Manute Creative
SOiL Aromoterapie autentică
Ai grija de burtica micutului tau

Trecem la ora de iarnă! Când se dau ceasurile înapoi

În noaptea de 24 spre 25 octombrie trecem la ora de iarnă! Ora 04:00 va deveni ora 03:00, ceea ce înseamnă că, potrivit noului fus orar, vom dormi mai mult.

România trece la ora de iarnă în ultimul weekend din octombrie. Chiar dacă în ultimii ani s-a tot discutat despre renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, iar Comisia Europeană a propus această schimbare începând cu anul 2021, până când se anunță o decizie oficială, începând din octombrie vom dormi cu o ora mai mult.

ora de iarna 2020 cand se schimba ora

Ora de iarnă 2020. Când se schimbă ora

Anul acesta, trecerea la ora de iarnă se face în noaptea de 24 spre 25 octombrie. Noaptea devine mai lungă, ora 4:00, de exemplu, devenind ora 3:00. Această este, de fapt, ora standard dacă țările din Uniunea Europeană vor decide că nu mai este cazul să se schimbe ora.

Cum ne afectează schimbarea orei

Ani la rând s-a tot discutat despre felul în care schimbarea orei ne afectează. Specialiștii susțin că oamenii au nevoie de cel puțin o săptămâna pentru a-și ajusta ceasul biologic și a se adapta la noua oră.

Schimbarea de oră înseamnă că vom dormi mai mult, dar și că se întunecă mai repede, ceea ce pentru persoanele care suferă de depresie sau anxietate, de exemplu, nu este neapărat un lucru bun. De altfel, acesta se pare că este și motivul pentru care rata de suicid crește în sezonul rece. Specialiștii recomandă sa nu renunțăm la activitățile recreative în această perioadă și să ieșim la plimbări în aer liber, în fiecare zi. 

În timp ce unele persoane se adaptează fără probleme, în doar câteva zile, la noul fus orar, alții au nevoie ceva mai mult timp pentru a se obișnui cu noul ritm. Schimbarea orei poate veni la pachet și cu stări de nervozitate și oboseală, întrucât acest proces de adaptare se manifestă diferit de la o persoană la altă.

Cum să te adaptezi mai ușor la ora de iarnă

Există câteva obiceiuri pe care ți le poți crea în așa fel încât să te adaptezi mai ușor la ora de iarnă. Creează-ți o rutină de somn și încearcă să adormi în fiecare seară până în ora 22:00, pentru a avea un somn odihinitor. De asemenea, renunță la activitățile suprasolicitante și evită expunerea la lumina ecranelor înainte de somn.

Stabilește-ți un program de trezire la aceeași ora, în fiecare dimineață și oricât de mare ar fi tentația, nu amâna alarma.

Alimentația sănătoasă și echilibrată joacă, de asemenea, un rol important când vine vorba de adaptarea la noua oră. Fructele și legumele de sezon îți hrănesc organismul și îi oferă toți nutrienții de care are nevoie pentru a face față cu succes oricărei provocări. Introdu în alimentația ta și alimente care au în compoziție uleiuri și grăsimi sănătoase, precum și acizi grași Omega-3 (peste gras) și Omega-6 (avocado, nuci, ulei de măsline etc.), care stimulează metabolismul și fortifică sistemul imunitar.

Părinții dau în judecată școala după ce copilul lor de 8 ani s-a sinucis din cauza bullying-ului

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Când trecem la ora de iarnă? Ceasurile se vor da cu o oră înapoi luna aceasta
  Când trecem la ora de iarnă? Ceasurile se vor da cu o oră înapoi luna aceasta

  Când trecem la ora de iarnă în 2021? Acesta ar putea fi ultimul an în care România trece la ora de iarnă, după ce în cadrul Comsiei Europene s-a cerut...

  Când se schimbă ora în România? Se va mai trece la ora de iarnă?
  Când se schimbă ora în România? Se va mai trece la ora de iarnă?

  Cu siguranță ne apropiem tot mai mult de iarnă, date fiind condițiile meteo și, foarte important, evenimentul din noaptea de 27 octombrie spre 28 octombrie. În ultimul weekend din...

  Se mai trece la ora de iarnă anul acesta?
  Se mai trece la ora de iarnă anul acesta?

  Ora de iarnă bate la ușă! Practica folosită de mai bine de 100 de ani din România ne va permite să dormim cu o oră mai mult.

  Chrissy Teigen a pierdut sarcina: ”Trecem prin cea mai mare durere prin care am trecut vreodată”
  Chrissy Teigen a pierdut sarcina: ”Trecem prin cea mai mare durere prin care am trecut vreodată”

  La sfârșitul lunii august, artistul John Legend și soția lui, Chrissy Teigen, anunțau că urmează să devină pentru a treia oară părinți. Din păcate, însă, lucrurile...

  Când pot să trimit copilul înapoi la școală după ce a fost bolnav
  Când pot să trimit copilul înapoi la școală după ce a fost bolnav

  Ca părinți, cu toții ne dorim să ne menținem copiii sănătoși și fericiți. Dar atunci când apar tot felul de boli contagioase și epidemii în mediul școlar, în...

  Nu înțeleg de ce soția mea se enervează pe mine cand le dau copiilor gustări
  Nu înțeleg de ce soția mea se enervează pe mine cand le dau copiilor gustări

  "Tati, mi-e foame!!!!!" Doar ce pășesc în casă încărcat de cumpărături că mai să calc pe un Robert, băiatul meu de 4 ani, care se tăvălește pe hol, țipând din...

  Fraze de parenting pe care le folosești zilnic, dar care pot lovi înapoi ca un bumerang
  Fraze de parenting pe care le folosești zilnic, dar care pot lovi înapoi ca un bumerang

  Una dintre marile provocări ale vieții de părinte este să găsești cele mai potrivite formule de a-i transmite copilului tău mesajele pe care le dorești. În special copiii...

  © 2021 Qbebe