Da, mi-am obligat fiica vitregă să-și tundă părul

Da, mi-am obligat fiica vitregă să-și tundă părul

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pe măsură ce cresc, fetițele devin tot mai dornice să aibă părul lung și să se bucure de diverse pieptănături. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o adolescentă, dorința de a avea mereu noi coafuri pe părul lung este și mai mare. În aceste condiții, dacă ar fi obligată să se tundă, nu este de mirare că ar suferi. Printr-o asemenea situație trece și o fetiță de 11 ani de peste hotare, a cărei mamă vitregă a hotărât că era neapărat necesar să fie tunsă. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi de ce această femeie a luat o astfel de hotărâre!

A hotărât ca fiica ei vitregă să se tundă

O femeie a apelat la o rețea de socializare pentru a explicat de ce a ajuns la concluzia că fiica ei vitregă, în vârstă de 11 ani, trebuia să se tundă. Pe de o parte, a precizat că îi era greu să se ocupe de părul fetiței în fiecare dimineață și, pe de altă parte, a adus în discuție sumele necesare pentru achiziționarea produselor de îngrijire speciale pentru părul lung. Pentru „Reddit”, a venit cu următoarele detalii:

„Am 31 de ani, l-am întâlnit pe cel care avea să-mi devină soț (el are 34 de ani) acum 8 ani și suntem căsătoriți de 6 ani. El are o fetiță de 11 ani dintr-o relație anterioară.

Eu lucrez de acasă, prin urmare mai ales eu mă ocup de copil. Am grijă de ea de când era mică. În general, ne înțelegem bine. În majoritatea weekend-urilor, se duce în vizită la mama ei.

Fata are un păr incredibil, ondulat, blond și lung, care îi trece de mijloc. Este un adevărat coșmar să îngrijești un astfel de păr. Se încurcă adesea și are mereu nevoie de ajutor ca să-l poată pieptăna și aranja pentru școală. Nu sunt o persoană matinală și nu îmi convine că trebuie să mă trezesc mereu devreme ca să mă ocup de părul unui copil. 

femeie care piaptana cu peria parul blond si ondulat al unei fetite

De asemenea, este costisitor să întreții un asemenea păr, în condițiile în care sunt necesare multe produse, iar fata insistă să folosească uleiuri de păr care costă cam 11 dolari sticla și care se termină în câteva săptămâni. Totodată, insistă să aibă șampon și balsam speciale pentru părul ondulat în loc de produsele obișnuite, ceea ce înseamnă că prețul fiecărui produs depășește adesea 10 dolari. Pot spune că le consumă repede. 

Nu vrea să folosească o perie obișnuită întrucât susține că aceasta îi rupe părul și preferă, în schimb, un pieptăn cu dinții lați, ceea ce înseamnă mai mult timp dedicat pieptănatului, în loc să-și ocupe timpul cu activități mai productive, cum ar fi să-și facă temele sau să mă ajute la diverse treburi casnice. 

M-am gândit că a devenit obsedată de părul ei și, pentru că nu îmi doresc să fie vanitoasă, am hotărât că este cazul să se tundă. Nu cred că este mare lucru, având în vedere că eu am purtat mereu părul până la umeri, în condițiile în care nu îmi crește repede și îl tund des. Este mult mai practic așa.

Am luat-o ca să mergem la coafor, așa cum facem de obicei. În mașină mi-a zis că vrea să se asigure că nu i se va scurta prea mult părul. I-am explicat politicos faptul că era necesar ca părul ei să fie până la umeri întrucât devenise o povară.”

Fetița nu și-a dorit să se tundă

Mama vitregă și-a continuat confesiunea explicând ce s-a întâmplat când a ajuns cu fiica ei vitregă la salon:

„Inițial a crezut că glumeam, dar când și-a dat seama ce se întâmpla a început să plângă. Coafeza a ezitat să o tundă din cauza plânsului, însă eu i-am explicat faptul că îngrijirea părului era dificilă și am asigurat-o că scurtarea lui era cea mai bună alegere. Stilistul i-a împletit părul și apoi a început să îl taie. A hotărât să-și păstreze părul. Acum părul îi trece puțin de umeri și pare mult mai închis. 

În drumul spre casă a fost tăcere totală, m-am oferit să o duc la McDonald's, dar m-a refuzat. Când am ajuns acasă, s-a dus direct în camera ei.”

Tatăl fetei s-a supărat foarte tare

Cea care și-a obligat fiica vitregă să se tundă a relatat, pentru sursa citată anterior, ce s-a întâmplat după ce tatăl fetei și mama biologică a acesteia și-au văzut copilul:

„Când a sosit acasă, soțul meu s-a dus sus la fiica lui și a găsit-o plângând, pe marginea patului, ținându-și în mână părul rămas după tuns. Imediat, el a sunat-o pe mama fetei să vină să o ia și, îndată ce acestea au ieșit pe ușă, a început să țipe la mine. Și mama ei a intrat în casă și m-a certat tare.

I-am explicat soțului meu motivele pentru care am hotărât ca fiica lui să se tundă, însă el nu a ținut cont de ceea ce i-am zis. Mi-a spus că, dacă m-aș fi plâns la el că îmi era greu să mă ocup de părul fetei, ar fi realizat el acest demers dimineața și a insistat asupra ideii că nu îl deranja să cheltuiască pentru produsele de îngrijire a părului. Soțul meu a fost atât de furios, încât mi-a spus că nu știe dacă mai are încredere să mă lase în preajma fiicei lui și nici nu știe dacă mai poate rămâne alături de o femeie în care nu mai are încredere. Vorbele lui mi-au frânt inima.

Nu am vrut să-i fac niciun rău fetei, pur și simplu eram epuizată și am încercat să-mi mai reduc din stres. Dintotdeauna eu am fost cea care s-a ocupat de ea și de fratele ei și m-am săturat. Sunt o persoană rea?” 

femeie care plange in timp ce partenerul ei tipa la ea

Mama vitregă este criticată în mediul online

După ce au văzut postarea femeii, cei mai mulți utilizatori de „Reddit” au fost revoltați de gestul ei și au criticat-o dur. Exemple de comentarii în acest sens sunt disponibile chiar în sursa menționată:

 • „Cum ai îndrăznit să insiști să se tundă și să-i răpești autonomia pur și simplu pentru că ai hotărât că este vanitoasă? Este ceva îngrozitor. Nu îmi vine să cred că ai avut curajul să întrebi dacă ești o persoană rea. Să-ți fie rușine!”;
 • „Ești o persoană foarte rea!!! Sunt cadru didactic la gimnaziu și trebuie să-ți spun cum stau lucrurile cu copiii de 11 ani: nu sunt vanitoși. Pur și simplu au anumite nesiguranțe, nu le plac shimbările și încearcă să-și găsească o identitate. Obligând-o să se tundă, de fapt i-ai răpit o parte din ea”;
 • „Ești o persoană rea. Consider că lucrul pe care l-ai făcut este un abuz. Copilul nu a vrut să se tundă, nici coafeza nu a vrut să facă asta, iar tu nici nu te-ai deranjat să-i consulți măcar pe unul dintre părinții ei. Te-ai ocupat de părul ei așa cum ai vrut. Mai mult decât atât, ceea ce ai spus tu că reprezintă o povară (produsele de îngrijire, periile etc.) arată că fata se descurca să aibă grijă de părul ei. Nu este ca și cum l-ar fi lăsat să crească și apoi l-ar fi neglijat. Cum ai îndrăznit să reduci această problemă la tine însăți? Cui îi pasă de faptul că ție nu îți plăcea să o pieptăni dimineața? Soluția era fie să o ajuți, fie să stai de vorbă cu tatăl ei. Să hotărăști să se tundă ținând seama numai de principiile și de gusturile tale mi se pare aberant”;
 • „Chiar ești o persoană rea. Ai făcut asta fără să-i informezi părinții și fără să le ceri consimțământul. În plus, nu ai avut consimțământul copilului. Dacă rutina de îngrijire a părului fetei îți crea probleme, trebuia să discuți cu soțul tău. Nu să hotărăști de una singură că trebuia să se tundă. Soțul tău are dreptate...nu poate să mai aibă încredere în tine în ceea ce o privește pe fiica lui. Pregătește-te de divorț”;
 • „Ești o persoană foarte rea. Și eu am trecut prin așa ceva în copilărie, am 46 de ani și încă sunt traumatizată. Nu consideri că și copiii sunt ființe umane și în mod cert că nu îți respecți deloc fiica vitregă”;
 • „Cum ai îndrăznit să traumatizezi acest copil din pricina faptului că ți-e lene? Ești un monstru”.

Mama mea mi-a tuns băiețelul și soțul meu nu a mai vorbit cu mine zile întregi

Surse foto: istockphoto.com, Image by Freepik

Surse articol: kidspot.com.au, reddit.com

Articolul urmator
Mi-am ascuns sarcina de mama mea vitregă și iată de ce am ales să fac asta
Mi-am ascuns sarcina de mama mea vitregă și iată de ce am ales să fac asta

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O mamă și-a încurajat și lăudat fetița de 10 ani care a decis să-și tundă singură părul
  O mamă și-a încurajat și lăudat fetița de 10 ani care a decis să-și tundă singură părul

  Ce fac părinții când își văd copiii cu foarfeca în mână, pregătiți să-și taie părul? Bineînțeles, se asigură că împiedică...

  Draga mea fiica vitregă, mă bucur nespus că am avut ocazia să te văd crescând
  Draga mea fiica vitregă, mă bucur nespus că am avut ocazia să te văd crescând

  O mămică de peste hotare îi scrie o scrisoare emoționantă fiicei sale vitrege, care împlinește 13 ani. Ne-am gândit să îi transmitem mesajul mai departe și să...

  Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă
  Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

  Este solicitat în campaniile unora dintre cele mai mari companii din domeniul modei, are sute de mii de fani în mediul online, a defilat pe podiumuri renumite, dar a fost respins...

  Fostul meu soț îmi forțează copiii să-și pupe noua „mamă vitregă„ și rudele acesteia
  Fostul meu soț îmi forțează copiii să-și pupe noua „mamă vitregă„ și rudele acesteia

  O mămică de peste hotare se află într-un conflict cu fostul său soț, deoarece copiii pe care îi au împreună sunt forțați de tatăl lor să-și exprime afecțiunea...

  9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă
  9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să devii mamă vitregă

  Ești pe punctul de a deveni mamă vitregă? Uite 9 lucruri de care trebuie să ții cont, pentru a menține o relație bună cu copilul.

  Unei fetițe i-a fost tuns părul scurt la școală fără aprobarea părinților. Ce a răspuns conducerea instituției
  Unei fetițe i-a fost tuns părul scurt la școală fără aprobarea părinților. Ce a răspuns conducerea instituției

  O fetiță a fost tunsă la școală fără permisiunea părinților. Tatăl copilei este revoltat, și-a retras fiica de la școala respectivă și a dat în judecată Inspectoratul...

  Soțul meu și copiii lui nu mă respectă, iar eu nu mai vreau să joc rolul de mamă vitregă
  Soțul meu și copiii lui nu mă respectă, iar eu nu mai vreau să joc rolul de mamă vitregă

  Nu e ușor să fii părinte și uneori cu atât mai mult, nu e deloc ușor să fii un părinte vitreg. Această mamă s-a săturat să nu mai fie apreciată de familia sa, așa că...

  Viviana Sposub se vede deja mama vitregă a fetiţelor Andreei Bălan. Ce a declarat iubita lui George Burcea
  Viviana Sposub se vede deja mama vitregă a fetiţelor Andreei Bălan. Ce a declarat iubita lui George Burcea

  Cunoscută mai ales de când participă la emisiunea "Ferma. Orăşeni vs. Săteni", noua parteneră a actorului George Burcea nu s-a ferit să facă afirmaţii care au luat prin...

  © 2023 Qbebe