Dragul meu fiu, a fi mama ta este cel mai frumos cadou primit vreodată de la viață

Dragul meu fiu, a fi mama ta este cel mai frumos cadou primit vreodată de la viață

Mariana Voinea

O scrisoare emoționantă de la o mamă pentru fiul ei scoate la iveală sentimente ascunse, regrete, dorințe și neîmpliniri. Cu siguranță băiatul va aprecia acest gest atunci când va fi suficient de mare să înțeleagă mesajul mamei.

Agitația cotidiană, joburile solicitante și stresul zilnic îi determină pe unii părinți să uite cât de norocoși sunt să se poată numi mamă sau tată. Fiecare părinte ar trebui să vadă acest statut câștigat cu greu ca fiind o onoare.

Este și cazul unei femei care își declară iubirea pentru fiul ei într-o scrisoare emoționantă, dar și regretele pentru că nu își arată mai des aprecierea față de cadoul minunat pe care l-a primit de la viață, copilașul ei.

Într-o seară obișnuită de sâmbătă, când mama împreună cu soțul ei pregăteau lista cu alimentele și preparatele pentru zilele ce urmau, s-a întâmplat ceva cu totul special. Protagonista poveștii noastre de viață și-a amintit diferite întâmplări din trecut, ajungând la concluzia că nu se compară nimic cu bucuria de a fi mamă.

Latura empatică a băiatului a ieșit la iveală la doar 4 ani

femeie isi strange copilul la piept

Ca orice părinte, ea regretă unele cuvinte pe care i le-a adresat la un moment dat fiului ei. Spre exemplu, atunci când i-a spus că nu își apreciază deloc jucăriile și nu se mai joacă cu ele, dându-i exemplu un băiețel care se afla sub tutela mătușii lui și nu avea nici măcar o mașinuță.

Acela a fost momentul revelator când a realizat că unele lucruri le-a spus din pură frustrare și trebuie să își pună sentimentele pe hârtie. Femeia recunoaște, totodată, că a fi părinte nu este deloc ușor, dar intențiile adulților sunt cele mai bune față de copiii lor.

M-am gândit că nici nu m-ai ascultat atunci când îți povesteam de acel băiețel care nu avea nici măcar o mașinuță. Nu am știut cât de mult te va preocupa subiectul”, mărturisește mama.

Mama i-a povestit fiului ei cum băiețelul a trebuit să zboare cu avionul până la noua lui căsuță și nu a putut să își ia nicio jucărie cu el. Iar micuțul a spus fără ezitare „pot să i-o dau pe aceasta”, arătându-i o mașinuță de jucărie.

La nici patru ani, latura empatică a băiatului ieșea la iveală. Protagonista poveștii noastre de viață își amintește cum, cu un an în urmă, pe la vârsta de trei ani, cel mic a luat o decizie similară.

În timp ce femeia punea deoparte câteva jucării și obiecte de bebeluși pe care copilul nu le atinsese de luni întregi, acesta a întrebat-o ce va face cu ele.

Mama i-a răspuns că le va dona, iar în acel moment, prichindelul a mai adăugat câteva jucării noi și în stare mult mai bună în cutiuță spunând: „cu siguranță bebelușii le vor aprecia mai mult pe aceasta”.

Cea mai frumoasă scrisoare pentru mama

„Într-o noapte am visat că voi avea un băiat cu părul negru și ochii deschiși la culoare”

femeie isi imbratiseaza baiatul

Întreaga mea viață mi-am dorit să fiu mamă. Și îmi doream cu ardoare un băiețel. Într-o noapte chiar am visat că voi avea un băiat cu părul negru și ochii deschiși la culoare. Visul a fost singurul lucru la care m-am putut gândi până când am rămas însărcinată”, susține ea.

Patru ani și o pierdere de sarcină după ce și-a cunoscut bărbatul visurilor, femeia a dat naștere copilului perfect, cu păr închis și ochi de culoarea alunei. Sarcina a fost dificilă, iar operația de cezariană a fost o adevărată provocare.

Cu toate acestea, mama își amintește cum, cu ochii încă umflați și capul greu de la anestezie, s-a uitat la copilul ei și l-a iubit din prima clipă. Scrisoarea pe care a conceput-o pentru băiețelul ei este cu adevărat emoționantă.

Autoarea mărturisește că a avut un plan măreț de a crea o adresă de email specială, unde avea să îi trimită fiului ei mesaje ori de câte ori simțea nevoia.

Când acesta ar fi fost mai mare, i-ar fi dat parola pentru a citi toate mailurile. Din nefericire, nu a reușit să se țină de această promisiune pe care și-o făcuse ea însăși.

„Atunci când ai început să mergi mi-am petrecut fiecare minut din fiecare zi supraveghindu-te și ajutându-te să mergi fără a te împiedica și fără a te lovi.

Cu timpul, ai avut nevoie de mine din ce în ce mai puțin. Deși ai zile în care atitudinea nu este cea mai bună față de mine, în care îți închizi ușa sau nu vrei să vorbești cu mine, eu tot te iubesc”, destăinuie femeia.

Scrisoarea unei mame către copilul ei adult:„Nu mai simt că îți sunt mamă, ci doar povară”

„A fi mama ta este cel mai frumos cadou primit vreodată de la viață”

În următoarele rânduri explică faptul că nu este deloc mulțumită de atitudinea pe care o are față de fiul ei. Pe cât de mult încearcă să fie o mamă bună, pe atât de mult simte că eșuează.

În plus, simte că nu îi mai rămâne deloc timp pentru ea, iar schimbările în cariera soțului ei au făcut-o să se simtă puțin invidioasă pe succesul lui.

Am uitat cine eram înainte și nu o mai identific cu nimic altceva decât cu mami. Cum de tatăl tău poate să fie și tătic și șef, iar eu nu am parte de asemenea succes?”, recunoaște mama.

Faptul că fiul ei urmează să intre la grădiniță este un moment ideal pentru ea să își schimbe puțin atitudinea și să-și recapete puțin din personalitatea de dinainte de a deveni mamă.

Deși de multe ori m-am temut că oamenii din jur te vor schimba, mi-am dat seama că ești un omuleț model pentru mulți. Bunătatea ta te face cunoscut și apreciat în fiecare loc pe care îl frecventăm. Spui „Bună ziua” tuturor persoanelor cu care te intersectezi, mai ales dacă este vorba de bătrânei.

Consolezi copiii mai mici care plâng și nu suporți ca eu sau tatăl tău să ridicăm tonul unul la celălalt. Nu ratezi nicio ocazie să ne arăți ce băiețel iubitor ești. Acum câteva săptămâni un străin l-a oprit pe tatăl tău în timp ce te ținea de mânuță și i-a spus că băiatul lui este înconjurat de îngerași.

Deși mi s-a părut ciudat atunci când mi-a relatat acest lucru, sunt sigură că ceva din natura ta mă face să-i dau dreptatea acelui om. Și nu a fost prima întâmplare de acest gen.

Când am mers cu tine la o cofetărie, un bărbat mi-a spus că ai o aură foarte specială pe care a văzut-o chiar când ai pășit în clădire. Ceea ce mă face să cred că ești cu adevărat un băiețel special și ai o forță interioară deosebită.

Dragul meu băiat, tu m-ai ajutat să mă transform în adultul de acum și să cresc cu fiecare perioadă evoluției tale. A fi mama ta este cel mai frumos cadou primit vreodată de la viață”, își încheie mămica scrisoarea.

Mulți părinți simt că au copii speciali, iar legătura dintre ei este una deosebită. Ar trebui chiar de la vârste fragede să îi asigurăm pe cei mici de toată recunoașterea și iubirea noastră și să le oferim tot sprijinul din lume, călăuzindu-le pașii către un viitor pe care îl merită.

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: lovewhatmatters.com

Articolul urmator
”Nu mi-am mai simțit corpul ca fiind al meu. Nu mai suportam să fiu atinsă”. O femeie dezvăluie cum i s-a schimbat viața după ce a devenit mamă
”Nu mi-am mai simțit corpul ca fiind al meu. Nu mai suportam să fiu atinsă”. O femeie dezvăluie cum i s-a schimbat viața după ce a devenit mamă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață
  Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

  Romanița Iovan a debutat în lumea modei ca fotomodel, iar în momentul de față face parte dintre cei mai apreciați designeri vestimentari de la noi. De asemenea, este mama...

  Soțul meu mi-a făcut o poză în timp ce eu dormeam cu bebelușii la sân. Este cel mai frumos portret al meu!
  Soțul meu mi-a făcut o poză în timp ce eu dormeam cu bebelușii la sân. Este cel mai frumos portret al meu!

  Chiar dacă, de cele mai multe ori este plină de provocări, trebuie să recunoaștem că alăptarea rămâne una dintre cele mai speciale și fericite etape din viață unei proaspete...

  Minunile de sărbători există! O fetiță care s-a născut fără o mână a primit cel mai frumos dar posibil
  Minunile de sărbători există! O fetiță care s-a născut fără o mână a primit cel mai frumos dar posibil

  Printre cele mai frumoase momente ale copilăriei, care se transformă în amintiri prețioase, se regăsește și acesta: desfacerea darurilor în dimineața de Crăciun. Din...

  Cristina Cioran, mărturisiri în lacrimi despre cel mai frumos și cel mai greu moment din viața ei: nașterea. „Copiii din incubator sunt singuri"
  Cristina Cioran, mărturisiri în lacrimi despre cel mai frumos și cel mai greu moment din viața ei: nașterea. „Copiii din incubator sunt singuri"

  Cel mai frumos și cel mai greu moment din viața Cristinei Cioran este nașterea fiicei ei, Ema. A venit pe lume prematur, nu era mai mare decât o sticlă de suc, a stat o lună...

  Dragul meu soț, mulțumesc pentru că ești motivul pentru care copiii mei încă mai au o mamă
  Dragul meu soț, mulțumesc pentru că ești motivul pentru care copiii mei încă mai au o mamă

  Am doi copii (13 și 17 ani), 45 de ani și un soț minunat. Acum 3 ani am fost diagnosticată cu cancer de sân și fără soțul meu nu aș mai fi aici să scriu aceste rânduri....

  Diagnosticul meu de ADHD mă ajută să fiu o mamă bună pentru copilul meu, recent diagnosticat cu aceeași boală
  Diagnosticul meu de ADHD mă ajută să fiu o mamă bună pentru copilul meu, recent diagnosticat cu aceeași boală

  O mamă care are ADHD susține că diagnosticul său o ajută să fie o mamă bună pentru fiica sa, care a fost recent diagnosticată cu aceeași tulburare. Descoperiți cum anume, în...

  © 2024 Qbebe