Soțul fără job îi cere soției să nu mai cumpere lapte praf pentru bebeluș pentru a face mai multă economie

Soțul fără job îi cere soției să nu mai cumpere lapte praf pentru bebeluș pentru a face mai multă economie

Bianca Geica - Redactor Senior

O mămică de peste granițe povestește, într-o postare pe Reddit, că soțul ei șomer i-a cerut să își alăpteze copilul în loc să cumpere lapte praf, pentru a face mai multă economie. Femeia și-a pierdut cumpătul după ce a auzit cuvintele bărbatului care în loc să își caute un loc de muncă, preferă să sacrifice sănătatea și bunăstarea bebelușului de 9 luni.

Soțul șomer îi cere soției să nu mai cumpere lapte praf pentru bebeluș pentru a face mai multă economie

Femeia în vârstă de 32 de ani povestește că soțul ei a părăsit fostul loc de muncă din cauza unei probleme cu angajatorul său. Ea spune că bărbatul refuză să lucreze în alte domenii și că nu mai suportă ca acesta să se folosească de banii munciți de ea pentru a-și satisface nevoile. Aceasta povestește că nu a avut nicio problemă să fie singurul intreținător al familiei, până când soțul ei a început să risipească banii pe lucruri inutile și destul de scumpe. Femeia spune că se trezea mereu în criză de bani din cauza cheltuielilor soțului ei și că ajunsese, la un moment dat, să renunțe să își mai cumpere produse de igienă, fiindcă nu îi mai ajungeau banii pentru cele necesare.

În timp ce ea se simțea mereu vinovată că își cumpere lucruri pentru ea, soțul ei nu avea nicio reținere în a-și satisface capriciile. El folosea o parte din salariul ei din fiecare lună pentru a plăti servicii de streaming, inclusiv Netflix, HBO, ESPN+ și Amazon Prime. Femeia a mărturisit că ea nu avea decât o singură pereche de pantofi decentă, deoarece se simțea mereu vinovată să cheltuiască bani pentru ea.

Citește și: Studiu: femeile care au copii și job fulltime sunt cu 40% mai stresate decât cele care nu au copii

Într-o zi, ea a decis să discute cu soțul ei despre gestionarea finanțelor. Ea dorea să îi spună că îi era greu să suporte cheltuielile lunare și că poate ar trebui să fie și el mai cumpătat cu banii. Soțul ei i-a reproșat, în schimb, că și ea cheltuie banii pe lucruri scumpe și inutile, cum ar fi pe produse de make-up și că acesta ar fi motivul pentru care nu le mai rămânea niciun ban la final de lună.

„Am tot neglijat să cumpăr produse de igienă pentru mine și am doar o singură pereche de pantofi care arată decent. Nu-mi amintesc când mi-am cumpărat ultima dată ceva frumos pentru mine și mă simt vinovată doar gândindu-mă să merg la cumpărături pentru lucruri necesare. L-am așezat la masă pentru o discuție și i-am spus că abonamentele lui ne lasă fără bani și că nu pot continuă să le plătesc când am alte responsabilități. L-am rugat să aleagă un singur serviciu de streaming și el a făcut o criză de nervi, spunându-mi că sunt ridicolă să cred că serviciile de streaming sunt motivul pentru care sunt mereu în criză de bani și a dat vina pe machiajul "scump" și "inutil" pe care continui să irosesc bani. Îmi cumpăr produse de make-up o dată la nu știu câte luni și nu dau mai mult de 50 de dolari, dar asta la câteva luni, nu în fiecare lună”, a explicat mămică, pe Reddit.

Ea nu s-a mai putut abține și i-a spus soțului ei că nu va renunta la a-și cumpăra produse de machiaj și i-a cerut acestuia să aleagă un singur serviciu de streaming și să anuleze toate celelalte abonamente. Bărbatul și-a ieșit din minți și a acuzat-o pe soția lui că îl controlează financiar și i-a spus inclusiv că el are dreptul la acele servicii de streaming, pe care le consideră răsplată pentru faptul că are grijă de copilul lor toată ziua, cât ea este plecată la muncă.

„M-am enervat și i-am spus că trebuie să respecte faptul că machiajul face parte din personalitatea mea și că nu voi renunța să îl cumpăr și să îl port. A spus că încerc să-l controlez financiar și că acele servicii de streaming ar trebui să le plătesc în continuare, fără să mă plâng, fiindcă nici el nu se plânge de cât de greu e să aibă grijă de copil toată ziua”, a mai povestit femeia.

Însă picătură care a umplut paharul pentru mămică a fost atunci când soțul ei i-a spus să nu mai cumpere lapte praf pentru bebelușul lor de 9 luni, ci să îl alăpteze, pentru a economisi bani.

Citește și: Intrebam specialistii: Care este jobul perfect pentru o mama?

„Picătura care a umplut paharul a fost când mi-a sugerat să nu mai cumpăr lapte praf și să mă întorc la alăptare, deoarece, din punctul lui de vedere, laptele praf nu este necesar și este costisitor, pe deasupra. Am fost furioasă și l-am întrebat cum poate să renunțe la un produs util pentru bebeluș în favoarea serviciilor sale de streaming. Eu am încetat să mai alăptez din cauza unor probleme de sănătate dar și pentru că lucrez și nu am timp. El nu a încetat niciodată să critice decizia mea de a folosi formulă, considerând-o risipă de bani”, povestește femeia.

Ea i-a spus, în acel moment, soțului ei că va înceta pur și simplu să mai plătească pentru serviciile sale de streaming și fix asta a făcut. Femeia povestește că acesta nu se aștepta ca ea să facă acest lucru, cu adevărat, și că ar trebui să îi fie recunoscătoare pentru faptul că are grijă de copil și de casă, cât ea lipsește de acasă. Femeia crede acum că a mers prea departe și îi întreabă pe ceilalți utilizatori dacă nu cumva a exagerat încetând să mai plătească pentru abonamentele soțului ei.

„I-am spus că nu mai are de ales și că voi înceta să mai plătesc pentru toate canalele/abonamentele lui cu totul, ceea ce l-a făcut să răspundă că sunt nedereaptă și că nu-i apreciez eforturile. El a luat-o razna și m-a acuzat că vreau să îl controlez și de atunci mă ignoră. Oare am exagerat?”, întreabă mămica.

Ceilalți internauți nu au întârziat să îi răspundă acesteia și să o liniștească, spunându-i că a procedat corect și că nu ar trebui să se simtă prost pentru ceea ce a făcut.

 • „Eforturi? Care eforturi?? Nu contribuie absolut deloc financiar! Ai procedat corect și e dreptul tău să îți cheltui banii așa cum vrei, pentru că tu îi câștigi și muncești pentru ei”, a scris o persoană.
 • „Nu văd cum îl controlezi financiar, când el este cel care alege să rămână șomer”, a mai scris altcineva.
 • „Sfinte Sisoe, soțul tău este un mare măgar. Există atât de multe locuri de muncă disponibile încât îmi vine greu să cred că nu își poate găsi absolut nimic de lucru în domeniul sau. Aș înceta să mai plătesc orice pentru el, sincer”, a mai scris o persoană.

Tu ce părere ai despre situația acestei mămici? Cum ai fi procedat în locul ei?

Citește și: Cel mai dificil job din lume

 • Surse: Reddit

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Economie de mamă: trucul meu ca să nu mai gătesc degeaba și să arunc mâncarea
Economie de mamă: trucul meu ca să nu mai gătesc degeaba și să arunc mâncarea

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Gest impresionant: mamele donează lapte matern pentru un bebeluș alergic la lapte praf, a cărui mamă a murit imediat după naștere
  Gest impresionant: mamele donează lapte matern pentru un bebeluș alergic la lapte praf, a cărui mamă a murit imediat după naștere

  Minal Vernekar din Nagpur, India l-a născut pe bebe Ivaan prin cezariană de urgență, la 32 de săptămâni pe sarcină. Femeia, care era diagnosticată cu Covid-19, a murit la...

  Ce se întâmplă dacă copilul consumă lapte praf expirat?
  Ce se întâmplă dacă copilul consumă lapte praf expirat?

  În calitate de părinți, asigurarea siguranței și bunăstării copiilor noștri este de importanță capitală. Printre numeroasele preocupări, nutriția adecvată ocupă un loc...

  Realitatea crizei de lapte praf: o mamă publică poze cu bebelușul ei alergic
  Realitatea crizei de lapte praf: o mamă publică poze cu bebelușul ei alergic

  O mamă din Statele Unite dezvăluie realitatea dură de a avea un copil cu alergii în timpul crizei de lapte praf. Ea a devenit populară pe TikTok după ce a arătat ce se...

  Nu știi de ce îmi hrănesc bebelușul cu lapte praf, așa că nu mă judeca pentru că nu alăptez
  Nu știi de ce îmi hrănesc bebelușul cu lapte praf, așa că nu mă judeca pentru că nu alăptez

  Ca mame, știm că laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebelușii noștri. Dar există multe motive pentru care o mamă nu poate sau nu ar trebui să alăpteze.

  Alertă alimentară în Europa după ce un bebeluș a murit din cauza laptelui praf care conținea Salmonella
  Alertă alimentară în Europa după ce un bebeluș a murit din cauza laptelui praf care conținea Salmonella

  Anchetă de proporții în Europa, și nu numai, după ce au fost descoperite nereguli grave cu privire la laptele praf pentru bebeluși - Similac. Anumite produse au fost retrase de...

  Am băut cafea timp de 25 de ani. De când nu mai fac asta, am mai multă energie, iar anxietatea mi-a dispărut
  Am băut cafea timp de 25 de ani. De când nu mai fac asta, am mai multă energie, iar anxietatea mi-a dispărut

  Această femeie a băut cafea de când era în liceu. Acum o lună, a decis să întrerupă acest obicei, iar acum declară că se simte mai bine ca niciodată.

  Cerșetoarele din București cu bebeluși "din cârpe" au fost amendate. Cer bani pentru lapte praf
  Cerșetoarele din București cu bebeluși "din cârpe" au fost amendate. Cer bani pentru lapte praf

  Poliția locală a Sectorului 6 din București a amendat mai multe femei care cerșeau pe stradă, spunând că au nevoie de lapte praf pentru bebelușii lor. În realitate,...

  Soțul meu și copiii lui mi-au facut un cadou handmade de Sfântul Valentin. Eu aș fi preferat să îmi cumpere bijuterii
  Soțul meu și copiii lui mi-au facut un cadou handmade de Sfântul Valentin. Eu aș fi preferat să îmi cumpere bijuterii

  Aseară m-am băgat în pat plânsă toată. A fost Ziua Îndrăgostiților și în loc să adorm în brațele soțului meu, am adormit singură, cu o pernă...

  © 2024 Qbebe