Eu mai vreau încă un copil, dar soțul meu preferă să ne luăm un câine...

Eu mai vreau încă un copil, dar soțul meu preferă să ne luăm un câine...

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Una dintre cele mai mari provocări pentru un cuplu este când unul dintre parteneri își mai dorește un copil, iar celălalt nu. Lucrurile devin și mai complicate dacă partenerul care își exprimă refuzul se confruntă cu depresia și dacă afirmă că un alt copil ar pune în pericol căsnicia. O femeie din Australia se află într-o asemenea situație după ce soțul ei i-a zis că nu mai vrea să fie din nou tată. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum stau lucrurile între cei doi soți. 

Își dorește să fie din nou mamă, însă partenerul ei de viață nu este de acord

O femeie care are un copil în vârstă de 4 ani a explicat că și-ar dori mult să devină iar mamă. Nu s-a ferit să dezvăluie că soțul ei se confruntă cu depresie după nașterea primului lor copil și că refuză să fie tată pentru a doua oară. În schimb, i-a propus soției sale să mai cumpere alt câine. Iată ce a dezvăluit mama, în confesiunea sa pentru „kidspot.com.au”:

„Sunt alături de cel care îmi este soț de mulți ani. Avem împreună un copil minunat, care în curând va împlini 4 ani. Încă de acum doi-trei ani am început să discut cu soțul meu despre posibilitatea de a mai avea un copil. De fiecare dată a întrerupt discuțiile, s-a enervat și nu a mai vrut să abordăm acest subiect.

Soțul meu se confruntă cu depresie după nașterea copilului nostru, a străbătut un parcurs dificil până acum, iar eu am încercat să-i fiu alături. Cu fiecare an care trece, simt că ne distanțăm tot mai mult de ideea de a mai avea un copil, iar eu nu întineresc. 

Mi-am luat o pauză de la viața profesională după nașterea copilului ca să stau cu el acasă și sunt conștientă de faptul că, dacă voi reveni la regimul obișnuit de muncă, va fi dificil să mai am un copil (întrucât, în general, domeniul meu nu este tocmai flexibil și este solicitant). În toată această perioadă, am lucrat de acasă, am avut un job part-time nu tocmai bine plătit. M-am străduit să fiu cât mai răbdătoare și să inițiez cu mare grijă discuțiile despre al doilea copil, odată la câteva luni. 

În anul 2021, soțul meu mi-a cerut să amânăm discuțiile pe această temă până în 2022. Am așteptat. Când am ajuns la jumătatea anului 2022, el încă se enerva din cauza acestor discuții. Am încercat să renunț la ideea de a mai avea un copil, însă simt cum mi se frânge inima și mă supăr foarte tare. 

Deja am început să dau toate hăinuțele de copil și jucăriile vechi ca să nu mă mai gândesc la asta, însă nu pot să mă abțin și să nu fiu tristă la gândul că familia noastră nu se va lărgi. Recent, soțul meu mi-a propus să ne mai luăm un câine și mi-a mărturisit că îi convine situația familiei noastre din momentul de față.  

parteneri de cuplu fericiti in timp ce stau in pat si se joaca cu cainele

El chiar nu înțelege cât de mult ar însemna pentru mine să mai am un copil. Consideră că venirea pe lume a celui de-al doilea copil ar conduce la destrămarea căsniciei noastre, ceea ce mă deranjează foarte mult, având în vedere că eu duc greul în ceea ce-l privește pe copilul nostru și că mă străduiesc mereu ca toată lumea să fie fericită. 

Am nevoie de ajutor. Oare cum aș putea să trec peste toate acestea?”

A primit sfaturi legate de cum ar putea gestiona situația în care se află

După ce povestea acestei mame a devenit cunoscută pe „kidspot.com.au”, a primit câteva sfaturi legate de cum s-ar putea descurca în situația de față. Laura Mazza, mamă a trei copii și creatoarea unui grup pentru părinți pe Facebook, a asigurat-o că poate beneficia de sprijin pentru a nu renunța la viața profesională în cazul în care ar deveni iar mamă. Potrivit sursei citate, Laura a precizat că:

„...În Australia există un sprijin bun pentru femeile care sunt mame și care vor să meargă în continuare la serviciu, multe companii având grijă să nu le discrimineze și să le susțină atât pe parcursul sarcinii, cât și ulterior. Chiar dacă ai impresia că, întrucât soțul tău continuă să refuze să mai aveți un copil, poate fi prea târziu, de fapt lucrurile nu stau așa. Nu este prea târziu, atât timp cât încă iei așa ceva în calcul.”

De asemenea, cea care își dorește să fie din nou mamă a fost sfătuită să apeleze la ajutorul unui medic pentru depresia soțului ei. Astfel, Laura a plecat de la ideea că acesta nu respinge neapărat ideea de a avea un copil, ci se teme de manifestările specifice depresiei. În plus, s-a adus în discuție că bărbatul se teme că al doilea copil ar crea o presiune financiară prea mare.

Totodată, pentru a-și crea mai multe șanse de a discuta cu soțul ei despre al doilea copil, mama a fost sfătuită să nu facă presiuni asupra partenerului, să nu fie insistentă și să-și exprime recunoștința față de el: „în loc să te adresezi grijilor soțului tău, mai bine practică gratitudinea. Petreceți timpul exprimându-vă aprecierea pentru ceea ce aveți împreună. Convinge-l să se simtă sigur pe el și în ipostaza de tată.”

În afară de sentimentul de siguranță, tatăl are nevoie și de cât mai multă empatie din partea partenerei sale de viață, așa cum reiese și din materialul disponibil pe „kidspot.com.au”:

„O practică extraordinară, care dovedește din plin empatia și pe care am deprins-o de la un consilier marital, este să te pui în locul celuilalt, să vii cu argumentele sale și să înțelegi cum se simte. De exemplu, ai putea să spui „simt că mă presezi să mai avem un copil, ceea ce mă face să mă simt stresat, ignorat, confuz și neiubit.” Ulterior, el poate spune: „aș vrea să mai avem un copil, dar tu nu îți dai seama cât...” La final, repetă cuvintele care țin de cum se simte: „ignorat, confuz, neiubit etc.”

femeie tanara cu parul vopsit verde consolandu-si partenerul care o imbratiseaza

Nu în ultimul rând, cea care și-ar dori să devină iar mamă a fost îndemnată să se gândească bine dacă va rămâne în continuare alături de soțul ei în cazul în care acesta va continua să refuze ca familia să se lărgească. Pentru a-i fi mai la îndemână să ia o hotărâre, ar trebui să țină cont de următorul aspect: dacă refuzul partenerului de viață nu o va determina să aibă mereu resentimente față de el, iar acestea se vor răsfrânge și asupra atmosferei din casă, asupra copilului lor.

Surse foto:

Surse articol: kidspot.com.au

Articolul urmator
Soțul meu risipește mâncarea pe care o gătesc eu, în semn de protest că nu mai vreau să vorbesc cu părinții lui
Soțul meu risipește mâncarea pe care o gătesc eu, în semn de protest că nu mai vreau să vorbesc cu părinții lui

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soțul meu și copiii lui nu mă respectă, iar eu nu mai vreau să joc rolul de mamă vitregă
  Soțul meu și copiii lui nu mă respectă, iar eu nu mai vreau să joc rolul de mamă vitregă

  Nu e ușor să fii părinte și uneori cu atât mai mult, nu e deloc ușor să fii un părinte vitreg. Această mamă s-a săturat să nu mai fie apreciată de familia sa, așa că...

  Ce să fac? Am doi copii, dar soțul meu insistă să mai facem doi, deși locuim într-o garsonieră
  Ce să fac? Am doi copii, dar soțul meu insistă să mai facem doi, deși locuim într-o garsonieră

  Nu știu ce să fac și unde să fug! Îmi iubesc familia, îmi iubesc soțul, însă m-am săturat de înghesuială și nu mai vreau alți copii. Avem deja doi copii, un...

  Încă o vedetă gravidă! Este actrița care ne-a cucerit pe toți: „Soțul meu a știut dinainte să îi spun!”
  Încă o vedetă gravidă! Este actrița care ne-a cucerit pe toți: „Soțul meu a știut dinainte să îi spun!”

  Olimpia Melinte, protagonista din serialul „Vlad”, este însărcinată pentru a doua oară. Actrița în vârstă de 33 de ani a povestit într-un interviu...

  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

  După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

  Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu
  Soțul meu vrea o zi liberă de la viața de familie pentru că are un salariu mai mare ca al meu

  A fi părinte este un job cu normă întreagă, indiferent că ești o mamă casnică sau că lucrezi 50 de ore pe săptămână. Oricât de mult ți-ai dori, uneori, să...

  Îmi ador copilul dar nu-mi mai doresc încă un mic "monstruleț" ca el. Sunt o mamă egoistă?
  Îmi ador copilul dar nu-mi mai doresc încă un mic "monstruleț" ca el. Sunt o mamă egoistă?

  ”Deci, când îl faci pe al doilea?” m-a întrebat prietena mea.”Al doilea ce?” am întrebat eu confuză. ”Al doilea copil”, aproape...

  Soțul meu mi-a făcut o poză în timp ce eu dormeam cu bebelușii la sân. Este cel mai frumos portret al meu!
  Soțul meu mi-a făcut o poză în timp ce eu dormeam cu bebelușii la sân. Este cel mai frumos portret al meu!

  Chiar dacă, de cele mai multe ori este plină de provocări, trebuie să recunoaștem că alăptarea rămâne una dintre cele mai speciale și fericite etape din viață unei proaspete...

  Încă îi citesc fiicei mele de 13 ani povești înainte de culcare și nu vreau să mă opresc
  Încă îi citesc fiicei mele de 13 ani povești înainte de culcare și nu vreau să mă opresc

  Citirea poveștilor înainte de culcare este una dintre activitățile preferate ale părinților și copiilor. Această mamă încă îi citește fiicei sale de 13 ani...

  © 2023 Qbebe