Nu găsesc curajul de a-mi părăsi soțul abuziv. Chiar vreau să-l părăsesc, dar nu reușesc

Andreea Guică - Redactor

Probabil cu toții am auzit de acele relații toxice, pe care ți-e dificil să le părăsești, deși îți fac rău. Când e și un copil la mijloc, e cu atât mai dificil. Mămica despre care am scris acest articol este una dintre acele persoane prinse într-o relație toxică, din care vrea să iasă, dar nu știe cum.

Femeia a postat pe forumul Mumsnet în speranța că va găsi încurajările de care are nevoie pentru a părăsi relația abuzivă cu soțul ei. Iată ce povestește aceasta.

Sunt într-o relație abuzivă cu soțul meu de mai mulți ani și împreună avem un băiețel. De mult timp vreau să-l părăsesc și să fug cu copilul, însă nu am reușit. Nu-mi găsesc curajul necesar ca să fac asta” povestește mămica.

femeie cu mainile pe ochi

În dimineața în care a scris postarea, s-a întâmplat un incident care a făcut-o pe femeie să își dorească din nou să plece cât mai repede din relația cu soțul ei.

Ne pregăteam fiul ca să meargă la grădiniță și ne grăbeam pentru că trebuia să ajungem la muncă, însă acesta se mișca destul de încet.

Soțul meu s-a enervat și a început să țipe la el, nu pentru că se mișca încet, ci pentru că nu s-a descurcat bine la serbarea de acum câteva zile. Este adevărat că a fost puțin mai timid, însă a făcut tot ceea ce avea de făcut fără să se încurce și eu sunt mândră de el.

Mi s-a părut nedrept că se comportă atât de urât cu fiul nostru și că îl descurajează. Nu este prima dată când face asta,. Îl critică și îl descurajează constant și nu-l învață niciodată nimic. Când are timp liber se uită la televizor și îl ignoră în marea parte a timpului.

Cum spuneam, mi s-a părut nedrept că țipă la el, așa că i-am luat apărarea și i-am spus să înceteze și că nu e adevărat ce spune. Atunci, s-a înfuriat și mai tare și m-a lovit cu pumnul în cap.

După ce am căzut la pământ, a continuat să mă lovească, în timp ce fiul nostru a început să plângă. Când a văzut că plânge, și-a dat seama că nu trebuia să facă asta în fața lui, așa că i-a spus că este vina mea. Din vina mea m-a lovit, pentru că eu scot ce-i mai rău din el”.

După acest incident, mămica spune că s-a săturat și vrea să plece împreună cu fiul ei, ca să trăiască o viață mai liniștită.

„Îmi doresc să-l iau pe copil și să plecăm undeva, departe, unde să nu ne găsească. Să trăim liniștiți. Doar că îmi e teamă că fiul meu se va adapta foarte greu la noua viață, că îi va fi dor de tatăl lui, de grădiniță și de toți prietenii lui. Nici nu vreau să anunț serviciile sociale, pentru că nu vreau ca ceilalți copii să creadă că este un ciudat și că provine dintr-o familie disfuncțională.

Nu știu cum să fac...” mai mărturisește mămica la finalul postării.

Oamenii care au citit postarea sa, au încurajat-o să nu-și facă griji pentru nimic altceva în afară de viața ei și a copilului său.

Faptul că ceilalți copii îl vor eticheta în vreun fel sau că vor avea păreri eronate despre el este ultimul lucru de care ar trebui să te îngrijorezi. Mai degrabă îngrijorează-te pentru viața ta care este în pericol și pentru traumele pe care le va aduna fiul tău dacă nu pleci de acolo cât mai curând” a comentat unul dintre cititori.

Tu și copilul tău sunteți într-o situație abuzivă pe care trebuie să o iei în serios. Contactează poliția sau cere ajutorul serviciilor sociale sau organizațiilor care se ocupă cu ajutorul acordat femeilor care sunt victimele violenței domestice” a mai comentat altcineva.

Suntem siguri că nu este ușor să fii în situația femeii. Din păcate, există multe alte femei la fel ca ea, care nu știu când, cum și cui să ceară ajutor.

Dacă tu sau cineva din viața ta se află într-o relație abuzivă de care nu știe cum să scape, nu-l judeca. Fii alături de el și oferă-i sprijin, pentru că are nevoie.

Telverde Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați

0800 500 333 (apelare gratuită din orice rețea)

Surse foto: www.pexels.com

Surse articol: https://www.mumsnet.com/talk/relationships/4691737-leaving-my-abusive-husband-would-it-be-possible https://violentaimpotrivafemeilor.ro/la-cine-sa-apelezi-in-caz-de-violenta-in-familie/#:~:text=Num%C4%83r%20unic%20na%C5%A3ional%20de%20urgen%C5%A3%C4%83,24%20de%20ore%20din%2024

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Eu mai vreau un copil, dar soțul meu nu. Cum naiba ar trebui să rezolvăm această problemă?
  Eu mai vreau un copil, dar soțul meu nu. Cum naiba ar trebui să rezolvăm această problemă?

  Ce faci dacă îți dorești neapărat încă un copil, dar partenerul tău nu? Asta este și întrebarea pe care o are o mămică cu 3 copii, care îl vrea și pe al...

  Eu mai vreau încă un copil, dar soțul meu preferă să ne luăm un câine...
  Eu mai vreau încă un copil, dar soțul meu preferă să ne luăm un câine...

  Una dintre cele mai mari provocări pentru un cuplu este când unul dintre parteneri își mai dorește un copil, iar celălalt nu. Lucrurile devin și mai complicate dacă...

  Cumnatul meu și-a numit câinele după mine. Acum eu vreau să îmi iau un porc să îi dau numele lui, dar nu mă lasă soțul meu
  Cumnatul meu și-a numit câinele după mine. Acum eu vreau să îmi iau un porc să îi dau numele lui, dar nu mă lasă soțul meu

  ”Soțul meu îmi spune că sunt prea sensibilă pentru sunt hotărâtă să cumpăr un porc căruia să îi pun numele cumnatului meu, după ce acesta și-a luat un...

  Credeam că suntem fericiți, dar am aflat că soțul meu are o altă familie de 17 ani
  Credeam că suntem fericiți, dar am aflat că soțul meu are o altă familie de 17 ani

  Clișeul absolut s-a întâmplat în viața mea și am inima sfâșiată. Soțul meu, sprijinul meu, a avut o relație extraconjugală de peste 17 ani. Avem 3 copii, doi...

  Și-a obligat fiica de 11 ani să-și ucidă tatăl abuziv, apoi a lăsat-o pe fată să ia vina asupra ei
  Și-a obligat fiica de 11 ani să-și ucidă tatăl abuziv, apoi a lăsat-o pe fată să ia vina asupra ei

  „Mi-a spus: Vreau să îl împuști în cap”, își amintește Mary Bailey despre noaptea care i-a schimbat viața pentru totdeauna.

  Vreau să îmi înșel soțul. Pentru că merită!
  Vreau să îmi înșel soțul. Pentru că merită!

  Zilele trecute, în încercarea de a mă documenta pentru un alt material, am dat peste povestea unei femei, care tocmai descoperise că soțul ei a înșelat-o într-o...

  Îmi iubesc soția, dar după 12 ani fără relații intime, aș vrea să îmi găsesc o amantă
  Îmi iubesc soția, dar după 12 ani fără relații intime, aș vrea să îmi găsesc o amantă

  Când actul de căsătorie apare, pasiunea din dormitor dispare? Un bărbat de peste granițe povestește, într-un articol publicat în The Sun, că deși își iubește...

  © 2023 Qbebe