Soacra mea are probleme mintale și mă tem să-mi las fiica în grija ei

Andreea Guică - Redactor

O femeie de peste hotare povestește despre relația dificilă pe care o are cu soacra ei, aparent o femeie dificilă cu care nu vrea să-și mai lase fiica.

Mămica spune că relația cu soacra ei nu a fost niciodată una bună, însă de când și-a născut fetița, lucrurile s-au complicat și mai mult.

„Soacra mea a decis că nu mă place din momentul în care m-a întâlnit. Deși pare că nu place pe nimeni din familie, am observat că acest lucru e mai evident în relație cu mine.

Mereu încerca să mă facă de râs în fața altora, deși nu îi ieșea neapărat, iar eu mă prefăceam că o ignor și că nu mă deranjează ceea ce spune.

mama cu fetita si soacra pe canapea

Soțul meu îmi ia partea, însă de-a lungul timpului am observat că îi este greu să o confrunte. Așa că de când am adus-o pe lume pe fetița mea, am început să fiu din ce în ce mai vocală și să nu-i mai permit să spună și să facă ce vrea, când vrea”, povestește mămica.

De când fetița a crescut, soacra femeii a început să manifeste un comportament ciudat. În sensul că are momente în care nu vrea să o vadă pe fată și dispare din viața lor câteva săptămâni bune; și alte momente în care vrea să o vadă pe fată în fiecare zi și intervine în orice lucru legat de cea mică.

De exemplu, dacă suntem cu toții la masă, iar eu îi spun fetei mele că nu trebuie să mănânce tot din farfurie dacă nu mai poate, soacra mea îi spune că trebuie să termine tot din farfurie, altfel nu are voie să se ridice de la masă.

Altă dată îi făcea poze încontinuu și nu s-a oprit când cea mică a rugat-o să se oprească, așa că a trebuit să intervin și să-i spun că dacă nu se oprește o voi da afară. Lucrurile acestea se întâmplă regulat, dar acum câteva luni au degenerat”.

Se pare că în urmă cu 7 luni, soacra a sunat-o pe femeie să îi spună că este în depresie și are gânduri suicidare. Mai departe, i-a spus că vrea să o ia pe fată de la școală, ca să se înveselească.

Sigur că i-am spus nu, pentru că în cazul în care ai gânduri suicidare, trebuie să mergi la un doctor, mai degrabă decât să petreci timp cu nepoata ta, cu care oricum te comporți ciudat.

De atunci, s-a supărat pe mine. Într-una din zile am chemat-o la noi acasă pentru că fetiței mele i se făcuse dor de ea, dar a refuzat să vină. Cea mică nu a mai văzut-o de mult timp și cred că se simte abandonată și nu înțelege de ce bunica ei refuză să o vadă.

Din acest motiv sunt reticentă să îmi mai las fetița în grija ei. mi se pare că are un comportament foarte instabil și nu știu niciodată ce urmează să facă” a mai spus femeia.

Internauții au sfătuit femeia să discute cu soțul ei și să-l convingă să aibă o conversație serioasă cu mama sa, pentru a impune anumite limite. De asemenea, au existat persoane care au spus că este posibil ca soacra să dezvolte demență, pentru că are un comportament bizar.

Sunteți siguri că nu este vorba despre demență? Mama mea are acest diagnostic și a început să se manifeste foarte similar”, a comentat cineva la postare.

Altcineva i-a recomandst mamei să stabilească exact când și cât timp se vor vedea cu soacra.

În locul tău eu m-aș muta, dar înțeleg că asta nu e ușor. În schimb, poți să preiei frâiele și să stabilești dinainte cât timp pe lună/săptămână vă veți vedea cu ea, iar dacă refuză, spune-i că nu îi vei mai permite să o vadă pe cea mică când vrea ea”.

Voi ce părere aveți despre comportamentul soacrei? Este bizar, este normal?

 

 

Surse foto: www.istockphoto.com

Surse articol: https://www.mumsnet.com/talk/relationships/4697181-mil-playing-mind-games

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Soacra mea mi-a numit fetița „scorpie” după ce a stat cu ea
  Soacra mea mi-a numit fetița „scorpie” după ce a stat cu ea

  O mămică de peste hotare povestește, într-o postare pe Reddit, că a rămas șocată în momentul în care a auzit-o pe soacra ei numindu-i fetița „scorpie”....

  Mi-am prins soacra alăptându-mi pe ascuns fiica
  Mi-am prins soacra alăptându-mi pe ascuns fiica

  Platforma Reddit este o sursă inepuizabilă de povești care ne surprind. Nu face excepție nici postarea unui utilizator, tatăl unei fetițe de 4 luni care și-a suprins soacra...

  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe
  Soacra mea i-a dat calmante bebelușului meu fără să mă întrebe

  Într-o postare publicată pe platforma Mumsnet, un mesaj a iscat o mulțime de controverse. O mamă care are un bebeluș de 19 luni s-a plâns că soacra ei i-a dat ibuprofen...

  Soacra mea îmi cere să nu mai alăptez ca să poată lua copilul peste noapte la ea
  Soacra mea îmi cere să nu mai alăptez ca să poată lua copilul peste noapte la ea

  O proaspătă mămică a cerut ajutorul internauților în legătură cu o problemă cu care se confruntă în ultimul timp. Soacra sa îi cere să nu mai alăpteze, ca să...

  Soacra mea i-a dat găuri în urechi fiicei mele de 5 ani fără să mă întrebe
  Soacra mea i-a dat găuri în urechi fiicei mele de 5 ani fără să mă întrebe

  Relația noră-soacră este mai mereu conflictuală, altfel nu ar fi devenit subiect de emisiuni TV. Iar când apar și copiii în peisaj, totul se complică. Mama soacră are...

  Nu vreau să-mi las soacra fumătoare să-mi atingă copilul până când nu-și schimbă hainele
  Nu vreau să-mi las soacra fumătoare să-mi atingă copilul până când nu-și schimbă hainele

  Venirea pe lume a unui copil reprezintă o bucurie extraordinară și pentru bunici, de aceea nu este de mirare că își doresc să-l vadă cât mai des. Când te...

  Soacra mea mi-a purtat rochia de mireasa ca și costum de Halloween înainte de nuntă
  Soacra mea mi-a purtat rochia de mireasa ca și costum de Halloween înainte de nuntă

  Soacră, soacră, poamă acră ... așa spune o vorbă românească. Se pare că are ea un sâmbure de adevăr, pentru că relația soacră-noră depășește granițele fizice,...

  © 2023 Qbebe