Contributors

Centru de joacă pentru bebeluși: ghid de shopping pentru părinți responsabili

Centrul de joacă este una dintre primele jucării din viața copilului tău și de aceea trebuie să-i ofere tot felul de beneficii în dezvoltarea sa. Așa cum veți afla și din articolul de mai jos, este ideal ca un centru de joacă să poată fi folosit încă din primele zile de viață și până la vârsta de 2-3 ani. Iată câteva sugestii de astfel de centre de joacă.

De ce ar trebui să ții cont când alegi un centru de joacă pentru bebeluș

Centrul de joacă pentru bebeluș devine tot mai util pentru acesta, pe măsură ce va atinge diferite etape de dezvoltare. De exemplu, prezența unui centru de joacă este esențială încă de când bebelușul se obișnuiește să stea pe burtică și să-ți țină capul drept. După aceea va fi capabil să se rostogolească de pe burtică pe spate și invers.
La vârsta de 6 luni, bebelușul poate să stea și să se joace cu mânuțele libere. După vârsta de 9 luni, bebelușul deține tot mai multe abilități motrice și cognitive, fapt care îi va permite să manipuleze tot felul de jucării și să facă tot felul de mișcări.
Pentru a reuși să-i oferi bebelușului un centru de joacă ideal pentru etapele sale de dezvoltare, este indicat să iei în calcul următoarele elemente:

Dimensiunea centrului de joacă

Centrele de joacă pot avea tot felul de dimensiuni și de forme. Important este ca acesta să fie suficient de mare încât să-i ofere libertate micuțului tău, încadrându-se totodată în dimensiunile încăperii în care va fi montat cel mai des.

Centrul de joacă ar trebui sau nu să fie dotat cu arcade?

Arcadele au avantajul că pot permite poziționarea jucăriilor de așa manieră încât bebelușului să-i fie ușor să ajungă la ele din pozițiile pe care le adoptă cel mai frecvent într-o anumită etapă a dezvoltării sale.
Aveți grijă ca arcadele să poată fi îndepărtate ușor pentru a fi depozitate și pentru a putea spăla salteluța centrului de joacă.

Salteluța centrului de joacă ar trebui să fie din material plastic sau din material textil?

În general se recomandă, pentru folosirea în casă, ca un centru de joacă să aibă salteaua și arcadele din material textil, întrucât acestea sunt mai moi și îl vor feri mai mult pe bebeluș de posibile accidentări.
Dacă este vorba despre un centru de joacă menit să fie plasat și afară, atunci e mai bine ca acesta să fie confecționat din materiale mai rezistente (inclusiv arcadele sale).

Centrul de joacă se poate transporta ușor?

Înainte de a achiziționa un centru de joacă pentru bebeluș este cazul să te gândești și la următorul aspect: să îl putem transporta ușor, inclusiv când plecămde acasă. Ideal este ca acesta să fie de asemenea dimensiuni încât să poată fi depozitat chiar și într-un bagaj pe care-l vom lua cu noi.

Jucăriile pot fi schimbate ușor?

Pentru ca un centru de joacă să satisfacă nevoile diferite ale bebelușului, este necesar ca jucăriile cu care este dotat să poată fi schimbate cu ușurință. Numai așa vom reuși să-i oferim bebelușului tot ce este necesar într-o anumită etapă a dezvoltării sale.

Centrul de joacă este dotat și cu muzică?

Muzica are un rol benefic în dezvoltarea copilului. Cu atât mai mult cu cât sesizezi că al tău bebeluș este încântat să asculte tot felul de cântece, ia în calcul și să aveți un centru de joacă dotat cu muzică și să puteți atașa de el jucării muzicale.
De asemenea, când te-ai hotărât să cumperi un centru de joacă pentru bebeluș, este cazul să ții cont și de aceste reguli de siguranță, foarte importante:
Nu uita să verifici densitatea texturii salteluței centrului de joacă- Mai ales dacă ai suprafețe dure pe care vei instala centrul de joacă este necesar să vezi dacă textura salteluței îl va feri într-adevăr pe bebeluș de eventuale accidentări.
Niciodată centrul de joacă nu va fi amplasat pe suprafețe ridicate (precum un pat sau o canapea, chiar dacă acestea sunt foarte mari), întrucât există riscul de accidentări (mai ales după ce bebelușii dobândesc multe abilități motorii).

Idei de centre de joacă pentru bebeluși

Odată ce ai decis să achiziționezi un centru de joacă menit să respecte standardele de siguranță precizate, gândește-te că este ideal ca acestea să poată fi folosit mai multe luni sau chiar ani. Poți opta pentru unele de la Fisher Price , numai bune pentru felurite etape de creștere a bebelușului tău.

Centru de activitati pentru bebelusi Centru de joacă pentru nou-născuţi până la copii cu vârsta între 1 şi 3 ani

Centrul de joacă pentru nou-născuţi până la copii cu vârsta între 1 şi 3 ani are trei stadii de joacă pentru „etape de creștere diferite" și peste 10 activități și jucării.
Cele trei stadii de joacă se referă la:
• joaca stând întins pe spate
• joaca stând așezat
• joaca stând în picioare
Centrul de joacă este transformabil, fiind dotat cu lumini, sunete și muzică.

 Bebelus ce se joaca in cadrul unui centru de activitatiCentru de activități- Jumbo Play

Centrul de activități Jumbo Play este recomandat pentru bebelușii mai mari de 6 luni. Este confecționat dintr-un material ce poate fi spălat la mașină și uscat în condiții de siguranță.

Pe lângă faptul că este dotat cu propriile jucării (un pește, scoci, un crab de pluș și oglinda-stea), buclele extra permit să vă aduceți jucăriile proprii, adăugând și mai multă distracție.

Centrul de activități muzical 3 în 1

 

Centru de activitati pentru bebelusi

Centrul de activități muzical 3 în 1 (funcționează pe bază de baterii) îți va ajuta bebelușul să-și dezvolte abilitățile motorii, să rezolve probleme și să fie perseverent.
Acest centru de joacă este echipat cu cinci jucării cu activități ce se pot schimba pentru a schimba experiența bebelușului, de fiecare dată când se joacă. De asemenea, alături de aceste jucării se află și un leu muzicale, cu moduri de redare a muzicii (de lungă și scurtă durată), cu sunete haioase.
Salteaua din componența centrului de joacă este matlasată, lavabilă în mașină de spălat. Aceasta este susținută de două arcade moi, concepute să fie pliate și transportate cu ușurință.
Jucăriile care se pot agăța pot fi deplasate ușor pe arcadă, iar muzica, sunetele simpatice și culorile vii vor transforma joaca bebelușului într-o experiență senzorială complexă.

Citește și: Top 10 jucării pentru cel mai bun start al bebelușului

Centru de activitati pentru bebelus Sala de gimnastică cu muzică și lumină RainforestTM Deluxe

Sala de gimnastică cu muzică și lumină RainforestTM Deluxe vă permite să aduceți pădurea tropicală la viață cu muzică, lumini și sunete din natură care răspund la mișcările bebelușului. În timpul orelor de stat și joc, jucăriile care atârnă pentru activități și activate de mișcare îi încurajează pe cei mici să le atingă, să le scuture și să se joace. Puteți coborâ jucăriile sau mișcați-le pe saltea pentru a încuraja bebelușul să le împingă în sus pentru distracție pe burtică. Detaliile precum marginea de saltea moale, satinată, papagalul detașabil cu muzică și lumini dansante, dar și frunza mare, pliată, oferăposibilitatea desfășurării unor activități de dezvoltare senzorială.
Acest centru de joacă distrează bebelușul cu peste 10 jucării și activități, inclusiv un papagal detașabil ce are lumini care își schimbă culoarea și până la 20 de minute de redare în modul Joacă: „Așează-te și joacă", „timp de burtică", jucării detașabile. Jucăriile sunt repoziționabile și printre ele se numără: o maimuță moale, o oglindă, un leu cântător, un melc rotitor, o zebră zornăitoare. De asemenea, vor fi o adevărată încântare și fluturii satinați, ce atârnă deasupra capului la atingerea copilului. În plus, atingerile și mișcările bebelușului vor activa și sunetele amuzante și cântecelele.

Citește și: Ghid pe vârste: jucăria ideală pentru fiecare prag de dezvoltare a bebelușului

Voi știați până acum de ce criterii ar trebui să țineți cont dacă vreți un centru de joacă potrivit pentru bebeluș?

Surse:
www.candokiddo.com; www.thespruce.com

Logo Fisher Price

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Colici bebelusi. Ghid complet pentru parinti. Ce sunt, cat dureaza. Cum alini bebelusul cand are colici
  Colici bebelusi. Ghid complet pentru parinti. Ce sunt, cat dureaza. Cum alini bebelusul cand are colici

  Colici bebelusi. Cand bebe are colici, inseamna ca este agitat si plange inconsolabil in reprize prelungite, de peste trei ore consecutiv. Iar asta se intampla in cel putin trei zile pe...

  Tabel cu temperatura la bebeluși: ghid complet pentru părinți
  Tabel cu temperatura la bebeluși: ghid complet pentru părinți

  Tabelul cu temperatura la bebeluși trebuie să fie un reper pentru toți părinții. În special când discutăm despre bebeluși, ei sunt mult mai sensibili la anumite...

  Detergent pentru bebeluși: ghid util pentru părinți
  Detergent pentru bebeluși: ghid util pentru părinți

  Alegerea detergentului pentru bebeluși reprezintă un aspect de interes pentru toți părinții, mai ales că pielea micuților este extrem de sensibilă și predispusă iritațiilor. Pe...

  1UNIFEST - CEL MAI MARE FESTIVAL DE JOACA PARINTI-COPII
  1UNIFEST - CEL MAI MARE FESTIVAL DE JOACA PARINTI-COPII

  1 Iunie este o sarbatoare legala, zi libera nationala, datorita Itsy Bitsy. Aceasta zi merita sarbatorita cu Itsy si Bitsy, eroii care au facut posibil acest lucru.

  Au început înscrierile la Ora de Parenting, seminar gratuit pentru părinți responsabili
  Au început înscrierile la Ora de Parenting, seminar gratuit pentru părinți responsabili

  Pe 16 Aprilie 2019, începând cu ora 17.00, te invităm la Restaurantul Elisabeta, la Ora de Parenting. Ce înseamnă Parenting? Este doar o noțiune modernă care se traduce...

  Părinții responsabili aleg siguranța! Descoperă sistemul complet de călătorie pentru bebeluși
  Părinții responsabili aleg siguranța! Descoperă sistemul complet de călătorie pentru bebeluși

  Chiar dacă devenim părinți, acest fapt nu înseamnă că vom fi mai puțin activi, cu atât mai mult cu cât oricând pot interveni situații urgente, în care va...

  Ghid pe vârste: strategii responsabile de utilizare a tehnologiei pentru părinți
  Ghid pe vârste: strategii responsabile de utilizare a tehnologiei pentru părinți

  Vei afla aici informații interesante despre strategiile responsabile de utilizare a tehnologiei pentru părinți prezentate de domnul Sorin Stănică, Comisar de Poliție, în cadrul...

  © 2021 Qbebe