Propria sa mamă a încercat să o otrăvească. Și nu doar o dată

Propria sa mamă a încercat să o otrăvească. Și nu doar o dată

Andreea Guica - Redactor

Julie Gregory și-a petrecut copilăria crezând că are o boală care nu poate fi diagnosticată. De fapt, ar fi fost perfect sănătoasă dacă mama ei nu ar fi încercat să o îmbolnăvească. Citiți în continuare povestea ei incredibilă și cum a reușit să supraviețuiască.

Născută în zona rurală din Ohio, Julie a crescut în mijlocul naturii alături de părinți și fratele ei. Când era mică, Julie o iubea foarte mult pe mama ei. Îi plăcea să-i intre în grații și nu bănuia atunci că în loc să aibă grijă de ea, mama ei îi „administra” unul dintre cele mai crude forme de abuz.

Abia ani mai târziu și-a dat seama că mama sa o otrăvea, la propriu.

fetita care tine pastile in mana

Julie a suferit o formă de abuz care se numește „Munchausen prin transfer” sau, altfel spus, „Boala indusă”. Ce se întâmplă în acest caz este că îngrijitorul (de obicei mama) își îmbolnăvește copilul intenționat, pentru a primi atenție din partea celorlalți. Aceste femei vor să fie văzute ca niște eroine care luptă în fiecare zi cu boala gravă a copilului. De multe ori primesc inclusiv bani, pentru a putea susține costurile spitalizării sau a tratamentelor.

Celebrul documentar „Mommy dead and Dearest” explică într-o formă foarte clară, dar și foarte dură, această formă de abuz.

Potrivit www.vice.com Julie relatează că una dintre primele ei amintiri din copilărie este atunci când i-a cerut mamei sale o bomboană. „A scos punga cu bomboane și am luat una. Am pus-o pe limbă și am simțit imediat un gust metalic familiar. Abia ani mai târziu am realizat că bomboanele erau de fapt chibrituri pe care mama mi le dădea pe post de dulciuri. Voia mereu să le sug, iar pentru mine era ceva normal să fiu lăudată că am terminat o pungă întreagă.

În toate cazurile de Munchausen prin transfer copilul nu are deloc independență. Este într-o simbioză permanentă cu mama. Așa a fost și în cazul lui Julie. Mama sa trebuia să „o îngrijească” în permanență. „De la o vârstă foarte fragedă obișnuia să mă ducă la doctori și să le spună că era ceva în neregulă cu mine. Mama lua un tratament de la un doctor și apoi altul de la unul diferit. Ce nu am înțeles era că de fapt cerceta ce medicamente să nu combine și apoi căuta medici care să-i dea acele pastile. Și așa mă îmbolnăvea la început.

Mama lui Julie dorea să primească validare de la alte persoane. Cum trăiau într-o zonă relativ izolată, departe de oraș, singura perioadă când se întâlnea cu alte persoane era atunci când o ducea pe fiica ei la doctor. „Doctorii o făceau să se simtă ca o mamă bună și cumva avea nevoie de mine, copilul, ca să ajungă în mediul ăla și să primească atenție.

Un alt mod prin care mă îmbolnăvea era prin înfometare. Obișnuiam să merg la școală fără să iau micul dejun și mama nu completa cererile ca să pot să iau prânzul la școală, Ajungeam acasă atât de înfometată și nu primeam mâncare. Obișnuia să-mi spună că sunt alergică. Asta m-a făcut să fiu foarte slabă și obosită, lucru care m-a adus în situația în care eram dependentă de ea.

Când Julie a mai crescut, a început să povestească experiențele cu mama consilierilor de la școală, însă aceștia nu prea i-au dat crezare. Între timp, mama începuse să facă aceleași lucruri și cu fratele său, însă în cazul lui, tatăl a intervenit.  „Nu mă susținea la fel cum o făcea cu unicul lui fiu. Așa că eu eram cobaiul pentru ea” mai mărturisește Julie despre tatăl ei.

mama ii da o pastila fetei

Când avea 14 ani, Julie a fost internată la spital de către mama ei, care susținea că are o boală gravă la inimă și că trebuie operată de urgență pe cord deschis. Așa că Julie a fost internată în spital.

Însă, contrar așteptărilor, lui Julie i-a plăcut mult la spital. „Acolo primeam trei mese pe zi, gustări cu fructe și mult jeleu. Asistentele erau foarte drăguțe și mama nu era prin preajmă ca să mă lovească sau să mă tragă de păr. A fost chiar plăcut.

Când Julie a aflat că a venit timpul operației, a izbucnit „Nu! Mama inventează asta. Nu sunt bolnavă!”. Probabil, spune ea, i-a priit experiența de la spital, departe de mama ei și și-a făcut curaj să spună adevărul.

Asistenta nu a apreciat deloc izbucnirea lui Julie. „Nu avea să accepte asta de la un copil oarecare. Apoi au apărut o mulțime de adulți în jurul meu. M-au sedat și aia a fost.

Apoi a plecat acasă. Câteva zile mai târziu, Julie a fost dusă din nou la spital de mama ei pentru a discuta ultimele detalii ale operației. Din fericire, operația nu a avut loc, pentru că medicul și-a dat seama că e ceva ciudat cu mama ei și în plus, și-a dat seama că Julie nu avea nevoie de nici un fel de operație.

Într-un final, Julie povestește că a ajuns într-un centru de îngrijire a copiilor, întrucât mediul de acasă era unul extrem de toxic.

Ani mai târziu, la vârsta adultă, Julie a înțeles tot ceea ce i s-a întâmplat. A aflat ce înseamnă sindromul Munchausen prin transfer și că mama ei e doar un caz printre multe alte cazuri, unele nedescoperite încă.

Din fericire, Julie a scăpat din casa mamei ei și a reușit să-și construiască o nouă viață. A făcut chiar și o fetiță, care îi seamănă foarte mult.

 

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: www.vice.com 

Articolul urmator
Țipatul nu te face o mamă rea, demonstrează doar că ești OM
Țipatul nu te face o mamă rea, demonstrează doar că ești OM

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Viața de părinte: lucruri pe care le-am încercat pentru prima dată datorită copilului meu
  Viața de părinte: lucruri pe care le-am încercat pentru prima dată datorită copilului meu

  Am încercat pentru prima dată datorită copilului meu tot felul de activități legate de igiena și îngrijirea sa. Totodată, am încercat și lucruri pe care alți...

  Sacrificiu de mamă: și-a băut propria urină pentru a-și alăpta copiii naufragiați în mijlocul Oceanului pe o epavă
  Sacrificiu de mamă: și-a băut propria urină pentru a-și alăpta copiii naufragiați în mijlocul Oceanului pe o epavă

  Mămica eroină! Mariely Chacon, în vârstă de 40 de ani, și cei doi copii ai săi, au rămas captivi pe epava unei bărci după ce această a fost distrusă de un val. Timp de...

  Mama a opt copii este gravidă la 50 de ani cu propria nepoată
  Mama a opt copii este gravidă la 50 de ani cu propria nepoată

  Dragostea de mamă nu are limite, exprimându-se în cele mai diverse moduri. Când își văd copiii în suferință sau când văd că nu își pot...

  O mamă a sărit goală din duș și a împușcat un intrus care îi amenința copiii în propria casă
  O mamă a sărit goală din duș și a împușcat un intrus care îi amenința copiii în propria casă

  O femeie, mamă a doi copii, a împușcat mortal un bărbat care a intrat în casa ei. Aceasta a fost arestată, însă eliberată de către poliție după ce a fost...

  Am încercat să otrăvesc asistenta maternală ca să mă întorc la mama mea
  Am încercat să otrăvesc asistenta maternală ca să mă întorc la mama mea

  Nu știu cum să încep. Mă uit la ecran și încerc să îmi fac ordine în gânduri și în amintiri. Sunt un copil orfan de aproape 10 ani. Adică aveam 9...

  Ireal! Un copil de un an și șapte luni din Brașov a murit după ce a fost maltratat de propria mamă
  Ireal! Un copil de un an și șapte luni din Brașov a murit după ce a fost maltratat de propria mamă

  Un copil în vârstă de 1 an și 7 luni din Brașov a decedat în urma abuzului fizic de care mama sa, în vârstă de 26 de ani și iubitul ei, în...

  A fost abandonată de propria mamă pentru că s-a născut cu nanism. Ani mai târziu, a devenit campioană la atletism
  A fost abandonată de propria mamă pentru că s-a născut cu nanism. Ani mai târziu, a devenit campioană la atletism

  O mamă de peste hotare și-a abandonat fetița nou-născută pentru că avea nanism. Ani mai târziu, femeia a aflat că fiica ei a devenit campioană la atletism. Aceasta este...

  Rihanna este însărcinată! Va deveni mamă pentru prima dată
  Rihanna este însărcinată! Va deveni mamă pentru prima dată

  Gata, este oficial! Rihanna se pregătește să devină mamă pentru prima dată! A ales să facă marele anunț într-un mod cu totul și cu totul special!

  © 2023 Qbebe