Cel mai mare regret la divorț: faptul că mi-am pierdut socrii

Cel mai mare regret la divorț: faptul că mi-am pierdut socrii

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pentru anumite persoane, o viață împlinită înseamnă și să se bucure de o familie cât mai mare, ai cărei membri să fie uniți prin legături strânse. Din păcate, pot interveni evenimente nu tocmai fericite, în urma cărora familiile se destramă treptat. Într-o asemenea situație s-a regăsit și o femeie de peste hotare când, după divorț, a simțit că legăturile cu familia soțului ei nu mai erau la fel ca în perioada în care forma un cuplu alături de el. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cu cine a reușit totuși să-și păstreze o relație apropiată și frumoasă!

Și-a împlinit visul de a avea o familie numeroasă

O femeie de peste hotare, mama a două fete și trecută printr-un divorț, a mărturisit, într-o confesiune pentru „Scary Mommy”, că dintotdeauna a visat să facă parte dintr-o familie numeroasă. Această dorință a ei s-a legat mai ales de faptul că provenea dintr-o familie restrânsă. După ce s-a căsătorit, a fost primită cu brațele deschise de familia soțului ei:

„După prima noapte pe care o petrecusem alături de cel care avea să-mi fie soț, acesta i-a dat telefon mamei sale a doua zi. Mi-am dat seama că gestul său era un semn bun. Am avut dreptate: când am întâlnit-o pe mama lui, am îndrăgit-o din prima clipă. Era mereu zâmbitoare și avea pentru toată lumea o vorbă bună. Și tatăl lui era blând și generos, era fotograf și se ocupa și cu întreținerea automobilelor.

Mi-am dorit dintotdeauna o familie numeroasă, cu bunici aflați în apropiere, cu verișori, unchi și mătuși. Familia mea de origine a fost mereu mică. Mama mea a fost copil singur la părinți, iar tatăl meu a avut o singură soră, care nu a avut copii. Chiar dacă aveam și verișori de gradul al doilea, cred că i-am întâlnit o dată sau de două ori. Prin urmare, când familia viitorului meu soț m-a invitat în excursie pentru prima dată, am realizat că eram pe cale să intru în familia la care visam. Frați și surori! Verișori! Socrii! Fiecare dintre ei m-au făcut să mă simt binevenită, era ca și cum se bucurau că se mai adăuga un nou membru la familia lor. În plus, erau foarte afectuoși, prin comparație cu familia mea, din New England. Sincer, în anumite momente era copleșitor să fii printre ei, însă îmi plăcea mult cum vorbeau unul cu celălalt și cum se tachinau.

familie numeroasa, purtand camasi albe si blugi, reunita intr-un colt de natura, pe malul unei ape

Am devenit foarte apropiată și de fosta mea cumnată; a fost prezentă în sala de nașteri când am născut primul meu copil. S-a căsătorit în curtea noastră. Noi am devenit părinți de două fete, cumnații mei de doi băieți, la distanță de 3 ani unii de alții”.

Imediat după divorț, relațiile cu familia soțului ei au început să se răcească

În cadrul confesiunii pentru sursa citată, cea care a ajuns să divorțeze a explicat că despărțirea de soțul ei a condus și la slăbirea relațiilor pe care le avea cu membrii familiei acestuia:

„Când mariajul meu a început să se destrame, eram fericită că aveam în preajmă familia soțului meu. Credeam că așa totul va fi mai simplu. De fapt, nu s-a întâmplat deloc așa.

Nu știu dacă este valabil pentru toate familiile mari sau dacă a fost valabil numai în cadrul celei din care am făcut și eu parte pentru o perioadă. Astfel, uneori aveam senzația că discuțiile lor erau precum acelea derulate când te joci „telefonul fără fir”. Ei își spuneau totul unul altuia, însă detaliile se modificau pe măsură ce discutau. Spre exemplu, soacra mea a fost foarte surprinsă că nu am invitat la mine o prietenă, deși fiica ei îi spusese că așa ceva urma să fac. Auzeam și versiuni distorsionate legate de renovările care aveau loc în casa noastră. Într-adevăr, erau lucruri mărunte dar care, câteodată, conduceau la confuzii și la supărări.

Odată ce m-am despărțit de soțul meu, lucrurile au devenit mai complicate. De pildă, discutam cu o anumită persoană din familia fostului soț, iar o versiune distorsionată a discuției mele cu persoana respectivă ajungea la el și crea mai multă tensiune între noi. Până la urmă, am luat hotărârea de a nu mai discuta cu nimeni din familia soțului meu. Nu am luat o hotărâre definitivă în acest sens, ci numai până când avea să se termine divorțul, astfel încât să nu mai intervină tensiuni între noi. 

Cu toții ne-am dori să nu existe cineva care să ia partea în mod special uneia dintre părțile implicate într-o despărțire. De fapt, este foarte greu să nu se ajungă aici. Fiecare familie își susține membrii. Practic, soțul meu avea nevoie de familia lui, iar eu am fost nevoită să fac un pas înapoi”.

După divorț, s-a bucurat în continuare de o relație apropiată cu fosta soacră

Pe măsură ce timpul a trecut, cea care a divorțat a început să reia treptat legăturile cu familia fostului soț. În prezent, este fericită în mod special pentru că a reușit să-și păstreze relația strânsă cu fosta ei soacră. Iată cum și-a încheiat confesiunea pentru sursa menționată:

„Am fost invitată la numeroase evenimente din familia fostului meu soț după ce ne-am despărțit, în urmă cu 20 de ani, inclusiv la o reuniune de familie organizată pe malul unui lac din vestul statului Washington. Uneori am acceptat, însă în multe ocazii am ales să nu onorez invitația. Mi se părea mult prea straniu, având în vedere că relațiile dintre noi au fost marcate și de prietenie, dar și de momente tensionate. Cu timpul, legăturile cu familia fostului meu soț au slăbit mai mult.

Când îmi aduc aminte de acea perioadă, de ceea ce simțeam, am impresia că este ceva foarte îndepărtat. Nu pot spune că nu am regrete; poate că ar fi trebuit să mă străduiesc mai mult să rămân apropiată de familia fostului soț. Însă viața ca mamă singură care lucrează m-a ținut pe loc din acest punct de vedere, întrucât mereu eram foarte ocupată. 

Din fericire, am reușit să-mi mențin relația cu soacra mea. Nu vreau să o numesc „fosta soacră” întrucât este aceeași persoană caldă și afectuoasă cu mine. Pe parcursul anilor ce au urmat după divorț, mi-a trimis felicitări de ziua mea, eu i-am dat telefon de Ziua Mamelor și, în momentul de față, ne vizităm când ea vine în oraș ca să-și vadă nepoții. 

femeie matura si femeie tanara fericite, tinand fiecare in mana cate o inima neagra pe un suport de lemn

Am învățat că, în momentele în care îmi era greu să țin legătură cu acea parte a familiei mele, să-mi arăt bunăvoința și să-mi păstrez speranța era suficient pentru a putea să le mențin, până când rănile din trecut vor dispărea complet”.

Am divorțat de soțul meu, dar mi-am păstrat soacra

Surse foto: istockphoto.com, Image by Freepik

Surse articol: Articolul reprezintă traducerea și adaptarea materialului scris de Julia Williamson pentru „Scary Mommy

Articolul urmator
De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume
De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cel mai mare regret în viață, în funcție de zodie
  Cel mai mare regret în viață, în funcție de zodie

  La un moment dat, oricare dintre noi ajunge să se întrebe cum ar fi fost dacă ar fi luat alte decizii în viață, dacă ar fi abordat altfel situațiile întâlnite....

  Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu
  Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu

  O mamă care acum are copii mari, ne povestește prin câte etape a trecut în rolul de mamă a copiilor săi. Cum s-a schimbat pe parcurs și ce sacrificii a trebuit să facă....

  Ce mare a crescut băiețelul Ilincăi Vandici. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă singură, după divorț
  Ce mare a crescut băiețelul Ilincăi Vandici. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă singură, după divorț

  Ilinca Vandici este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi și a format un cuplu alături de omul de afaceri Andrei Neacșu. Cei doi și-au unit destinele în anul...

  Chrissy Teigen a pierdut sarcina: ”Trecem prin cea mai mare durere prin care am trecut vreodată”
  Chrissy Teigen a pierdut sarcina: ”Trecem prin cea mai mare durere prin care am trecut vreodată”

  La sfârșitul lunii august, artistul John Legend și soția lui, Chrissy Teigen, anunțau că urmează să devină pentru a treia oară părinți. Din păcate, însă, lucrurile...

  Nu regret că am rămas însărcinată la 14 ani. Regret că nu le-am spus părinților mei
  Nu regret că am rămas însărcinată la 14 ani. Regret că nu le-am spus părinților mei

  Ce se întâmplă cu mine? Îmi amintesc și acum senzația de gol în stomac, amețelile și oboseala cruntă. Probabil că dacă aș fi avut acum 14 ani și aș fi avut...

  Mare grijă, părinți! TikTok a mai făcut o victimă: o fetiță de 10 ani și-a pierdut viața în urma unei provocări
  Mare grijă, părinți! TikTok a mai făcut o victimă: o fetiță de 10 ani și-a pierdut viața în urma unei provocări

  TikTok este una dintre cele mai populare aplicații în rândul copiilor și adolescenților. O mulțime de trenduri circulă pe această platforma, unele dintre ele extrem de...

  Am pierdut șapte copii, dar toți îmi spun că ar trebui să mă bucur de cel pe care îl am
  Am pierdut șapte copii, dar toți îmi spun că ar trebui să mă bucur de cel pe care îl am

  Pierderea unui copil este devastatoare. Un cuplu ne împărtăsește durerea prin care a trecut după ce mama a pierdut șapte copii. Să mai facă o încercare pentru o nouă...

  Am aflat că bebelușul meu de nouă luni suferă de un defect congenital la inimă. Regret că nu am pus mai multe întrebări despre boală
  Am aflat că bebelușul meu de nouă luni suferă de un defect congenital la inimă. Regret că nu am pus mai multe întrebări despre boală

  Această mămică a aflat că fetița ei de nouă luni s-a născut cu un defect congenital la inimă. Femeia simte că boala fetei putea fi descoperită mai repede, dacă ar fi pus mai multe...

  © 2023 Qbebe