Eu am ales să fiu excepția. Poți să pierzi totul, picioarele, poate chiar scaunul, dar nimeni nu-ți poate lua determinarea și voința. Este alegerea ta. Alege bine, depinde de tine.”

Poveste scrisă de Giulia Lamarca (blogger de călătorii) pentru Love What Matters

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Giulia Lamarca (@_giulia_lamarca)

Citește și:

Surse foto: Instagram Giulia Lamarca

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De bucurie soțul meu a trimis o poză cu nou-născutul nostru fără să o verifice. Toata familia a primit o surpriză jenantă
  De bucurie soțul meu a trimis o poză cu nou-născutul nostru fără să o verifice. Toata familia a primit o surpriză jenantă

  Momentul nașterii unui copil este poate cel mai emoționant din viața oricărui părinte. Iar tăticii, oricât ar vrea ei să se creadă că sunt mai duri, sunt la fel de copleșiți...

  Fiica lui Heidi Klum a crescut și o întrece in frumusețe pe mama ei. Cucerește lumea modei la numai 16 ani
  Fiica lui Heidi Klum a crescut și o întrece in frumusețe pe mama ei. Cucerește lumea modei la numai 16 ani

  Are doar 16 ani și cucerește deja lumea modei! Leni Klum, fiica cea mare a supermodelului Heidi Klum, este de o frumusețe izbitoare și, cum era de așteptat, calcă pe urmele mamei sale....

  Vedeta riscă să piardă sarcina! "M-am ridicat din pat 5 minute şi am sângerat peste tot"
  Vedeta riscă să piardă sarcina! "M-am ridicat din pat 5 minute şi am sângerat peste tot"

  Chrissy Teigen, soţia cântăreţului şi textierului american John Legend, a dezvăluit problemele cu care se confruntă în sarcină. Descoperă ce a povestit aceasta!

  Sunt șocată! Fetița mea a dat peste soțul meu și amanta lui în patul nostru conjugal
  Sunt șocată! Fetița mea a dat peste soțul meu și amanta lui în patul nostru conjugal

  Viața bate filmul! Fraza asta nu reprezenta nimic pentru mine până luna trecută. Eram o femeie fericită, cu un copil sănătos, un soț iubitor, cu o rată la bancă pentru un...

  Soțul Andreei Bălan, trimis în judecată în dosarul "cocaina"
  Soțul Andreei Bălan, trimis în judecată în dosarul "cocaina"

  Coșmarul pe care Andreea Bălan îl trăiește de câteva luni încă este departe de a se fi terminat. Acum, soțul ei este cercetat penal pentru consum de cocaină.

  Jorge îşi lasă băieţelul de 4 ani să poarte rochiţe: "Asta înseamnă iubirea, să îl iubesc cum vrea el"
  Jorge îşi lasă băieţelul de 4 ani să poarte rochiţe: "Asta înseamnă iubirea, să îl iubesc cum vrea el"

  Una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi a povestit ce i-a cerut fiul său în vârstă de 4 ani. Parcurge articolul de mai jos pentru a afla cum a reacţionat Jorge la...

  Drama lui Gabi Luncă: a pierdut primul copil în ziua botezului. "De câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil"
  Drama lui Gabi Luncă: a pierdut primul copil în ziua botezului. "De câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil"

  Una dintre cele mai mari voci ale muzicii lăutăreşti de la noi a vorbit despre obstacolele care i-au marcat existenţa. Descoperă despre ce este vorba!

  Ce să fac? Am doi copii, dar soțul meu insistă să mai facem doi, deși locuim într-o garsonieră
  Ce să fac? Am doi copii, dar soțul meu insistă să mai facem doi, deși locuim într-o garsonieră

  Nu știu ce să fac și unde să fug! Îmi iubesc familia, îmi iubesc soțul, însă m-am săturat de înghesuială și nu mai vreau alți copii. Avem deja doi copii, un...

  © 2022 Qbebe