A fi mama dupa varsta de 35 de ani are mai multe avatanje decat ar crede unii. Aparent, implica doar probleme de sanatate si riscuri insa de fapt, se caracterizeaza prin maturitate, echilibru emotional si o viata stabila. Acestea sunt lucrurile care o fac pe femeia de peste 35 de ani candidata ideala pentru rolul de mama.
10 avantaje ale maternitatii dupa 35 de ani
Este adevarat ca a avea un copil dupa varsta de 35 de ani presupune mai multa atentie asupra sarcinii si o doza mai mare de risc, insa aceste lucruri nu ar trebui sa impiedice o femeie din a incerca sa devina mama. Exista 10 avantaje in a avea copil dupa varsta de 35 de ani, pe care foarte multe persoane nu le stiu si care sunt de-a dreptul surprinzatoare.
1. Intelepciune. Femeile de peste 35 pur si simplu au trait mai mult. Au trecut prin mai multe experiente de viata din care au invatat care sunt lucrurile cu adevarat importante din viata.
2. Cariera stabila. Copilul apare intr-o perioada in care mama este implinita, din punct de vedere profesional. A avut timpul necesar sa atinga nivelul pe care si l-a dorit-o. Astfel, aceasta se va putea dedica in intregime bebelusului sau, fara sa aiba sentimentul ca face sacrificii enorme in cariera.
3. Ajutor din partea membrilor familiei. Proaspetele mamici de peste 35 de ani se bucura de tot ajutorul familie. In urma cu ceva ani, majoritatea ar fi fost prea ocupati sa aiba grija de copil pentru ca inca se aflau in campul muncii. Acum, odata iesiti la pensie, cei mai multi dintre ei au tot timpul necesar de a se bucura de nepoti.
4. Sfaturi din partea prietenilor. Majoritatea cunostintelor au trecut deja prin toate probleme si schimbarile venite odata cu nasterea copiilor lor. Astfel, mamica de 35 de ani poate primi sfaturi din partea mai multor persoane.
5. Copil mic = mamica tanara. Cand oamenii au de-a face cu o proaspata mamica au tendinta sa creada ca femeia este tanara. De ce? Din cauza conceptiei intregii societati. Pentru foarte multe persoane, o femeie poate deveni mama pana la varsta de 30 ani. Astfel, nu este nevoie dezvaluirea numarului real, oamenii oricum vor crede ca esti cu 5 ani mai tanara.
6. Situatie financiara. Un avantaj destul de mare in a avea un copil dupa 35 de ani este situatia financiara stabila. Cresterea unui copil presupune investitii considerabile, pe care multe dintre mamele mai tinere nu si le pot permite.
7. Distractia, domeniu explorat. Cand va trebui sa renunti la o parte dintre iesirile si distractiile cu care erai obisnuita nu vei trata totul atat de tragic. Ai avut deja parte de tot timpul din lume pentru a te distra si a petrece timp doar tu cu tine. Acum, dupa 35 de ani a venit timpul unei noi etape.
Citeste si: Sarcina dupa 35 de ani - la ce trebuie sa te astepti
8. Satisfactia intarziata. Atunci cand o femeie a descoperit mai tarziu cel mai important lucru din viata ei il va aprecia mult mai mult. Se va bucura de fiecare clipa mai intens si va acorda mai multa importanta lucurilor aparent banale.
9. Viata stabila. Femeia de peste 35 de ani are o viata organizata. Se bucura de un somn regulat si un program bine stabilit. Stilul de viata devine mai cuminte si excesele din urma cu cativa ani dispar in totalitate.
10. Situatie amoroasa. Copilul dupa 35 de ani apare intr-un camin bine inchegat. Relatia dintre parinti a atins gradul de maturitate necesar pentru a face fata responsabilitatilor cresterii unui copil.
Sfaturi pentru viitoarele mamici de peste 35 de ani
Consultatii inainte de conceperea copilului si in timpul sarcinii. In momentul in care o femeie de peste 35 de ani isi doreste sa devina mama trebuie sa consulte un medic de specialitate. Acesta va vedea care este starea ta de sanatatea si va diminua riscurile aparitiei problemelor.
De asemenea, legatura cu medicul trebuie mentinuta si in timpul sarcinii. Fiecare schimbare trebuie monitorizata in vederea prevenirii complicatiilor.
Ingrijire prenatala. Primele 8 saptamani ale sarcinii sunt esentiale in dezvoltatea bebelusului. Ingrijirea prenatala corespunzatoare cresc sansele unei sarcini sanatoase pentru mama si copil.
Alimentatie sanatoasa si echilibrata. Varietatea alimentelor consumate aduc aportul necesar de nutrimente necesare organismului in timpul sarcinii. Fructe, legume, cereale si alimente cu grasimi slabe ajuta corpul sa faca fata schimbarilor. Alimentele bogate in calciu asigura sanatatea dintilor si a oaselor in timpul dezvoltarii fatului.
Surse: sheknows.com, medic8.com, webmd.com, ehow.com, pregnancy.more4kids.info.
