Iubita mea mi-a adoptat copilul biologic și apoi l-a răpit

Bianca Geica - Redactor Senior

Pentru mine și iubita mea (să îi spunem „M”), „pentru totdeauna” a început într-o zi fericită de mai, în 2004. Am stat în fața miresei mele, în fața altarului, cu o viziune clară asupra vieții noastre. Am vrut să-i ofer întreaga lume. Așa că este devastator de ironic faptul că mai târziu ea mi-a luat întreaga lume: pe fiul meu.

Ne doream copii. În perioada în care am discutat despre acest lucru, căsnicia noastră începuse să aibă probleme. Privind retrospectiv, traiectoria eșecului este clară: căsnicia nu avea să reușească niciodată. Cu toate acestea, dragostea mea pentru M și dorința mea de a deveni mamă erau obiectivul meu principal. M și cu mine am abordat distanța tot mai mare dintre noi și motivele probabile ale acesteia la terapie. Am muncit enorm pentru a repara căsnicia noastră, dar viziunile noastre asupra viitorului erau complet diferite la moment respectiv: întotdeuna mi-am dorit un copil, însă M nu a simțit același lucru. Dar am reușit să trecem peste și cumva am rămas împreună. Am început să vorbim despre o familie împreună și am simțit că am putea face ca lucrurile să meargă.

Citește și: Cand si cum sa ii spun ca este adoptat?

Am decis ca M să fie cea care să poarte copilul. După ce ea a încercat de două ori inseminarea artificială, fără succes, am decis să încerc și eu să rămân însărcinată. La a doua încercare, am reușit. Eram însărcinată și eram în culmea fericirii! Eram entuziasmate să devenim mame. Nouă luni mai târziu, l-am născut pe fiul nostru, K.

femeie blonda cu parul scurt si un baietel cu fata blurat

Imediat, a existat o povară financiară uriașă. M nu avea un job stabil, așa că după doar 2 luni a trebuit să nu-l mai alăptez pe K pentru a mă putea întoarce la serviciu. M s-a bucurat tare mult, spunând că voia oricum să fie o mamă casnică.

La scurt timp după aceea, fiul nostru a fost diagnosticat cu colită ulcerativă, o boală inflamatorie cronică a intestinului care necesita medicație zilnică. Oricine a avut de-a face cu o persoană care suferă de o boală cronică știe ce înseamnă stresul constant al medicației. Deși asigurarea mea de sănătate m-a ajutat, a fost totuși greu pentru toată lumea.

Orice relație se schimbă atunci când vine un copil. Te concentrezi atât de mult pe copil, pe bunăstarea lui, încât nu mai dai importanță felului în care dinamica dintre tine și partenerul de cuplu se schimbă. Viața noastră sexuală era inexistentă; de două ori pe an era ceva normal pentru noi. Aveam impresia că dorm singură în fiecare noapte, în ciuda faptului că M era în același pat cu mine. Nu am mai putut să fac nimic ca relația noastră să funcționeze din nou. Aș fi făcut orice pentru K și nici nu aș fi visat să fac ceva care să-i îngreuneze viața, dar M și cu mine eram fără speranță. Așa că ne-am despărțit.

De când îl avem pe K, nu s-a pus niciodată problema cine sunt părinții lui. M și cu mine ne-am împărțit în mod egal toate responsabilitațile și drepturile, în ciuda faptului că eu eram mama lui naturală și cea care avea custodie deplină. Dar, în cele din urmă, M a decis că vrea să-l adopte pe K, în mod oficial. La momentul respectiv, nu părea mare lucru. K o iubea pe M și nu ar fi schimbat nimic în viața de zi cu zi, așa că am fost de acord. Când K avea aproximativ 3 ani, M a devenit mama lui adoptivă, chiar dacă nu mai eram împreună.

În următorii 5 ani, lucrurile nu s-au îmbunătățit prea mult. M și cu mine împărțeam în continuare responsabilitățile, dar tot eu plăteam totul. Am suferit mai multe operații la coloană, cinci în total, și am continuat să lucrez între timp, deoarece M nu avea un serviciu stabil. Am fost chiar atât de drăguță încât am păstrat-o pe M pe asigurarea mea de sănătate timp de 4 ani după ce ne-am despărțit.

Citește și: Cum îi spui copilului că este adoptat

Apoi a venit iunie 2016, când am primit corespondența. Era un pachet de la tribunal în care se spunea că M intentează o acțiune în instanță pentru a obține custodia deplină a lui K, având în vedere timpul pe care îl petrecea cu el și absența mea ca părinte. (Atenție, absența mea se datora muncii, deoarece eram singurul susținător financiar al copilului nostri).

Am fost în stare de șoc. Nu-mi venea să cred ce citeam. De ce ar fi făcut așa ceva? De ce acum? Tot ce am aflat de la ea despre asta a fost că „a moștenit 33.000 de dolari și a angajat un avocat”. Deci, în loc să folosească acest aflux de bani pentru a avea grijă de fiul nostru, ea a decis că era în interesul lui să îl îndepărteze pe copil de mama lui biologică. M-am simțit trădată. În acel moment a început lupta vieții mele. Gândul că mi-aș putea pierde fiul, mă copleșea, mă paraliza.

Mi-a fost greață de ideea că relația mea cu fiul meu era amenințată pentru că nu-mi puteam permite costul ridicat al asistenței juridice. Cum a putut o societate să facă posibilă uzurparea puterii naturale a unei mame biologice și să îi pună copilul la vânzare?

Un copil își merită ambii părinți. Unele lucruri nu ar trebui să fie de vânzare!

Într-o dimineață friguroasă de noiembrie, stăteam lângă avocatul meu, într-o cameră cu pereți de lemn impunători. Audierea a fost solicitată de avocatul meu, în încercarea de a anula procedura de neîndeplinire a obligațiilor și de a întreba instanța dacă poate fi prezentat cazul meu: în lipsa resurselor necesare pentru un consilier juridic adecvat, eu, în calitate de mamă biologică a lui K, ar trebui să mi se permită să prezint argumente în vederea luptei pentru custodia copilului. Cererea mea a fost respinsă. Judecătorul nu a simpatizat deloc cu poziția mea. Relația căreia i-am dedicat întreaga mea viață a fost ignorată și i s-a refuzat orice demnitate.

femeie cu parul scurt care zambeste si tine in brate un baietel. in spatele lor este o cascada

Nu a existat nicio pauză de reflecție pentru hotărârea pronunțată. M-am simțit atât de mică în acea sală de judecată friguroasă. Devastarea din mine s-a prefăcut în amorțeală până când durerea m-a consumat: Femeia căreia i-am permis să-mi adopte fiul s-a folosit de același sistem juridic pentru a-l răpi legal.

Am pierdut majoritatea orelor de culcare, orele de joacă, momentele noastre speciale de luptă, când folosim aproape un metru și jumătate din spațiul mesei și îi întindem figurinele într-un joc imaginar de „Plants vs. Zombies”. Am pierdut cea mai mare parte din râsul lui vesel care umple casa, din îmbrățișările înainte de un „Te iubesc, mamă”.

Instanțele i-au spus fiului meu că nu sunt la fel de importantă ca M și cea mai mare teamă a mea este că va începe să creadă asta, deși i-am spus toată viața că pentru mine nu există nimeni mai important sau mai iubit decât el.
Durerea este puternică. Este masivă.Lupta mea va continua până când se va face dreptate în cadrul sistemului juridic și se va recunoaște valoarea familiei mele. Un copil își merită ambii părinți. Dragostea nu este de vânzare. 

Articol tradus și adaptat după un material publicat pe site-ul yourtango.com.

Citește și: A răpit peste 5.000 de copii cu ajutorul autorităților

Surse foto: yourtango.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Caz șocant! Un bebeluș a fost răpit din maternitate și folosit la cerșit
  Caz șocant! Un bebeluș a fost răpit din maternitate și folosit la cerșit

  Caz de-a dreptul revoltător în Hunedoara: un bebeluș în vârstă de 4 luni a fost răpit dintr-un spital pentru a fi folosit la cerșit!

  Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită
  Soacra mea ne-a oferit cadou de casă nouă poze înrămate cu soțul meu și fosta lui iubită

  Cine are noroc de soacră faină să țină bine de ea. Eu, din păcate, nu am. De când am cunoscut-o, acum mai bine de 4 ani, nu m-a acceptat și tot timpul îmi dă de...

  Și-a vândut copilul de 2 ani! Tatăl a dorit să își ducă iubita în vacanță!
  Și-a vândut copilul de 2 ani! Tatăl a dorit să își ducă iubita în vacanță!

  Un bărbat a fost arestat după ce și-a vândut băiețelul de doar 2 ani pentru a-și duce noua iubită în vacanță! El reușise să obțină 25.000 de dolari de dolari de la...

  Copiii vecinilor sunau la ușa mea și apoi fugeau. Așa că m-am răzbunat
  Copiii vecinilor sunau la ușa mea și apoi fugeau. Așa că m-am răzbunat

  Imaginația copiilor nu are limite când vine vorba să găsească diverse activități care să-i distreze. Spre exemplu, sunatul la uși și fuga de la „locul faptei”...

  „Cred că rolul nostru pe Pământ e să devenim tatăl sau mama cuiva, chiar dacă nu este copilul nostru biologic”
  „Cred că rolul nostru pe Pământ e să devenim tatăl sau mama cuiva, chiar dacă nu este copilul nostru biologic”

  În urmă cu câteva luni, scriitorul franco-belgian Eric-Emmanuel Schmitt a acordat un interviu celor de la Republica.ro, în care a vorbit despre cărțile sale, dar și...

  O mamă care a adoptat 4 copii află că este însărcinată cu cvadrupleți
  O mamă care a adoptat 4 copii află că este însărcinată cu cvadrupleți

  Crezi că viața cu unul, doi sau trei copii e grea? Ei bine, această mămică a aflat că este însărcinată cu cvadrupleți la scurt timp după ce ea și soțul ei au adoptat 4...

  A răpit peste 5.000 de copii cu ajutorul autorităților
  A răpit peste 5.000 de copii cu ajutorul autorităților

  Georgia Tann este femeia care a răpit peste 5.000 de copii, cu ajutorul unei agenții de adopție din America. Din 1924 până în 1950, mii de copii erau vânduți...

  Momentul filmat când un bebeluș este răpit din coșul de cumpărături chiar de lângă mama lui
  Momentul filmat când un bebeluș este răpit din coșul de cumpărături chiar de lângă mama lui

  O mamă a doi copii a împărtășit imagini cu momentul terifiant în care bebelușul ei a fost smuls dintr-un cărucior în timp ce făcea cumpărături la un supermarket...

  © 2022 Qbebe