Test de parenting: 11 intrebări capcană pentru Robert Diaconeasa (DaddyCool)

Test de parenting: 11 intrebări capcană pentru Robert Diaconeasa (DaddyCool)

Gabriela Paladi - Redactor-Șef

L-am cunoscut pe Robert într-o zi de primăvară acum 2 ani când a acceptat să ne viziteze în redacție pentru un live. Am simțit de parcă el a adus primăvara la noi. Vesel, cu mult simț al umorului, relaxat și plin de energie, cel pe care îl știm ca DaddyCool în mediul online și mai nou și pe micile ecrane la ProTV, este un familist convins: un soț iubitor, un tată dedicat și un adevărat susținător al unui parenting centrat pe iubire și respect. De data aceasta Robert a acceptat să accepte o provocare din partea noastră și să se ”supună” unor întrebări-capcană care reprezintă mici situații în care cu toții ajungem dacă suntem părinți. Să vedem dacă l-am prins în capcană:

Qbebe: Felicitări! V-ați mutat în casă nouă, care arată superb! ne imaginam  ești singur cu copiii și ai ațipit pe canapea. În numai câteva minute Ilan și Ingrid au pictat cu markere tapetul minunat din living. Ce faci și ce le spui?

DaddyCool: Hey! Mulțumim@ Ne bucurăm că vă place. E sufletul nostru acolo. În ceea ce privește pictura copiilor în timp ce dorm, le-aș arăta unde ar mai putea completa cu imagini. Avantajul este că tapetul a fost gândit să pară o pictură, oricum. Ce mai contează câteva elemente în plus? Ce e drept, au un perete special pentru toate picturile rupestre pe care le desfășoară în această perioadă. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Robert Diaconeasa, Journalist (@daddycool.ro)

Qbebe: Afară este cald și frumos. Copiii vor să se joace neaparat cu tine în curte. Tu însă ai un interviu online important care nu suferă amânare. Ce faci?

DaddyCool: De obicei, le am programate din timp, deci nu prea se întâmplă să fiu luat pe nepregătite. Se ocupă Ana, nu îmi fac deloc griji. 

Qbebe: Mami tocmai a rugat copiii să nu mai manânce dulce azi. Și ei tocmai te-au prins savurând o prăjitură. Ce reacție ai?

DaddyCool: Le dau să guste, nu aș putea niciodată să fiu prins cu mâța în sac, apoi să fac pe lupul moralist. 

robert diaconeasa cu sotia sa si copiii sai

Qbebe: Aveti musafiri. Sa zicem că sunt niște persoane importante, pe care le respecți foarte mult și vrei să faci o impresie frumoasă. Sunteți la masă și savurați ceva delicios. Deodată se aude un strigăt din baie: "Tati, am făcut caca. Vii să mă ștergi?". Cum reacționezi?

DaddyCool: Încep să râd și merg liniștit să îmi fac datoria de tată. Acest tip de strigăt îl aud extrem de des de la Ingrid. Noi nu căutăm să impresionăm pe nimeni cu ceea ce nu suntem. Suntem o familie normală, cu doi copii. It is what it is. 

Qbebe: Sunteți la mare, pe plajă. Ingrid o studiază pe mama ei și te întreabă: "Tati, tu de ce nu porți sutien?". Ce îi răspunzi?

DaddyCool: Am purtat deja discuția aceasta cu ea. Nu am sânii suficient de mari.

Qbebe: Ingrid a găsit o pisicuță abandonată în fața curții voastre. O aduce în casă și te roagă sa o adoptați. Ce îi spui?

DaddyCool: Avem 2 câini și o pisică, toți trei adoptați. În copilărie, eu și Ana salvam toate animalele care ne ieșeau în cale. Eu am avut 14 pisici, 3 căței, un porumbel și o rață, toate salvate. Într-un apartament.

Qbebe: Ești în aeroport, numai tu și copiii. Amândoi au nevoie la toaletă urgent. Unde intri, la femei sau la bărbați? Explică alegerea ta.

DaddyCool: La toaleta bărbaților merg mereu. Simplu. Pentru că Ingrid poate să intre liniștită într-o toaletă, fie și în camera dedicată bărbaților, pe când eu, bărbat adult, nu pot da năvală în toaleta femeilor, fie și cu fetița mea de mână.

Qbebe: Este ziua de naștere a Anei. Tu și copiii ați creat o felicitare drăguță fără ca ea să știe, pentru a-i face o surpriză. Cu un minut înainte să i-o dăruiți, Ilan o rupe din greșeală. Cum reacționezi?

DaddyCool: Mă amuz, cu siguranță. Eu nu țin supărare din asemenea motive. Nimic material nu va fi vreodată motiv de supărare, în mod special pe un copil mic. Dacă e cu rea voință, la o vârstă la care ei sunt deja foarte conștienți da, ar reprezenta un motiv de supărare. Asta pentru că nu îmi plac mie lucrurile făcute din răutate sau răzbunare. Cu siguranță nu va fi cazul.

Qbebe: Copiii sunt super înfometați și soția ta te roagă să le pregătești ceva de mâncare. Ce le gătești?

DaddyCool: Va trebui să văd ce găsesc prin frigider și prin bucătărie. De obicei sunt creativ, însă Ingrid are foarte des pofte fix cu lucrurile pe care nu le mai avem în casă.

daddycool copii

Qbebe: Sunteți plecați într-o drumeție scurtă. Aveți după voi o sticlă de apă de 2 litri pe care Ilan o varsă în joacă pe toată. Mai aveți cel puțin o oră până ajungeți înapoi și deja cei mici se vaită de sete. Cum gestionezi situația?

DaddyCool: Murim de sete, ce să facem? Daddy apă nu se face. Poate avem, totuși, noroc și găsim un râu sau alți drumeți mai bine pregătiți. 

Qbebe: Ana tocmai ce a intrat într-un interviu live la o televiziune importantă. Însă are piure de fructe pe frunte, pe care nu l-a observat, rămas de la recenta masa a lui Ilan. Ce faci?

DaddyCool: Cu siguranță nu o întrerup. Îi arăt înregistrarea și fac pe surprinsul. 

Qbebe: Și în final, te rugăm sa ne ajuti cu câte un răspuns la câteva întrebări, distincte de testul de parenting de mai sus. Spune-ne care este cel mai amuzant sfat de parenting pe care l-ai primit?

DaddyCool: Habar n-am, sincer. Pe cele dubioase și nesolicitate eu le uit imediat. Prefer să îmi încarc mintea cu lucruri mai importante. Și noi am ținut mereu să învățăm din propriile experiențe, cel mai des.

Qbebe: Care este sfatul pe care ai fi vrut să îl primești înainte de a deveni tătic?

DaddyCool: Niciunul. La noi totul a curs natural, suntem făcuți să fim părinți și nu am avut niciodată parte de vreo situație pentru care să nu găsim soluție. Aveam deja o idee despre cum îmi doresc să fiu ca părinte și fix așa sunt.

Qbebe: Care sunt planurile tale personale și ale voastre ca familie pentru anul acesta?

DaddyCool: Avem foarte multe lucruri în minte și ne dăm voie să le facem ușor, ușor, cât să nu ne solicităm extrem de mult. Deja e complexă toată treaba cu îngrijirea ambilor copii singuri, în timp ce decorăm și casa, amenajăm grădina și lucrăm la multe proiecte comerciale. Mai avem și călătoriile în țară, pe care le documentăm pentru VLOG, în toamnă revin pe TV, între timp dezvolt și două business-uri, unul pe turism și altul în zona de beauty, Ana creează și pregătește niște concepte noi de super rochii etc. Să îți mai spun? Nu ne plictisim, asta pot să îți spun sigur.

Articolul urmator
„Trendurile” în materie de parenting care trebuie să se încheie
„Trendurile” în materie de parenting care trebuie să se încheie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  88 de întrebări capcană care le pun mintea la contribuție copiilor
  88 de întrebări capcană care le pun mintea la contribuție copiilor

  Pe măsură ce copilul tău înaintează în vârstă, preocuparea de a-i dezvolta abilitățile cognitive va deveni tot mai mare. În acest scop, te vei strădui să...

  Povestea lui Robert. Un copil care în 4 ani de viață, a suferit 7 intervenții chirurgicale, peste 20 de anestezii
  Povestea lui Robert. Un copil care în 4 ani de viață, a suferit 7 intervenții chirurgicale, peste 20 de anestezii

  Robert-Mihai, un copil aparent normal și perfect sănătos la naștere. 3 luni mai târziu, o veste devastatoare: complet nevăzător. Urmează o serie de diagnostice greșite, de...

  Sunt mama a doi copii și regret că l-am făcut pe al doilea. Mă simt ca într-o capcană și nu știu ce să fac
  Sunt mama a doi copii și regret că l-am făcut pe al doilea. Mă simt ca într-o capcană și nu știu ce să fac

  Să fii mamă reprezintă o bucurie enormă, dar și numeroase griji și responsabilități. De aceea, în anumite situații, poți ajunge să te simți epuizată, copleșită. Printr-o...

  Cele mai bizare sfaturi de parenting din istoria omenirii
  Cele mai bizare sfaturi de parenting din istoria omenirii

  Așa cum se întâmplă și în prezent, părinții din secolele trecute nu erau scutiți nici ei de sfaturi de parenting care de care mai neobișnuite. Fie că acestea...

  Bărbații ar trebui să-și facă test de sarcină? DA! Motivul te va surprinde
  Bărbații ar trebui să-și facă test de sarcină? DA! Motivul te va surprinde

  Sună puțin ciudat, nu-i așa? De ce și-ar face un bărbat test de sarcină? Ei bine, motivul te va surprinde! Se pare că testul de sarcină, pe lângă faptul că depistează...

  A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă
  A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă

  Nevoia de inovație impusă de pandemia de Covid-19 a dus la un rezultat neașteptat. Mai precis, o echipă de cercetători israelieni care a lucrat la testele rapide antigen de salivă...

  Ne vizităm familia de Crăciun cu test de COVID făcut? Ce spun medicii
  Ne vizităm familia de Crăciun cu test de COVID făcut? Ce spun medicii

  Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și, în absența pandemiei de coronavirus, perioada următoare ar fi fost un bun prilej pentru a petrece timp cu familia și...

  Trucurile noastre favorite de parenting de pe ... TikTok. Îți vor schimba viața!
  Trucurile noastre favorite de parenting de pe ... TikTok. Îți vor schimba viața!

  Ce ne place când mai descoperim câte un truc inedit de parenting! Unele dintre ele sunt atât de bune și funcționează atât de bine încât ajungem să ne...

  © 2023 Qbebe