Tătici vedetă: interviu cu Horia Brenciu

Tătici vedetă: interviu cu Horia Brenciu

Irina Olteanu - Redactor Senior

Horia Brenciu este un cântăreț, entertainer și prezentator român de televiziune și unul dintre oamenii aceia minunați care ne încarcă mereu cu energie pozitivă. Puțini știu însă faptul că este și un tătic devotat celor 4 copii ai săi, cărora le dorește să își vadă visurile împlinite. Ce lucruri frumoase ne-a împărtășit din viața sa de familie vei afla în acest interviu.

1. Ești unul dintre oamenii aceia minunați care ne încarcă mereu cu energie pozitivă. Cum te încarci cu această energie? Cum reușești să o dăruiești mai departe atât de natural?

În primul rand, mulțumesc pentru minunat. Dăruirea gândurilor mele către oameni și modalitatea prin care o fac cred că se șlefuiește, se schimbă, se metamorfozează, se perfecționează în timp. În schimb, primirea energiei lor se întâmplă cu cea mai mare plăcere și ușurință. Cum mă încarc?! Mă bucur de oameni, pur și simplu. Mă bucur de tot ceea ce-mi oferă ei, fie că e un zâmbet, o strângere de mână, o îmbrățișare sau chiar o critică. Cel puțin așa am simțit de-a lungul anilor. În ceea ce-i privește pe membrii familiei mele, o singură privire sau o atingere îmi dau putere suficientă să ocolesc Pământul de vreo... 3-4 ori, hai 5. 

2. Acum mulți ani, înainte de a o întâlni pe Alice Dumitrescu, declarai că ești pregătit pentru un copil, dar că nu vrei să forțezi nimic, chiar dacă știi că ceasul biologic bate. Acum ești un tătic supererou. În numai câțiva ani ți-ai umplut inima nu numai cu o soție minunată ci și cu 4 copii, Andreea de 25 de ani, Maria de 17 ani, Mina de 4 ani și micuțul Toma, de 2 ani și jumătate. Care sunt schimbările care te-au luat prin surprindere?

Mulțumesc pentru sintagma "tătic super erou", dar cred că mai trebuie să schimb multe scutece pentru a fi demn de ea. În enumerarea de mai sus ai uitat să adaugi cele 3 pisici, Aida, Othello și Martin. În ceea ce privește schimbarea e una singură și bună: am luat viața de la început. Lucrul ăsta s-a întâmplat în special datorită celor mici, Mina și Toma. Cu Maria și Andreea era o relație de prietenie de ani de zile. Generații diferite, dorințe diferite, ore de somn diferite...

horia brenciu
horia brenciu

3. Ce impact a avut apariția copiilor asupra vieții tale profesionale? Cum îți organizezi programul?

Programul părinte-copil este pariul meu și cred că este provocarea oricărui tată, indiferent ce slujbă ar avea. Ori de câte ori reușesc să stau cu ai mei e o victorie enormă sufletească. Orice vorbă, orice joc sau îmbrățișare contează. Orice interactivitate dintre tine și copilul tău poate deveni pentru amândoi o amintire minunată și personal, țin mult la amintiri. 

4. Tu și Alice faceți echipă în creșterea copiilor? Aveți roluri bine delimitate?

Da. Amândoi suntem antrenori, atacanți și facem o apărare pe cinste. Alice mai are câteva funcții. Ea e și maseur și medic în echipa Brenciu și în timpul liber, dacă mai rămâne vreunul, pregătește și meniul pentru a doua zi. Data viitoare, vă voi relata și despre deplasări. Sunt... de nepovestit! 

5. Cum a fost când ai schimbat primul scutec? Ai vreo povestea haioasă care ți-a oferit o amintire de neuitat?

Scutecul? E nimica toată. Plânsetele noaptea târziu? O bagatelă. Seriile superbe de răspunsuri tip "NU, NU, NU și NU", din partea celor mici? O adevărată plăcere. Creșterea copiilor: cea mai mare binecuvântare a vieții mele.

horia brenciu

6. Crezi că de când ai devenit tătic, ești și un bărbat mai bun, mai atent, mai puternic?

Pe drumul ăsta sunt de mai mult timp, de când am cunoscut-o pe Alice. Alice m-a învățat să fiu mai bun și mai atent. Fetele m-au facut mai puternic și înțelegător.

7. Dacă ar fi să alegi un animăluț care să descrie fiecare dintre membrii familiei tale, care ar fi acela?

Cred că toți am putea fi în distribuția din "Cărțile Junglei". Eu și Toma, bărbații casei, știm precis ce roluri avem: Baloo și Mowgli. Fetele cred că intră pe teritoriul felinelor... Concluzia e că viața noastră e o combinație de Frozen, Rapunzel, Pinocchio, Pisicile Aristocrate și după ultimele dorințe ale fetelor, 101 dalmațieni! 

8. Numele tău complet este Horea Augustus Brenciu, un nume special, ieșit din comun. Cum ați ales numele copiilor voștri?

Simplu. Alice a propus. Eu am acceptat. Cu mare bucurie! 

9. Ai vreo metodă specială prin care să treci mai ușor peste nopțile nedormite, care sunt dese când ai copii mici?

Da. Să-i mângâi și să mă gândesc că trec prin aceleași sentimente pe care le-au avut și părinții mei, când eram mic...

10. La ce trucuri apelezi când copiii tăi sunt supărați?

De cele mai multe ori, îi smotocesc. Dacă nici asta nu merge, gașca Zurli își face datoria pe deplin. Cum încep să le spun că vin Zâna Bună, fetița Zurli sau Tura Vura, brusc devin mai atenți. Oricum, fiecare tată știe că la momente de genul ăsta trebuie să fii un bun improvizator. Și orice tată ar spune că cea mai buna improvizație este... mama! 

11. Care a fost cel mai greu sau derutant moment din viața ta de tătic?

Când Maria m-a sunat din parc și a izbucnit în lacrimi, la telefon. Era în parc și își luxase glezna...

horia brenciu
horia brenciu

12. Aveți activități preferate pe care le faceți cu toții, în familie?

Lui Toma îi place teribil orice e legat de o minge, de ceva rotund. Mina e atrasă de povești, iar când inventez și eu câte unele, înainte de somnul de după amiază, nu mă lasă până nu fac un serial din scenariile mele... Maria, care anul acesta face 18 ani e plină de istorisiri de la școală, de la prietenii ei. Adoră pisicile și le răsfață încontinuu. Andreea este singura care a intrat în câmpul muncii. La 25 ani e la a doua facultate și cerințele ei sunt de altă natură...

13. În calitate de tată de fete adolescente, ce strategie ai în ceea ce privește băieții?

Păi, aș vrea să-i cunosc mai întâi... Vorbim după.

14. Care crezi că sunt cele mai importante lecții de viață cu care trebuie să plece de acasă copiii tăi în viața de adult?

Să-și iubească familia, țara, locul unde s-au născut, să aibă în permanență bunul simț la purtător, să-l iubească pe Dumnezeu. Toate acestea să fie însoțite de dorința de a-și vedea visurile împlinite.

15. Obișnuiești să le cânți copiilor? Sau să cânți împreună cu ei? Care sunt cântecele voastre preferate?

Obișnuiesc să le cânt de când erau mici, de cand îi țineam în brațe. Trebuie să recunosc că majoritatea pieselor pe care le cântam erau pură fantezie.

16. Declarai înainte de a deveni tătic că "eu cred că pe viitorul meu copil îl voi considera ca făcând parte din orchestra mea. Îl voi antrena pentru scenă. Eu cred că toată lumea, că e talentată sau nu, ar trebui să treacă pe scenă." Acum ce părere ai?

Primul pas a fost făcut: Maria a cântat deja la Sala Palatului. Andreea a asistat-o din culise, contribuind la organizarea producției. Pe Mina și Toma îi aștept să îmi arate de ce sunt în stare. Le-am pus la dispoziție pian, chitară, muzicuță și tot felul de instrumente de percuție. Trebuie să iasă ceva din asta! 

Mulțumim Horia Brenciu pentru amabilitatea de a răspunde la întrebările noastre. 

 

Articolul urmator
Vedeta a anunțat că a pierdut sarcina mult dorită. Mesajul emoționant pe care l-a scris pe Instagram

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Efervescent pe scenă, dar soț și tată model acasă! Ce spune soția lui Horia Brenciu, Alice Dumitrescu, despre artist
  Efervescent pe scenă, dar soț și tată model acasă! Ce spune soția lui Horia Brenciu, Alice Dumitrescu, despre artist

  Horia Brenciu este unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi și, în plus, este foarte cunoscut pentru că de mai mulți ani face parte din juriul îndrăgitului show...

  Cum i-a spus Horia Brenciu micuțului Toma că este adoptat. „Fiul meu adoptiv are dreptul să își cunoască mama biologică atunci când va împlini 18 ani!”
  Cum i-a spus Horia Brenciu micuțului Toma că este adoptat. „Fiul meu adoptiv are dreptul să își cunoască mama biologică atunci când va împlini 18 ani!”

  Horia Brenciu este una dintre cele mai îndrăgite vedete de la noi și nu ezită să spună, ori de câte ori are ocazia, că este mândru de familia sa. Astfel, artistul și...

  Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți
  Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți

  Viață de mămică îi priește Flaviei Mihășan! Deși a renunțat la televiziune în urmă cu trei ani, pentru a se dedică vieții de familie, vedetă este o prezența activă...

  Ce familie frumoasă are Andreea Esca! Vedeta este extrem de mândră de Alexia și Aris
  Ce familie frumoasă are Andreea Esca! Vedeta este extrem de mândră de Alexia și Aris

  Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi, afirmându-se în universul televiziunii de peste două decenii. Formează un cuplu alături de omul de...

  Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață
  Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

  Romanița Iovan a debutat în lumea modei ca fotomodel, iar în momentul de față face parte dintre cei mai apreciați designeri vestimentari de la noi. De asemenea, este mama...

  Tranziția copilului către creșă: ghid complet pentru mămici și tătici
  Tranziția copilului către creșă: ghid complet pentru mămici și tătici

  A venit momentul în care te întorci la muncă! Cel mai probabil că te gândești să-l duci pe cel mic la creșă. Însă cum se va adapta acolo? E o idee bună? Dacă...

  Ce mari și frumoase au crescut fetițele Andreei Bălan. Uite cât de mult seamănă cu vedeta
  Ce mari și frumoase au crescut fetițele Andreei Bălan. Uite cât de mult seamănă cu vedeta

  Andreea Bălan este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate artiste autohtone. Și-a început cariera muzicală în urmă cu aproape 30 de ani, când la doar 10...

  10 sfaturi utile pentru viitorii tătici care vor să fie de ajutor în momentul nașterii
  10 sfaturi utile pentru viitorii tătici care vor să fie de ajutor în momentul nașterii

  Momentul nașterii este unul cel puțin emoționant, atât pentru viitoarea mămică, dar mai ales pentru mândrul tătic căruia îi revine sarcina de a fi alături de...

  © 2024 Qbebe